Egentligen vet jag inte om jag skulle påstå att denna tisdag är särskilt trevlig, det kanske passar bättre med tråkig? Jag har iallafall varit på jobbet som vilken dag som helst. Lite extra huvudvärk har drabbat mig. Men tisdagar är inte min favvodag. Vi sitter i möte under hela förmiddagen, från 8.30 till 12.00. Idag höll vi på till 11.40 utan en enda rast. Så efter lunch var jag helt slut.

I dagsläget sitter jag och försöker lägga upp någon typ av tidsplanering inför mina närmaste projekt inför bröllopet. I helgen ska jag åka och inhandla massor av material inför pyssel. Vi har några mindre pyssel-projekt som ska bli dekorationer. Ni får en full uppdatering när själva pysslandet drar igång!

En trött tjej som snarast ska sova!

xoxo, A

Likes

Comments

Hejsvejs.
Idag är det söndag och en riktig latdag. Erik är smått bakfull och håller på att organisera kontoret (på min begäran). Jag å andra sidan ligger på sängen med datorn och försöker skapa ett kollage av bilder. Min tanke är att kunna ha ett kollage med på de blommor som jag önskar att ha på bröllopet. Bland annat min bukett, att ha på bordet och till tärnorna.

Jag pratade med min mamma igår och jag har verkligen funderat på det här med bröllopet. Jag har ju aldrig varit på ett bröllop i hela mitt liv. Det gör det verkligen svårare att planera. Jag ska på ett bröllop i juni, men det hjälper ju inte mig då mitt egna är i augusti. Jag får nog helt enkelt googla vidare på det här med blommor...

En av mina inspirationsbilder till buketten!

Sen har jag även funderat på det här med presenter. Vi kommer att önska oss bidrag till smekmånaden istället för saker och ting. Förr i tiden symboliserade ju bröllopspresenterna att man ska flytta ihop och bygga ett liv tillsammans. Det var därför man fick tallrikar, glas, bestick och vaser osv. Men nu har jag och Erik varit sambos i över 4 år, vi har allt vi behöver. Men till problemet: Hur gör man ett roligt presentbord på festen utan presenter? Hittills har jag kommit på iden med ett bord där vi kommer lägga en öppen och dekorerad resväska. Då kan gäster helt enkelt lägga i sina bidrag där, jag kan tänka mig att det blir några kuvert istället för paket. Vad tycker ni?

Sällskap har jag iallafall.


​xoxo, A

Likes

Comments

Så den första dagen som jag tänkte att jag skulle njuta av min ledighet med att göra massor av roliga aktiviteter och träffa massor av vänner, så blir jag såklart sjuk.

Idag är andra dagen som jag ligger nerbäddad på soffan. Jag kurerar med te och citronvatten, samt massor av tv-serier. Mitt mål under lovet är att läsa ut denna bok, men den är lite seg. Eftersom det inte är en bok med en story så har jag svårt att bli fast samt den är svår att plocka upp. Inte alls som att läsa skönlitteratur. Då blir jag oftast helt fast och kan inte lägga ifrån mig boken. Men jag vill absolut inte klaga på innehållet i boken, den är mycket vettig att läsa för alla. Den får mig verkligen att se till varför människor beter sig som dem gör och hur man ska skapa bättre kommunikation.

Nej, nu ska jag ta mig in i duschen och sedan försöka ta mig till affären. Kylskåpet börjar se tomt ut.

xoxo, A​

Likes

Comments

Igår kväll var vi på julbord på Haga slott utanför Enköping. Detta var andra året vi var där.
Vi åt antagligen lite för mycket mat, men vår servitris sa att om man gjorde allt rätt ska man lyckats ta 7 st tallrikar. Jag vet inte om jag lyckades med det, men mätt blev jag!

Jag vill också bli bättre på att dokumentera lite kring våra bröllopsplaner framöver. Det är ca 9 månader kvar till bröllopet och jag har ordnat det mest viktiga. Exempelvis lokal och en vigselförrättare. Men nu är det alla estetiska prylar och dekorationer som ska ordnas. Så jag kommer försöka dokumentera mer kring det. Både för andras skull, men även för min egen så att jag kan titta tillbaka på min egen hysteri.

Någon bild från gårdagen:

På sista bilden ser ni min familj (minus pappa som var fotograf).

xoxo, A

Likes

Comments

... Kvar till jul och även två hela veckors ledighet!
Jag har tagit en ganska lång ledighet över jul och nyår eftersom jag har så mycket semesterdagar kvar. Så det ska bli extra skönt.

Dock tror jag att den kommande veckan på jobbet inte kommer bli särskilt rolig. Jag och Jacquline är ensamma, varav hon är ledig på fredagen. Men jag gillar vår chef som samlade oss i fredags och sa till oss att hon inte vill att vi ska jobba ihjäl oss för hon vet hur mycket vi kan göra ibland. Det visar så mycket hur hon bryr sig. Sånt gör mig glad.

En härligt luciafin bild på kommunhuset i Bålsta, där jag spenderar varje dag!

xoxo, A

Likes

Comments

Todeloo.
Jag har precis sett sista avsnittet av denna säsong av Så Mycket Bättre. Jag måste nog ändå säga att denna säsong inte varit någon större höjdare. Men jag fick rysningar under detta avsnitt om Ted Gärdestad. Jill, Magnus och Danny var absolut bäst. Little Jinder tål jag verkligen inte, allting låter exakt likadant.

För övrigt har dagen varit väldigt seg. Jag vaknade 8.30 imorse och tänkte att jag kunde sova en liten stund till. Men istället vaknade jag efter kl 12. Det var inte särskilt bra... Jag och Erik har varit och storhandlat inför veckan, samt handlade middag på Chopchop. Morgondagen kommer att bestå av lussebullsbak.

Jag kan tyvärr inte bjuda på fler bilder än en laptop-selfie.

xoxo, A

Likes

Comments

Happy Saturday.

Så idag är en seg lördag. Oproduktiva Andrea har vaknat vid kl 12, gått ut med hunden och spelat på ipaden hela dagen. Nu sitter jag och försöker skriva ihop en inköpslista åt Erik som ska handla. Mitt största problem är därmed att bestämma vilket snacks jag vill ha tills ikväll.
Eriks kompis kommer över för att ha en filmkväll med oss. Så pojkarna har bestämt att mat ska hämtas från Max (jag argumenterar inte emot, halloumiburgare mums!) och snacks ska inhandlas. Än så länge lutar det år Nachos. Jag gör en riktigt god hemgjord dipp till dem. Erik hatar Nachos, men jag vet att iallafall Emil gillar det så kan bjuda honom på hemgjord dipp. Men kanske är jag sugen på Yollibox också? Deras chokladsmak är ju gudomlig för att vara frozen yoghurt.

Ja, då var det bestämt. Nachos och Yollibox. Jag skickar iväg Erik direkt till affären!

Nu ska jag återgå till min bok innan pojkarna är tillbaka!
xoxo, A

Likes

Comments

I söndags så var vi och såg "Fantastic Beasts" på bio. Oj oj oj... Jag insåg inte hur mycket jag hade saknat Harry Potter sedan den senaste filmen.
Det finns inget mer magiskt än denna magiska värld. Jag skulle kunna försvinna i timmar eller dagar i fler av dessa böcker eller filmer. Nu funderar jag på om jag ska beställa boken om "Fantastic Beasts" och kan någon mer av de faktaböcker som finns kring detta universum. Dessutom älskade jag verkligen Eddie Redmayne i huvudrollen. Han är så härligt pinsam och obekväm. Det var inte alls vad jag hade förväntat mig, utan jag hade tänkt mig mer utav en badboy eller en tuff karaktär. Men å andra sidan hade jag inte tittat på någon trailer eller läst på någonting kring den här filmen. Så allting var en härlig överraskning. Man borde hålla sig borta från media lite oftare.

Nu återstår bara att läsa "The Cursed Child" som ligger i min bokhylla.


Likes

Comments

Vad gör man på lördagar? Jo, man läser.
Jag tror jag börjar bli gammal. Jag har iallafall glömt bort hur man har roligt på helgen. Att vara hemma och mysa är min tradition. Så nu efter ett misslyckat försök till att baka en choklad-karamell-tårta som inte alls blev vad jag hade tänkt mig. Så ligger jag i soffan och efter att ha sett 4 avsnitt av Gossip Girl, så är det dags att plocka upp en bok.

Dagens val: Omgiven av Idioter, av Thomas Erikson.

xoxo, A

Likes

Comments

Hej.
Jag la nyss upp ett inlägg innan detta. Problemet var bara att det inlägget skrev jag i maj. Tydligen blev det aldrig publicerat. Varför? Ingen aning. Men jag skickade iväg det ändå. Men nu till min riktiga uppdatering.

Så det är söndag. Jag har tvättat och klippt klorna på hunden, så händelserikt. Det är ungefär så mina söndagar ser ut varje vecka. Eventuellt en middag hos mina päron eller Eriks. Men idag är det lugnt. Jag sitter i soffan och har beställt lite nya böcker från Bokus. Bland annat Randall Munroe och J.K Rowlings nya böcker. Jag har för inte så länge sedan skrivit ett inlägg om Randall Munroes tidigare bok. Så är otroligt taggad på den nya.

Så vad händer annars i livet? Massor och ingenting.
Jag jobbar på med mitt underbara jobb. Det är mycket förändringar på G där. Jag är nöjd, men stressad samt otroligt exalterad för mina nya uppgifter. Jag kommer numera att inte bara handlägga ärenden utifrån Socialtjänstlagen utan även LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade). Något jag brinner för och har startat mina 3 första ärenden i denna vecka.
Erik jobbar på han också. Han har nytt jobb sedan tre veckor tillbaka. Han är nöjd, gladare än någonsin och det gör även mig gladare.

Tillsammans håller vi även på att planera inför vårt nästa steg tillsammans. Exakt vad det är. Det får ni reda på inom en snar framtid. Vissa pusselbitar måste in på rätt plats innan det blir officiellt.

Men puss på er, nu ska jag försöka planera in en middag och återgå till min lata söndag.

xoxo, A.

Likes

Comments