Interior

Äntligen! Inlägget med bilder från vår nya lägenhet! Så himla roligt att ni ändå är så många som har skrivit och undrat på instagram, då blir det ju desto roligare att dela med sig av. Nu blir det bilderna från mäklaren, sen så lär jag visa lite egna bilder så småningom!

Vi är ju förälskade i denna lägenhet, annars skulle vi såklart inte köpt den. Dock så ska den ju göras om från topp till tå i princip, så just nu är den kanske ingen drömlägenhet men jag hoppas ni kan förstå lite hur slutresultatet kommer att bli.

Vi börjar i det nuvarande köket. Inte vår stil men verkligen fräscht! Hela lägenheten är i fint skick och man hade absolut kunnat flytta rakt in utan att göra något, men vi har ju en bild i huvudet hur denna lägenheten ska se ut och då är inte detta vårt kök haha! Så detta rum, som faktiskt är väldigt stort, kommer att bli vardagsrum/tv-rum. Ni vet, en stor gosig soffa med en stor tv där man kan få plats med hela familjen. Eller nästan i alla fall haha.

Ser ni gången emellan dessa två rummen? Där gömmer sig två stora utrymmen där ett av dom kommer att bli en liten tvättstuga, tvättmaskin, torktumlare, tvättställning, en liten arbetsyta samt ett gäng med hyllor. Så glad att detta kommer i ett eget rum även i denna lägenheten, vill gärna inte ha det i mitt badrum tex. Och utrymmet till höger blir en liten WIC, det är ju över 3.5 i takhöjd även där inne så det gäller att maximera förvaringen upp till taket med hyllor osv.

Det leder oss in till det nuvarande matrummet. Gillar verkligen detta rummet, som även det är mycket större än vad det ser ut på bild. Lär inreda detta som ett litet biblotek! Vet att vi kommer spendera mycket tid här, så mysigt.

Vi går vidare till vad som kommer bli vårt sovrum. Det ligger längst in i lägenheten, mot den lugna innergården såklart och jag gillar att det är lite avskilt liksom. Kommer man som gäst har man liksom ingen anledning att se eller ta sig till sovrummet, om ni fattar vad jag menar. Här bli det en variant av en platsbyggd garderob med så mycket förvaring det bara går, heltäckningsmatta och sen vår enorma säng på det. Lär sova som ett litet barn här inne.

Vår lägenhet är en sekelskiftslägenhet från 1886 (!!) och där är många gamla detaljer bevarade. Nu när golvet har blivit upprivet så fick vi även se det vi anade – där har funnits kakelugn. Det gör ju verkligen ont i en när man ser att dom tagit bort det.

Både badrummet och toaletten kommer att renoveras, vi ska bara bestämma oss hur vi vill ha det. Vill man dom ska vara likadana, ska dom matcha, ska det vara två helt olika etc. Vi hade litet ”badrumsmöte” igår och kom faktiskt fram till ganska mycket, i alla fall vilken typ/stil på badrummet och toaletten vi vill ha och det är ett stort steg och en bra början haha. Båda rummen ser faktiskt lite små ut på bilderna, men är väldigt rymliga i verkligheten, längtar så tills helt nyrenoverad dusch. Magi ju.

Vad man får i en gammal lägenhet, dubbeldörrar! Hade glömt hur otroligt snyggt det är och är så glad att vi har det i denna lägenheten. Tyvärr så river vi bort ett stycke, men hade velat öppna upp någon annan dörröppning och sätta dubbeldörrarna där. Denkan bara skrattar och tänker ”ännu ett projekt men om du vill så…..” haha.

Här har vi vad som kommer att bli vårt matrum och antagligen får vi även plats med någon liten sittgrupp eller dylikt. Hade velat ha två feta fåtöljer och ett fint sidobord som man kan sippa på en fördrink vid. Det är denna väggen till vänster som ska öppnas upp till ett större valv, väntar bara på godkännande på det sen kan byggmännen sätta igång med det! Även havsutsikt från detta rummet, inte fyskam! Havet ligger ju väldigt nära.

Och här kommer lägenhetens hjärta äga rum – köket! Vi blev klara med köket för någon dag sedan efter några intensiva möten och nu vill man bara se resultatet. Vi visste redan första gången vi såg planritningen på lägenheten hur vi ville ha köket och nästan exakt hur det skulle se ut, så detta ser man fram emot. Det blir bland annat en stor, maffig köksö och oooooj vad jag ser fram emot att hänga där. Som jag längtat efter att få min stora köksö och nu äntligen händer det.

Gillar

Kommentarer

Outfits
Okej, dessa slip ins packades ner redan i flytten men klänningen får faktiskt hänga med än. Eller blir nog sista veckan för den denna vecka sen byts den ut mot något stickat istället.. hösten är ju faktiskt i allra högsta grad på ingång. Så mysigt, ser fram emot lite höstmode! 

Idag har det dock varit en riktigt härlig sensommar dag med riktigt frisk luft, eller en fin tidig höstdag kanske man ska säga. Ätit våfflor i bara ben och tunn blus, och promenerat lite i Pålsjö skog med mina föräldrar, supermys. När man får sådana dagar så ser man verkligen fram emot hösten!

Gillar

Kommentarer

Interior

Nu så! Bilderna på vår nya lägenhet laddas äntligen upp här på bloggen, inte en dag försent kan jag väl själv erkänna haha. Hur gullig ser den inte ut att vara? ;-)

Jag kan väl också erkänna att jag knappt känner igen den på bilderna, vi är nämligen mitt uppe i renoveringen! Trodde inte det skulle gå såhär snabbt men än så länge rullar det på åt vårt håll. Först såg det risigt ut med att få dom hantverkare som vi ville ha då dom var helt fullbokade en tid framöver och godkännande om vad vi ville göra kanske skulle dröja flera veckor etc etc (man stöter alltid på något när man renoverar...), men sen löste allt sig samtidigt. Då mår man!

Men mer om det framöver såklart! Ville bara flika in och visa er lägenheten!

Gillar

Kommentarer