Efter tre dagar med trist väder bjöd Sydney äntligen på sol och 30 grader igen. Efter skolan tog jag, Elena och Julia bussen till Maroubra beach. Det blev dock molnigt ganska fort när vi kom dit så vi stannade bara i ca 2h. Lyckades dock bränna mig, även fast jag använde solkräm, så numera ser jag ut som en kräfta..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Älskar att promenera omkring i alla olika shoppingmalls nu och titta på allt julpynt. Kan ju dock erkänna att det börjar kännas konstigt nu att det är jul snart när termometerns har börjat stiga över 30 grader i princip varje dag, men klagar inte på att kunna gå barbent i december.
Gör allt för att försöka få så mycket julkänsla som möjligt och pepparkakorna och julmusten från Ikea gjorde susens. Har dock redan både ätit och druckit upp det så jag ska nog åka dit igen till veckan eller nästa vecka igen. Min värdfamilj tycker att jag är galen som tar mig ända till Ikea för att köpa svenskt godis, men det är det helt klart värt!

Likes

Comments

Igår efter skolan tog jag mig till Ikea för att kika på deras utbud av svenska godsaker. Som ni ser på bilden ovan fick jag med mig marabou(älska), chips, pepparkakor och julmust, så nu ska jag nog kunna överleva julen här också. Ett plus dessutom var att 250g marabou kostade $5 dollar på Ikea och på de andra ställena jag har varit på har 100g legat mellan $5-7, blev så glad när jag såg det då jag tyckte att det varit lite onödigt dyrt på de andra ställena. Dessutom hade de gifflar, men hittade inte var de fanns förens efter jag hade betalat :/ kan även tillägga att mannen före mig köpte 10(!!) packet.

Likes

Comments

Idag tog jag tåget till cronulla där jag mötte Sophie och Isabella för att sola och bada. Sydney bjöd återigen på stålande sol och omkring 25 grader, jag klagar inte! Vädret här just nu påminner faktiskt lite om svensk sommar, det regnar en dag och är stålande sol nästa, dock är det iaf hyfsat varmt här när det regnar till skillnad mot Sverige.
Vi var vid stranden i ca 4h tror jag och jag har återigen lyckats bränna mina ögonlock. Har aldrig hänt tidigare, men här har jag lyckats göra det två gånger.. stranden var iaf väldigt fin, inte så mycket folk heller om man jämför med Bondi. Älskar att det hade en rockpool(tror det kallas för det). Det var dock väldigt långt från Merrylands. Tror att tågresan tog omkring 1h och 40min, men kommer med största sannolikhet att åka dit igen.

Likes

Comments

Idag tog jag tåget till Sydenham och mötte Sophie, en tjej från Tyskland som jobbar som Au Pair här, för att sedan gå till en veganmarknad i Marrickville. Blev väldigt imponerad av utbudet som fanns, både matmässigt och andra veganska alternativ. Var dock lite för feg för att prova maträtterna, men Sophie sa att den hon åt var god. Jag valde att ta en acai bowl med massa god topping. Har faktiskt aldrig ätit acai bowl innan, men nu förstår jag verkligen varför alla är så stort fan av det. Innan vi gick tillbaka till stationen köpte vi varsin cupcake och varsin cider. Cupcaken var verkligen så god! Måste verkligen testa att baka egna när jag kommer tillbaka till Sverige.

Likes

Comments

Idag har halva tiden i Sydney passerat. Det är 10 veckor sedan jag klev på planet i Sverige och det är 10 veckor kvar tills jag kliver på planet hem igen. Är dock ganska avundsjuk på alla som åker hem nu i december, hade gärna också gjort det, men jag har valt att stanna hela tiden och jag tror nog att jag ska kunna överleva de veckor som är kvar. På dessa tio veckor har jag hunnit besöka olika stränder, gjort coastal walk, sett kängurus, varit i blue Mountains, besökt Canberra, druckit öl på lektionen med läraren då det var hans sista dag(extra plus att jag fick ölen gratis), fått glass på lektionen av min general english lärare, haft bbq på lektionstid och massa mer, så ja om det fortsätter såhär kan jag nog överleva de sista veckorna också.
Snart är det ju jul och jag är otroligt taggad. Julen är den bästa tiden på året enligt mig och hittills har vädret här i Sydney inte varit det bästa så jag har faktiskt lyckat få lite julkänslor, tror det hade varit ganska svårt att få det om det var stålande sol och 30 grader varje dag. Och en positiv nyhet är att mamma och pappa kommer hit i januari och åker med samma flyg hem. Ska bli kul att få visa dem runt i Sydney, innan har vi ju bara besökt nya platser tillsammans.Likes

Comments

I söndags åkte jag och min roommate till Royal botanic garden och solade(älskar att min lärare dissade mig dagen efter och sa att jag inte alls såg tanned ut, livet med svennepiggment..). Efter några timmar i parken traskade vi till Pancakes on the rock, ett ställen man tydligen måste besöka när man är här. Pannkakorna var helt ok, inte de bästa jag har ätit, men helt klart godkända. Absolut värt ett besök när man är i Sydney och jag kommer troligen att gå dit minst en gång till innan jag åker hem. Älskar pannkakor.

Likes

Comments

Idag när jag vaknade tog jag tåget till Circular quay. Gick först till en park som ligger vid Harbour bridge och tog lite bilder på operahuset och bron. Har sett liknande bilder på tumblr för något år sedan och sen dess har jag velat ta liknande bilder om jag någonsin skulle besöka Sydney och nu är jag ju här. Efter att ha promenerat runt där gick jag till Royal botanik garden som ligger vid operahuset och promenerade runt där. Gick dock inte runt hela parken då den är väldigt stor, men parken är verkligen så fin! Det var som att vandra runt i ett paradis. Det är något speciellt med parker, och det blev ju inte sämre av att den låg precis vid vattnet.
Förövrigt har det redan gått lite drygt två månader sedan jag lämnade Sverige. Kan verkligen inte förstå hur snabbt tiden går.

Likes

Comments

I onsdags besökte jag och Nanna, en tjej från Danmark, sea life aquarium efter skolan. Blev inte direkt jätteimponerad om jag ska vara ärlig.. Det var ganska litet och inte vad jag förväntade mig. Kul att kunna säga att jag varit där, då det återigen känns som ett ”måste” när man är här under en längre tid, men kommer inte att gå dit igen. En fördel var ju dock att vi sparade $20 då vi köpte biljetterna via EF. Tycker verkligen att det är jättebra av EF att ha rabatter för oss studenter på så många aktiviteter.
Om vi ska gå tillbaka till själva besökte så var det helt klart pingvinerna som lockade mig mest. Så himla fina djur! Fick dock ont i hjärtat och tårar i ögonen när vi var där, det kändes som att framförallt en pingvin inte ville vara instängd där. Den gick mot fönster och ”knackade” på det hela tiden. Nä det såg inte alls ut som den trivdes, och det gjorde mig ledsen.

Likes

Comments

Idag har det varit runt 30 grader här så jag spenderade dagen på Manly beach med tre andra tjejer. Lyckades faktiskt få lite färg idag, vilket känns bra då jag känt mig väldigt blek det senaste. Vattnet var dock ganska kallt fortfarande så jag badade bara en gång, dessutom var det väldigt mycket och stora vågor så man kunde inte gå så långt ut. Skönt att äntligen kunna spendera lite tid vid stranden, har faktiskt tyckt att det har varit lite för kallt innan. Dock ska det vara kallt igen på tisdag, så vädret verkar inte kunna bestämma sig om det ska vara varmt eller kallt tyvärr..

Likes

Comments