Tjena!

Nu är det snart helg igen. Denna vecka har gått fort.

I tisdags va vi till läkaren med grabben och kollade hans rygg. Vi kommer få tid till en magnetröntgen för att få veta mer. Han har en liten krökning i ryggen, men det som va skönt att få veta är att det inte är något han lider av. Han har ingen nedsatt styrka på någon sida, armar och ben funkar precis som de ska och nacke lika så. Så vi väntar bara på att få tiden till röntgen och sen får vi veta mer efter den.

Jag själv har också varit i kontakt med läkare och kommer att få komma in till läkaren alt. sjukgymnast för att kolla på mina bicepsfästen och armar i andra halvan av januari.
Så det bli inge mer marklyft för mig alls framöver och minimalt med drag övningar. Måste försöka få någon form av rygg träning så jag får försöka komma på nått. När det väl blir dragövningar så blir det med väldigt lite vikt.

Så det är läget just nu.

Gårdagen bjöd på paus bänk, böj och triceps.

Bänk
55kg - 1x5
65kg - 1x4
75kg - 1x3
80kg - 2x2
85kg - 2x2

Böj
85kg - 1x8
100kg - 1x5
120kg - 1x3
140kg - 3x2

Och som avslut blev det 5x10 i french press

Kan ha varit dagsformen men det va lite ostabilt i böjen. Svårt att va stilla och det kändes lite vingligt.

Nu blir det att ta det lugnt efter jobbet och ladda upp inför morgondagens pass!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjena!

Så då va det måndag igen och dagen börjar redan lida mot sitt slut. Tiden har gått väldigt fort idag, fullt upp mest hela tiden.

Jullunch på jobbet så proppade mig full av energi och tog ut det på gymmet i eftermiddags.
Tanken va bänk och böj, men då tiden inte räckte till och hade tider att passa så blev det bara bänk och flyes idag.

Dagens pass bestod av:
Bänk
55kg - 1x5
65kg - 1x4
75kg - 1x3
85kg - 8x2

Hantel flyes
4x10

Väl hemma så blev det lax till middag.

Imorgon är det ledigt från jobb och vi ska till Falun för att kolla upp grabbens rygg. Han verkar sne i ryggen och vi vill kolla så att det inte är något och om det skulle vara nått, så vill vi upptäcka det i tid.

Håller alla tummar och tår att det inte är något att oroa sig över.

Så nu blir det slappa i soffan och sedan vidare till sängen för lite sömn innan det är dags för nattens matningar.

Likes

Comments

Tjena på er!

Äntligen fredag, eller hur? Arbetsveckan är över och man har chansen att vila upp sig inför en ny vecka.

Även sista gym passet för veckan utfördes idag. Bänk, böj och flyes på schemat! Gjorde en miss när jag skulle göra 1:or på 90kg i bänken, jag läste lite fel och gjorde 2:or istället, haha. Men men.
Vidare till böjen på va det skönt att vara upp på 140kg igen sen veckorna med disco träning istället för basövningar.

Körde en vägning imorse, vågen visade 85,2kg. Då jag började på 89kg den 29 oktober så betyder det -3,8kg sedan dess! Känns bra.

Dagens pass

Bänk:
55kg - 1x5
65kg - 1x4
75kg - 1x3
85kg - 2x2
90kg - 2x2
85kg - 2x2

Böj
80kg - 1x8
100kg - 1x5
120kg - 2x2
130kg - 1x1
140kg - 2x3
120kg - 1x2

Nu är det daga att slappa i soffan efter kvällens middag som blev pizza, till det och till soffläget, en god öl.

Ha en grym helg på er och se till att ladda upp för kommande vecka!

Likes

Comments

Tjena!

Imorse va det dags för träning igen. Jag va på plats 04.40 och gymmet öppnar 05.00. Jag gick lite för tidigt och för fort hemifrån, så det va bara att vänta.
Väl inne va det bara byta om och tagga igång för bänk och mark!

Jag har haft lite problem med min högra biceps under en tid och därför går jag inte på så hårt när jag kör mark. Sen använder jag straps när jag kör, för att lasta av biceps en del.

Dagen pass blev följande:

Bänk
55kg - 1x4
65kg - 1x3
75kg - 1x3
80kg - 1x2
82,5kg - 2x2
85kg - 2x2

Mark
80kg - 1x8
100kg - 1x5
120kg - 1x3
130kg - 1x2
145kg - 2x4

Avslutade med french press och lite roddar med kattlebell.

Som nämt tidigare så har jag haft lite problem med högerarmen. Förra veckan kände jag skakningar i den vid marklyft på lite högre vikter än imorse.

Men idag kändes det faktiskt bra, vilket jag är väldigt glad över. När det är dags för maxning så kommer jag inte att göra ett försök i mark. Då på grund av högerarmen, jag vill inte skada den igen.

Så planen är att ligga på ungefärliga vikter som idag och öka sakta sakta uppåt. Låt oss säga att det kanske är aktuellt med en maxning i mark om 12-18 veckor möjligtvis.

Först när jag känner mig bekväm med att slänga strapsen åt sidan kommer det bli ett upplägg för maxning i slutänden i mark. Förhoppningen är att kunna lägga dom åt sidan efter dessa 6 veckor.

Likes

Comments

Tjena!

Kul att du kikar in!
La mitt bloggande på hyllan ett tag efter sporadiska inlägg och ingen direkt kontinuitet i skrivandet. Men det blir en nystart av bloggandet av lite olika anledningar.

Har under cirkus en månad ändrat min approach och beslutat mig för att gå ner i vikt och försöka få till någon form av fysik, från att har käkat vad jag vill hur mycket jag vill under x antal månader. Samt så börjar jag ett nytt träningsschema från och med imorgon.

Dessa två faktorer gör att jag känner att jag skulle vilja skriva om utvecklingen framöver.
Så kommer helt enkelt skriva om hur träningen och kosten går, hur jag kommer gå till väga och resultat utav det, bra som dåliga. Kommer också skriva lite om familjelivet, hur det funkar och påverkar träning.

Som sagt är är det en deff på gång. Så hur går jag till väga?
Det blir en kombo med periodisk fasta och ett kaloriunderskott. 4-5 mål om dagen beroende på storleken och innehållet av min middag. 3 mål satta och uträknade i förväg, fritt mål till middag där jag loggar efter vad vi lagar och ser till att jag når proteinmålet och inte går över mitt kalorimål. Blir det något väldigt lätt till middag så kan det bli ett litet mål till som också loggas.

Hur kommer träningen se ut?
Kommer träna efter ett styrkelyfts upplägg. Med fokus på att bli starkare.
Bänk 3ggr/vekca
Böj 2ggr/vecka
Mark 1ggr/vecka
Samt kompletterande övningar

Cardio: Jag går fram och tillbaka till jobbet varje dag vilket är ca 50min promenad 5 dagar i veckan som kommer som en bonus bara. Utöver det kommer jag lägga in HIIT vart eftersom efter mina pass, förmodligen på roddmaskin eller cykel.

När det kommer till att träna för styrka och ligga på ett kaloriunderskott så är det inte det mest optimala för träningens skull men samtidigt behöver det inte vara en fullkomlig omöjlighet att bli starkare.

Tanken är att efter 6 veckor så blir det maxning i böj och bänk. Hur resultaten kommer utspela sig får vi se. Jag har vissa delmål när det kommer till min egen vikt och känner jag att jag vill göra en paus i deffen och lägga mig på +/- 0 i kalorier så kommer jag göra det. Det beror helt på hur mycket jag gått ner, hur jag känner mig och hur formen är. Målet just nu är huvudsakligen att få bort det fett jag vill bli av med och försöka bli lite starkare under tiden.


Har du orkat läsa ända ner hit så vill jag bara tacka ännu en gång för att du kikade in. Hoppas du tittar in igen och vill följa med under resans gång.

Ha're så bra!

Likes

Comments