Behandlingen blev inte av idag, så nu står jag utan hoppträning imorgon... Känns lite surt att jag hann sälja träningen men då blir det att hoppa hemma istället. Efter löshoppningen så har jag på något sätt fått en bättre förståelse för hur jag ska rida Loppan i hoppningen, så det ska bli spännande att hoppa och se om mina tankar leder mig till rätt ridning.

Förövrigt så är alla prov klara nu i skolan, känns konstigt att skriva och nu är jag även ledig hela denna vecka. På måndag är det en lektion och sedan på kvällen är det dags för jobbintervju (!!). Det är ett jobb som jag verkligen tror att jag kommer trivas med, så håller alla tummar att det går bra😉

Men om vi ska avsluta blogginlägget med något negativt.... Mitt favoritobjektiv är "ur funktion". Vill inte kalla det trasigt eftersom det går att använda. Men väldigt ofta får jag fram meddelandet "Error 01", och text om att kameran och objektivet har tappat kontakt. Detta hände när jag fotade dressyren på eskilstuna, det var extremt dammigt så det måste ha varit något dammkorn som kilat sig in i objektivet och förstört. Jag har försökt göra allt man ska göra men inget hjälper, så nu är frågan den om man ska skicka in objektivet på lagning eller köpa nytt... Allt kostar ju så mycket! Detta objektiv är verkligen min favorit också (Canon 85mm 1,8)! Jag har inte mycket tur jag inte..

Bilder från senaste hoppträningen hemma. Hon har börjat hoppa så satans bra, tycker om henne så mycket!💗💜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag tog jag mig modet till att löshoppa Loppan! Alltid varit orolig över vad som skulle hända ifall hon hoppade över staketet. Men som tur var höll sig Loppan inom ramarna idag! Och bra skötte hon sig! Behöver inte säga så mycket mer, utan kolla på filmen och njut av fina Loppan😍

Likes

Comments

Vi hoppade upp till 120cm denna dag, och trots att allt utanför ridbanan var mer intressant än att fokusera på hindren så gjorde hon allt så enkelt! Jag menar, det var ju inte så mycket rygg hon aktiverade på oxrarna😅... vilket verkligen syns.

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar till studenten?? Inte riktigt insett det, känner mer stress än hype just nu. När denna vecka började hade jag 6 prov att göra, nu är bara tre kvar. På tisdag skriver jag mitt sista prov, equiterapeuten kommer till Loppan (vilket jag tyvärr inte kommer kunna vara med på, ska ut på skiva..). Det är så himla mycket på en och samma gång, och det ska bli så skönt när allt är över. För just nu är jag såå trött, ingen energi till något och känner mig aldrig utvilad. Kommer säker lägga mig tidigt på min student haha, lovar er!

Av allt detta så är det även varför jag valt att lägga bloggen lite åt sidan, har somsagt iingen tid över. Meen efter studenten, då ni så ska bloggen vakna igen! (Ah okej kanske inte dagen efter). Kan iallafall snabbt uppdatera lite om Loppan, hon har utvecklats enormt i kroppen sedan vi börjat med equiterapeut på henne och alla övningar jag fått till Loppan! Hon hade lite feber under helgen, vilket vi tror kan vara för att så mycket hänt i kroppen så Loppan själv inte hängde med. För när febern lade sig så kom en helt ny häst fram! Loppan hade ett fint övertramp i skritten och galoppen kändes plötsligt lite annorlunda för att bakbenen började arbeta bättre! Hon har även börjat hoppa bättre vilket är så kul! Den 6e Juni gör vi våran andra tävling för året, vi hoppar en 110cm och 115cm på Älvkarleby! Är så extremt taggad!

Likes

Comments

Madeleine Andersson dressyrfotograf? Har bara fotat dressyrbilder de senaste veckorna/månader(?) pga Bella rider dressyr hemma, så henne tränar jag att fota på. Sedan har jag följt med på hennes tävlingar och fotat ekipagen där. Men jag börjar faktiskt tycka om det! Jag har innan tyckt att dressyr har varit såå tråkigt att fota bara för att det inte händer så mycket. Alla rider samma program och det tar låång tid. Men efter all träning så börjar bilderna bli bättre och då blir det roligare att fota, senaste tävlingen jag fotade på var i söndags. Det var två klasser som var LA:P1 och FEI ind. Mästerskapsprogram. Många fina ekipage och fin tävlingsbana att fota på = bra resultat!

Några bilder från söndagens dressyrfotande:

Likes

Comments

Nu är dressrdebuten gjord! Det gick mycket bättre än vad procenten slutade på, 55,8%. Domaren var väldigt hård och fokuserade mycket på ryttaren verkade det som, jag visste redan innan att jag inte skulle få så bra på ryttaren eftersom jag gärna vill sitta som jag gör i hoppningen, plus att traven fortfarande är jobbig att sitta i. Så kommentar om "orolig hand" är inget vi blev chockade över. Men däremot så fick jag kommentar om "överställd häst" i ena volten, vilket vi inte riktigt höll med om, jag tycker mer att jag ställde för lite. Sedan red jag fel en gång och fick en galopp i ena travökningen. Mycket fel, men ändå när jag väl såg filmen så tycker jag inte att det såg lika hemskt ut som protokollet ville medge, jaja man måste vara väldigt tuff när man tävlar i en bedömningsport.

Reine var verkligen såå fin på framridningen, utomhus i fint väder och lagom med hästar. Han trivdes och gjorde inget fel, jag behövde bara lätta på handen och ta fram den lite så gjorde han fina travökningar. Tyvärr så blev han spänd inne på tävlingsbanan som var inne i ridhuset. Man fick gå in och var helt ensam vilket fick honom lite fundersam. Dressyrstaketen var lite farliga så var tvungen att kämpa varje steg för att han skulle gå på spåret. Jag tror att skulle vi ha startat en klass till den dagen så skulle det gått mycket bättre! Då han redan varit där inne en gång och vet vad som väntas av honom, nu vet vi det till nästa gång!

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på från igår, fick för mig att det inte behövdes fotas på framridningen vilket jag ångrar nu. Han var ju somsagt så fin!! Men en screenshot från filmen kan bjudas på, här är vi påväg ut från ena volten.

Likes

Comments

Ivan får stå för dagens bild.

Loppan är äntligen tillbaka! Efter andra behandlingen så är hon nu ridbar i båda varven och blir bättre för varje dag, på onsdag ska vi iväg på hoppträning igen vilket ska bli så kul! Jag tränar mycket på att hon ska vara avslappnad på långa tyglar, börjar kunna galoppera avslappnat i låg form och sakta av från galopp och fatta galopp utan att jag behöver ta i munnen. Redan dag två kan man känna hur mycket bättre balans hon har fått av att börja tänka själv, väldigt nyttigt!

Reine har jag dressyrtränat på rätt mycket och känner att åtminstone 60% kan vi skrapa ihop, lägre vill jag inte ha heller dock. Idag ska vi iväg till Lena Prästgård och dressyrträna för Bella, även träna in den långa banan i ridhuset. Har varit lite problem att lära in sig programmet när våran ridbana inte är tillräckligt lång. Aja det ska bli väldigt kul imorgon! 11:40 är min start så håll alla tummar!

Likes

Comments

Startlistan kom ut igår och jag börjar nu inse vad jag gett mig in på, inte så att jag är nervös över hur det kommer gå. Bara det att det är såå svårt att lära sig ett dressyrprogram på lång bana??! Sitter och studerar Youtube filmer för fullt, får hoppas det är kristallklart till måndag!

Men nu när jag anmält mig till en dressyrtävling så har jag insett hur mycket jag saknat det ändå. Även fast de är rejält långtråkiga, även att sitta och kolla på sitt motstånd efter man har ridit, det tar lång tid och händer inte mycket. Ändå så är just detta att rida runt på en bana för att sedan få se vad någon tycker om en som är så spännande! Ska absolut köra några dressyrtävlingar med Loppan senare!

Bilderna här över är vad jag funderar på att klä ut Reine med, vitt schabrak med glitterkant (Bella har satt dit det, supersnyggt!) och ett rosaglittrigt pannband (så det matchar kavajen😍). Detta kommer bli spännande!

Likes

Comments

Var i söndags iväg med Bella till Gripens RF där hon skulle tävla. Vilket är svårt att missa om man följer mitt fotokonto på instagram😏.. Fick många fina bilder, så var du eller någon du känner där och tävlar så rekommenderar jag er att kolla in på m.anderssonsfoto på instagram eller anderssonsfoto.weebly.com om ni vill köpa bilder!

Likes

Comments

Alla tävlingar som var planerade framöver är nu avbokade, träningarna försöker jag sälja och nu är det dags att börja om från början igen.

För en vecka sedan tog vi ut en equiterapeut för att checka läget med Loppan. Det som konstaterades var detta:
".vä ärtben släppte,knäar vid höfttryck,svårare att böja i länd åt höger,spänd gluteus musk. båda sidor "klonkar" i bakknän. tunn. muskelfattig på flankerna akupunktur, töj, laser bakknän, länd, kors, nacke,överarm töj fram o bakben, vista halsmassage,svanssnurr, backträna uppför, över låga bommar, skrittturer i skog o mark ny tid bokad 24 april kl 16.00" .

Det hon lade mest fokus på var Loppans spända gluteus musk som hon tror kan vara orsaken till det mesta, och att den kan ha suttit i väldigt länge men att det är nu Loppan säger till. Vilket även jag tror är troligt.

Igår var det behandling nr 2 med förhoppningar att allt skulle vara bättre, efter ett ridpass dagen innan var jag inte helt säker på att det skulle vara helt bra, vi kunde fortfarande inte rida i höger varv utan att Loppan drog ut tungan och började sparka. Men däremot testade jag att skutta ett litet kryss på rakt spår, och visst var hennes rumpteknik mycket bättre!

Så det som konstaterades under behandling nr 2 var att spänningen i rumpan var otroligt mycket bättre! Den hade flyttat över till andra sidan av rumpan, men var inte lika spänd. Eftersom Loppans beteende var som det var när jag red kan ha berott på muskelminnet. Fortsätter vi med massage och stretchningen kommer Loppan förhoppningsvis att släppa helt i rumpan. Så fort spänningen i rumpan är borta kommer Loppan att kunna muskla på sig mycket bättre på flankerna. Monika (som equiterapeuten heter) beskrev att spänningen har dragit mycket energi från de andra musklerna, så allt runt om har inte kunnat ta åt sig den energi de behöver.

Vilketfall, nu ligger fokuset på att rumpan ska musklas rätt och spänningen ska försvinna helt! Snart kanske Loppan vågar använda sina långa bakben till 100% när vi hoppar😉

Likes

Comments

YouTube
Madeleine Andersson

Mest lästa