Header

Jag har två objektiv i min ägo just nu, ett är canon 50mm 1.8 och ett Tamron 18-250mm (har jag för mig). Jag använder dock aldrig Tamron objektivet längre efter att jag köpte mig mitt canon objektiv. Därav för att förbättra mitt fotograferande så måste jag ta och gå upp några nivåer för att kunna utvecklas inom fotandet.
Först ut i önskelistan för framtiden är denna:

Ett Canon 85mm 1.8. Jag älskar fasta objektiv och kommer nog fortsätta hålla mig till dessa i framtiden. Detta objektiv kostar dock från 3 495kr till hela 5 000kr, allt beroende på var man köper den ifrån för sida😉

Jag har kollat väldigt länge på detta objektiv, jag behöver ett lite mer inzoomat för mina ridbilder när hinder/dressyrbanan på tävlingarna ligger långt bort från där man står. Detta blir nog det första jag ska spara till, kommer nog ta några år...

Det har även bara bra recensioner så det gör så man vill ha det ännu mer..

Det andra objektivet jag skulle vilja ha i familjen är ett Sigma 10-20mm f/4-5,6 . Jag skulle behöva ett objektiv för landskap/festbilder osv.. Jag har fotat två bröllop och varje gång känt behovet av ett lite mer vidvinkel/utzoomat objektiv. Tror även att man kan leka sig fram till coola ridbilder med ett sådant objektiv. Men främsta tanken med detta är till att fota events. Detta kostar 2 490kr - 4 890kr. Inte lika dyrt som det andra!

Sist till familjen och som även kommer bli min troligen så fort studiebidraget har kommit är photoshop samt lightroom. Har hittat ett bra erbjudande för elever så priset per månad kommer vara väldigt betalbart även för mig! Så det ser jag väldigt mycket fram emot!

Alla bilder fotade med mitt 50mm objektiv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hoppträningen med Loppan idag gick bra, har insett att hackamore kommer nog inte att bli vårat framtida tävlingsträns. Hon är rätt på mot hindren och med hackamoret får jag inte ihop henne samt att mellan hindren tar hon inte mina halvhalter. Trots det så hoppade hon väldigt fint idag! Hade fram en kombination där det skulle få in två galoppsprån mellan. Detta brukar vi alltid få lite problem med på tävling, Loppan hoppar in stort på första hindret och får det sedan tight mot hindret ut. Men trots att vi aldrig fått till det på tävling så hade vi nästan inga problem med det idag!.. Några gånger kom vi fel men det var kommunikationsproblemet som hackamoret gav.
Nästa hoppträning ska jag ta och rida på kimblewickbettet igen för att känna skillnaden.

Likes

Comments

Reine har inte visat något tecken på hälta alls efter sin behandling så igår tog jag fram en bom för att påbörja träningen igen. Reine blev galen. Han visste inte var han skulle ta vägen och hoppade över bommen som att det var ett 1m hinder, från skritt. Det blev mycket nötande men mot slutet började han äntligen lugna ned sig. Jag tränade mycket på långa tyglar och träna på röstkommandot, lydnad är något denna herre behöver då han gärna blir lite för kaxig och samtidigt "introvert" (som min hopptränare beskrev honom), springer på och utesluter allt och alla. Det är mycket träning kvar, men jag tror att ett rimligt mål är att kunna hoppa en 1m bana samlat mot slutet av detta år (Beror även på hur vi gör med ridhus under vintern och liknande).

Loppan har fått det lite lugnare i tre dagar och då har vi passat på att rida in oss på hackamoret, nu börjar det gå riktigt fint så jag ska testa hoppa henne idag för att se om det är någon skillnad. Jag hoppas verkligen att hackamore kommer passa oss eftersom jag gillar det, jag kan verkligen inte använda handen för mycket och jag blir tvingad att göra allt med benen, så som jag vill rida men "glömmer" bort när jag rider med bett.
Ska kolla runt efter något fint hackamore, klart man ska ha ett finträns till tävling!

Likes

Comments

Vill du föreviga dig och din kära häst i bildformat?

Jag har nu startat ett UF företag där jag säljer mina fototjänster. Hur perfekt är det inte att bli fotad ute nu med alla höstfärger utomhus?🍁🍂
Jag fotar allt från ridbilder till porträtt, alltså det du vill att jag ska fota! Jag fotar även tävlingsbilder som laddas upp för equipe.com .
Priset jag tar är 700kr, i det priset får du ALLA bra bilder från dagen, ett väldigt bra pris för så många bilder! (Extra kostnad tillkommer om du vill ha någon bild extraredigerad.)
Skriv gärna till mig här anderssons.m@hotmail.com 😊 min hemsida ärhttp://anderssonsfoton.weebly.com

Likes

Comments

Har velat testa hoppa Loppan med hackamore ett bra tag men aldrig haft pengarna för att köpa ett. Men däremot märkte jag idag att Ivans hackamore funkade jättebra på Loppan! Även pannbandet som var på funkade, fick en chock men så glad! Pannbandet är svart läder med tre/fyra dödskallar på, den hade jag köpt till Ivan för ett tag sedan så det var en kul överraskning!
Hoppningen gick bra men det var väldigt svårt att ställa om sin ridning! Ska fortsätta hoppa på hackamore ett tag för det ger en bra träning eftersom jag nu inte kan hålla på och fixa med hennes galopp innan hindren. Tror detta kommer bli väldigt nyttigt!

Likes

Comments

Idag blev det dressyr på banan med dressyrsadeln (!!), brukar aldrig rida med den och kommer nog inte att göra det så mycket heller. Sätet är lite för litet för mig..... Men det var kul att testa iallafall!
Jag kommer inte åt henne lika mycket som jag gör i hoppsadeln, kändes som att jag var väldigt mycket över henne än "med" och att hela hon kändes väldigt lång (Och att sadeln puttade fram mig, så fick kämpa med att sitta rakt). Men är ändå väldigt nöjd med dagens pass, traven gick väldigt bra och hon visade hur mycket bättre hennes steg har blivit, väldigt kul! Vi gjorde även en hyffsad skänkelvikning i trav, imponerande!😉😂

Likes

Comments

Äntligen är jag påväg att bli helt frisk igen! Har inte orkat göra någonting under de dagar jag var sjuk, därav bloggens tystnad. Men nu är jag tillbaka!
Hoppade Loppan igår för att börja träna på trekombinationer, vilket var mitt och Loppans största svårighet för ett tag sedan. Minns att jag skrev ett blogginlägg om det förut (för på denna blogg gillar jag att ta upp mina svagheter, svårt att missa😘). Vilketsom så slutade jag träna trekombinationer helt, eftersom det möter man i 120cm klasser och uppåt. Då tävlade jag bara 1m. Så nu när jag väl ska börja tävla i 120cm så kom jag på mig själv att jag har ingen aning om hur vi klarar av trekombinationer och att jag troligen ska börja ta tag i det snarast. Så byggde upp en på höjden 110-120cm och vi klarade av det helt utan problem! Komiskt, men det visar hur mycket bättre vi två har blivit.
Det enda problemet med gårdagens träning var att hon var så grymt på mot hindren, så det blev lite problem ibland eftersom hon gärna ville hoppa in stort och gärna ta de två första hindren i studds (två räcken med ett galoppsprång och efter det två galoppsprång till en oxer). Men när vi kom in rätt gick allt bra. Så jag känner mig väldigt lugn nu ifall vi kommer möta trekombinationer på tävling. Nu ska bara hennes kvickhet i benen tränas upp😂.. (FILM FRÅN TRÄNINGEN FINNS PÅ MIN INSTAGRAM 👉MADELEINEANDERSSON_👈)

Reine däremot kommer det nog inte skrivas lika mycket om här på bloggen eftersom han ska ta det lugnt några veckor framöver.. Han har lyckats få en hovspricka som nu orsakat hälta. Vi har haft hit hjälp och nu har han gips och en metallplatta över för att torka ur det i hoven. Förhoppningsvis blir han bra nu men blir han värre så är det troligen en hovböld som kommit fram. Håll alla tummar för att han klarar sig ifrån det!

Likes

Comments

YouTube
Madeleine Andersson