🍁🍂Bilder från uteritten, här tittar Loppan ut över gården. Så otroligt fint höstväder igår!🍂🍁

Igår kände jag mig löjligt seg och trött hela dagen, tog mig ändå i kragen och red ut i det fina höstvädret innan det blev mörkt, så mysigt! Loppan hade spetsade öron hela ritten och traskade på i glatt tempo.

Idag är det däremot inte lika fint, grått och tråkigt. Så trist när jag inte jobbar idag, ska däremot börja plugga så kommer mest sitta uppe hos mig och deppa. Känner även en förkylning komma tillbaka, så det förklarar gårdagens energidipp, superkul!..

För Loppan är planen idag att börja lägga med energi på den korta galoppen. Hon behöver mer styrka i baken så då är planen att ha en studs på tre småhinder, komma in i kort galopp och låta henne verkligen kämpa igenom några gånger. Sedan fortsätta nöta på övergångar och tempoväxlingar så det sitter inför helgens hopptävling på säfva!

Likes

Comments

8 fel i 110cm och 4 fel i 120cm, Idag har vi båda skött oss super! Trots en rätt lång framridning med alldeles för många hopp på framridningen... men vad ska man göra när det verkligen inte stämmer?.. Jättefin innan när jag red fram på bett, hoppade fram tre gånger och alla var bra. Vi bytte sedan till hackamore och poff så var känslan borta och jag fick inte till ridningen. Sista språnget innan jag skulle in på banan så satt det perfekt, och då hade vi redan funderat fram och tillbaka på om jag skulle byta träns. In på banan och red en toppenrunda! Intressant hur känslan kan ändras så fort.

Sedan gick vi och ändrade till bett ändå till 120cm rundan, pappa hade pratat med Mats (tränare) och de hade kommit fram till att ett bettbyte skulle göras.

Hoppade fram och lyckades få till världens krasch/rivning på oxern innan vi skulle in. Allt blev fel och jag tappade fokus pga trodde den andra ryttaren på banan skulle rida framför hindret. Aja fick ta om det och efter det började Loppan plötsligt hoppa upp sig lite mer, vi fick ett otroligt bra språng på oxern!

Jag har inte mycket att säga om 120cm ritten förutom att jag är nöjd! Kombinationen var den svåraste, även i 110 (rev den där med). Hade lite svårt med svängen eftersom Loppan bjöd på räcket, tyvärr så blev det lite för mycket hand och släppte henne för sent så vi rev räcket in men lyckades ta oxern ut felfri! Tappade ridningen efter oxern men lyckades klara nästa hinder och sedan kom vi tillbaka till ett team igen.

Loppan fick 10🌟/10🌟, nu ska vi fortsätta träna mer styrka här hemma!

Likes

Comments

Ligger nu i sängen efter en mysig shoppingrunda med Bella! Vi tog äntligen och rullade iväg till Liqusini för att använda presentkorten jag fick när jag arbetat på en av björklinges tävlingar. Planen var att köpa ett fint ylle skritt-täcke till Loppan / back on track. Men det fanns inget. Så det som kom hem var ett par nya tyglar, spooks pannband till mig och en glansspray ish. Sedan shoppades det lite på ÖB också och Gränby, men bättre bilder kommer imorgon efter pay and jumpen!

Likes

Comments

Som mitt instagraminlägg löd så gick det så otroligt bra på gårdagens träning. Säger bara wow över känslan. Framridningen var hon en dröm på, när vi började galoppera fram på några upphöjda galoppbommar så skulle hon självklart fjanta sig. Loppan hittade alltid någonting att spänna sig för så ibland blev det trav in eller så var hon stel som en pinne och släppte ryggen. Aja, det var bara att försöka ignorera det och gå vidare med träningen. Tur det eftersom hon blev lugn igen och hoppade fram fint. Loppan hoppade så otroligt fint på oxern när vi hoppade fram, blev sedan lite tröttare till banhoppningen och bjöd inte på lika spång där men ändå så otroligt mycket bättre än förut!

Mats, jag och pappa är alla överrens om att detta är den bästa banan jag ridit. Jag hade en plan och Loppan var mjuk och lydig vilket inte ledde till att vi började tjaffsa om tempot osv, den var bara väldigt bra!
Det blev två rivningar på samma oxer, första rivningen var helt mitt fel eftersom jag har lite svårt med hinder tight ur sväng, börjar gärna fippla för mycket med händerna. Andra rivningen var bara ett trist pet på ett annars fint språng!

Nu de kommande ridpassen hemma ser jag inte jättemycket fram emot, jag har fått i uppgift att rida mycket bommar och hinder utan stigbyglar för att komma ned mer i sadeln och känna hennes galopp bättre. Har redan träningsvärk från igår, så jag ser inte fram emot morgondagens träningsvärk...💁

Inga hängandes framben där inte!😍

Likes

Comments

Loppan bara levererar pass efter pass! Det var något som klickade till efter hoppträningen hemma förra veckan. Eller rättare sagt efter hopptävlingen på Märsta förra helgen. Pappa och jag stannade kvar lite den dagen och tittade på några ryttare som skulle hoppa 130 klassen. Vi fastnade direkt på framridningen där det var ett ekipage som var så inspirerande att kolla på! Utseendemässigt var det alltså inte en "wow"häst som utstrålade power, utan hästen var en vanlig brun rätt stor häst. Det som gjorde mig så inspirerad var just för hur lydig och välriden den var. Visst var alla andra hästar där lika välridna men just det ekipaget fångade vårat intresse. Så jag tog till mig hur hon red fram sin häst och hade efter det samma tänk till Loppan hemma. Tre dagar senare och Loppan är exakt så som jag vill ha henne! Otroligt rund och mjuk som smör, har haft ett litet räcke framme samt igår en lite bredare oxer och Loppan har nu börjat hoppa mig ur sadeln igen! Hindren har varit på 70cm och ändå tog det några skutt för mig för att hitta balansen och rytmen över hindret. Sjukt så snabb skillnaden kan bli så fort man vet hur man ska göra!

Det är sjukt vad mycket nytt jag lärt mig bara under detta år! Och vilket utvecklingskurva det har varit för oss.

Ser verkligen fram emot lördagens pay and jump på Jälla, men först ska vi hoppträna på onsdag, vilket jag är minst lika taggad mot!

Likes

Comments

Kolla vad som kom med posten idag! Beställde den för två dagar sedan och nu är den här, älskar snabb leverans! Denna luva är från Lá Kim och jag är störtkär! Min syster taggade mig i en bild på denna luva och jag kände direkt att denna ska Loppan *Jag* ha! Det bästa med Lá Kim luvor är att man kan välja extra stora öron till. Loppan som annars inte kan ha vanliga luvor just för att hennes öron är förstora passar perfekt i dessa! Jag har två andra luvor från Lá Kim och har alltid varit nöjd med dessa huvudbonader!

Visst kommer vi vara snyggast på banorna nu i höst!?

Likes

Comments

Gissa vems favoritekipage som gick och placerade sig!? Jo systern @anderssondressage ! Så himla komiskt, vi trodde hon hade blivit nedputtad sin placering så vi var påväg till transporten för att dra hem, men som tur var så kom några vänner och grattade henne för hennes placering. Det blev att springa iväg till transporten och kasta ut ponnyn, mitt i stressen så var de även nära på att rida iväg till prisutdelningen med transportskydden på. Den skulle ha varit underbar!

Likes

Comments

För första gången detta år så har jag faktiskt ett par tävlingar inplanerade, annars brukar jag bara anmäla mig till någon tävling när jag känner för det.

Men nu i höst ska jag faktiskt vara med i Björklinges div 2 lag, även fast jag hade bestämt mig efter kaoset i våras med div 1 laget att jag inte skulle vara med i något mer lag. Men icke. Det jag gillar med div2 omgångarna är att de är rätt tight på varandra och höjderna kommer funka perfa, då måste jag ut mycket vilket ger mig tävlingserfarenhet, vilket är precis det jag och Loppan behöver. Mer rutin på banan alltså.

16/9 är det en P&J på Jälla som vi ska vara med på, anmält mig nu till 110cm & 120cm.

24/9 hopptävling på Säfva, 1m & 1m blir klasserna då. Detta är även omg 1 av div 2.

1/10 Omg2 av div 2 går på Lurbo RK, hoppar då klasserna 1m & 110cm.

15/10 är finalen av div 2, här tävlar jag då 110cm & 120cm.

Sen har jag tanken på att (beroende på hur vädret är) i November tävla på Hebys "Christmas Show". Men är det jättekallt och rått, samt dåliga underlag så blir det nog mer fokus på träningar. Så kul är det inte att åka iväg på tävling under vintertid, då tårna har tappat känseln och man bara kan skritta på framridningen (Ping hopptävlingen på Lurbo förra året den 6 November, fyfan)

Likes

Comments

Dagens har som vanligt varit väldig lärorik, denna tävling testade vi även att starta på hackamore! Det var svårt, speciellt eftersom hon var så extremt tittig på hinder idag. Alltid något! Men trots det så är jag väldigt nöjd nu i efterhand med båda rundorna. Loppan har hoppat upp sig mycket bättre än vad hon brukar, jag har även ridit vägarna bättre än vad jag brukar. Det finns bara en enda sak som jag måste bli bättre på och det är att sluta ta i henne mot hinden. Det händer så fort jag inte känner ett avstånd, då sitter jag och tjuvhåller istället för att släppa handen och låta Loppan fixa jobbet, när jag lär mig det kommer peten att bli färre.

I 110cm blev det 8 fel. Hon kollade till på ett hinder och istället för att stanna så hoppade hon väldigt konstigt istället, så rev hela hinderstödet med foten. Sedan blev det bara ett trist litet pet på sista hindret som var en kombination.

I 120cm hoppade hon något extremt stort! Det gällde för mig att visa hindren och sedan hålla i mig. Några bommar föll även här, två stycken föll på rad pga oinspirerad galopp, och sedan rev vi sista hindret eftersom det blev en liten miss av mig i anridningen. Vi kom nära vilket jag försökte fixa till genom att räta på mig, däremot blev jag för mjuk i handen så jag tappade tyglarna lite.

I fortsättningen ska jag absolut tävla på hackamore, det var lite stressigt med att försöka byta huvudlag efter att jag hoppat lite med bett (red alltså fram + hoppade fram på lilla krysset med vårat vanliga träns med bett). Men med mer rutin på hur tränsbytet ska gå till så kommer inte det att vara något att stressa över!

Likes

Comments

YouTube
Madeleine Andersson

Mest lästa