Nu kan mitt förra inlägg gett mycket negativa vibbar vilket kanske inte var helt meningen. Jag var ju faktiskt nöjd med en del saker med Loppan och mig.

🌌 För det första som jag insett efter 100 gången jag kollade på 120cm filmen var att Loppans bakbensteknik faktiskt börjat bli bättre! Med tanke på hur "stela" de varit innan så är det positivt att se hur hon började använda de mer nu.

🌌Sedan så klarare vi även av kombinationen i 110cm utan att riva! Visst det lät lite i oxern ut, men alla bommar låg kvar!

🌌 Vi hade en bra grundgalopp, kunde ha varit lite kraftigare men eftersom hon smög sig lite fram så var inte det största fokuset. Hon har så stor galopp så det ser "långsammare" ut än vad det går. Tiden var bra som vi hade i grunden.

🌌 Framhoppningen var grym till båda klasserna. Som hon hoppade där!

🌌 Att Loppan faktiskt ställde upp för mig mot hinder nr 8 i 120cm klassen. Höll på att missa vägen jag planerade så det blev alldeles för mycket hand och nästan inga ben. Trots det lyckades hon ta sig över utan att riva!

Filmen på 120cm rundan finns min Instagram (förutom sista hindret som vi rev, är så besviken på min ridning där). Efter att ha sett den filmen så inser jag att jag återigen måste ta och fokusera på benpositionen. Sadeln ska även den få sig en titt på. Tycker inte jag sitter lika bra i den längre nu när Loppan har ändrats så pass mycket.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var jag iväg med Loppan för att tävla i Heby. Första klassen var helt okej, jag är mer nöjd med den nu efteråt än var jag var då. Två rivningar vilket jag verkligen tar åt mig, hon var spänd mot ena kortsidan och jag lyckades inte få ut henne tillräckligt för att klara svängen mot hindret. Inget mer med det, resterande hinder hoppade hon fint, men kändes alltid som en spänd fiolsträng.

Till 120cm var hon så extremt fin inne på framhoppningen, lugn och hoppade bra. Gav en väldigt bra känsla till min start då jag hade förhoppningar om att hon skulle vara mer avslappnad inne på banan. Så blev det kanske inte riktigt... Nu var det mer jag som blev för på, red varje steg gjorde jag men det blev för mycket. Tycker min ridning kändes väldigt spänd och stressig. Det hjälpte verkligen inte Loppan alls. Trots det hoppade hon alla oxrar fint, trots sin spändhet. Men jag gjorde somsagt inte ett bra jobb. Jag var inte nöjd under ritten, inte efter ritten men blev plötsligt så extremt nöjd när jag lämnade ridhuset. Jag vet inte ens varför jag blev så extremt glad när jag mötte några vänner + pappa utanför. "Jag är supernöjd!! Visst Loppan var tittig men jag red åtminstone varje steg" har jag för mig att jag sade. Medan jag innerst inne visste att jag inte var nöjd över huvud taget. Egentligen var jag bara extremt besviken på mig själv som återigen inte kan visa Loppan rättvisa inne på banan, framhoppningen kan jag, inne på banan fortfarande inte.

Sen så vet jag att Loppan skulle vara en spänd häst på Hebys jultävling, julgranar stod vid varje hinder och de hade pyntat jättefint. Det var därför jag anmälde mig dit, just för deras jultema. Så vem vet, om det inte skulle varit en tittig tävlingsplats så kanske jag hade ridit bättre. Men man ska samtidigt kunna hantera sig själv var man än är så vad spelar det då för roll om det är tittigt eller ej.

Kanske bara reagerar man med glädje ibland för att man inte orkar vara besviken just då, men det spelar ingen roll hur glad man än försöker vara utåt eftersom känslorna inne fortfarande är detsamma. Det är bara att göra om och göra rätt, en dag så kanske jag kan göra Loppan rättvisa ute på banorna också.

Likes

Comments

Bilder från we💟it.

Första snön kom för någon dag sedan och mina julkänslor kom direkt! Skulle väldigt gärna vilja slänga upp all julpynt i hemmet och stallet redan nu, men eftersom det bara är början på November kanske man ska vänta lite till... Men man kan alltid börja planera😏

Likes

Comments

Gud nu är det bara några dagar kvar till årets (eventuellt) sista tävling för mig och Loppan. Jag har väl inte riktigt laddat upp till den som jag hade planerat. Återigen har det blivit några lugna dagar för Loppan efter senaste equiterapeutbehandlingen. Sedan har det varit så hårt underlag så det knappt funkat att rida, eftersom jag slutat så sent varje dag också så har det inte funkat att åka iväg till ridhus. Men de gånger jag lyckats få till ett ridpass så har hon känts väldigt fin!... Efter lite energiutbrott.. Trots hårt underlag så har Loppan fina fjädrar under hovarna😉

Köpte en plats i en av grupperna för Mats imorgon så jag hinner med en hoppträning innan tävlingen på söndag. Måste iväg och hoppa av henne lite energi, annars kan det gå lite hur som helst på tävlingen. Jag hoppas på samma magiska känsla som sist, men man ska inte hoppas för hårt, då blir man lätt besviken.

Idag har jag iallafall varit ledig, knappt känts som det dock då jag varit igång hela dagen. Stallet är inget undantag att det alltid finns något att göra. Var idag ut på promenad med hästarna, Loppan gjorde jag det mest för att se hur traven såg ut på asfalt (har hon stått några dagar verkar den lilla hältan komma tillbaka, försvinner väldigt fort dock när musklerna blir varma). Men idag såg jag ingenting från första början, hon hade väldigt fint steg faktiskt så där kunde jag andas ut. Sedan valde jag att fortsätta springa med henne bara för att ge mig själv lite träning, måste sett extremt komiskt ut.

Senare åkte jag iväg till stan och träffade en vänn, sedan mötte jag upp mamma och vi gick för att fixa ny mobil till mig. Äntligen! Vissa dagar kan jag knappt skriva ett sms på min mobil för att den är så trög, så detta var verkligen på tiden. Det landade på en Samsung galax s8, kameran ska tydligen vara väldigt bra på den så då är det ett självklart val!

Likes

Comments

Eftersom det alltid är så mycket att göra, samt att man träffar mycket folk på jobbet så är det extremt skönt att inte göra någonting på sina lediga dagar. En sådan dag är idag. Min enda lediga dag denna vecka och den har spenderats på en stol i köket eller ligga i soffan och kolla på mitt i naturen. Ah och lite plugg.

Kl 10 idag hade Loppan ett till besök av Monika Smith för en behandling. Lite nålar i kroppen för att fixa och trixa. Trist nog så var Loppan verkligen inte sugen på att bli lugn och avslappnad med oss idag. Hon ville hellre ut till sina vänner. Men jag hoppas att resultatet av dagens behandling ändå blev bra! All muskelspänning i rumpan var nästan helt borta nu, istället hade hon lite ömma muskler "framme vid manken"/ positionen under manken (svårt ställe att beskriva). Troligen träningsvärk från tisdagens hoppträning då hon började hoppa på ett helt nytt sätt vilket hennes muskler inte är vana med. Helt förståeligt! Så nu har vi fixat att Loppan ska få en behandling en gång i månaden tills det känns bra, då kanske man kan trappa ned till längre avstånd mellan behandlingarna.

Nu däremot måste jag ta och fixa så en sadelprovare kan kolla våran sadel, det var ett tag sedan och jag vill inte att sadeln ska kunna bli ett problem nu när Loppan rör sig på ett annat sätt!

🌸Bild från idag med kaffe och mitt i naturen spelandes i bakgrunden // Jag hade stängning på jobbet igår och KOLLA vilken söt kund jag hade på besök! Den rackarn smet in några gånger och ville inte gärna gå.🌸

Likes

Comments

Hoppträning på Ärentuna var det som gällde idag. Loppan började framskrittningen med att smyga fram, det var som att hon släpade bakbenen efter sig. Blev nog alldeles för mycket nya intryck, även fast vi tillbringade hela vårat första år tillsammans där😏...

Loppan släppte till väldigt fort och blev som en dröm att rida när all spänning var borta. Avsaktningar från galopp gjorde hon perfekt hela tiden och jag blev lika chockad varje gång. Hon var även väldigt med mot hindren och var knappt i en endaste bom under hela träningen. Trots de få gånger jag råkade lägga mig i för mycket, hon räddade oss även då och med en smidighet jag aldrig känt hos henne förut.

Höjdpunkten på träningen var sista hoppet på en lite större oxer. Galoppen in var perfekt och likaså min ridning, detta resulterade i ett grymt språng. Hon hoppade verkligen genom hela kroppen och tog i på även här ett nytt sätt hon inte kunnat göra tidigare.

Hela passet var som att sitta på en ny häst fast samtidigt inte. Jag är även för första gången riktigt nöjd med mig själv också. En bra dag med förhoppningar om framtiden för även oss, den som kämpar för något gott kämpar aldrig för länge😏..

Likes

Comments

Höstens kyla är här och äntligen kan man börja använda vinterjackan utan att svettas! Det finns inget bättre än vinterjackor, tjocka halsdukar och mössor. Då trivs man bra, när man lunkar runt i stallet som en michelingubbe😉

Ikväll ska vi iväg och hoppträna vilket ska bli väldigt spännande! Loppan känns otroligt fin nu efter behandlingen, väldigt pigg däremot men det försvinner nog ganska fort. De senaste dagarna har hon alltid varit helt slut efter varje ridpass, det är inte enkelt nu när "nya" muskler plötsligt kan börja användas!

Jag ska försöka få till en equiterapeutbehandling för Loppan som en rutin, en gång varje månad så det kan börja användas som förebyggande behandling istället för att hon kommer så fort det gått för långt. Tror det verkligen kommer vara ett vinnande koncept och jag hoppas på att vi kan lossa hennes bak ännu mera. När spänningarna där bak väl släpper och Loppan kommer kunna använda sina långa bakben 100% rätt så kommer hennes språng att bli väldigt bra! 😍

Likes

Comments

Ugh vad jag känner mig upptagen hela tiden. Jobbar och håller på med hästen, vill man hinna med att träffa mig så måste man boka ett datum minst två veckor framåt. Ungefär så känns det just nu.

Men inte surar jag över det! Jag trivs väldigt bra på jobbet och har ännu aldrig kommit hem trött och sur på allt och alla, vilket var en vardagskänsla jag hade på förra jobbet.

Inte nog med att jag trivs på jobbet, Loppan går otroligt fint! Senaste hoppträningen i onsdags var grym. Framridningen var lite "mäh" som innan, Loppan var tittig och vi kom inte i harmoni med varandra. Men när det väl var dags för banhoppning så hoppade vi 115-120cm felfritt, banan innehöll även trekombination och trippelbarr. Tror hon inte ens var i en bom, otroligt kul att vi börjar ta denna höjd i banhoppning som att det vore en uppvärmningshöjd. Det kändes så himla enkelt! (Trots att jag red på helt tom mage vilket gjorde att jag störde mig så enormt på alla runt om. Det var en del som red på min utvalda väg flera gånger när jag skulle hoppa bana. Störningsmoment som rubbade min bubbla väldigt enkelt denna dag, men som sagt trots det så var vi felfria på hinder.).

Dagen efter hoppträningen skulle jag rida ut på Loppan innan jag skulle iväg till jobbet. Gissa vems häst som haltade till de första travstegen?... JO Loppan... Troligen halkat till ute i hagen. Tur för henne att equiterapeuten skulle komma och behandla henne på fredagen och senare samma dag få vaccinspruta, två dagars vila för henne.

Fredagens equiterapeutbesök gav mig som vanligt flera "aha" upplevelser och några stretchövningar rikare. Några spänningar i rumpan/korset vilket kan ha orsakat den konstiga känslan jag fått de senaste dagarna i dressyren. Även detta kan troligen ha orsakats av en klantig Loppa i sin lerhage + samma problem som innan. Men Loppan svarade väldigt bra på behandlingen och det ska bli spännande att rida henne imorgon och se om det börjat bli någon förbättring.

Pengar rullar ut snabbare än vad de kommer in, men vad gör man inte för sin lilla häst😉

Likes

Comments

YouTube
Madeleine Andersson