Header

Förutom att jag var nära på att flyga av i lördags så har hon skött sig så otroligt bra denna helg! Det som hände var att Loppan har enomrt med vårkänslor, så hon fick för sig att hoppa iväg lite med huvudet mellan benen och sedan små stegra när jag fick upp huvudet, sedan kände hon sig klar och gjorde allt jag ville? Ibland är hon bra konstig😂...
     Övningarna jag gjort denna helg är fyra småräcken ställda i ett kors, vissa skulle kalla den klockan men jaja. Den är väldigt bra då man verkligen kan hitta på mycket att göra, dvs träna mycket på korta svängar för att få Loppan att jobba med rumpan. Två dagars arbete och hon börjar bli väldigt svängbar!

Nu är det inte långt kvar till årets första tävling! 7 April skuttar vi 90cm och 1m på Jälla, känslan jag har är väldigt bra och det ska bli så otroligt kul att komma ut igen!
      Har även anmält mig och Loppan till en tävling den 1 Maj, Edsbro har en tävling där jag planerar att starta 110cm & 115cm. Sedan är det div 1 omg 2 den 6e Maj, så får se om jag får en plats i laget då! Eftersom vi inte planerat att starta någon 120cm ritt innan omg 2 så satsar jag på att bli ryttaren som startar 110cm😉 (Mellan Edsbrotävlingen och div 1 tävlingen ska jag hinna med min studentskiva, herregud).

Bilden till vänster = misslyckat försök att fota nya pannbandet💁..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Även fast ekonomin inte finns så slog jag till på ett pannband idag ändå. Bella och jag drog iväg till Jälla där de hade anordnat en loppis. Det var inte mycket som jag föll för, förutom detta pannband som var halva priset på! Så nu äger jag ännu ett till rosa pannband, som såklart matchar min kavaj😏 Bella köpte ett pannband från samma person men hennes är grönt, sedan köpte Bella även ett supersnyggt dressyrschabrak! Så nu är det slutshoppat för stunden💁...

Likes

Comments

Det är så intressant hur man vissa dagar bara kan sitta och njuta uppe på hästryggen för att allt är så enkelt, och sedan nästa dag så känner man sig klumpig och hästen gör ingenting som man vill. Till exempel så har jag haft två såå bra pass i raden här hemma, i söndags och i onsdags. I söndags dressyrade jag lite lätt hemma och hon sprang på som en dröm, arbetade fint och fick fina kommentarer från både Bella och pappa. I onsdags hoppade jag hemma för att min hoppträning på Jälla var inställd, Loppan var extremt pigg men hoppade fint ändå! Sedan nu igår så gick ingenting. Hade några travbommar framme men vi bara snubblade över dom, och jag fick inte Loppan att arbeta heller osv. Antar att ingen av oss hade en bra dag 💁.. Det är även då, efter ett sämre pass som man inser hur snabbt ett dåligt pass sätter sig i hjärnan. Ett bra pass är man nöjd med för dagen sedan går man vidare, medan ett dåligt pass sitter i tills en träning väl går bra igen?.. Why dumma hjärna.

Aja imorgon ska vi rida ut, eller markarbeta. Allt beror på känslan.

Likes

Comments

Kamera: Canon eos 70D
Objektiv: Canon 85mm 1.8
Fotograf: Jag
Min fotohemsida: http://anderssonsfoto.weebly.com/


Likes

Comments

Gud vilken bra dag det har varit! Loppan har hoppat grymt fint hela dagen och jag har lärt mig så mycket! Har bara en enda sak att klaga på och det var att det tog sådan lång tid mellan 90cm klassen och 1m, inte så mycket att göra egentligen då de behövde ändra avstånd hela tiden på kombinationen (Blandat startfält med ponnysar och storhästar), så jag hade lite svårt att komma tillbaka till fokus när jag skulle in på banan igen, men bra gick det!

90cm:
Extremt pigg och glad! Jag blev dock rätt passiv ibland och red rätt mesigt vilket resulterade i två pet. Startade om dock och red mycket mer fokuserat och fick då till en felfri ritt! Så nöjd!

1m:
Då vi skrittat runt väldigt länge innan våran tur så var både Loppan och jag mycket mer avslappnade till denna runda. Jag red fokuserat och som planerat. Jag har dock två saker jag skulle vilja ha blivit bättre i 1m, den första är min ridning mot hinder 1. Jag satte mig aldrig riktigt ned vilket gjorde att vi kom nära inpå, märkte att när jag sätter mig ned mot hindret så ger det kommandot till Loppan "Förbered dig, för nu kommer ett hinder", eftersom jag aldrig satte mig ned mot hindret så började Loppan inte förbereda för att hoppa, men över kom vi och hon petade inte! Sedan min andra sak jag velat ha blivit bättre är första hindret i kombinationen. Jag tyckte att jag hade henne helt hos mig, men plötsligt så försvann våran kontakt och med det så försvann avståndet in. Så såklart rev vi första hindret, men klarade resten felfritt. Pappas teori till varför detta hände är att ett barn/bebis på läktaren började låta, och då kunde man se på Loppan att hon kollade till vad som lät. Aja är iallafall väldigt nöjd!

Det jag gjorde bra idag:
✨Stod upp mellan hindren och lät henne slappna av och komma ned i formen.
✨Störde henne inte mot hindren utan lät henne fixa det hela själv (well, förutom distansen på ena långsidan. Hon tog alltid tag i bettet och försökte rusa. Fick till det bra sista hoppet i 1m).
✨MIN SITS!

Det jag gjorde mindre bra idag:
✨Hela första rundan i 90cm. Satte mig ned alldeles för tidigt mot hindren och lät henne inte galoppera på avslappnat, det resulterade i rivningar.
✨Fick inte till ridningen i distansen på långsidan, vilket jag nämnde innan.
(Egentligen är denna lite svår att fixa när man inte vet hur snabbt allt ska gå) Men jag önskar att jag hade hoppat av Loppan mellan klasserna så vi inte hade behövt rida runt i 30min och bara vänta.

Likes

Comments

Well, det är långt ifrån ett av alla dyrgripar där ute. Men det är iallafall handsytt (pyntet runt om). Det är bara klart på ena sidan men har haft en liten paus, tanken är att försöka göra klart den idag och kanske använda den imorgon! Återstår att se. Men ni ska bara se som den glittrar! Gah vad önskar att man kunde få med det på bild! Därav gör det inget om glittret är lite snettsydd, tar man några steg bak så syns det inte, och man blir nästan bländad av glittret, precis som det ska vara😉 Men det tar sådan tid att sy! Och aj vad stel man inser att man är efter 2h konstant sy för hand med glitterbandet. Men det blir förhoppningsvis värt det!

Det är denna luva jag fick av min syster i julklapp som jag försöker matcha till. Bella pimpade även hon luvan, nackdelen var bara den att jag hade inget schabrak som matchade (ack mitt hårda liv), så nu efter x antal gånger nålen förstört mina fingertoppar så har jag äntligen en matchande outfit!😂

Likes

Comments

Har lunchat hästarna, byggt upp två hinder och är nu påväg ut igen för att rida Loppan. Men självklart har hästkraken rullat sig på båda sidorna i leran... Hela hon är grå nu! Nu minns jag nackdelarna med våren😔...

Likes

Comments

Wow vilka vårkänslor man möttes av när man klev ut från lägenheten! Ridbanan helt upptinad, fåglarna kvittrade, det var varmt och hästarna var nakna ute i hagarna! Detta har man verkligen längtat efter!

Så det är en självklarhet att ridbanan ska användas idag, det ska bli spännande att se vad Loppan tycker. Ivan har varit väldigt pigg och busig för Bella när de invigde banan😂
Planen för Loppan är att (om banan godkänner) fortsätta träna vidare på det vi gjorde i onsdags under hoppträningen. Det var mycket fokus på att hästen skulle lyssna och inte bli stark och dra iväg mot nästa hinder. Vi hoppade lite olika krumelurer med distansen 5 galoppsprång från räcke till oxer och sedan vidare till ett annat hinder (som även där var fem korta galoppsprång till). Loppan skötte sig först väldigt bra, chockade både mig och pappa en smula. Men när vi böt håll blev hon extremt pigg och framåt. Hon varierade humör en hel del kan man säga😉 Mot slutet började hon lyssna enormt bra på mina förhållningar, men då var det jag som gjorde fel efter det och fortsatte bromsa. Så från att ha problem med att få in fem galoppsprång istället för fyra så satt vi och red på 6 galoppsprång istället. Jaja ni fattar..

Så lydnaden ska vi fortsätta träna på idag så den sitter inför morgondagens pay and jump! Det enda jag hoppas på är att hon håller sig i skinnet under hela morgondagen och inte spricker av glädje... Det blir att ha en stor röd rosett där bak på henne😂

Likes

Comments

Gallop Shampoo till Loppan och Ivan (Bella betalade dock den gula). Denna ska testas ikväll då Loppan verkligen är i behov av ett bad! Stackarn svettas som sjutton efter ett ridpass så nu är det dags att få henne ren och fin igen.

Martingalplatta, glömde bort att fota bara plattan så får nöja mig med denna bild. Plattan är mörkbrun och såldes för halva priset, har alltid tyckt att det ser så snyggt ut när andra har denna så jag var tvungen att köpa!

Likes

Comments

(För att se bästa kvalitén på bilderna så tryck på dom)

Likes

Comments

YouTube
Madeleine Andersson

Mest lästa