View tracker

Godmorgon på er!
När ni läser detta inlägg så går jag ute i skogen och planerar någon typ av plan haha!
Efter idag och förra veckan har jag lärt mig en viktig sak. Alla de blogginlägg som ska publiceras idag planerar jag dagen innan alltså igår. Gör massa tidsinställda som rullar in under dagen.
Jag hinner verkligen inte när jag ha praktik skriva en text för jag får ingen lucka till det. Men det går!
Så utöver detta inlägg kommer det två till idag ni kan läsa :).

Gårdagens ridning med Elouise va spännande haha! Hon är såå pigg så det känns som att sitta på en studsboll. Hon har så mycket energi i kroppen så hon studsar fram haha!
Men det är kul, då får man försöka jobba bort det genom att göra henne trött i huvudet.
Hon kändes mycket fin för övrigt. Lite seg på skänklarna men efter lite repetition så kändes hon mycket fin. Travade lite mer än vad jag tänkte idag. Brukar alltid vilja strata en vila mjukt och lugnt, speciellt med Elouise. Men hon känns som när jag red henne sista gången innan jag åkte till Blekinge. Så jag ska redan imon rida lite längre och lägga in lite mer trav. Mer jobb för huvudet med ska jag ge henne. Vilket känns bra.
Hon går så himla bra på detta bettet jag bytte till. Sjukt bra. Det ända är att hon beter sig som att bettet är för skarpt eller hon snarare krullar ihop nacken extremt mycket. Som att hon inte vågar gå fram till bettet och flyr från det istället. Men vill ni veta en sak, så gör hon alltid med nya bett innan hon "vant" sig låter inte så bra men ni förstår. Jag påminner henne endast att ta upp huvudet lite så gör hon det och jobbar vanligt i formen igen. Så det är verkligen bara innan hon kommer in i det.
Så det känns bra med det bettet faktiskt!

Upptäckte igår att mina favorit chaps har gått sönder. Ska se om mamma kan laga dem och tills dess får jag använda mina andra chaps :).


Glöm inte att kika in här under resten av dagen!
Avslutar inlägget med en bild från i somras! <3
Puss!

  • 2 readers

Likes

Comments

Första praktikdagen i Växjö gjord. Man ska inte drömma efter en dag men än så länge, jämför jag Växjö mot Karlshamn så är Karlshamn mycket bättre enligt mig
Men som sagt första dagen var kontorsdag vilket innebär att jag ska va ute i fält resten av veckan.

Är jätte trött. Det är jobbigt att pendla så långt när man inte är van vid det. Men men, sånt måste man göra ibland med!
Tänkte bara kika in och säga godnatt. Har planerat massa inlägg som kommer imon. In och läs så ska jag imon eftermiddag/kväll förbereda inlägg för dagen efter.
Har lite idéer men vi får se vad det blir!
Godnatt hörni!

  • 7 readers

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det världens bästa pappas födelsedag hurra hurra hurra!!!

Vad skulle denna familjen gjort utan dig? Du ställer upp, älskar oss, busar med oss, tar hand om oss, hjälper oss ja du finns alltid för oss, precis en sådan pappa alla borde ha<3

Vi har gjort mycket ihop. Det har varit dagsutflykter, reser, vart på restauranger, filmkvällar, lastbils åk, skogspromenader, cykelrundor och ännu ännu mer. Vi är en sammansvetsad familj med den bästa pelarn som håller ihop allt.

Pappa vi älskar dig, du är den bästa och kommer alltid va! <3

  • 15 readers

Likes

Comments

Måndag: släppa ut hästarna. Fixa Elouise Box.
Rida- bara komma igång. Skritta med lite trav i ca 30min. Träna lite skänkelvikningar, ställa, böja, öppna, sluta, flytta ja lite allt möjligt. En mjukstart.

Tisdag: endast mocka boxen.
Rida- gör en liknande runda som dagen innan. Mest skritt och lite trav.

Onsdag: fixa boxen.
Elouise vilar och om vädret tillåter blir det att raka och frisera henne.

Torsdag: insläpp på kvällen. Fixa boxen.
Rida- rider samma runda som tidigare i veckan men fokus på samma övningar. Lite mer trav.

Fredag: ut och insläpp. Fixar min Box.
rida- rider samma runda igen. Liknande dagen innan fast lägger in en galopp.

Lördag: ut och insläpp. Fixar alla boxarna i stallet.
Kan inte bestämma mig men tänker att hon får vila och jag lägger dagen på att putsa utrustning. Kan hända att vi rider en liten runda.

Söndag: ut och insläpp. Fixar min Box.
Rida- blir en galoppdag. Rider en längre runda och tränar galoppen.

Så ser veckans plan ut. När Elouise stått så länge brukar jag alltid mjukstarta henne. Hon funkar bäst så har jag märkt :).

Kika in här under eftermiddagen för mer roliga inlägg!

  • 16 readers

Likes

Comments

Jag älskar färgerna vitt, svart, grått, rosa, silver, guld, brons och beige. Tycker det ser så fräscht och fint ut.
Mitt hus kommer va noga inrett. Det ska vara enkelt. Inte allt för mycket saker. Ljus, blommor, kuddar- jag älskar allt sånt. Ni vet myspys, men även levande saker som blommor. Har hittat lite bilder på internet som är liksom på ett sätt som jag skulle kunna tänka mig att ha det.
Det ska kännas enkelt, men fräscht och snyggt. Stilrent liksom.
Vad tycker ni?
Jag kan tycka det blir för mycket när man ska ha skåp, hyllor, lådor ja ni förstår. Och man bara slänger i allt man kan hitta. Det blir tillslut samlingsställen av skräp. Sådant man inte använder. Big NO. Vad tycker ni? Jag skulle lätt kunna ha ett sådant hus.


Tänkte leta upp lite bilder på ett dröm stall med. Har redan bilder i huvudet hur mitt drömstall skulle se ut. Har även några punkter på saker som måste finnas i ett stall!
Håll utkik!
Godnatt, sov gott!

  • 50 readers

Likes

Comments

View tracker

Fredag!! Idag är det fredag och jag sitter skönt i fåtöljen hos Sollan. Kommer inte åka hem förrän imon på morgonen då jag vart så himla trött på kvällarna och framförallt för mörkret som fortfarande kommer tidigt på dagen.
Så jag kommer köra hem imorgon, kommer du även stanna till i Växjö och kolla läget om vart Skogsstyrelsen ligger och tågstationen så jag vet vart jag ska gå på måndag :).

Skrev inget här igår tyvärr.. Men jag hoppas det inte gör allt för mycket. Ska blogga igen så mycket som möjligt i helgen så det kommer bli mycket häst! Saknar min lilla Elouise så mycket <3


Hur som helst, mina två sista dagar på kommunen här i Karlshamn har varit heelt fantastiska. Det är helt sjukt att en jobbplats kan kännas så bra. Har nog aldrig trivts så bra. Men jag säger det, Karlshamn är min plats. Det är mitt ställe liksom. Jag känner mig dragen hit på något vis. Men har man rötter så kanske det blir så, vem vet :).


Men som sagt, kika in här under helgen, ska försöka få in ett inlägg till ikväll så ni får lite att läsa!
Puss och kram!

  • 59 readers

Likes

Comments

Hejsan, eller Godkväll kanske jag ska skriva ;).
Vilken bra dag jag haft idag. Har fått gå ifrån motorsågskörningen lite idag och fått prova på att köra deras båda skogsmaskiner samt vart med cheferna och stämpla lite träd.

Morgonen började med att jag fick en bil jag skulle köra med fram till lunch. Den skulle jag transportera mig med till skogsdungen vi skulle skota i.
Men först fick jag följa med Bengt och kolla på "hans" maskin. Då har han en traktor med ett skogssläp på. Så gick vi igenom lite med det och jag fick provköra på själva området. Sedan strax efter åtta åkte vi iväg till den lilla dungen. Där fick jag prova köra den lilla alstern. Det är en skotare fast jätte liten. Den körde jag fram till strax innan nio för sen va det dags för frukost. Efter frukosten åkte vi ut igen och då körde jag den i drygt 1,5h. Började få in ett flyt och Ulf som kör denna annars tyckte jag va jätte duktig. Pratade ganska mycket med honom och jag gillade det han sa angående variation av kön på en lite mer mans dominerad arbetsplats bla.
Efter alstern körde jag traktorn igen. Då fick jag prova på mer lastning och eftersom jag bara hann köra den i ca 1h så tycker jag ändå att mot slutet började jag hitta tekniken.
Men vilken skillnad det va att köra dessa två maskiner. En stor traktor som man måste planera körningen med extremt för att man inte ska köra in i massa grejer, samt att spakarna va oerhört känsliga. Minsta millimeter rörelse man gjorde allt för kraftig så slängde gripen som en liten fisk som har hamnat på land.
Meden alstron va liten och smidig, man va bara tvungen att hålla koll på typ lite stubbar så den inte skulle välta. Och den maskinens spakar va man tvungen att köra mycket hårdare med. Den va också mycket mer lättkörd än traktorn vilket va spännande.

Efter lunch åkte jag med Mikael och Linnea för att stämpla träd. Stämpla träd innebär att man sprayar på träd som några huggare kommer och sågar ner. Sedan hämtar Bengt eller Ulf dom och kör riset antingen till en faunadepå eller till flis. Stockarna görs oftast till ved eller säljs till södra(om jag inte fattat fel). En faunadepå är en stor rishög som man lägger intill skogen eller vid sidan av en väg i gräns till en skog. Den används för att gynna alla små levande organismer, behövlig för den biologiska mångfalden med andra ord. Vilket är jätte bra att dom gör!

Efter stämplingen blev det typ lite snack med Mikael och Linnea. Dom berättade lite om det skogliga och hur dom tänker osv.
Mycket bra dag med andra ord!

Ne nu ska jag sova. Är så trött..
Godnatt hörni!

  • 86 readers

Likes

Comments

Hej på er!
Allt bra idag? Själv mår jag super duper bra. Mamma smsade mig idag och då fick jag denna bilden..

Man blir helt värm i kroppen av lycka och glädje<3
Min lilla Elouisefis. Alltid öronen spetsade fram för en selfie haha!
Elouise har det bra sa mamma och hon äter jätte mycket. Haha jag kanske skulle vart borta ofta så hon äter lika ordentligt hela tiden ;). Men det går ju inte!
Imon sa mamma att hon och Johanna ska gå en promenad med Elouise. Jag bad dom promenera Elouise lite. Även att om Johanna ville så tillät jag henne skritta Elouise om hon vill, orkar och vågar.

För övrigt har min dag vart bra. Huggit lite björkar och kollat på en ö som verksamheten har gjort till ett naturreservat. Så fin utskick och man blir helt kär i denna stad alltså. Iallafall jag. Älskar allt med den och det är en stad som passar mig som handen i handsken!

Här kommer en bild från en ö jag va ute på idag. Så fint va det! <3


Passar på att säga godnatt nu. Somnar när som helst känner jag så ses vi här imon med lite roliga inlägg tror jag.
Natti natti!

  • 102 readers

Likes

Comments

Innan hade jag att jag la ut några inspo i veckan. Så här kommer en angående hus och inredning. Drömmer såå om att inreda sitt egna hus eller om det tom blir lägenhet. Jag tycker om vitt, svart, olika nyanser av grått, ljusrosa, men även typ guld/silver :).

Tänkte skriva ett inlägg med lite fokus på mitt drömhus om det skulle vara intressant!

  • 107 readers

Likes

Comments

Idag va första dagen på min praktik här nere i blekingens hjärta (om ni frågar mig) Karlshamn. Som jag sagt tidigare och som jag står för Karlshamn är staden där livet leker. Jag känner verkligen det.
Har haft jätte trevligt idag. Alla schäfer och arbetare har varit så trevliga och snälla.
Satt i ca en timme och pratade med några av schäferna om man säger så. Mycket trevligt. Åkte sedan ut ihop med Uffe och högg lite träd nära några boenden. Och det är det vi gjort idag typ. Imon ska jag börja redan vid sju men får förmodligen sluta till och med vid kl två. Så då ska jag och sollan åka till Sofie tror jag hon heter, och andas lite hästdoft. Kanske till och med få sitta lite på hästryggen!
Saknar min Elouise såååå mycket. Red en jätte trevlig runda igår med mycket fokus på galoppen. Hade sällskap av Josefine och zita med.
Stod kvar lite extra länge och kramande och gosade med Elouise innan jag släppte henne i hagen. Vet inte men allt blir bara jobbigare och jobbigare att vara ifrån Elouise nu när det annars är bara vi två. Liksom en del av ens liv lämnar man kvar i någon annans händer.
Saknar även familjen och pojkvän såklart. Men det känns väldigt bra ändå att bo här hos sollan för hon får det att kännas som hemma. Så det är väldigt skönt :)

Snart sängen som kallar, ska lägga mig lite tidigare idag så jag kan planera inlägg för morgondagen!

Ha det bra sålänge :)

  • 118 readers

Likes

Comments