Lovisa

Nu har jag anmält mig till dressyr km i helgen. Lite nervöst men inte så värst. Mest spännande. Är så taggad, får se om det gör att jag blir mer fäst för dressyr än vad jag varit innan. Vem vet?

Hoppas bara på att det kommer gå bra och att hon sköter sig, red igenom programmet igår och i ökningen i traven tar hon galopp ibland. Och inte lättaste att sitta ner i. Hon tar även höger galopp i vänster varv och det irriterar mig. Men men, vi får jobba som attans den här veckan och får hoppas på resultat tills på lördag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I helgen blir det eventuellt km i dressyr på Avesta Ridklubb, jätte spännande. Tänkte då tävla tequila men eftersom hon bara är 4 år måste jag ha ok ifrån klubben så lär ringa och höra med de innan jag anmäler.

Det kommer isf bli LB:1 (2015) som jag kommer rida. Jag har inte så stora förväntningar på att bli placerad då jag inte vill sätta allt för stor press på henne. Men skulle ju vara kul om det går bra. Det är även min första dressyr tävling på vääääldigt länge. Var nog inte ens en riktigt dressyr tävling som jag var på sist. Var typ 7 år och tror det kan varit en blåbärs tävling eller något sånt.

OCH ÄR SÅÅÅÅÅ HÄR GLAAAAD JUST NU!!!
Tjej som köpte Björne har ångrat sig och har inte tid för honom, sååå på lördag eller söndag kommer han tillbaka till oss!! Är så glad, har saknat honom..
Kommer även en ny häst som Karin köpt på söndag, Santa heter den och är ett fullblod på 160 cm.
Så höstlovet blir det att rida mycket. Emilia får rida 2 hästar å jag med.

Likes

Comments

Här är videon från sista "tävlingen" med Björne 90cm. En rivningen vilket är svin bra för att vara han. Kände på mig redan direkt efter oxern att jag inte alls tog ut svängen och att det inte skulle bli nå bra hopp. Håller även i honom för mycket emot hindret. Men sånt händer, ingen vägring iaf. Stolt över hur fin han blivit på 1,5 år. 💞

Likes

Comments

Björne ägdes av en tjej som bor på gården där Björne stod. Hon har även andra hästar och jag ville såklart vara kvar hos de även fast Björne inte var kvar. Eller först skulle jag eventuellt hjälpa en annan tjej med hennes häst, men så blev det aldrig.

Så nu rider jag en en häst som heter Tequila, quilon. Hon är en korsning utav tinker och halvblod. Avlad och uppfostrad själv utav hon som äger henne. Hon är 4 år och världens finaste unghäst. Asså den här hästen hoppade kombinationer när hon var 3 år. Förstår ni hur duktig hon är?

Ska kanske vara med på km i dressyr på ridklubben men det är fortfarande lite oklart om jag får det då hon bara är 4 år.

Km hoppningen får jag stå över i år också då hon inte får tävla mot med andra hästar. Hon får gå payn jumper. Men efter sommaren får vi åka ut lokalt och tävla avdelning B. Alltså rids bara grunden och ingen omhoppning.

Hennes man är såååå lång, inte så hög, ca 155 cm men kommer ju bli lite större.

Det kommer även en ny häst till stallet snart som jag ska rida på, sen får vi se vilken av hästarna jag tycker är bäst och roligast.och sen såklart Karin vill att jah ska rida.

Likes

Comments

I fredags åkte jag till stallet för att säga hejdå till Björne, han ska få flytta tillbaka till sin gamla ägare. Stallet han flyttat till ligger inte långt från där har stod förut men, det gör fortfarande ont att lämna honom och hans fantastiksa personlighet. Jag tycker om den här hästen så otroligt mycket och han kommer aldrig bli bortglömd. Hans nya ägare sa att om jag vill rida honom så får jag det. Så vi bytte nummer och sen ska kanske vi åka och säga hej till honom idag och se så att allt är bra med honom.


Jag lägger in en video från den senaste tävlingen som vi var den bästa hittills. Han har utvecklats något enormt sen första gången jag satt på honom. Bara 1 rivning i 80cm och 90cm. Men rivningen i 90 tar jag på mig då jag red en usel väg och höll i han alldeles för mkt före hindret.

Likes

Comments

Hade lite hoppträning idag igen, bara gymnastik hoppning! Vi hoppade studs, han gick jätte fint i början i både traven och galoppen.

Tränaren jag ridit för de senaste dagarna har sagt att jag måste berömda avståndet fram till hindret bättre. Jag vill helst lägga in 2 galoppsprång där det är omöjligt. Så då säger han att jag måste lägga honom lite längre ifrån så att hoppet blir längre.

Idag gick det faktist riktigt bra med det och han och jag jobbade som ett team.

Imorgon åker jag Moa och Emilia till Stockholm!! Tagga! Ska bli så jävla kul, ska till mall of Scandinavia!

Likes

Comments

Sitter nu i bilen påväg hem från stallet, åkte dit vid 6 idag. Allt var klart när vi kom, så sjukt snällt av de som gjorde det! Så allt vi behövde göra var att rida.

En jätte duktig kille som började vara i stallet med oss i somras, men som flyttade till Enköping sen, är här nu. Han är så sjukt duktig på det han gör, så idag fick han rida Björne. Jag red en C ponny som hehe pärlan, jävligt duktigt ponny asså.

Vi hoppade, och pärlan är sjukt bra på att hoppa! Eftersom att alla hästar skulle gå idag så hoppade jag även på Olivia. Fast hon var väll inte den roligaste då det händes som att rida en ko. Ledsen att säga det men från att rida en smal å smärt C-ponny till att sätta sig på en tjock D-ponny är inte det roligaste.

Red även Björne i slutet då han som red innan tyckte att jag skulle det. Och det gick bra och han hoppade bra, vi har börjat hitta mera knappar på honom nu. Imorgon ska vi hoppa igen, men då blir det bara dressyr i början tills det att han faktiskt lyssnar på mig och går i lugn galopp. Sen får vi se om jag tävlar på lördag eller inte. Jag vet inte riktigt.

Likes

Comments

Igår var jag som sagt ute på min och Björnes första lokala hopptävling. Det gick bra i början, han var lugn och tog galoppen och hoppade osv.

Sen när vi kom in på banan till 80 klassen så blev både han och jag nervösa. Han stannade på andra hindret och gick över det. Sen stannade han på sista hindret. Björne är inte den lättaste hästen, känner han att man tvekar minsta lilla så slår han tvärnit.

Jag valde att stryka mig i 90 klassen då han stannade hela tiden nere på fram hoppningen. Kändes bäst så, annars hade vi bara haft en dålig runda inne på banan.

Likes

Comments

Gick omkull med Björne i tisdags, gick bra. Men blir ofta rätt rädd efter att något sånt händer. Men jag hoppade iaf upp igen och red lite för att se så han inte skadat sig. Men han var hel, som tur va!

Igår hoppade jag för Adel eftersom att jag ska tävla på måndag. Det gick väll lite sådär, lite stopp här å där men vet inte tror det mest satt i mitt huvud då jag fortfarande var lite skraj efter det i tisdags.

Ska starta 80 & 90 på måndag och på lördag ska jah nog starta en 90 klass i Avesta. Det är lite nervöst..

Likes

Comments

Varit i Romme idag ju, gick upp halv 7 så ingen sovmorgon idag även fast jag var ledig.
Bussen till Romme gick vid 8 så vi var framme runt 9 halv 10.

På morgonen var det bra väder, lite dimmigt men det snöade eller regande inte. Vilket det gjorde från 11 och fram till vi åkte hem.

Man blev så blöt och alla mina kläder är genom blöta nu, vi satt inne i värmestugan från 2 till halv 4 då det var så dåligt väder och man såg verkligen inget när man åkte.

På vissa ställen var det helt utan snö, som ni kanske ser haha.

Likes

Comments