Idag har jag spenderat dagen ute i Lindhult tillsammans med Tessan och Acke och det var minst sagt lika trevligt som alltid. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Impregnera Gaitas regntäcke för hand, med endast en pensel är något av de jobbigaste jag gjort, i alla fall för handleden som inte gjorde annat än drogs fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka från långsida till långsida på täcket. Det mest tråkiga av allt var ändå att det inte kändes som om det gick framåt ett enda dugg. Nästa gång jag gör det på något täcke så får det garanterat bli i tvättmaskinen. Likes

Comments

I eftermiddags blev det en snabb vända ute hos Tessan och Acke för att titta in nya stället och såklart "uppdatera" varandra om allt som händer i livet just nu. Det är alltid är det lika roligt att ses, även om det brukar gå ett bra tag emellanåt och tiden tickar på rätt bra. Denna gången går det dock inte så lång tid emellanåt, för redan imorgon ska jag dit ut igen, fast då för att fotografera när de rider dressyr i paddocken istället och kaanske till och med få avnjuta några minuter på hästryggen själv.

Runt ett-tiden så måste jag dock försvinna ett tag för att vara i Tyresmo när Fredrik (veterinären) kommer ut och vaccinerar Gaita och de andra hästarna mot Botulism. Det är tre sprutor som ska tas med ca. fyra veckors mellanrum och första sprutan tas imorgon.

Det lär bli en fullspäckad dag imorgon helt enkelt med mycket häst och en hel del bra bilder förhoppningsvis som kommer upp på bloggen! 
Likes

Comments

Varför inte köra två flugor i en smäll när jag ändå skulle upp tidigt i morgonkvisten för att ge hästarna sitt morgonhö?

Medan Gaita stod inne i sin box och åt sitt hö i lugnans ro så passade jag på att ge mig ut på en 5.2 km lång löprunda runt sjön i Skärshult. Det gick inte jättebra och motivationen var noll redan när jag vaknade i morse, men tanken på att jag skulle slippa de senare under dagen fick mig att göra det ändå.

När jag var tillbaka till stallet igen så åkte överdragsbyxorna och stallskorna på för det fanns ändå stallsysslor som skulle göras. Då t.ex. mockning, sopning, uppfyllning av vatten och hösäckar innan det var hemdags igen.
Likes

Comments

Bara några minuter efter jag kört in på stallplanen så kom Frida (hyresvärden) och hennes man Emil hem från BB, och med sig hade de världens sötaste lilla kille på bara några dagar. Ååååååhhhh!

Jag kände mig både glad och lite "hedrad" att få vara den första som fick se honom och jag trodde ärligt och uppriktigt att jag skulle smälla av när jag såg honom, så söt och liten som han var.

Efter jag klappat de lena små kinderna gång på gång och tittat på honom när han sov som en prins så var det dags att återgå till stallsysslorna, medan jag samtidigt kände att jag ville lämna dem själva så att de skulle få chansen att komma till ro.

När jag kom tillbaka in i stallet igen så stod Gaita fortfarande kvar lugnt och åt i sin box, så jag och Hampus fortsatte med dagens projekt som var att välta upp en ny höbal samt sopa upp de gamla resterna och slänga på gödselstacken. Inte så roliga projekt kanske, men det gick ganska så fort när vi hjälptes åt. Det var snarare de andra "vardagliga" sysslorna som tog tid som: mocka Gaitas box, byta vatten i hagen och inne i boxen, packa nytt hö, blanda ihop ny mat samt också paketera in hästsaker som jag ska ska sälja och skicka iväg, som i och för sig inte är något jag gör varje dag, men tar en jädrans tid.

När vi var färdiga med allting och släppt ut Gaita i hagen igen så åkte vi vidare till affären, där jag skickade iväg paketen och handlade. Nu är jag i alla fall ett schabrak, två täcken och två träns fattigare, men några spänn och ett grönt schabrak desto rikare! Jag kan inte klaga, då jag samlat på mig så grymt mycket saker under åren och önskar bli av med en hel del.
Likes

Comments

Då var det återigen måndag och sista veckan på nollningen innan skolstarten börjar på riktigt, så nu kör vi all in!

I morse runt åttatiden så kom Frida och Freja och plockade upp mig med bilen så att vi kunde åka in till stan och vara vid uppropet i god tid, som vi blivit informerade om och skulle börja kl. 09.00.

När vi sen på vägen in, av en ren slump ringer till "informatörerna" för att få mer detaljerad information om dagen så visar det sig att den informationen vi fått är felaktig och att det endast gäller vissa program och inte lärarprogrammet så där har vi åkt in helt i onödan, om inte en timme för tidigt... trist nog! Då nollningen inte började förrän kl. 10.00. Under tiden jag och Freja väntade och Frida gick till sitt upprop så satte vi oss på ett café inne i Maxi och tog en fika samt pratade gamla minnen, som jag till en viss del faktiskt saknar. Kul! Tidsfördriv om inte annat!
Likes

Comments

Idag har det varit en lång dag som hittills bara innehållit häst. 

Jag vaknade vid halv tio, åt frukost, fixade i ordning mig och bytte om till stallkläder. När jag var klar så körde jag och plockade upp Angelica vid Örnatorget och då var klockan runt halv elva. Efter det så åkte vi direkt ut till Tyresmo där jag hämtade ridstövlarna och hjälmen samt matade G och fyllde på vatten ute i hagen innan vi åkte vidare till Nissaryd där Cora och Belinda står. 

När vi kom fram så var klockan nästan kvart över elva och vädret hade börjat dra sig åt det ostadigare hållet, typiskt nog! Därav så gick vi och tog in hästarna ganska så direkt och ställde oss för att borsta, sadla och träns dem. Det gick som tur var ganska så snabbt, vilket som gjorde att chansen att slippa undan regnet var större. 

Drygt en timme senare... 

Avnjutit åtminstone 10 - 20 minuter på hästryggen idag efter några månaders uppehåll, även om det inte blev i mer än skritt och på en liten fjording till C-ponny som för övrigt var väldigt mysig att pyssla om. Det blev dock desto fler minuter till att ta bilder på Angelica och Cora som gjorde sig bra på bild om jag får säga det själv. Det resulterade till över 300 tagna bilder bara under ridningen om jag inte gissar helt fel. Förutom det så lyckades vi klara oss ifrån regnet helt, vilket som var himla skönt för den delen, då det aldrig är roligt att behöva rida i regn. Dessvärre så räckte det med att vi kom in i stallet innan det rätt som det var öste ner utanför fönsterna, så snacka om tur. 

När vi ridit klart så vet jag inte vart tiden försvann hän för klockan var redan tjugo över två när vi satte oss i bilen igen för att åka hemåt. Antagligen så pratade vi bort tiden med Coras och Belindas ägare, Veronica medan vi väntade på att regnet skulle avta. 

Nu har jag i varje fall kommit hem igen, fått duschat av mig och krupit ner i myskläder framför tv:n och här ska jag ligga tills jag ska sova ikväll. 


Likes

Comments

Imorgon förmiddag så gör jag och Angelica ett nytt försök med att rida tillsammans ute i Nissaryd. Det gick ju som sagt inte så jättebra sist, då det öste ner och aldrig slutade upp. Ska bli riktigt roligt faktiskt med tanke på att jag inte ridit på några månader nu! Får se om det blir några bra ridbilder som kommer upp på bloggen under eftermiddagen sen, om inte annat på Angelica och Cora.

Nu blir det mys framför tv:n resten av kvällen och kanske till och med kladdkaka om jag orkar ställa mig och göra det...


Likes

Comments

Vad jag vet så finns det INGEN som älskar julen lika mycket som jag gör och så har det alltid varit, i alla fall så länge jag kan minnas. När jag var mindre så började julen (enligt mig) redan i mitten av augusti när höstmörkret satte in. Det var jultema i varenda lek jag lekte medan julmusiken spelades på hög nivå. Mamma och pappa var med andra ord ganska så trötta på julen när den väl var kommen och ville inget annat än att den skulle vara över. Ha ha!   

Idag är jag tjugo år och fortfarande lika julgalen, fast på ett lite annat sätt. Julmusiken börjar fortfarande spelas, fast i slutet av augusti och istället för jullekar, så är det mängdplanering av julklappar till den ena och den andra. Allting måste helt enkelt vara perfekt, precis som varje år tidigare och helt enligt traditionerna som medföljt sen jag var liten. Jag bara älskar det och trots att det blir en del pengar spenderade så är det värt varenda krona för att få se en människas lycka så stor. 

Jag må kanske enligt vissa vara lite "för mycket" när det gäller julen och ta det som en alldeles för stor grej, men det är något som jag verkligen hållit fast vid under hela min uppväxt och älskar så det är något jag kommer fortsätta med under många år till. 

Likes

Comments

Detta måste vara första kvällen på väldigt, väldigt länge som det faktiskt inte har regnar, så jag var ganska så nöjd när jag åkte till stallet ikväll och gav dem kvällsmaten, UTAN att bli blöt för en gångs skull. 

Likes

Comments