Hej!

Igår blev det tyvärr inget skrivande för ibland kommer det tyvärr viktiga saker som står i vägen för det..

Igår var jag i alla fall med en nära vän till mig i Mall of Scandinavia. Vi hörs inte av sådär jätte ofta. Men vi uppskattar varandras sällskap när vi ses i alla fall. Idag så pluggade jag på förmiddagen och på eftermiddagen åkte jag och min mamma till skärholmen. Jag hittade bara mest sånt som man behöver lite små krafs. Imorgon kommer en gammal vän till mig. Vi ar inte setts sen i somras, men det ska bli sjukt kul att träffa henne.

Jag tror att jag är väldigt stressad fast jag inte märker av det som jag brukar göra. Att ha stress på ett lov borde vara oacceptabelt men jo sådant är inte mitt fall. Jag har plugg att göra över lovet som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg. Men det är så svårt för mig att strukturera upp sånt.. speciellt på ett lov. Men jag har svårt att sova på grund av att jag är stressad och vaknar tidigt varje dag.


Må bäst// Elsa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är sjukt sugen på att köpa mig en ny jump suit men har inte riktigt ännu hittat den rätta förråns nu!

Likes

Comments

Hejsan!

I dag vaknade jag ovanligt tidigt och det kändes som när jag vaknade att julmaten satt i halsen på mig. Dagen spenderades i soffan och min dag innehöll stor variation.. mellan sovande och filmtittning. Men något vettigt känner jag ändå att ja vil göra så jag drog mig till gymmet. Kvällen spenderas med familjen, kollar på när dem spelar Uno. Jag är ingen höjdare på spel, tycker inte heller att det är så kul. Ha en fin kväll.


Må bäst// Elsa

Likes

Comments

Hej! Jag och min familj har intagit kvällen med ost och kex, vilket är min favorit. Min julafton har varit bra trots att dagen inte är över men det börjar lida mot sitt slut. Jag har fått massa fina julklappar, ätit massa god mat som ni kan se här ovanför. Men jag har inga speciella planer för morgondagen mer än att jag skulle behöva plugga lite. Men jag hoppas att just du har haft en fin dag oavsett med vem du har firat med, de kanske var en vän eller en släkting spelar ingen roll så länge man inte firar ensam. Till alla er som har nära och kära eller det kanske är du som har det svårt dessa tider med att få ihop till julmat och julklappar. Jag hoppas verkligen att du ändå fick en fin dag för det för det är ändå inte trots allt maten och julklapparna som gör julen, utan själva sällskapet och få tid att umgås tillsammans.

Må bäst// Elsa

Likes

Comments

Hej!

Harr varit dålig på att blogga, ni vet själva den årliga julstressen.

Men hur som helst så idag så har jag bara legat i sängen och kollat på Skam men också även städat och gymmat. Det är verkligen en bra serie, rekommenderar den verkligen. Men det är så jobbigt att lärarna i min skola sa till mig" vi vill att du ska vila och plugga".. det hänger inte ihop ens?

Jag ska i alla fall plugga en hel del på lovet. Dels sådant så jag har missat när jag gick i en annan klass och sånt som jag inte har kunnat tagit igen när jag inte har varit på topp så att säga. Men så detta jullov är lite speciellt att jag ska försöka jobba när jag egentligen mer än någonsin behöver vila. Men jag har en stark vilja och det är bra och dåligt, det finns situationer så min vilja har hindrat mig själv svårt att förklara men om det går dåligt så har det stundtals varit svårt för mig att kämpa vidare. Men jag har blivit bättre på att vända motgångar till medgångar. Vid varje misslyckande så kommer man ett snäpp närmare att lyckas. Men med en stark vilja kan man komma långt men för mig kan min vilja leda mig lika lätt uppåt som neråt.

Jag är ingen julälskare men mamma var bestämd med att julgran och julpynt skulle upp och en jul skulle firas. Jag sitter med en lott i ena handen och en mobil i andra och kollar lite på uppesittarkvällen, det traditionella med att spela lite bingo lotto Jag vet inte varför jag faktiskt inte gillar julen, undra vart det kommer ifrån? Jag har haft massa fina jular med familjen, verkligen. Men när någon säger jul tänker jag inte på att man får umgås utan jag tänker på julstress, julklappshandling i sista minuten, sitta still och äta flera dagar i rad, något som inte helt enkelt passar mig. Jag tycker inte att det är så roligt att få paket faktiskt, tycker att det är roligare att ge. Men helst av allt så vill jag sitta på Arlanda såhär dan före dopparedagen och på mitt Bording pass ska det stå Västindien men mamma säger att vi firar jul hemma för min lillasyster då julen är mer viktig när man är liten men nästa år eller om några år är tanken att vi ska fly Julen något jag skulle uppskatta.. Jag kommer ihåg själv hur det var... julen var det viktigaste, man skulle ha så många julklappar som möjligt, sen att julpynta så tidigt som möjligt för det gjorde alla andra, haha ingen logik. Man skulle baka så mycket som möjligt. Men för mig är inte jul något av detta, det är framför allt inte stress. jag önskar alla en fin jul med vila och inte stress.

Må bäst// Elsa

Likes

Comments

Fördomar.. Vi människor har tyvärr ofta fördomar. Då kanske du tänker fördomar om vadå?

Jag pratar om fördomar mellan människor. Innan jag fick en depression, så om någon hade sagt till mig att dem var deprimerade hade jag nog tyvärr ryckt på axlarna och mest tänkt att dem överdriver. Tyvärr så bygger fördomar på okunskap, oavsett om de handlar om psykisk ohälsa eller om människor med olika kulturer från världens alla hörn.

Det finns en sån stor okunskap om psykisk ohälsa och depression. Okunskapen kan vara avgörande för hur någon mår med psykisk ohälsa. För min del var det tungt som säkert för många andra att ha en depression folk visste inte hur man skulle vara och för vissa blev det lättare att ta avstånd från mig än att bemöta det. Det var även jobbigt att berätta för mina nära men alla ska. Det är svårt för mig att skriva om något sånt här i efterhand då jag idag mår lite bättre .Men jag kommer ihåg att jag kände mig som en fånge av miv min egna syn på mig själv och mina tankar var väldigt svåra att sortera då. Var något litet dåligt så kändes allt skit. För mig hade det underlättat om man lyfte detta ämne mer och på så sätt skull det inte finnas lika mycket fördomar kring detta.

Glöm inte alla att ni är aldrig ensamma om något, även om det känns så ibland.

Må bäst// Elsa

Likes

Comments

Hej!

Därför jag inte kunde skriva ett inlägg igår var för att Jessi eller Jéss kom till oss igår. Hon r en tik på 3,5 år som är väldigt glad och social. Jag tyckte att det kändes viktigt att vara med henne första dagen. Men gårdagen bestod bara av en massa promenader och mys. Idag så har jag varit i skolan och sedan hemma. Tänktesen skriva något inlägg lite mer om mig, men vi får se.

Må bäst // Elsa

Likes

Comments

Hej!

Idag vaknade jag ganska sent, skönt med sovmorgon. Jag var med mormor på förmiddagen eftersom idag skulle hon åka hem till sig. På eftermiddagen så var det dags för mig och pappa att åka och kolla på en hund. Vi har kollat på hund ett tag nu. Vi träffade henne i hennes hem i Södertälje. Vi ska åka tillbaka ditt redan imorgon för att ha henne här hemma i några dagar på prov. Jag tänker inte berätta ännu vilken ras hon är men det kommer förhoppningsvis bilder på henne imorgon. Nu ikväll så ska jag spela Mario cart med min syster och hennes vän och bara ta det lugnt.


Må bäst//Elsa

Likes

Comments

Hej!

Idag så var det dags för skola som vanligt, skoldagen var riktigt seg. Du vet när det känns som att man inte får något gjort när man är i skola och man ändå är där. Idag så hade jag och Emelie bestämt oss för att dra till Bounce. Mina förväntningar var inte så höga men jag blev lite överraskad. Det är något jag verkligen kan rekommendera till alla, stora som små, som till gamla till unga, som till människor som aldrig har rört på sig eller som är väldigt aktiva. Alla kan verkligen hoppa. Jag och Emelie hade riktigt kul och efter en svettig timme var det dags att bege sig hem. Vi åkte till Emelie och vi pratade en del och kollade på Wahlgrens som tyvärr är slut. Helt klart bästa serien. Kvällen tillbringades hos Emelie med hennes familj som är några jag tycker om. Mamma hämtade mig vid tio tiden och sen dess har jag bara legat i sängen.

Må bäst// ElsaLikes

Comments

Hej! Slänger upp nu för det blev så sent i torsdags och har varit borta idag hela dagen och kan inte blogga via telefonen kan ej lägga upp bilder på bloggen då.. Men kvällen i Torsdags var fantastisk, jag mamma och pappa åt middag vid Liljeholms kajen. Sedan så satte vi oss på tvärbanan för att åka till Tele2. Jag och mina förädrar hade en underbar kväll och det var skönt att få lite ensamtid med dem.

Kent var guden den kvällen, enligt mig finns det inte så välskrivna texter. Texterna har betytt mycket för mig, det låter klyschigt men så är det.

Här kommer olika text rader som jag tycker är bra från Kents olika låtar:

1/Jag kan inte ens gå

Utan din luft i mina lungor

Jag kan inte ens stå

när du inte ser på

och genomskinlig grå

vad vore jag utan dina andetag

2/ Det finns ett enkelt svar

du är varm när jag är kall

Du tar så lite plats, jag tar allt

Jag trycker läpparna lätt mot din hals

Jag frågar "gråter du"

Du smakar salt

3/"Jag blinkar till tårar kan jag vara utan, men för din skull så gör jag vad som helst"

Text nummer 1 har stor betydelse för mig, när den kom ut så gick min farfar bort,Jag känner att det är en lång historia som jag inte kan dra kort för den är speciell för mig, om jag ska berätta den vill jag inte berätta den på något "mellanmjölkssätt". ´Men vem vet jag kanske berättar det senare.

Må bäst // Elsa

3/

Likes

Comments