Header

Idag slängde vi in våra pjäxor och skidor i bilen och drog till Kitzbühl och shit vilken dag det blev. Vi käkade lunch på ett väldigt mysigt ställe och jag tänkte ta något enkelt att äta.. men det blev inte riktigt så.. man måste ju vara ekonomiskt när man stor på egna ben. Men hallå? Hur ska man klara det när menyn är (1) as god kombinerat med (2) piss dyr? Pengarna bara försvinner. Ekonomiskt är nästa mål. Good luck.

Men just nu sitter vi i vårt enorma ”spökhus” med (snart) 12 personer i. Och försöker komma fram med en plan att fördela det lilla lilla kylskåp. Önska oss lycka till.

Var glad alltid retar det någon E

(Åh yes, detta kylskåp)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kaiserschmarrn var på schemat idag. Vi lämnade den tyska boken i Kitzbühl och drog till vårt kära sankt Johann och käkade lite gött och vandrade runt. Yesbox vi har lämnat den tyska skidlärare kursen som innebär att vi stannar bara vid barnbacken och utbildar barn i skidåkning. Såå på lördag börjar allt. Man är super nervös men samtidigt så vill jag bara att allt ska starta nu. Säsongen och lära känna alla kollegor.

Morgondagens schema är att dra till Kitzbühl och åka skidor. Håll tummarna att vi hittar hem. För skidsystemet är enormt.

Hoppas den österrikiska wi-fi:n funkar E

Likes

Comments

(Utsikten från mitt sovrumsfönster)

Hmm.. denna dagen? Var som igår. MEN imorgon då smäller det, vi ska ta hand om tyska barn och VI ska hålla lektion på TYSKA. Vad jag längtar.. antigen drar jag på min skånska och låter dem känna sig som ett frågetecken som jag konstant är ELLER kör jag teckenspråk, har beslutsångest.

Tjejen som är på bilden är i min grupp och är såå snäll. Tyskskönhet OCH hon förklara en del sakerna till mig på engelska, ängel.

Nej men nu ska jag nog öppna den tyska boken lägga den på köksbordet bredvid min dator. Öppna datorn och hoppas på att Netflix har fått in en ny film.

Lite kärlek från Österrike E

Likes

Comments

(Här är jag med min underbara skidlärare-boken på tyska)

Mina dagar är inte så spännande mer än att jag måste lista ut vad tyskläraren säger. Jag har blivit extremt bra på att bara följa med gruppen och göra exakt vad dem andra gör. Men under teorin så är det stopp. Och papper och penna tas fram och konstnären inom mig framhävas (ska påpekas nivån på konsten är låg). Men utöver det så hittade jag Wasa knäckebröd och min kväll blev räddad. Hoppas ni också upplever knäckebröd som rider på vita hästar till er ikväll!

Good night. Ellinor tjao

Likes

Comments

haha. Oj! Säger jag bara. Inte bara engelskan som prövas här inte. Nono NO! Tydligen är hela skidlärarutbildningen (praktiken och skriftlig) på tyska OCH det bästa är: engelska är förbjudet på sluttestet. U welcome. Nog för mitt år av tyska lektioner var spännande men detta är en helt ny nivå. Brukar vara frågetecknet i grupper men nu är jag både utropstecknet och frågetecknet. Men förutom att jag inte förstår något så fick jag prova skidbackarna som var otroliga och DET var underbart. Och det där med tyskan? aja det fixar sig.

Wunderbar E

Likes

Comments

första dagen är på rullning och det är många nya intryck. Jag har pratat med min skidskola och dem är super trevliga. Önskar just nu att man hade varit mer uppmärksam under tyska lektionerna. Engelska är inte många som kan så nu blir det fram med lexikonet och plugga.

Sankt Johann är en stor liten stad som ligger verkligen bland bergen. Underbara vyer här. Vart man än kollar så är det som ett vykort. Ungefär.

Likes

Comments

Nu är jag påväg till Österrike. Jag är lite orolig och rädd att jag inte kommer trivas. Men det är fyra månader jag ska vara borta. Är det så illa så är det bara 1 timme och 30minuters flygresa sen är man tillbaka i mammas varma famn igen. Men någon gång måste man väl lämna boet? Prova att flyga lite innan man hittat ett nytt bo och stannar där. Så nu håller vi tummarna.

Passet, pengarna, p-pillerna. E.

Likes

Comments

Jag är kär i denna jackan från hm!!! Vill haaaa. Men nej. Jag kan inte köpa en till jacka nu. Dock behöver jag varma kläder och jackor dit jag ska om exakt en vecka idag! Sjukt tiden går så snabbt? Men jag fattar dock inte att jag ska dra.

Likes

Comments

Ja nej. Jag är usel. Verkligen. Jag hade extremt bra rutiner innan gällande mat. Åt mestadels veganskt eller vegetariskt. MEN det är så långt borta just nu. Antigen är det stressen över trippen? Eller kombinationen med ork och tid som påverkar? Jag jobbar på ett kafé och menar, där finns mat och dryck. Inte nyttigt. Men mat. När tröttheten kryper sig fram så är det enkelt att ta en ”socker” latte för att få upp energin eller något likande. Usch. Ingen bra kombo. Kvällsmaten ikväll var ju faktiskt nyttig MEN inte vegetariskt eller veganskt. Men denna måltiden är chockerande bra jämfört med andra kvällar. Frågan är hur det kommer gå när jag drar? Kommer sakna knäckebröd.. MÅSTE packa med det!

Likes

Comments

Nya äventyr väntar. Och jag räknar ner. Idag är det 14 dagar innan det smäller. Och då tar jag mitt pick å pack och drar. Yupp. Sticker. 1,5h med flyg från Kastrup. Vart min resa tar mig? Får ni räkna ut med små hintar. OCH ja ni som vet NI vet. Kul för er. MEN ni som inte vet. Varsågod att gissa. SEN är jag dålig på hemligheter så möjligheten att den avslöjas är stor. Eller så har den redan avslöjats. Men ni kommer ändå hänga med.

In med de nya UT med de gamla E

Likes

Comments