Header

När vi ändå är igång. Här är några bilder från balen. Jag måste säga det var den bästa kvällen faktiskt, det var den roligaste studentfesten jag var på. Shit vilken kvällen. Detta kan jag göra om antal gånger.

Stor jäkla kram E

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min underbara student som knöt ihop mina tre år som gymnasieelev. Tacka gudarna vad skönt men ledsamt. Kommer bara ihåg första veckan ”vi lämnar inte skåpen på tre veckor nu brudar”. Rädslan att träffa nya människor, göra fel, ny klass och alla nya vänner? Underlättar att bli ”vuxen” eller iallafall lite. Nu är gymnasietiden över, den vita klänningen inhängd i garderoben, balklänningen inplastad, böckerna gömda, skolarbeten nerlagda.

Jag är grymt tacksam för gymnasiet, det var fantastiskt. Precis så den ska vara när man spenderar det med härliga människor och en bra klass. Nu är det kapitlet över och önskan att komma tillbaka i skolbänken har kommit.

När du väl passar in så försvinner du E

Likes

Comments

Detta behöver du:
50 g jäst för söta degar
150 g mjölkfritt margarin
5 dl sojamjölk
½ tsk salt
1½ dl vit baksirap
2 tsk kardemumma
1½ l vetemjöl
sojagrädde till pensling
pärlsocker

Fyllning
kanel
socker
mjölkfritt margarin

Gör så här:
Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den i 30 minuter. Dela i två delar. Kavla ut degen och bred på margarin, socker och kanel. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar. Lägg dem på en plåt, men ej för nära för de jäser upp väldigt mycket. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med grädde och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.

Länk här

Åh yes. Kanelbullensdag var inte idag. Nej. Men man kan ändå göra 85 stycken. Ja. Eller? Herregud jag överdrev. Lite. Eller väldigt mycket, shit! Det blev en del. Men dem är sjukt goda och man kan bara slänga in dem i frysen så klarar dem sig. Tänkte även dela ut till polare. Dra slutsatsen att jag är ledig idag. Hela dagen.

Brukar skriva en checklista "att göra" under en dag, jag blir lite mer effektiv då. Eller jag får den känslan iallafall. Att kunna dra ett sträck över en sak man har gjort är sjukt skönt. En av punkterna var självklart "baka". Och nu ska jag dra ett sträck över "träning". Hoppas jag.

E

Likes

Comments

Sola topless och dricka nypressad apelsinjuice. Jag vet inte. det låter bra faktiskt. Det var jag för några dagar sedan. Funderar att byta ut snöslask med stränder i februari. Kanske. Vintern i Skåne är inte på topp. Men det finns för många önskemål i mitt lilla huvud. Vill göra allt. Vet inte vad jag ska börja. Eller jo. Jobba. Tjäna lite pengar. Jag är i den situationen att, jag vill både käka kakan och ha den. Det gör allt lite svårare.

MEN just nu. Så ska jag till arbetet och sprida lite kaffe kärlek.

Kram E

Likes

Comments

Hösten är kommen. Och den kom som en käftsmäll. faktiskt. Komma från Grekland (25grader) till 11 svenska grader. Vad hände? Men jag intalar mig själv fortfarande att det inte är så kyligt. Så då tyckte jag att denna outfit var passande för vädret. jag frös. Lite. Raggsockorna får dammas av nu. För nu blir det cirka fyra månader med frusna fötter.

Vad jag hade på mig? Byxor från zara. Kofta (mammas). Tröja hm? Kanske? Skor Adidas. Jackan är köpt för tre år sedan i Gbg. Vart? Vet ej..

Bamsekram elli 

Likes

Comments

Greklands gömda lilla Ö. Eller okej kanske inte gömda. MEN det är inte så många turister som kommer hit, sägs det! Låt mig få presentera, Karpathos!

Vi käkar tzatziki och ja.. tzatziki men det är inte mycket som slår grekis tzatziki förutom grekis fetaost så klart. Förhoppningsvis hinner vi få några soltimmar mellan måltiderna men kan bli komplicerat, vi får se om det är färgen eller magen som kommer öka denna veckan. Förhoppningsvis bägge!

Hoppas ni har det förfärligt kallt & mysigt hemma i Sverige!

By the sea E

Likes

Comments

Jag hoppas att jag är en personen som ställer sig upp när någon ramlar. Säger sin åsikt utan att trampa. Att jag är tjejen som vägrar att vara tyst när hjärtat krampar.

Men när det händer. När man blir förnedrad. Förminskad. Förtryckt. Försvinner styrkan. Kraften. Man blir liten. Osynlig. Självförtroendet sviktar. Åsikter tystas. Konsekvenser vaknar. Livet stannar. Du blir ensam.

Jag trodde jag var en personen som hade förmågan att säga ifrån. Men när det väl händer. När den främmande mannen väl säger dem orden om ens kroppsdel. Väljer att säga det som det är en allmän egendom. Hans uppfattning. Då försvinner förmågan. Man stannar upp. Klockan fortsätter ticka men du står stilla. Försöker förstå vad som hände. Men orden förblir osagda. Skamset knäpper jag knapparna upp till hakan. För att inte behöva höra dem orden igen. Aldrig se en liknande blick igen. Han betalar och går. Jag står kvar. Skyller på mig själv. Knapparna var trots allt uppknäppta.

I efterhand skäms jag. Skäms att jag inte fick ur mig dem tänkta orden. Att folk runt omkring inte reagerade märkvärt. Skäms för att han har förtryckt mig medvetet eller omedvetet. Skäms för nästa person som kommer i hans väg.

Somliga samlar mod till berg-och dalbanor . Andra till att vara sig själva. E

Likes

Comments

Hello Hello mina små turturduvor!

Farsan drog med mig på hallonjakt! Så dagens fångst blev väldigt lyckad och väldigt god. Försökte fånga kantareller med morsan&Frida i 2 timmar men herregud... slutade med ett stopp på ICA. Mycket enklare att åka till ett odlingslandskap och plocka. Så farsan körde förbi Helsingborg ut på landet till Frillestad och där snackar vi om hallon! Mängder av hallon.

Måndagar är som en ovälkommen gäst, man öppnar dörren för att inte vara otrevlig E

Likes

Comments

Behövs en roman till varje inlägg? Dessa bilder vill jag bara säga njuta sååå varsegod! Bilderna är dock tagna sommaren 2016 eftersom 2017 är redan ute.. typ!

Man kan aldrig ta för många bilder E

Likes

Comments

Välkomna bakom kulisserna, ikväll ska jag ta med er på en resa in i framtidens resturangkoncept. Aldrig varit på en mer fotovänlig toalett tidigare. me I like. Denna instatoa finns på Pinchos i Halmstad om ni vill sitta i en fin omgivning samtidigt som ni gör era behov..

MIN bedömning av "världens första app-restaurang" Pinchos var ok! Coolt ställe, yes. Men hela restaurangen var genom telefonen? (Billig personalkostnad) Jag menar nacken är redan så pass påverkad av mobilen så enligt mig behöver man inte öka mer belastningen av mobilnacken ytterligare genom att ha beställningen genom skärmen? eller? Jag uppmuntrar alla möjligheter som finns genom mobilen och min åsikt är inte "det var bättre förr, då man fick ta upp stora lexikonet för att få svar" BIG NO. Att ha tillgång till världen i en lite elektroniskt pryl är otroligt lika mycket som det är skrämmande. Men den personliga kontakten JAG vill uppleva på en resturang existerande inte där? Om jag inte vill prata med resturang personalen så hade jag beställt mat hem! Självklart snackade jag med mina kära vänner som satt runt mig MEN eftersom man gjorde allt via telefonen så fanns chansen att dröja kvar på mobilen längre än vanligt. Jag säger inte att människan blir socialt förstörd via telefonen. Jag säger heller inte att mobilen är dålig för hälsan, för den strategin drog man redan när boken/musikspelaren/tv:n/videoboxen uppfanns. Det jag säger är helt enkelt ATT restaurangkedjan Pinchos inte var för mig. eftersom? Eftersom jag är för social för att använda en app för att beställa. eller är jag bara för gammalmodig och inte vågar acceptera den nya framtiden?

När ridån faller kommer verkligheten ikapp E

Likes

Comments