Header

Tog en mys kväll ute idag. Åt o kollade bio med tjejerna. Bättre kan de knappast bli.

Likes

Comments

Jag har så otroligt svårt att välja vilka ridbyxor jag ska köpa. Det finns massor som är snygga, men dom ska ju även vara bekväma. Jag vill också att dom ska gå o matcha med de mesta.

Valet står just nu mellan

​Vilka hade ni valt? 

Likes

Comments

Fick äntligen testa hackamoret på Chica igår. De va helt klart över förväntningarna. Även fast jag redan testat de en gång när jag gick på Sveriges ridgymnasium. Men då "red" jag inte henne ordentligt på de. Utan hon fick ha de pga att hon blev betträdd o lulla runt med.

Men denna gången kändes det sjukt bra. Hon är äntligen nöjd. Jag kunde jobba henne på det utan allt släng med huvudet. Jag testade o hoppa lite på de också, de blev en wow känsla. Så mycket jag kunde hålla in henne framför hindret har jag aldrig kunnat. O även om jag höll in henne slog hon inte med huvudet.
​Bokstavligt talat, de kändes som att rida en annan häst.

Likes

Comments

I helgen drog vi iväg o tävlade som jag skrev förra veckan. Känns bra att åka ut o tävla igen, men mycket av ångesten över att tävla sitter fortfarande kvar. O de gör att det fortfarande inte känns så roligt och motivationen försvinner.

Men jag tyckte ändå att det var roligare att tävla än vad det brukar. Chica kändes otrolig fräsch, mycket bättre än vad hon brukar. Och jag ändrade mig lite i sista sekunden och bytte till en klass högre. När jag väl va på tävlingen kändes det inte så bra att jag tagit en klass högre. Men hon fixade det bra och nu har vi bestämt oss för att inte hoppa fler 80 klasser eftersom hon bara slarvar. I helgen gick hon sååå fint i både 90 och 95 klassen. Men det var 2 hinder som hon tyckte var lite läskiga o därför vägrade hon på dom. Fullt förståeligt eftersom vi inte hoppat så mycket olika hinder o hon har aldrig sett ett sånt hinder förr som hon vägrade på.

Men vi tog oss i alla fall igenom båda rundorna och det är jag glad för. Resultaten kanske inte blev dom bästa men Chica kom över hinderna hon var rädd för och det är jag nöjd med.

Urkass bild från 95 klassen 

Likes

Comments

På lördag drar vi iväg till ringsjöortens rf o hoppar en LD och en LC, alltså 80, 90. Hade velat ta 90, 1 m eftersom jag känner att vi är redo för de. Men Chica är inte hoppad ordentligt på ett tag och vi har inte heller tävlat på ca 2 månader. Så jag väljer istället att ta bebisklasser i helgen också. Och sen eventuellt ta en LB om 3 veckor.

Hade tänkt be någon som hänger med att filma båda rundorna. Så att jag sen kan lägga upp dom här på bloggen. 

Likes

Comments

Vet ni hur många ord jag sparar på? Men som ändå ligger där o trycker o vill ut.. Dom försvinner knappast inte o dom glöms inte heller bort. Utan dom ligger istället där o väntar på att få komma ut.

Detta inlägget skriver jag inte för att kunna publicera ett bra inlägg som ska bli kul för er att läsa. Jag är till och med osäker på om jag ens ska publicera det. Men jag tänker skriva de ändå o känns de bra publicerar jag. Att skriva ut de känns helt otroligt skönt men på samma gång riktigt riktigt jobbigt. O de är någonting jag vet kommer få konsekvenser för mig.

Ah, hur som helst är det många som undrar vad jag gör om dagarna nu för tiden. Jag bloggar inte, jag rider inte o jag är knappt med mina hästar längre...
Men joho, de är jag visst. Jag spenderar tid o rider dom varje dag. Men de ser ingen, för ja lägger inte upp något om de längre. För jag har slutat skriva o lägga upp bilder här på bloggen. Jag har försökt, men det är inte alls samma grej längre. Någonstans för ca ett halv år sedan förstördes allt. Jag kan inte vara mig själv när jag skriver o öppna upp mig på samma sätt som innan. O då tycker inte jag att det är lönt att skriva alls. För den ända kraften jag egentligen hade som höll läsare kvar, de va att jag var mig själv o de inte fanns någon annan som jag.

Allting är så himla svårt att förklara och tyvärr så vågar jag inte skriva mer om de. Men ni skulle bara veta hur mycket jag saknar att sitta här o skriva. Jag vill så himla gärna dra igång allt här igen. Funderat ett tag på att byta o börja om på en helt ny blogg. Men den idén har kapats lika fort som den kom. Denna bloggen har jag bloggat på i snart 5 år, aldrig i livet att den bara ska dö ut...

Jag och lilla skäck är tillbaka!

Likes

Comments

Tack för igår alla inblandade. Idag är de min födelsedag, 17 år... Sjukt, 1 år kvar tills 18

Likes

Comments

Det kan knappast bara vara jag som tycker att ut och springa är sjukt tråkigt. Men ändå vill jag göra det. Både för att få en mer tränad kropp och bättre kondition.

Så förra veckan tog jag min bästa tjej kompis och gick ut och sprang. Och vet ni, de va betydligt mycket roligare än att springa själv. Som jag skrivit innan så behöver jag alltid ha musik i öronen när jag är ute och springer. Ah annars går det inte helt enkelt. Och vi kunde ändå springa där bredvid varandra trots att jag hade musik i öronen, och både tyckte fortfarande att de va kul.

Haha snackar ju om Ally, tog med henne ut på en 2,5 km runda och hon travade med snällt. Hon är min nya träningskompis. Och det bästa är att dom dagarna jag är ute och springer med henne. Då har jag bara Chica kvar att rida sen. Sjukt bra!

Likes

Comments

Åkte iväg till skyrup country club och tränade lite i förr går eftersom det ligger så nära oss.

Nästan alla hinder var hon osäker på och hon tyckte att det var lite läskigt där. Men alla hinder vi red på kom vi över. Till och med vattenmattan, stolt och väldigt nöjd.

Testade lite av terränghinderna där också vilket var de roligaste jag och Chica gjort på länge. Vi red mest igenom vattenhindret för att det var de hon tyckte var mest läskigt. Ni ser ju själva, att gå ner i vattnet var inget hon uppskattade. Ni skulle bara veta hur mycket attityd det finns i denna hästen... 

Men efter en stund vågade hon sätta ett par hovar i vattnet och efter de gick de hur bra som helst. Då kunde vi både skritta, trava och galoppera genom vattnet.

Likes

Comments