Header

Idag trimmades chica och det känns att hon inte är i toppform. Finns tyvärr en del saker kvar hon behöver ​stärkas i. Men keep up the good work, planen är ju att ha kvar henne nästa tävlingssäsong också. Vi har tid att träna ordentligt innan nästa säsong börjar. 

Nemo longerades idag med inspänning. Ville se han röra sig och jag vill att hästarna ska få jobba varierat. Han var fräsch och jobbade på ca 30 min i linan. På lördag är det dags för Nemos andra tävling här hos mig. LE och LD två faser. Små bebisklasser men vi börjar på en nivå där han fortfarande får känna att allt är enkelt. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Söndagen blev en rolig och tråkig dag. En familj var här och provred räkan och hon blev såld. Under förutsättningarna att hon går igenom besiktningen såklart.

Men det känns så bra, verkligen. Under provridningen stod jag o hoppades på att tjejen skulle tycka om henne. För de såg så himla bra ut och man märkte hur bra räkan trivdes med henne. En perfect match helt enkelt.

Anledningen till att jag säljer henne är för att hon inte trivs med att hoppa. Hon tycker inte de är speciellt kul och är väldigt osäker kring hinder. Jag vill hoppa och hon vill inte de, så jag tänker inte tvinga henne att göra något hon inte tycker om. Jag gav räkan en liten paus under tiden jag själv funderade över hur jag ville göra. Jag bestämde mig för att vi skulle få gå skiljda vägar. Räkan kan va en av de roligaste hästar jag ridit, men vi tycker om olika saker och passar därför inte ihop.
Samtidigt som jag är överlycklig över hennes nya familj är jag ändå ledsen. Ledsen över att vår saga tog slut så fort. Men jag ångrar mig inte, det känns fortfarande som rätt beslut.

Världens finaste. Kommer sakna att se henne komma galopperande i hagen. Jag är så tacksam över allt hon lärt mig ❤

Likes

Comments

Fick ett ryck o gick ut o sprang. De va sjukt längesen o ja tog bara 2,5 km. Men de va faktiskt ganska jobbigt ändå haha. Härligt att kunna känna sig lite stolt nu i efterhand iallafall.

Så resten av kvällen kollar vi film o myser, för de är jag värd.

Likes

Comments

För länge sen skrev jag ett inlägg om mitt sockerberoende. Tråkigt nog har jag inte lyckats ta mig ur de. För varje gång har jag försökt att sluta helt på en gång. Och det har jag inte tillräckligt med självdiciplin till. Så nu försöker jag äta bättre o se till att äta regelbundet för att minska sötsuget.

Jag har i ett par månader försökt att äta mer växtbaserat. Det va inte så svårt som jag trodde de skulle bli. De jag gjort är att lägga till mer grönsaker o ta bort lite av de andra mindre bra som jag tidigare ätit.

Nu har jag tagit de till next level o börjat byta ut den vanliga pastan mot bönpasta och vanligt ris mot matvete. Jag har aldrig vågat testa dessa alternativen innan. För de har suttit något i min hjärna som sagt att jag ändå inte kommer gilla de. Och jag vet att de är såhär för många andra också. Att kasta bort de hjärnan säger o testa ändå är ett stort steg. De värsta som kan hända är att man inte gillar de, o då finns de massor med andra grejer man kan testa.

Jag längtar tills mitt sockerberoende är borta och jag lärt mig att äta rent och hälsosamt varje dag.

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Bonnie är en av de mest känsliga hästar jag träffat.
Inte känslig på ett dåligt sätt för hon är alltid väldigt snäll. Men eftersom hon är så pass känslig så reagerar hon starkt när hon inte tycker om något. En dag råkade jag sätta på lite för varmt vatten för hennes smak. O när jag började att skölja henne... Ja då slet hon av grimskaftet och ställde sig rakt upp. En annan dag satte jag boots på henne bak, då vägrade hon gå. Sen dess har jag förstått att med denna lilla damen får man lyssna extra mycket på.

Hon har bara varit hemma hos mig i lite mer än 2 månader men vi har hunnit hitta varandra på denna tiden. Jag var helt förälskad efter provridningen och likaså de första veckorna jag hade henne. Sen började hon att bli slöare och tappade mycket av hennes bjudning. Det märks direkt för Bonnie är en häst som är extremt framåt. Jag hade misstänkt att det var för att hon inte hade några bakskor. Helt rätt, för när hon fick på sig bakskor blev hon som vanligt igen.

Igår fick jag hem en ny sadel som jag testade på henne, den andra var alldeles för vid.
Jag tror verkligen inte på att det ska ske mirakel med en häst bara av att byta utrustning. Men jag får väll snällt ta tillbaka mina ord. Så som hon är nu har hon aldrig varit sen jag provred henne. Det är den hästen jag blev förälskad i, och nu har jag den hästen i mitt stall varje dag.

Jag längtar efter att upptäcka vad framtiden kan erbjuda oss ❤

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag drar vi en spontanare till Ullared.
Eftersom dom fått in lite märkestäcken så ska en helt ny täckes garderob inhandlas till Bonnie.

Täcken är alltså de som ska prioriteras. Men jag kommer plocka på mig ännu mer "nödvändiga" grejer när vi väl är där. Jag är helt säker haha

Likes

Comments