Allergi er en overreaksjon av immunsystemet og handler egentlig om overfølsomhet. det finnes mange typer allergier, her er noen av dem:

.Melkeallergi: Er en av de vanligste matallergiene blant barn og unge,

selv små mengder kan føre til svært alvorlige allergiske reaksjoner.

 Laktoseintoleranse

............................................

Mens de som har melkeallergi må holde seg helt borte fra alle melkeprodukter,
 tåler de fleste med l aktoseintoleranse å få i seg litt melk.

. eggallergi

Egg er en av de vanligste årsakene til matallergi hos barn og unge. Allergien kan oppstå allerede fra 

spedbarnsalderen og symptomene kan variere både i intensitet og form.

...............................................

. Nøtteallergi

Nøtteallergi er en av de vanligste matallergiene vi har. Allergien kan føre til svært alvorlige reaksjoner selv ved små mengder.

 peanøtter allergi

Allergi mot peanøtter er en av de mest vanlige matallergiene og kan gi svært alvorlig reaksjon selv ved inntak av små mengder.

....................................

. pollenallergi

Pollen er veldig små partikler som spres i lufta av dyr, vind eller vann for å bestøve planter av samme art. Nærmere én million nordmenn plages av pollenallergi.

............................

.pelsdyrallergi

Hvis du får allergiske symptomer når du er i kontakt med en eller flere typer pelsdyr har du pelsdyrallergi.

...............................................

. Nikkelallergi

Nikkelallergi er den vanligste formen for kontaktallergi og oppstår ved kontakt med nikkel over tid.
Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Det å følle seg anderledes er ikke alltid  så lett,  noen føller seg dumme, andre tenker de er rare, men det er dere ikke, vi er mennesker vi også med tanker og føllelser, selv om vi er anderledes. ingen burde ta fra oss verdigheten. vi tenker kanskje anderledes, men vi er ikke dumme og rare for det. Det er bra og være anderledes. Det er bra å kunne være seg selv.  Ingen er like og det er bra ellers vil verden bitt veldig kjedelig, synes jeg. Er dere ikke enig?

Likes

Comments

​. kreft: Når man får kreft er cellegift et hjelpemiddel for å holde kroppen i sjakk.

. hjertefeil: Når du har hjertefeil kan man operere inn en pacemaker som et hjelpemiddel.

. spiseforstyrrelser: Når du har en form for spiseforstyrrelse kan man bruke sonde som hjelpemiddel, for nok   mat.

. ADHD: du  kan ta piller som gjør deg roligere, som hjelpmiddel.

. leddgikt: Det kan være du må på sykehuset og få medisin intravenøst, som hjelpemiddel

. autisme: Noen av de trenger hjelp og trening til det sosiale, eller andre ting.

. astma: Når du har astma kan du bruke pustemaskiner til hjelpemiddel.

. cøliaki: Når du har cøliaki må du lage mat du tåler.

. cerebral parese: Kan man bruke rullstol som hjelpemiddel.

. ​dysleksi: Når du har dysleksi kan du bruke asistenter eller få lese hjelp.

. eplepsi: Når du har eplepsi kan du operere inn en mangnet.

. type2 diabetes: 

. angst: Da er det mange som trenger forskjellige pusteteknikker.

. depresjon: Da er det mange som trenger hjelp av en sykolog.

Likes

Comments

​Kreft er egentlig et fellesnavn på flere sykdommer. Når kreften angriper lungene, få vi lungekreft. hudkrft, brystkreft, og andre former for kreft. kreftceller ser annerledes ut enn normale celler. De har stor cellekjerne og forskjellige størrelser. De kan heller ikke gjøre de samme oppgavene som normale celler. Når en svulsten vokser, tar kreftcellene plassen ti de normale cellene. Etter hvert slutter organet å fungere.

symptomer på kreft:

. dårlig matlyst

. stort vektttap på kort tid uten kjent årsak

. feber uten kjent årsak

.  trøtthet og sapphet i uker og månder uten årsak

. forandring i avføring  eller vann-behov

. sår som ikke vil gro

. unormale blødninger

. kuler

.svelgevansker som varer over tid

.hoste eller heshet som var over tid

Likes

Comments

​Noen spiser mye når de føler at alt er tungt og vanskelig. andre mister matlysten. Noen ganger kan følelser som  er knyttet til mat, bli ekstra store. Personen er svært opptatt av mat og vekt. De tenker på det hele tiden. Da kan de utvikle en spiseforstyrrelse. En spiseforstyrrelse er ikke noe man vokser av seg. man trenger hjelp for å bli frisk. spiseforrstyrrelser ser man oftest hos unge jenter fra 15 år og oppover.

. Anoreksi. Den unge har en sterk frykt for å legge på seg. Han eller Hun er ofte svært tynn, men kan selv føle    seg tykk.

. Bulimi. personen mister kontollen over matinntaket sitt, mange stikker derfor fingrene i halsen og kaster opp.

  eller de trener mye for å bli kvitt alle de ekstar kaloriene.

. tvangsspising. personen kifter mellom anoreksi og bulimi.

Likes

Comments

Du har sikkert opplevd og være redd? Hjertet slår raskere. Du blir tørr i munnen. Du får problemer med å puste. kanskje svetter du eller iskald. Du kan bli kvalm  få diare eller kjenne magesmerter. Når du er redd, vet du hva du blir redd for.  Da har du ikke angst.  når du er redd uten og vite hva du er redd for da har du angst. vi kan få angst dersom vi ofte gjemmer følelsene inni oss.  Da kan den  vise seg som angst senere i livet.


Likes

Comments

Det er normalt å være trist eller lei seg. noen ganger er du kanskje deppa eller nedfor. Du synes ingenting er morsomt. vanligvis går slikt over. når du er skikklig deppa kan det være vansklig og komme ut av det igjen da blir det en depresjon. Depresjon kan skyldes vansklige opplevlser i barndommen. depresjon kan også ha med arv og gjøre. man kan bli depremert når det skjer for store endringer i livet og kroppen ikke henger helt med. Når deprsjonen blir for dyp kan den vare for lenge, da kan det hende at personen tenger hjelp til å komme ut av det igjen. mange orker ikke gå på skole eller jobb når de er deprimerte, de ligger heller hjemme og har selvmords tanker.Likes

Comments

godt nyttår, 2015 var det året jeg starta opp andeledes bloggen som jeg er super fornøyd med,  jeg vil takke for et supert år, men også de få som leserne som leser bloggen min, håper dere får et fantastisk start på et flott nytt år.  og håper jeg har vært til inspirasjon for noen av dere, håper også at 2016 blir et godt bloggår for min del, sånn at bloggen kan forsette. har der ris eller ros, noe der vil ha mer av, eller mindre av,  Har dere noen spørsmål så ikke nøl med å skriv i kommentarfelte. håper på mange flere lesere det kommende året.


Bilderesultat for 2016 bilder

Likes

Comments

Typiske sykdomstegn ved leddgikt er betennelse i ledd, smerte, stivhet og hevelse. Det finnes forskjellige typer medikamentell behandling mot leddgikt. Det er viktig å starte behandling så raskt som mulig for å hindre ødeleggelse av ledd.

Smerter, revmatisk betennelse og tretthet er symptomer som ofte forekommer ved leddgikt. Typiske sykdomstegn ved leddgikt er betennelse i ledd, smerte, stivhet og hevelse. Leddbetennelsen angriper først og fremst leddhinnen rundt leddet, men både ben og brusk kan skades. Ved blodprøver påvises revmatoid faktor i blodet. Prøven er positiv hos 70-80% av pasienter med leddgikt. 
Likes

Comments

Det finnes noen mennesker som har fordomer mot de som er aneledes, det syns jeg er uretferdig for alle burde hatt like verdier. Hvordan hadde du hatt det hvis noen hadde hatt fordomer mot deg, og du før hør ting om deg selv hver dag som du ikke liker å høre om? har du tenkt på det? det før bare til at folk får lavere selvtilit og slitter anda mer foreksempel angst og deprisjonner. Hvorfor ha fordomer mot andre når man eller kan hjelpe andre. jeg synes folk må tenke seg om når det gjelder fordomer. alle mennesker har rett til å ha verdier.

Likes

Comments