View tracker

Idag lagade jag banan pannkakor för första gången och de blev jättegoda. Det enda man behöver är en banan och två ägg som man blandar till en jämn smet.
Det var super enkelt att göra
dem och det tog endast 20 minuter, rekommenderar er alla att prova om ni inte har gjort det sen innan.

//Sassa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I söndas och i måndas var jag mestadels med mina vänner och sen på kvällen va vi ut. Igår och idag så har jag klippt gräset i flera timmar, badat Frassin & Frasson som var så duktiga! <3 Igår och idag på kvällen så tog jag även ett kvällsdopp i havet. Riktigt skönt var det efter allt jobb. 
Imorgon så ska jag även försöka bada stora kissorna och fortsätta med städningen. Över helgen så är det ju öppna portar i Kristinestad och vi ska delta i det för första gången, synd bara att de har lovat regn hela helgen. 

//Sassa

Likes

Comments

View tracker

Idag skrev jag mitt sista prov i högstadiet, vilket gick förvånansvärt bra. Annars så har skoldagen varit ganska tråkig. Efter att jag slutade skolan så hade jag tid till frissan, så jag klippte bort det som var slitet och provade på ombre. Jag blev iallafall jättenöjd! Under de senaste dagarna har jag varit på allmänt dåligt humör, men tror det beror på det dåliga vädret, vill ha sol & värme nu!
Här om dan så fick jag också ett brev från Flyinge där det stod att jag var välkommen dit till nästa veckas onsda, för att träffa mina blivande lärare & klasskompisar. Efter lite funderande så bestämde jag & mamma för att vi skulle boka resan. Vi ringde även till mormor & morfar, så de ska också få följa med. Så nästa veckas tisdag åker vi ner till skåne (igen) och så kommer vi hem på lördag.
Ikväll så ska jag ännu gå ut på en pw för att rensa tankarna och där efter så ska jag kanske se en film före jag ska och sova, gonatt i förväg! <3

//Sassa

Likes

Comments

Efter en jätte långsam skoldag så skjutsade mamma mig till stallet, fixade allting klart före jag körde hem med vespan. Då jag kom hem så åkte jag helt spontant till gymmet med Felli, där resten av kvällen spenderades. Nu ska jag ännu göra en smoothie och hoppa i duschen före jag ska kolla sista avsnittet av Gossip girl. 

//Sassa

Likes

Comments

Då jag vaknade i morse så hade jag svårt att orka stiga upp. Tycker skolan har varit jobbig under senaste tiden och måndag är ju inte direkt min favoritdag heller. Efter att jag slutade skolan så körde jag hem och jag hann bara käka lite mat före jag skulle köra till stallet med vespan. Då jag hade kört i fem minuter så började regnet ösa ner. Det dröjde inte heller länge före det började åska och blixta. Så efter 30 minuters körande var jag framme i stallet helt genom blöt, så hästarna fick vara lediga idag. Som tur var så hämtade mamma mig då jag hade fixat allting klart i stallet. Då jag kom hem tog jag en varm dusch och sedan efter det har jag kollat Gossip girl och läst på prov resten av kvällen. Nu ska jag ännu läsa lite tills jag ska gå och sova, så får vi hoppas på bättre väder tills imorgon. Gonatt allihopa!

//Sassa

Likes

Comments

Det har regnat nästan hela dagen, så jag har mestadels varit inomhus idag. Då jag vaknade började jag med att städa lite, eftersom mormor & morfar skulle komma hit på lunch. Då vi hade käkat så gick jag och syster ut för att fota lite, men det regnade så mycket så vi var inte länge. Efter att vi alla hade fikat åkte vi till ett konstmuseum i stan, eftersom en bekant hade utställning där. 

Just nu så har jag precis kommit hem från stallet och båda hästarna fick gå på lina idag. Ikväll så ska jag ännu läsa på samhällslära, eftersom vi har prov på tisdag. Men nu ska jag ännu i duschen före jag ska och sova, så gonatt i förväg! 

//Sassa

Likes

Comments

Måndagen 18:onde april så åkte vi direkt ner till Åbo hamn efter att jag slutade skolan. På båten käkade vi middag och efter det kollade vi in shoppingen. Nästa morgon var vi i Stockholms hamn ungefär halv 7 och då började vi köra ner mot skåne. Vi käkade frukost på dånken i Nyköping, (som vi alltid brukar göra då vi åker ner till skåne) vi fikade i Gränna och käkade lunch någonstans i skåne. Då vi kom fram till Flyinge så åkte vi nästan genast för att handla och efter det gick vi i jaccuzin före vi gick och sova.

Efter att vi hade käkat frukost på onsdag morgon så tog vi en morgonpromenad i Flyinge. Då vi hade fikat i stora ridhuset så begav vi oss tillbaka till våran ''lägenhet'' som vi hyrde. Vi packade allting och sedan begav vi oss mot Lund, där var vi skulle kolla in skolan som jag ska börja på till hösten. Det tog ett bra tag tills vi hittade till skolan. Vi stannade inte så länge där utan vi började köra mot Malmö, för att köra över bron till Danmark. Det var jättevackert, men också aningen nervöst att köra över Öresundsbron. Då vi väl kom fram till Köpenhamn så körde vi en bit in mot landet före vi lunchade. På endast några timmar hade vi kört genom Danmark och ända ner till Rödby, där vi skulle ta färjan över till Tyskland.

Efter att vi hade åkt med färjan, (som endast tog 45 min) så åkte vi bil i ungefär 20 min tills vi kom fram till Burg auf Fehmarn. Vi tog in på ett hotell och därefter käkade vi middag på en uteservering mitt i stan, det var så mysigt! Morgonen där på steg vi upp ganska tidigt för att käka frukost och kolla i några affärer innan vi skulle köra ner mot Neustadt in Hollstein. Vi fikade på ett jättemysigt ställe i Cismar och vandrade runt där en stund, för att sedan fortsätta vår färd mot Hansa Park. Det var kanske den mest roliga dagen under resan, då solen sken och vi skulle tillbringa dagen i en nöjespark. Efter att vi betalade in oss så började vi åka i en del berg och dal banor. Vi hade iallafall en jätte trevlig dag i Hansa Park och efter flera timmars åkande så bestämde vi oss för att leta upp ett hotell. Det slutade med att vi tog in på ett jättefint hotell i närheten. Vi åt middag på en till uteservering med en jättevacker havsutsikt. Efter denhär dagen var vi alla jättetrötta så vi gick på en kvällspromenad längs stranden före vi gick och sova.

Nästa morgon så direkt efter att vi hade käkat frukost så begav vi oss mot Burg auf Fehmarn igen, för att fika före vi skulle ta färjan upp till Rödby. Vi åkte bil hela den dagen, vi hade planerat att sova i Danmark den natten, men så blev det inte. Vi kollade på Lalandia som var precis vid hamnen, men det var fullbokat då de hade VM i bänkpress samtidigt. Så vi körde genom Danmark och jag fick väldigt ont i magen då jag inte hade ätit ordentligt. Men några timmar senare så var vi tillbaka i Sverige och tog in på ett hotell i Lund. Nästa morgon så gick jag och mamma för att simma i poolen före vi skulle käka frukost. Sedan så shoppade jag en del i Lund före vi skulle åka bil ända upp Jönköping. Vi sov också där på ett slags hotell.

Nästa dag begav vi oss mot hamnen i Stockholm för att vänta på båten som skulle avgå runt 4-5 tiden. Vi hade haft jättefint väder hela resan, men då vi närmade oss Stockholm så snöade det jättemycket. Vi åkte hem med Silja Serenade som skulle till Helsingfors. På båten så käkade vi middag och därefter kollade vi i affärerna resten av kvällen. Nästa morgon så steg vi upp ganska tidigt och vi var tillbaka i Finland. Vi körde genom Helsingfors och upp mot Tammerfors där vi skulle käka på Idea Park, men det slutade med att vi shoppade kläder åt pappa, haha. Sedan hade vi ungefär en tre timmars bilresa kvar före vi var hemma i lilla Kristinestad. Så som jag hade saknat alla mina djur & vänner <3

Det blev ett väldigt långt och detaljerat inlägg nu, men men..

//Sassa


Likes

Comments

Först & främst så ber jag om ursäkt pga. min frånvaro.

Jag skulle åka på resa senast jag bloggade, så jag tänkte göra ett annat inlägg om det. Men annars så har jag haft det jättebra! Nu har jag endast två prov kvar i skolan som ska skrivas nästa vecka, vilket känns helt okej. Förra veckan var vi lediga från skolan både torsda & freda, så då fick jag också en hel del gjort. Bland annat så var jag mycket i stallet, klippte ponnyn, var med kompisar, läste på prov och så solade jag.


Nu är det ungefär tre skolveckor kvar tills vi får sommarlov, så som jag har längtat. Jag tycker att det här året har varit det jobbigaste skolåret hittills, men det är också det skolår som har gått snabbast. Jag är så taggad till sommarlovet och nu är det ju endast tre månader kvar tills jag flyttar till skåne. Det ska bli så kul att börja på en ny skola där och fortsätta att kämpa vidare inom ridsporten (ska göra ett mera detaljerat inlägg om flytten och mitt gymnasieval senare.)

//Sassa

Likes

Comments