Onsdag betyder sovmorgon som vanligt så jag sov till halv åtta och tog mig sen till skolan för att spendera lite tid på studietorget med Mats. Jag hade på mig färgglada strumpbyxor idag och kände mig som en liten flicka för det var många år sedan sist jag hade det. Efter fysiken fick vi avklarat ett studentuppdrag, men jag tror inte klassen skulle uppskatta om jag avslöjade för mycket så jag kan tyvärr inte berätta så mycket om dagens äventyr.

Senare satt jag med Sofia på studietorget för att räkna lite matte och skoldagen avslutades med mattelektion med ovanligt roligt avsnitt. Väl hemma gav jag mig ut på en jobbig löprunda. Det är inget roligt att jogga nu, men jag tar mig runt och hoppas på att löparglädjen återvänder. Ikväll har jag pluggat matte och övat på mitt tal.

Love, Emilia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna veckan längtar jag nog extra mycket till helgen för jag tror hela tiden är vi är fler dagar fram och kan inte riktigt fatta att vi bara är på veckans andra dag idag. Det är relativt lugnt i skolan nu, men jag bara vet vilket helvetes jobb som väntar och kan inte riktigt slappa så jag försöker jobba i förväg för att underlätta senare. Jag stressar typ i förväg över hur stressigt det kommer bli inom ett par veckor.

Engelskan var rätt trevlig idag och sen hade vi håltimme där jag försökte göra lite fysik. Efter lunch hade vi historia och kaktisdag som vanligt. När jag sedan 15:31 skulle cykla till stora skolan såg jag att jag fått meddelande om att mötet skulle börja 15:30 idag istället för 15:45 ooobs. Aja, jag tog mig dit så fort som möjligt och jag var ändå långt ifrån sist dit så det gjorde inte så mycket.

Ikväll har jag finslipat på mitt tal och tror att jag är helt nöjd. Dessutom har jag en idé på presentationstekniskt hjälpmedel, dock är det lite out of my comfort zone så jag vet inte om jag ska, men det är ju viktigt att pusha sig själv för annars utvecklas man aldrig så jag borde. Å andra sidan känns det risky att göra något som jag känner mig osäker på när betyget hänger lite på detta talet.

/Emilia 😘

Likes

Comments

Idag har det inte varit något vidare bra väder, bara en massa regn. Sofia och jag hade sällskap i regnet till stora skolan idag för Studentinfo i aulan. Vi fick veta lite regler inför studentveckan, men inget nytt egentligen för jag var redan medveten om att det inte är tillåtet att dricka på allmän plats. Dock tror jag att det var bra för vissa att veta att man inte får gå ut på trappan på fredagen om man inte sköter sig under veckan. Några har fått "gå ut bakvägen" tidigare år.

Under dagen har jag mest räknat matte och skrivit på mitt tal. Nu är ett utkast på det färdigt och jag håller mig inom tidsramen så det känns bra. Imorgon får jag väl bara finputsa lite på det som inte låter helt hundra. Under håltimmen blev vi dock avbrutna av brandlarmet och även om jag var mycket tacksam att det skedde när det var uppehåll från regnet förbannade att de alltid ska pricka in så kalla dagar. Kan vi aldrig få passa på att sola när vi ändå måste stå ute haha?

Väl hemma från skolan körde jag ett kort dansträningspass innan jag hoppade in i duschen och sen har jag mest pluggat. Nu ska jag hoppa ner i soffan med ett par serieavsnitt. Kisses for you! 😘

Likes

Comments

Efter bara nio timmars sömn vaknade jag imorse och kände mig helt okej utvilad ändå så jag såg ett par avsnitt Skam med frukost i sängen. Sen packade jag och körde hem till pappa. Väl där kom tjejerna från Spexdanskommittén hit och vi hade ännu ett möte. Vi gör hela tiden bra framsteg, men allt tar så fruktansvärt lång tid! Efteråt idag kände jag mig helt uppgiven, men det berodde nog mest på att jag var hungrig och trött för nu är jag ändå glad över vad vi åstadkommit.

I eftermiddag vilade jag först lite och sen fick jag en superidé: att dra ut på inlines! Jag kände att jag ville göra något annorlunda och försökte komma på något kul löppass, men sen kom jag till att tänka på mina inlines och bestämde mig för att dra. Det var lite ostabilt de första 5-10 minuterna, men sen kom jag in i det igen. Det var ändå några år sedan sist så det vore inget konstigt om jag varit ringrostig. Hur som helst var det underbart roligt! Jag körde där jag visste att det fanns bra asfalt och det blev träning för rumpan i uppförsbackarna och sen kunde jag åka för glatta livet i nedförsbackarna haha!

Ikväll har jag hunnit med att skriva en hel del på mitt tal inför NP i svenska. Så glad och nöjd nu för jag har bara en del av avslutet kvar av mitt utkast. Jag har haft svårt att komma igång med tanke på att jag egentligen skulle börjat på påskolvet, men nu när jag väl skrev så flödade allt bara ur mig. Strax ska jag joina pappa i soffan för "Hur svårt kan det va?". Jag älskar verkligen det humorprogrammet och skrattar lika mycket varje gång.

C U soon! 😘

Likes

Comments

Såhär dagen efter en toppenkväll är inte hjärnan på topp och det har mamma sett tydliga spår av idag. Jag fungerar verkligen inte när jag sovit för lite, men det är det värt om man kan ta en slödag. Skoldagen började trevligt med mycket snack och förväntningar inför kvällen, men fysikprovet var väl inget vidare. Jag var väldigt förvånad över hur provet var upplagt för om det är detta vår lärare tycker är viktigt att kunna varför har vi inte fokuserat mer på det? De flesta verkade tycka att provet var piss så vi gjorde allt för att glömma detta under kvällen.

Sofia följde med mig hem och vi fixade allt i lugn och ro. Kvarlämnat från förra festen fick rensats ut, haha det var 200 dagar sedan! Sen kom de flesta från klassen vid halv åtta och vi hade en rätt splittrad (eller så var det bara jag som upplevde det så eftersom jag var värd?), men bra förfest. Allt med transporten till Malmö var lite kaotiskt med försenad buss, försenat tåg och låsta dörrar på tåget, men kvällen blir lite extra kryddad när inte allt går som planerat. Väl på plats blev vi lite överraskade över hur mycket båten gungade och jag tackade gudarna för att jag varit klok nog att inte ta på mig klackar för det var svårt nog att stå rakt där. Musiken under kvällen var riktigt bra för jag älskar att dansa till gamla hits och vill stå och dansa med mina vänner till "Don't you wish your girlfriend was hot like me?" eller "Wy does it feel so good to be bad?". Jag dansade till och med så mycket att jag har träningsvärk i benen idag haha?!

Vi var några av de sista från skolan som lämnade vid ett och drog då till Max för att käka lite. Det passar mig verkligen bra att vi börjar festa så tidigt så man ändå är hemma vid halv tre och inte trillar in fem på morgonen. Idag vaknade jag sist av alla i familjen vilket verkligen är en skräll med tanke på att jag är den enda som är morgonpigg eftersom jag har det från pappa, men hela dagen har varit rätt slö. Mamma och jag har bara beställt maten till studenten, tagit en PW och handlat lite.

C U tomorrow! 😘

Likes

Comments

Så överlevde jag denna dagen också! Kanska var det Gaga's låt The Cure som gjorde det haha? Nej, men timmarna med nationella i engelska gick fortare än förväntat och jag känner ändå inte att det gått hemskt. Skönt nog känner jag mig nöjd med att jag gjort mitt bästa och nu är det bara att hoppas på att detta ska hålla för betyget jag vill ha. På uppsatsdelen idag var jag först lite stressad med tiden, men sen slutade det med att jag lämnade in 5 min innan sluttiden så det var nog helt perfekt med tid för mig.

Efter skolan drog jag ut på en PW för att rensa huvudet inför morgondagens prov i fysik och körde även lite benstyrka som avslutning. Ikväll har jag varit riktigt effektiv då jag gått igenom fysiken en sista gång, kommit igång med mitt svenska-tal, tagit en skönhetsdusch, målat naglarna och packat inför imorgon. Vi firar nämligen 50-dagars imorgon trots att det är lite kvar och klassen ska samlas hemma hos mig först. Jag är egentligen inget större fan av att vara värdinna eftersom man vet aldrig hur stökigt det kan bli, men när ingen annan som bor i stan ställer upp så gör jag det för det är allra roligast när vi är tillsammans. Därför har jag fått packat ikväll så att jag kan vara hos pappa imorgon efter skolan, men sen ska jag tillbaka till mamma igen. Lite rörigt blir det, men så får det bli den här gången. Belöningen blir att ha en toppenkväll med härligaste Na14!

Lyssna på Gaga's låt nu, ni kommer inte ångra er! Vi hörs på lördag! 😘

Likes

Comments

Just nu är livet full fräs och stressen kunde ju stigit mig åt huvudet, men jag är förvånansvärt lugn och försöker hålla mig på gott humör. Idag har jag nog pluggat fysik i minst 5 timmar, men det börjar kännas som om jag har grundlig koll på det mesta, men jag har imorgon också på mig att repetera det sista. Efter skolan gav jag mig ut på en löptur, men usch så ont det gjorde i mitt dåliga knä och min rygg, som är allmänt kaos i brist på massage. Dock var det nog väldigt bra att komma ut för att rensa hjärnan för sen hade jag en massa energi att fortsätta plugga.

Nu har jag precis pratat med pappa i telefon och ska strax se Grey's på TV. Imorgon väntar en tuff dag med NP i engelska i ca 5h så självklart har jag även ägnat lite av min pluggtid på att förbereda inför det. Jag fattar inte att man kan tränga in alla delar på en dag och förberedde mamma på att det finns en risk att jag inte överlever morgondagen haha!

Lots of love! 😘

Likes

Comments

Idag vaknade jag 30 min innan klockan i lite panik att jag försovit mig eftersom det var så ljust ute, men kunde somna om en stund till eftersom jag bara inte märkt innan att det blivit ljust på morgonen igen. Skoldagen flöt på sådär halvtråkigt med lite ljuspunkter som exempelvis kakstunden på historian och lite klarpunkter kring balen. Nu får jag det precis som jag ville från början, gå med alla mina tjejer utan att dela på oss. Ja förutom Sofia då, men hon har ju sin bf.

Efter skolan var det studentmöte och jag fick köpt biljett till fredag. Så taggad på 50-dagars som jag är nu har jag nog inte varit på någon nedräkning innan. Det känns att det börjar närma sig nu! Dock känns det allmänt som om festkommittén har kaos kring festerna, men jag sitter lugnt i studentkommittén och vi jobbar på i vår takt.

Ikväll har jag mest pluggat fysik och ska nu se ett avsnitt Grey's med mamma. Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Ännu en kväll sitter jag här helt slut trots att jag sovit bra innan, men jag får väl försöka sova tidigt ikväll så att jag inte börjar skolveckan med att vara helt slut. Min morgon började i alla fall lugnt med frukost i sängen och The Originals. Sen fick jag en idé om att pappa kunde coacha mig i intervaller idag och ringde honom. Vi sågs i parken en timme senare och pappa såg till att det brände i lungorna på mig och benen skakade när vi gick därifrån. Det blev 3 x (30, 40 och 50) s intervaller, några kortare ruscher, backträning och lite löpteknik med benstyrka. Så härligt, jag hoppas att vi kan få till fler sånna pass nu när pappa är sjukskriven och har all tid i världen till mig hihi.

I eftermiddag har jag i stort sett bara pluggat engelska och fysik förutom någon paus för mat och ett avsnitt av The Originals. Jag är verkligen fast i det programmet nu så det är väl bra att skolan börjar så jag inte får tid till det och kan fokusera på annat hehe! När jag pluggade hann jag dock med att också måla både fingernaglar och tånaglar så att de är fräscha.

Nu ska jag bara snabbt skjutsa min bror och sen blir det en lugn kväll med Grey's. Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Inatt fick jag sovit lagom många timmar, men trots det är jag ovanligt trött ikväll här i soffan. För första gången denna veckan tog jag en löptur i det fina, om än lite kalla, vädret. Väl hemma igen satt jag en stund på trappan och solade mig lite. Där för ett ögonblick blev jag plötsligt så lycklig och avslappnad att jag ville gråta, då tänker jag alltid på Lady Gagas låt "So happy I could die". Hur jävlig löpningen än är och hur dåligt det än går denna säsongen jämfört med förra eller förra igen så ger det ändå de bästa lyckopåslagen!

I eftermiddag har jag pluggat en del fysik och bytt hem till mamma. Vi har handlat och ätit god räkbomb som mamma hade över från middag med sina arbetskamrater. Sen fick jag påskägg av mamma också. Det var bland annat ett ägg inuti påskägget. Ja, trots denna rätt lugna dag är jag ikväll helt slut så jag ska nu titta lite på jobbpapper, men sen blir det några avsnitt Grey's med mamma.

/Emilia

Likes

Comments