Ny veckan, men jag är vilse på dagarna och det känns inte alls som måndag. Trots att jag sov över tio timmar har jag varit trött i kroppen hela dagen och det var trögt att stiga upp imorse. Förmiddagen blev rätt lugn, men i eftermiddags har hjärnan fått jobba för fullt. Jag hade mitt andra provtillfälle för att examinera matten och det kändes bättre denna gången än förra.


Efter provet cyklade jag hem till mamma och bytte cykeln mot bilen. Med den hämtade jag min packning hos pappa och när jag landade här hemma igen hade jag en del att ta tag i. Jag fick skrattat lite åt mamma som vikt tvätt när hon varit lite för trött och tankspridd så jag hade fått både hennes kläder, handdukar och min brors kläder bland mina högar. Sen var jag i stort behov av en ordentlig dusch så det fick jag avklarat innan middagen även om det tog emot lite eftersom jag egentligen inte orkade haha!

Love, Emilia 😘


Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - Klicka här

Likes

Comments

Söndag kväll, och jag är så slö i kroppen efter nattens jobbande. Schemaläggningen där är verkligen helt kaos, men det blir väl bättre på sikt när våra teamledare kommer in i det. För min del blev natten bra i alla fall för jag jobbade med Maria och hennes bilkörning var en riktig upplevelse. När Maria inte dragit åt handbromsen på bilen råkade jag skrikskratta åt trygghetsjouren i telefonen för jag skulle stiga ur bilen och den rullade så det kändes som om marken försvann haha! Vädret var inte med oss inatt heller, men jag var helnöjd med min nya jobbjacka från Ullared, perfekt varm.

Idag sov jag fem timmar och sen skulle pappa och jag iväg till farmor för söndagsmiddag. Det var perfekt för där åt jag frukost, lunch och middag i ett haha! Som vanligt bjöd hon på en massa gott och jag orkar inte äta mer idag. Jag var lite stolt över att hon gjort miniframsteg med sin telefon, men jag fick radera lite på den för hon är så populär med alla sms hon får att hennes minne på telefonen hade tagit slut och hon kunde inte ta emot fler meddelande haha!

/Emilia 😘

Likes

Comments

Då har jag skrivit högskoleprovet för femte gången och det är så skönt att det är över. Som vanligt hade jag tur med att det var den svåraste delen som bara var utprovning och inte skulle räknas med. Denna gången var det inte lika många jag kände som skrev, men ändå hälsar man till höger och vänster där för stan är inte så stor haha! Till lunch fick jag ett samtal från jobb och tydligen var det kris med folk så nu ska jag jobba inatt. Lite galet är det för just nu mår min kropp rätt konstigt efter denna adrenalinurladdningen, men det jag jobbar ihop nu kan jag köpa julklappar för sen så jag vill verkligen jobba.

Ikväll är jag sådär konstigt trött, men lyckas inte somna så jag får försöka slöa i soffan med lite serietittande och på något sätt ta mig igenom natten. Om jag har klarat att jobba med feber ska jag nog klara denna natten också haha! Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Fredag, och trots att jag inte ska iväg på någon rolig fest eller liknande känner jag lite adrenalin i kroppen i form av fjärilar i magen. Jag tar det som ett gott tecken att jag är taggad på morgondagen för en lagom dos av adrenalin gör att man håller huvudet på skaft och det är precis vad jag behöver för morgondagen.

Imorse sov jag ut eftersom jag försöker vila bort förkylningen haha! Efter frukost tog jag en promenad till Willys för att få röra mig lite och få frisk luft. Självklart utnyttjade jag veckans bästa erbjudande på Willys också när jag var där haha, Marabou för bara 10 kr/st.

I eftermiddag har jag hunnit med ett samtal till farmor, lite matterepetition och små förberedelser inför imorgon. Jag hoppas att jag kan vila och somna tidigt ikväll. När jag var ute fick jag också sms från jobb och de är typ de bästa sms:en jag kan få nu när jag oroat mig för att inkomsten kunde bli lite för låg, men ibland hjälper det att mamma har sina kontakter inom denna branschen haha!

Love, Emilia 😘

Känslan idag över Aftonbladets stora artikel om TV4 och Martin Timell....

Likes

Comments

Torsdag, och det har varit en ganska enformig dag där jag förberett mig det sista inför Högskoleprovet. Efter en slö förmiddag gjorde jag både ett verbalt och ett kvantitativt delprov. Jag hoppas att det är lite som att generalrepetitionen ska gå dåligt för jag var inte nöjd med dagens resultat, med slarv på matten och dålig koncentration på språkdelen. Ändå försöker jag hitta något slags lugn inför lördag så att jag kommer in i ett bra mood.

Förutom HP pluggade jag också lite matte och kunde andas ut lite efter god feedback från min lärare. När jag inte pluggade har jag börjat se en ny serie, eller ny är den kanske inte för jag har redan sett första säsongen på TV för länge sen, Person of interest. Den känns lagom för mig just nu som är i lite kris kring serietittande.

Ikväll bjuder jag på lite bilder ur arkivet som jag letat fram åt min faster och då samtidigt kan dela med mig till er, älskade farfar. C U! 😘

Likes

Comments

Ni har förhoppningsvis inte missat #metoo som cirkulerar på sociala medier och alla modiga, starka kvinnor där ute som vågar dela med sig av sina berättelser om sexuella trakasserier och andra hemska övergrepp från män. Jag har en förhoppning att detta kan leda till någon förbättring för samhället, men alla framsteg är babysteg. Än så länge har jag varit lindrigt drabbad och för det är jag tacksam (även om det inte borde hända någon), men jag känner mig också otrygg i mörker, har fått ord ropade efter mig på gatan och fått obehagliga blickar av män i min pappas ålder så känslan finns ändå i mig. Det gör ont i mig när jag läser om vad andra tjejer varit med om och vad jag önskar att ingen någonsin skulle behöva uppleva trakasserier eller övergrepp.

Nu till min vardag, som faktiskt är huvudämnet på min blogg! Gårkvällen blev lyckad och jag sov som en stock inatt. Morgonen började jag i soffan med Arne, frukost och Trafikpoliserna på TV. Jag blir rädd över vilka hemska förare det finns i trafiken! En person körde en bil som ej klarat besiktningen, han hade inget körkort och han var påverkad av narkotika, inte många rätt där inte! En annan man blev omhändertagen av polisen för han körde rattfull med sin 12-åriga son i bilen som han skickade på bussen hem med hälsningen "hälsa morsan!", kanske han vinner priset för årets bästa förälder?

Resten av dagen har jag bytt hem till pappa och försökt att plugga lite smått, men det är konstigt att man blir mer trött av tråkigt plugg än att roa sig på internet haha! Jag känner också träningsabstinens idag och hade så gärna joggat, men på sin höjd blir det kanske en PW på fredag om jag orkar.

Ikväll väntar en ny säsong på TV av Grey's! 😘

Nytt paket från Wish också, en nyckelring!

Likes

Comments

Idag är mitt mående frustrerande för jag är trött och vet att om jag inte samlar krafter kommer jag ha noll energi ikväll, men samtidigt är jag rastlös och ser hur mamma kunde behöva hjälp att röja här hemma. Mamma har redan sagt till mig att vila ett par gånger idag så jag får väl försöka ta till mig hennes ord och inte lockas av min rastlöshet och mitt dåliga samvete. Jag har i alla fall lyckats att städa upp lite på mitt rum så att nästan alla spår av min sjukdom här har suddats bort här.

Jag vaknade i morse efter bara nio timmars sömn och har därför hunnit avsluta min serie under förmiddagen. När jag äntligen orkade duscha gick jag till Konsum för att få lite frisk luft och handla B&J inför ikväll. Det är mormors födelsedag så vi har bjudit hit henne på middag. Eftersom mamma jobbat och jag är sjuk blir det inget superfancy, men mormor blir glad av att bara få komma hit och umgås. Det glädjer mig för jag orkar inte för mycket idag haha!

Vi hörs! 😘

Likes

Comments

Då var jag tillbaka efter ett par dagars frånvaro och ärligt har jag varit så sjuk att de pigga stunder jag haft har jag valt att lägga på annat än bloggen. Ni minns kanske att jag hade huvudvärk i fredags och det gick under kvällen över till högsta febern jag känt på länge. Under lördagen vilade jag mest, men på eftermiddagen tog jag Ipren och tänkte inte låta någon sjukdom hindra mig från att träffa mina favoritmänniskor nu när vi äntligen lyckats hitta en kväll då vi alla kunde ses. Visst blev det inte en sen kväll för min del som körde hem från Sofias tidigare än de andra, men jag var nöjd med att orka vara med i fyra timmar och få höra chockerande historier om hur Oscar fick sin basker i militären.

Igår fick jag vila upp mig efter lördagen så det blev sängen hela dagen för min del och även om febern var borta kände jag mig som överkörd av en ångvält. Som nöje har jag börjat se Thirteen reasons why och har pratat en del i telefon när jag orkat. Idag hade jag dock lite andra plikter och var uppe i förmiddags för en dusch innan jag körde ner till gamla skolan. Väl där var det inte lätt att komma in för överallt var det låst pga skjutningarna (som om det skulle vara någon terroristattack? Strunt enligt mig...). De har en porttelefon, men den var avstängd mellan tolv och ett för lunch så då är det svårt att komma in. Turligt nog lyckades jag smita in med några elever och hittade en olåst dörr till G-huset (alla dörrar är låsta inne i byggnaden också). Äntligen på plats i god tid trots allt gjorde jag mitt första matteprov på denna prövningen och jag kände mig nöjd med min prestation.

Vi hörs igen så snart jag kan! 😘

Likes

Comments

Ikväll känner jag mig inte helt på topp. Huvudvärk stör mig och det påverkar även mitt humör, men min dag var bra tidigare idag. Först började jag med att söka till högskolan igen och kanske går det vägen denna gången. Det är självklart högsta drömmen att det gör det, men samtidigt känns det som att jag inte borde nå min dröm så "enkelt". Bara en vecka kvar och framtiden avgörs av flera faktorer.

I förmiddags var jag en runda på gymmet också för att köra ett helkroppspass med fokus på bålen. Det var en liten balans för att inte köra på för hårt så att jag kan springa imorgon. Eftermiddagen har ägnats åt matte och nu har jag bara ett par sidor kvar tills hela boken är färdig.

Nu vill jag bara lägga mig i sängen för att förhoppningsvis vila bort denna huvudvärken. Imorgon väntar roligare grejer! C U! 😘

Otroligt sorgligt hur kriminaliteten växer i min älskade hemstad...

Likes

Comments

Första hela dagen på hemmaplan och jag har ändå hunnit med allt som jag ville, eller snart har jag det i alla fall. Först fixade jag lite med mina inköp från Gekås och sen begav jag mig till studietorget för att träffa Mats. Jag var riktigt nöjd med mina köp till honom i år för jag hade verkligen prickat rätt och Mats var så lycklig också. Han visade sitt godis för alla som kom förbi och ställde upp det fint på sitt skrivbord haha!

När jag var där fick jag också räknat lite matte innan jag körde vidare till Gymmet. Det blev ett intervallpass på crosstrainern och sen i eftermiddag har jag mest räknat matte. Lite tankar kring ansökning till universitetet snurrar också i skallen på mig, men efter diskussion med mina främsta rådgivare har jag nog bestämt mig haha! Ibland behöver jag bara lite påminnelse om att jag trots allt bara är 19 år och har hela livet på mig att uppfylla mina drömmar.

Jag bjuder nedan på bilder av mina favoritinköp i Ullared (+ mina nya skor). Love, Emilia 😘

Likes

Comments