Ikväll vill jag verkligen börja mitt inlägg med positiv anda. Jag känner att jag trivs så otroligt bra i min lägenhet och jag har börjat anpassa mig efter förutsättningarna. Jag älskar att bussen stannar precis utanför och jag älskar att min lägenhet är så stor. Ikväll har jag faktiskt en lite lugnare kväll och jag har precis pratat en stund med mamma, men jag har en del plugg också. Alla anteckningar från dagens och gårdagens föreläsningar har jag renskrivit i eftermiddag och nu ska jag strax repetera lite om DNA från gymnasiet.

Vi slutade redan vid tolv idag så jag har även hunnit med min första lilla löptur här i Göteborg. Jag slog två flugor i en smäll och joggade till Willys. Med en ryggsäck kunde jag sen PW:a hem och trots att det inte är mer än knappt 2 km så blev jag helt slut med alla backar och tyngden jag bar på. Energin är kanske inte heller på topp med tanke på allt som är på gång.

Igår hade vi temasittning på Villan och Columna hade verkligen ordnat en bra fest! Temat var sista minuten så vi fick boardingkort och passera bland annat säkerhetskontrollen. Sen bjöd de på spex och vi sjöng diverse låtar under middagen. Sexmästeriet hade också lagat väldigt god mat. Jag var dock hemma redan strax efter elva eftersom de flesta var trötta och hade gått hem tidigt.

Imorgon väntar fest igen... /Emilia 😘

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - Klicka här

Likes

Comments

Äntligen tillbaka här på bloggen efter några dagar borta och det känns som om jag kan skriva ett inlägg på flera A4 med tanke på hur mycket som hänt i mitt liv. Om jag ska försöka ta det hela i lite kronologisk ordning får vi börja i onsdags. På kvällen var jag med om en av de bättre festerna i mitt liv. Faddrarna bjöd på tacos och en massa dricka, vilket är en bra start på en lyckad fest. Vi spexade för faddrarna samt Columna (insparkskommittén) och vi dansade som vanligt nolledansen. "Lambo", en dryckessång introducerades för mig och vår nya hejaramsa kom till liv "Snyggt, sexigt, siden, den gamla goda tiden". Jag uppskattade att festa med nytt folk för samtalsämnena tar liksom aldrig slut när man inte känner varandra så bra. När grannarna klagade på ljudvolymen drog vi vidare till Villan (kårhuset) och dansade. Ett bevis på hur rolig kvällen var var kanske att jag råkade gå förbi Suzannes port när jag kom hem på natten haha, men det är sånt som händer...

Inför torsdagsmorgonen trodde jag aldrig att jag skulle orka tidiga föreläsningen, men jag vaknade mirakulöst av mig själv och var en av de få som faktiskt orkade mig igenom större delen av dagen. Efter skolan mötte jag mamma i MIN nya lägenhet så vi fixade mycket här och åt obligatorisk inflyttningsmiddag, pizza. Både mamma och pappa som varit här senare har hjälpt mig så otroligt mycket nu och jag är så tacksam för annars vet jag inte hur jag riktigt skulle orka här.

I fredags drog jag efter skolan på förfest hos Navid, en av faddrarna och det blev en lite lugnare, nästan nykter kväll för mig, men kvällen hade ändå flera väldigt bra stunder. Henke såg ännu en kväll till att vi fick dansa till Timbuktu, men jag känner att när jag nu bor i Göteborg f¨år jag se till att lära mig tycka om Håkan Hellström för i nuläget hänger jag inte helt med på allas hype över hans låtar.

Igår morse när jag vaknade funderade jag starkt över om jag var i för dåligt skick för att ta mig till Styrsö med klassen, men det gick. Henke, Mathilda och jag var sådär halvt döda på spårvagnen och jag blev mindre glad när vår ledare Lotta ledde oss på en omväg med all packning, men jag är verkligen glad att jag följde med på Styrsö för jag fick pratat med flera tjejer som jag kanske inte stött på likadant annars. Vi lekte en massa lekar, dansade och bastade. Snön utanför gjorde vistelsen extra mysig också.

Idag tog jag en tidigt färja tillbaka till fastlandet och mötte pappa i lägenheten. Vi fick pratat lite och när han gått fick jag för första gången ensam tid i min alldeles egna lägenhet. Jag har packat upp mycket, betat av på kom-ihåg-listor, pratat länge i telefon och fixat lite med mat. Ikväll har jag lovat mig själv att lägga mig senast 20:30 så jag kan försöka ta igen lite av den förlorade sömnen i veckan.

Imorgon är det fest igen för ni vet det finns omtentor, men inga omfester haha! Så vi hörs när jag hinner! 😘

Likes

Comments

Igårmorse fick alla vi inspiranter på läkarprogrammet i Göteborg oss en riktig chock. På uppropet fick vi höra att vi skulle få göra ett test som skulle avgöra om vi fick fortsätta utbildningen och sen kom en massa olika utskott från skolan som inte trodde på evolutionen och var emot abort och preventivmedel. Dessa galenskaper höll på i 45 min innan de äntligen sa att allt var ett skämt och vi kunde andas ut. Hela tiden hoppades jag på att det skulle vara ett skämt, men desto längre det höll på desto osäkrare blev jag och började undra om jag ens skulle få/vilja fortsätta programmet.

Senare fick vi en mer normal start och eftermiddagen spenderades i kylan på stan för stadsrace. Vi blev bjudna på middag i kårhuset Villan där de äldre bjöd på galna spex och sen fortsatte vi till en pub. Då snöade det och blåste halv storm, men med gott sällskap kändes promenaden inte så lång och på vägen fick jag som "icke-göteborgare" dessutom en fin beskrivning av vad vi passerade haha! När jag skulle hem var det mörkt, snöigt och blåsigt så jag hittade knappt till närmaste hållplats, men det löste sig och jag hann prata med pappa lite i väntan på spårvagnen.

Idag har vi haft flera bra föreläsningar om läkaryrket och vi har fått möjlighet att ställa en massa frågor, men eftersom jag är så trött av sömnbrist är det skönt att inga föreläsningar innehåller en massa viktigt som jag måste kunna. Nu ska jag strax rusa till en spårvagn för en kväll med klassen som ska innehålla quiz om människokroppen och bullar.

Imorgonkväll väntar en av veckans höjdpunkter. Jag längtar! Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Då har jag landat framför TV:n tillsammans med Suzanne som är en familjevän och hos henne ska jag nu bo dagarna fram tills att jag får min lägenhet. Dagen började jag dock i mammas och mitt hotellrum. Vi åt av den goda hotellfrukosten och checkade sen ut. Vi handlade lite på Nordstan och begav oss sen hem till Suzanne. Här tog vi en fika innan mamma var tvungen att bege sig till tåget. Det kändes lite betydelsefullt att säga hejdå, men vi ses om bara några dagar igen så det underlättar lite.

I eftermiddag var jag så trött av alla tankar i mitt huvud så både jag och Suzanne tog varsin powernap haha! Sen begav jag mig på en promenad i området och vidare till en fika med min faddergrupp. Jag var lite orolig innan att jag skulle vara den enda inspiranten bland äldrekursarna, men så var inte fallet och det blev en högljudd fika med många skratt. Det känns som om vi har försprång nu som redan känner till några i klassen jämfört med majoriteten som inte kom. Åldersspannet är ca 10 år i gruppen, men jag tycker inte att det märks så mycket och jag har hopp för insparksveckan.

Snart får jag försöka sova om det går. Egentligen är jag mer nervös över att komma upp i tid än själva uppropet, men jag brukar inte ha problem att gå upp tidigt. Bloggen blir kanske lidande i veckan, men vi hörs när jag kan.

Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Idag vaknade jag med en känsla att oavsett hur allt går känns det så rätt att vara här just nu och det är skönt. Sängkläderna här på hotellet nog det mysigaste jag upplevt och hotellet i övrigt är verkligen toppen tycker jag. Hotellfrukosten imponerade också så mamma blev lite chockad över hur mycket jag lyckades äta haha!

När vi var i ordning gick vi in på Nordstan för att kika runt lite och jag fick på mig den underbara outfit som finns på bild. Det krävdes mycket kontroll på mig själv för att inte köpa den rosa pälsen, men byxorna fick följa med hem. Kanske ni minns att jag visat dom för er tidigare? Då var priset 500 kr, men nu var det 150 kr och det tyckte jag var mer lagom hihi! Den rosa pälsen passade verkligen bra till, men den hade inte blivit använd mycket så även på rean kändes det för dyrt.

Efter lite shopping tog jag en powernap på rummet innan vi tog bussen ut till Kallebäck där jag ska bo. Där vandrade vi runt en del och hittade både Netto, Willys och Maxi där jag kan handla. Det slutade med att vi kom till lägenheten lite senare än tänkt, men det var tur att vi hade gott om tid. Min nästkusin, Emelie som jag hyr av kändes hur underbar som helst även om jag inte helt kände att jag visade min bästa sida när vi träffades. Att vara i lägenheten kändes överväldigad, men den är verkligen fin och jag tror att detta blir en väldigt bra start till min tid i Göteborg.

Just nu längtar jag till måndag och starten på allt, men först väntar en söndag. Vi hörs! 😘

Likes

Comments

Första blogginlägget från min nya stad, Göteborg. Ni kan tro att jag var vaken mycket inatt och när klockan väl ringde var jag trött. Mamma och jag har sedan haft en smidig resa upp hit. Jag var lättad över att slippa må så dåligt som jag vanligtvis gör på snabbtåg. Det vore ju ännu trevligare om jag kunde göra något under resan, men jag får nöja mig med att blunda och lyssna på musik.

Väl här har snön fallit på oss, men temperaturen håller sig kring nollan så det blir inget av det. På centralen här köpte vi med oss subs som vi åt när vi checkat in på hotellet. Med lite mat i magen gav vi oss ut med spårvagn till Medicinareberget där jag kommer spendera den mesta av min tid framöver och det känns skönt att ha koll på var uppropet är på måndagmorgon så jag slipper yra runt då. Sen åkte vi vidare och kikade lite på var jag ska bo de första dagarna i nästa vecka för vi hade ändå tid över.

På vägen tillbaka till hotellet blev vi spontana och köpte med oss, som middag, färska räkor med vitlöksbröd och parmesanaioli. Det var lite klurigt att äta på hotellrummet, men mycket värt besväret för det var så otroligt gott och vad är en vistelse i Götet utan ett besök i en fiskebutik?

Kärlek från Göteborg 😘

Likes

Comments

Nu är det kvällen innan jag lämnar Trelleborg för Göteborg och även om det är pirrigt säger magkänslan att detta är helt rätt. Det enda är att man börjar tänka konstigt som t.ex är jag ledsen över att jag inte besökt farfars grav en sista gång innan flytten, vilket är konstigt eftersom jag knappt är där en gång per år vanligtvis. Men nu när jag inte har samma möjlighet känns det helt plötsligt som något jag missat haha!

Imorse packade jag det sista hos pappa och fick kramat om honom ordentligt innan mamma hämtade mig. Dock känns det inte så jobbigt att lämna honom nu när vi ses om en vecka igen. Det blir kanske värre när han lämnar mig till mitt öde i Göteborg haha! Lite dramatiskt får jag beskriva det...

Mamma och jag körde mot Malmö för att mosaik till badrummet och vi lunchade då på Max, ibland känns deras pommes som himmelriket. Väl tillbaka i Trelleborg körde vi till Jysk för att inhandla ett nytt lakan och mamma spontanköpte då nya köksstolar. Jag tyckte att detta var en rolig sak att spontanköpa, men det var verkligen ett kap så jag tror att det var ett bra beslut. Sen lämnade vi dom hos mormor och jag fick säga hejdå till henne. Naturligtvis grät hon också och jag sa att alla som är ledsna över min flytt kan ju träffas på en sorgefest eller nått haha!

När jag lämpat av mamma hemma hämtade jag Maja på centralen och körde hem till henne för att låna en sovsäck inför insparken. Resten av kvällen har jag packat det sista här hos mamma och det känns rätt konstigt att nu sitta i mitt kala rum, men samtidigt är jag imponerad hur vi lyckats få ner allt.

Vi hörs så bra jag hinner med den närmaste tiden! 😘

Likes

Comments

Denna kvällen har varit fylld av en massa känslor och jag har inte lyckats landa tidigare. Dagen började först tidigt med att jag vakna redan innan klockan sex, men vid åtta lyckades jag sova en extra timme efter att fått lite varm gröt i magen. Sen under förmiddagen pulade jag med lite packning och annat här hemma så att tiden gick. När pappa kom hem fick jag samtidigt glädjande besked från min nästkusin att hyresvärden godkänt andrahandsuthyrningen av hennes lägenhet till mig så nu kan jag vara lugn över att jag har bostad för hela denna terminen i alla fall. Sen tar vi nya tag! Detta innebär att jag nu kan gå vidare med adressändring, folkbokföring och hemförsäkring osv.

Senare i eftermiddag körde pappa och jag till farmor för att hämta henne. Vi körde vidare till Malmö för en middag på Pinchos. Det var pappas briljanta idé med tapas eftersom farmor inte orkar äta en normal portion och jag tyckte att det blev en succé. Stämningen var så bra och servicen var över förväntan. Vi firade både att farmor fyller 85 år om en vecka och det var en avskedsmiddag för mig som nu flyttar. Det har alltid märkts att farmor är otroligt stolt för min studieinrikting, men ikväll sprutade krokodiltårarna för att jag ska lämna henne. Hon chockade nog både mig och pappa lite grann. Pappa har ju dock rätt i att livet har sin gång och jag kan inte stanna här på grund av rädslan för att hon inte längre finns kvar när jag kommer tillbaka. Min största dröm går nu i uppfyllelse och jag måste komma ihåg att glädjas åt det när hela omställningen känns lite tung.

Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Även om mitt medvetande går runt i ett slags avtrubbat lugn inför flytten ger min kropp alla uttryck för att stressen härjar i det undermedvetna. Min IBS har gett sig till känna extra mycket enda sedan beskedet om Umeå och mina sömnvanor är inte längre vad de brukade vara. Därför sov jag också till 10:30 idag efter en natt med livliga drömmar.

Dagen har mycket bestått av flyttförberedelser, men jag började med en ordentlig dusch efter frukosten. Jag försöker ta slut på alla "slattar" bland mina skönhetsprodukter som inte får följa med i flytten. Sen körde jag till jobb för att lämna tillbaka nyckeln och hade samtidigt ett bra snack med teamledar-Malin. På vägen hem hämtade jag packning hos mamma som pappa ska ta med till GBG. Det var slitigt, men antagligen inte hälften så slitigt som mina föräldrar kommer ha det så det var väl det minsta jag kunde göra.

I eftermiddag såg jag över lite tekniska grejer inför skolstarten och när jag tittar på planering av första kursen pirrar det ändå i magen över hur roligt allt verkar och hur mycket jag ser fram emot det. När Hanna sen kom hit vid fyra för att fika lite fick vi två timmar av oavbrutet snackande, helt underbart att få prata av sig ibland.

C U soon! 😘

Likes

Comments

I rubriken till detta inlägg delar jag med mig av ett briljant citat av Maja som hon använde för att beskriva sin Volvo 740 haha! Jag har inom det senaste dygnet hunnit med att träffa två av mina bästa vänner en sista gång innan jag flyttar. Igår hade jag bråttom att packa och byta till pappa för att Maja skulle hämta mig där. Vi körde inom Willys för att handla innan vi körde hem till henne. Tillsammans fixade vi middag och åt med hennes familjen. Kvällen hade en melankolisk känsla över sig eftersom det var sista gången på länge som vi ses, men samtidigt har vi alltid en bra stund när vi umgås. Det var extra mysigt att sova över också eftersom det var länge sedan vi gjorde det och jag njöt lite extra av utsikten vi vaknade upp till. Som stadsbarn tycker jag att det är lyx att tillfälligt få njuta av naturen tillfälligt. Vi var ute på två sköna promenader med hunden och lekte med isen längs vägen haha!

Idag var jag inte hemma länge innan jag träffade Zanna för ännu en promenad. Givetvis var det inte lika fint väder då och väldigt kallt, men vi fick ventilerat det mesta och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag får besök av henne. Sen ikväll har jag packat mycket här hos pappa, men mer väntar imorgon.

Love, Emilia 😘

Likes

Comments