Idag vaknade jag till en skrämmande nyhet att sångaren från Sven-Ingvars Sven-Erik igårkväll gått bort i prostatacancer. Pappas största barndomsidol som jag mer eller mindre tvingats att tycka om under min uppväxt, hehe, jag måste nog vara en av de yngsta som kan deras texter så bra. Som ni kanske förstår blev jag väldigt skakad över detta eftersom det kändes som ett tecken att pappa skulle följa i samma fotspår idag. Under dagen har jag i stort sett haft mobilen klistrad till kroppen i väntan på samtal från läkaren. När han väl ringde och sa att allt gått optimalt var det så skönt. Jag sms:ade direkt till de jag lovat och tänkte ringa farmor när jag kom hem så vi kunde prata i lugn och ro, men hon hann före mig för ryktet sprids fort så jag fick be om ursäkt att jag inte ringt direkt, men så kan det bli.

Under eftermiddagen satt jag på studietorget med Nora för att jobba lite på vårt Fysikarbete. Sen fick jag snackat vidare med flera kompisar och kände att det var skönt idag eftersom jag behövde skingra tankarna. Senare tog jag en löptur och det är tungt nu, men jag måste tillbaka för det känns som att jag har kämpat för hårt för att ge upp löpningen..

Ikväll fick jag prata kort med pappa tills han inte orkade längre och sen pratade jag med farmor så jag har inte fått så mycket pluggat idag som jag önskat, men det får väl vara så när livet är såhär. Nu ser vi Grey's och imorgon hoppas jag på att pappa är så pass bra att han får komma hem.

C U soon! 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har det varit en lite bättre dag. Engelskan gick bra idag, men vår grupp han inte examineras så jag får en vecka till på mig att förbereda. Efteråt hade jag en kort möte med min mentor för att berätta lite om denna veckan och vad jag kanske missar när jag ska hämta pappa. På håltimmen räknade jag lite matte och efter lunch hade vi den långa historielektionen. Det var Sofias och min tur att bjuda på kakor idag till kaktisdag, kakan överträffade alla mina förväntningar! Vi fick också sjungit nationalsången på historian, som en inledning på Den Svenska Stormaktstiden.

Efter skolan mötte jag mamma hemma hos mamma så så hon kunde hämta min lilla packning. Sen cyklade jag vidare till andra skolan för studentmöte. Vi fokuserade på kommande uppdrag idag och det är ständigt mycket att diskutera. Ikväll har jag pluggat en del och sedan sett Parneviks. Sen har jag hunnit prata med både farmor och pappa också. Jag är så glad att mamma tog sig ledig för att stötta mig denna veckan för det hade varit otroligt jobbigt att vara ensam hemma hos pappa med endast mina egna tankar.

Lots of love! 😘

Likes

Comments

Idag har jag haft en jobbig dag som jag startade med tårar på engelsklektionen efter en mindre dispyt med min engelsklärare. Jag tror att hon missförstod mig och det ledde till att hon tryckte på svaga punkter hos mig och då rann mitt fyllda glas över. Tidigare har jag inte tagit upp detta i bloggen för jag har inte känt mig redo och bara berättat för mina närmsta vänner, men pappa blev diagnostiserad med prostatacancer i vintras och denna veckan ska han äntligen opereras. Detta har gjort mig skör som ett kristallglas de senaste dagarna och det lär väl bara bli värre fram till operationen. Jag har sammanlagt gråtit 5 gånger idag och pappa sover knappt på nätterna och lägger saker på konstiga ställen, så vi är väl ett rätt bra team här hemma. Egentligen ville jag typ knappt gå till skolan idag för jag vill bara umgås med pappa hela tiden, men livet rullar ju på ändå och skolan är jobbig att missa.

Ni vet kanske att jag vill ha en ganska positiv blogg och inte skriva så mycket negativt, men jag känner ändå att om mina läsare vet detta så får ni en helt annan förståelse för hur mitt liv kommer se ut under pappas återhämtningsperiod.

Så, förutom att gråta för att jag varit ledsen har jag faktiskt gråtit ett par gånger av skratt idag också. Mina härliga vänner och studietorgslärare håller mig på gott humör för det mesta. Ikväll blev det ingen träning som jag tänkt på grund av det regniga vädret, men jag tog tag i alla mina paket som kommit i brevlådan senaste veckan. Kjolen som ni ser nedan var jag först lite tveksam till, liksom är den coolt modern eller bara ful? Men slutligen bestämde jag mig för att behålla den eftersom det var snygg att matcha till en hel del i min garderob.

Nu har jag precis pluggat en massa engelska och ska nu landa i soffan med pappa, en sista kväll innan han ska sova på sjukhuset. Tack för att ni läste ❤

Likes

Comments

Min dag började väldigt bra, då jag vaknade av mig själv och solen sken så jag tog en PW innan frukost. Sen pluggade jag lite fysik och matte innan mamma var redo för att köra till Malmö. Jag tyckte det var extra roligt att köra idag för det var länge sedan jag körde på motorvägen. Först blev det ett stopp på Rusta för att köpa en fin hink som mamma sett och tyckte att jag skulle ha hehe. Sen vidare till IKEA och vi handlade mer än vad vi tänkt, men det blev rätt bra. Vi fick ny golvlampa och en massa tallrikar till studenten, så mycket bättre än papperstallrikar!

Väl hemma var jag helt slut och däckade på sängen, vet knappt vad som var med mig. Efter en timme hade jag samlat kraft och satte mig med plugget. Jag blev verkligen så less på plugget tillslut och svor över att vi inte fått detaljerna om arbetet i tid så kunde jag gjort det i veckan när jag hade tid. Sen cyklade jag genom regnet hit till pappa och var på uselt humör, men allt kändes bättre när pappa kom hem.

Ny utmanade vecka imorgon, C U then! 😘

Likes

Comments

Den typen av lördag som jag har idag är den typen av lördag som jag verkligen behöver just nu. Jag har helt enkelt inte haft några "roliga" planer utan istället fått gjort en massa här hemma. Först blev det en tur på gymmet och eftersom mina stackars höfter var rätt möra sedan torsdagens pass blev det mest överkropp och kondition.

Sen under eftermiddagen fick jag först städat lite i köket och därefter slog vi i familjen våra kloka huvuden ihop för att få upp min spegelbelysning som varit färdig sedan förra året, men inte kommit upp. Det var första gången som vi borrat med slagborr på egen hand så med tanke på det är jag väldigt nöjd med resultatet. Ingen belysning är egentligen snygg till mig fina spegel, men detta var bästa alternativet som inte var för invecklat och jag behöver verkligen belysning så att sminket blir bra haha!

Nu har jag precis pratat en stund med pappa och beställt hem vårskor från tre olika hemsidor (får se vilka jag behåller sen). Ikväll ska mamma och jag försöka få struktur på det mesta som ska göras inför studenten, därför sitter jag nu och tittar runt på nätet efter allt som kan behövas. När vi sedan tröttnar blir det nog ett eller två avsnitt av Grey's.

Kisses for you! 😘

Likes

Comments

Fredagskväll och jag sitter här spyfärdig i soffan efter att ha ätit alldeles för mycket till middag, men gott var det och jag hade fått dåligt samvete om jag bara ätit en av mammas goda burgare haha! Det är tur att jag bara ska spendera kvällen i soffan och leta vårskor på nätet, samt se Let's Dance.

Min dag började med en rolig mattelektion och sen en lunch fylld av mycket skratt. Som vanligt avslutade vi med labb på fysiken och jag börjar bli mer okej med att labba än jag var tidigare. Om jag bara får mycket stöd av Mattias som förklarar vad man egentligen gör så går det bra även om jag föredrar att lära mig teoretiskt.

När skoldagen var slut fastnade jag lite med Henke på studietorget, men var så slut att jag inte orkade jobba mer med fysiken. Ikväll har jag inte gjort mycket för tiden har gått fort eftersom jag pratade i telefon med farmor i en hel timme. Det var för länge sedan vi pratade så vi hade mycket att ta igen hehe!

C U tomorrow! 😘

Ni får se den söta hönan mamma kom hem med till mig idag. Om det är något jag inte behöver till min flytt hemifrån så är det jul- och påskpynt haha!

Likes

Comments

Trots att jag vet att min dag gått lite upp och ner sitter jag nu här med ett leende på läpparna och vill säga att dagen varit bra för så känns det nu. Vi förberedde oss för nationella på svenskan och det närmar sig med stormsteg nu. Min lärare gav mig hopp idag trots att det lite känts som om jag tappat glöden i svenskan, som tidigare var mitt starkaste ämne.

Efter lunch hade vi historia och vår lärare var lite virrigare än vanligt. Finn fel på bilden nedan där vi citerat vad han skrev på tavlan idag haha! Sen slutade vi och jag cyklade bort till gymmet. Det blev ett helkroppspass idag utefter hur jag nu fått tips om hur jag ska träna för det jag vill uppnå med min träning. Jag har lagt energi på små muskelgrupper och det är ganska onödigt om man inte är elit har jag nu förstått, så istället köttar jag stora muskler som lårmuskeln osv. När jag för en gångs skull tog hissen upp till gymmet passade jag på att ta en hissbild också som så många gör där hehe...

Ikväll har jag pluggat engelska, fysik och matte. Jag hade egentligen inte behövt göra så mycket matte, men jag fastnade för detta området var så kul och imorgon lär jag inte behöva stressa i alla fall för jag har inte många uppgifter kvar.

Kisses for you! 😘

Likes

Comments

Detta har varit en dag som ni vet börjat ganska tråkigt, men sedan bara blivit bättre. Hemma fick jag ner mer frukost än tidigare, Yey! Sen provade jag nya "gräddfilen" ner till stationen, en helt underbar snabb cykelbana, om dock en liiiten omväg från mig. Tänk vilken dröm det hade varit, cykeln till stationen, tåget till Lund och gå i skola där, men livet är ingen saga.

I Lund hade Sofia och jag egentligen tänkt ta buss 20, men sen sa någon i klassen att vi skulle ta 3 så vi hängde med. Det skulle vi inte gjort för den bussen gick åt fel håll och jag tänkte bara "lita aldrig på någon annan, ha alltid koll själv!". Som tur var hann vi ändå, men jag skämdes lite med tanke på hur lätt allting är idag med skånetrafikens app. Det är ju typ omöjligt att ta fel haha!

Första föreläsningen var något av det tråkigaste jag gått igenom i mitt liv, andra blev lite bättre och sen tog vi oss ner till C för lunch. Det blev subway, lika gott som vanligt och Oscar skulle såklart visa sin manlighet genom att äta dubbelt så mycket som oss tjejer haha! Sen gick vi i den härliga solen upp till nästa punkt på schemat, lasershow. Det var det bästa på dagen och mina förväntningar överträffades verkligen! På hemvägen skrattade jag till tårar, mina härliga vänner som förgyller vardagen!

Väl hemma tog jag ett kort träningspass i parken och sen har jag bara pluggat. Nu ska jag hinna ringa pappa innan det är Grey's på TV.

C U tomorrow! 😘

Likes

Comments

Denna skoldagen har jag konstaterat varit ganska händelselös. Sofia och jag jobbade lite med gymnasiearbetet på förmiddagen och efter lunchen hade vi vår långa historielektion med kaktisdag. Oscar hade bakat otroligt mycket kakor och födde oss allihop.

Sen jobbade jag lite med engelskan fram till Studentkommittémötet. Då förvånade jag mig själv genom att ta mig inifrån ena skolan till den andra på 5 min, men det var kallt så jag hade väl superfart på cykeln haha! På mötet fick vi äntligen bestämt utspringstiderna så klockan 16:24 den 16 juni tar jag studenten! Jag känner både stress, oro och lycklig förväntan inför allt studentfirande vi har framför oss.

Ikväll har jag mest läst engelska och sen sett Parneviks, men nu ska jag strax krypa ner i sängen. C U soon! 😘

Likes

Comments

Måndag, ny vecka och dagen har varit bra. Förmiddagen var rätt tråkig med bara en massa läsande, först på engelska och sen svenska. Under rasten åt jag min frukost som ni ser nedan. Det är lite trixigt nu när aptiten inte längre finns på morgonen, men hungern kommer efter nio.

Hela eftermiddagen hade vi håltimme så Sofia och jag hann räkna lite matte och snacka en del. Efter att vi slutat tog jag mig hem och gav mig ut på en löptur. Jag frös mer än en isbjörnsrumpa på vägen hem så jag pälsade kanske på mig lite överdrivet för löpturen, men jag tog mig runt ändå. Efter en löptur på 5 km med 7 minuters tempo visste jag inte om jag skulle vara besviken över tempot eller om jag skulle klappa mig själv på axeln för att jag tog mig runt, men jag valde tillslut det senare för det var roligare.

Ikväll har jag läst lite engelska och svenska, men nu har jag hamnat i soffan för Timeout. Jag lär somna tidigt för sömnbehovet verkar aldrig ta slut. C U soon! 😘

Likes

Comments