Idag försökte jag sova ganska länge så att jag ska orka jobba sen inatt, men jag hade ändå ställt klockan på halv tio för jag skulle ner på Vägledningscentrum på skolan för att diskutera hösten. Ännu en gång har jag fått snacka med en SYV som inte ger mig hjälpen jag sökte efter, men nu vet jag åtminstone vad jag ska göra för att gå vidare och ta reda på informationen själv.

Sen körde jag vidare till farmor för att handla med henne och jag chockades lite över hennes lista när vi kom dit, men vi tog oss igenom den så småningom och hann också med en pratstund över fika hemma hos henne efteråt. Vi hamnade i en intressant diskussion om hur annorlunda det är i olika hem huruvida man kan gå utan kläder hemma eller inte. Vissa kan gå nakna hemma medan andra inte ens visar sig i underkläder för varandra.

När jag kom hem vilade/sov jag lite i solen och sen gav jag mig ut på en PW. Nu tittar vi lite på TV innan jag ska fixa mig och pappa köra mig till jobb. Love, Emilia 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag hade jag faktiskt ställt klockan för att träna lite tidigare och det var lite tufft att stiga upp, men jag hittade snabbt energi. På morgonen avslutade jag sista orginalsäsongen av Gilmore Girls och sen tog pappa och jag en löptur på 5,5 km. Sen diskuterade vi lite om hur vi ska lägga upp träningen framöver och jag kan bara säga att jag längtar efter några saker som nu ska falla på plats och sen ska jag lägga upp ett schema för en ordentlig vardag.

Efter löpturen slängde jag ihop en omelett till lunch och jag tror att det blir en standardmiddag när jag flyttar hemifrån för det är så gott och så enkelt. I eftermiddag ville jag mest ligga i solen, men några moln störde och jag gick in för att fila lite på mitt rum. Jag städade och sorterade lite, samt renbäddade. Sen följde jag med pappa till Willys för jag kände att jag ville komma ut lite mer och när vi väl var hemma igen lös solen ordentligt så vi lade oss båda i varsin solstol.

Vi åt middag på terassen, men nu blåser det så pass mycket att vi har hamnat i respektive hörna i soffan. Au revoir! 😘

Likes

Comments

Min dag började med ett hemskt humör och inget kändes bra, men det har som tur var blivit bättre under dagen när jag fått ventilera lite. Jag sov länge och fick vara på gymmet vid lunchtid. Då försökte jag köra ett kort, intensivt pass för jag längtade ut i solen. Efteråt skyndade jag mig hem till pappa för att få kasta mig i solsängen och sola i trädgården. Denna sommaren har det inte funnits många tillfällen att sola så jag ville passa på. Under tiden lyssnade jag på ett par avsnitt av Mordpodden som alltid får en att inse att man aldrig ska vara säker på att man känner en människa.

Nu sitter jag och letar information för min framtid. Jag känner mig lite vilsen samtidigt som jag inte alls är vilsen eftersom jag vet precis vad jag vill, men jag måste bara fundera ut hur jag ska leva som smidigast under tiden och det kräver sitt tänkande.

/Emilia 😘

Likes

Comments

Ikväll är jag så trött att jag faktiskt bloggar från sängen och ser fram emot att få lägga mig ner, men jag har också ett fantastiskt dygn bakom mig. Familjekvällen blev en succé och jag har nu roliga videos när mamma och mormor skrattar så de gråter. Jag var väl i säng vid tre inatt och vaknade trots det innan klockan idag efter bara 7,5 h. Sen begav jag mig till centrum för att träffa pappa och gå Prideparad med Kustjoggarna. Jag träffade en del av släkten där nere och i år var det mer folk än i fjol. Dock var även 4 nynazister där från Nordfront som skapade lite slagsmål och uppståndelse, men vi klarade oss bra utanför det.

Efter paraden cyklade jag hem för att byta om och träffa Zanna. Vi tog bussen till Malmö för vår årliga besök av Rix FM festivalen och började enligt tradition med att hämta mat från Max och ta med till scenen. Showen var bra med mina favoriter Tove Styrke, Kamferdrops och Peg Parnevik, men vi börjar kanske bli lite äldre än majoriteten av publiken haha! Tre killar på ca 12 år som var väldigt trevliga stod för en del av underhållningen i närheten av oss med sina konversationer och sin dans så Zanna och jag fick anstränga oss för att inte skratta rakt ut.

Vi tog tåget hem och stötte på vår gamla SO-lärare från högstadiet. Sen hämtade mamma oss på stationen och jag spenderade en timme hos mormor igen eftersom morbror beslutade att stanna ännu en kväll.

/Emilia 😘

Likes

Comments

Igårkväll hade jag först en trevlig kväll med grillning hos mormor, men var tvungen att lämna tidigt för att jobba medan de äldre festade till tre på natten. I bilen påväg till jobb spelade Rix FM "tonight is gonna be a good night" och det var precis vad jag önskade att jobbnatten skulle bli. Natten flöt på i lagom takt och jag fick lärt mycket eftersom de flesta vårdtagarna hade jag aldrig träffat innan.

Idag sov jag inte toppenbra för Arne störde lite som vanligt och sen började grannen storstäda inför sin fest. När jag vaknade kände jag mig helt slut i hela kroppen men hela familjen här är lite sliten så det gör inte så mycket. Morbror och jag har trots det hunnit med lite löpning i albäck. Han tog en liten längre runda medan jag tog en kortare och kompletterade med lite benstyrka och backlöpning. Det var länge sedan jag sprang utan musik, men det var riktigt mysigt i skogen idag med fågelkvitter.

Nu väntar lite kräftor för mig igen medan resten av familjen ska äta sill, så bra när alla får vad de vill 😉

C U 😘

Likes

Comments

Ett kräftrus kan man säga att jag, Maja och Matilda var i igår för vi sjöng snappsvisor som aldrig förr trots att vi bara hade vatten att skåla med haha! Vi snackade både aktuella händelser och gamla minnen, så mycket dessa tjejer betyder för mig.

Idag lyckades jag sova till tio, vilket är tur eftersom jag ska jobba sen inatt. Eftersom jag sov så pass länge har dagen snabbt runnit förbi, men jag hann i alla fall med en löptur på 5 km vid lunchtid. Det är så kvavt ute idag så trots att solen inte visar sig passar kort kjol och linne alldeles perfekt idag.

Nu har vi precis handlat det sista för ikväll och ska strax köra hem till mormor. Världens bästa morbror är nämligen nere hos henne över helgen så det blir familjemiddag två dagar i rad nu, men det har jag inget emot för det gäller att passa på när morbror väl är här.

Love, Emilia 😘

Likes

Comments

Denna morgonen började trögt, men solen lös in genom mitt fönster och jag såg fram emot att sola lite i eftermiddag, men sen när klockan var så mycket att vi har solmöjlighet på balkongen blev det disigt så det blev inte riktigt vad jag tänkt haha!

När jag väl kom igång i förmiddags drog jag till gymmet och körde ett pass på 75 min. Väl hemma åt jag lunch och tömde diskmaskinen. I eftermiddag har det inte hänt så mycket roligt, men snart ska jag börja göra vid mig för ikväll ska jag träffa Maja och Matilda. Vi ska äta lite kräftor och bara ha en mysig kväll tillsammans. Jag hoppas att jag kan bjuda på lite bilder från det imorgon.

C U! 😘

Likes

Comments

Imorse när klockan ringde var det fjärde gången jag vaknade så det var en lite orolig natt med en katt som inte fick ro att sova när mamma jobbade. Hur som helst steg jag upp för att köra hem till farmor och spendera halva dagen med henne. Vi körde till Maxi för att handla och sen skulle hon också ha halva apoteket med sig hem haha! På vägen hem svängde vi inom blomsterhandeln för att handla blommor till min fasters man som fyller år till helgen och jag hittade även en underbar vas som jag var tvungen att slå till på. Jag har sett liknande tidigare, men denna hade det där lilla extra som jag letat efter.

Efteråt körde vi givetvis för att lämna blomman och jag började bli rejält hungrig så jag såg fram emot att få fika hemma hos farmor. Vi hade köpt bullar och en väldigt god muffin. I eftermiddag när jag kom hem solade jag ett par timmar på balkongen och sen samlades lilla familjen för att handla på Willys. Väl hemma igen sprang jag lite intervaller i parken innan middagen och nu efter dusch har jag hamnat på balkongen igen.

/Emilia 😘

Likes

Comments

Det senaste dygnet har varit fullt av överraskningar och det gjorde att bloggen fick lida igår. På förmiddagen tog jag en löptur med pappa och när vi kom hem fick jag ett samtal från jobb med förfrågan om jag kunde jobba idag. Eftersom jag inte hade något inbokat tackade jag ja så jag fick tjänat lite extra pengar.

Igåreftermiddag var jag nere på Systrar & Bönor för en fika/lunch med Zanna och hon hade flera glada nyheter. När vi var där fick jag meddelande från Gunilla som verkade orolig för mamma så jag ringde till mamma och då hade hon försovit sig 2 h och dessutom glömt att hon bokat in middag och bowling för oss tre (jag visste inget heller). Bowlingen fick vi slopa, men när jag handlat medan mamma fixade sig skyndade vi in till Malmö för att äta på Rosegarden. Jag hade aldrig ätit där tidigare, men det var väldigt gott och så mycket på buffén att jag inte kunde bestämma mig. Det var en trevlig kväll, om än lite spontant för vår del.

Idag har jag som sagt jobbat och jag fick sluta lite tidigare. Det passade mig bra för då hann jag med en PW med mina ankelvikter i solen. Denna kvällen kommer spenderas hemma för jag har lite grann att fixa här.

/Emilia 😘

Likes

Comments

Vilken bra dag jag har haft! Pappa och jag hade bestämt oss för att ta en liten roadtrip/halvdagsutflykt till Österlen som vår semester tillsammans denna sommaren. Det var egentligen jag som önskade från början om vi inte kunde köra till Brösarps backar för att gå där och då tyckte pappa att vi kunde göra lite mer när vi ändå var på det hållet. Brösarps backar har jag sett innan när vi varit där med farmor, men eftersom hon inte går så bra har vi fått skippa backarna och jag har sedan dess önskat att få gå i dom. Nu blev det äntligen av och det var verkligen fin utsikt. Jag brukar skämta lite och säga att dom som påstår att Skåne är platt har aldrig gått i Brösarps backar hehe...

Efteråt körde vi vidare mot Sjöbo för att äta bärbuffét och det var verkligen populärt. Först fick vi köa lite för att få bord och senare slingrade kön till buffén sig genom hela restaurangen. Det var väldigt gott och verkligen värt kön, men det bästa är kanske inte att åka dit en helg när det dessutom inte regnar haha!

Vi tog kustvägen hem och jag tyckte att en stor del av nöjet med utflykten var att bara få åka bil längs det glittrande havet och sjunga "Vi sitter i samma bil". Kanske är jag lättroad, men att åka bil med en fin utsikt och bra musik är så mysigt.

Love, Emilia 😘

Likes

Comments