Idag florerar en hashtag som lyder #metoo
Detta ska belysa ämnet sexuella övergrepp och trakasserier. Hur vanligt det är och hur många av oss kvinnor som nån gång varit med om detta, i olika utsträckningar. Detta är en hashtag och innebörd som jag aldrig någonsin vill se framtidens barn inklusive min dotter få vara med om. Därför gör jag denna video:

Oavsett hur framtiden ser ut,
så kan jag inte skydda henne från världen.
Men, jag kan stärka henne.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helgen bjöd på en hel del regn så i lördags var vi och rekade fotoplatser, hittade ett så himla fint ställe i Tyresö. Otippad plats men det är bra att bredda sina vyer, man håller till så sällan söder om Stockholm. Inte norr heller. Man kan hitta många smultronställen.

Idag gjorde vi äppelpaj som är från svärfars trädgård, så mycket godare med färska egenodlade!


Likes

Comments

Det känns så roligt att man nu kan köpa mina foton online!! Så om det finns någon bild som ni fastnat lite extra för, tveka inte att gå in och kika i mitt galleri på Printler.com 

Pratade med en annan fotograf på Instagram som stort sett pushade mig att skicka in foton till bildbyråer, "okejdå" tänkte jag. Sagt och gjort och nu finns dom att köpa bland ett gäng andra fotografers grymma bilder. Direktlänk til mitt galleri finns nedan: 

https://printler.com/sv/fotograf/4260-carolina-lundstrom


Likes

Comments

Sjukstugan här hemma stänger för denna gång och jag tyckte det var dags för lite frisk luft. Jag älskar att vi bor där vi bor och har så nära till naturen, skogen just utanför. Det gör att man på nolltid kan underhålla vår lilla tjej med att leta svampar och kottar, favoritsysselsättningen just nu ;D Det här med att fotografera barn har och kommer alltid att vara en utmaning. Vår dotter föddes i stort sett med en kamera i nyllet så oftast (inte alltid) är hon väldigt tillmötesgående när jag plockar fram kameran, och antingen sjunger vi tillsammans, pratar om vilka djur eller svampar som finns i skogen, eller så kan hon till och med dra till med en pose och jag lyckas smattra av på avtryckaren. Men många gånger gör hon gärna tvärtemot också. Då får man antingen ta fotograferingen en annan gång eller komma på små tricks. T ex som på sista bilden som ni ser ovan, då sa jag till henne "Skulle du kunna hjälpa mamma att se vad som har fastnat på linsen? Är det något litet djur eller smuts? Mamma ser inte" Man känner sig hyfsat fjantig men den funkar, för hon bli så himla nyfiken!

Jag kommer inrikta mig mycket mer på att fotografera barn, och som tur är kan jag ju träna på Dahlia. Men alla barn fungerar väldigt olika så det känns alltid spännande inför varje fotografering vilken liten människa det är man kommer ha framför kameran.

Förresten, jag vill även tipsa om min nya Facebook där jag bland annat erbjuder kostnadsfri fotografering just nu. In och kika! Sidan heter Fotograf Carolina Lundström

KRAM! ♡


Likes

Comments

Lite nattbloggning när man inte kan sova skadar väl aldrig ;) Jag måste verkligen erkänna att jag är en porträttfotograf rakt igenom men att fotografera Helin var så himla roligt. Hon var med på vår resa till Island och arbetar som modell. Det kändes så givande att få fota någon som är van framför kameran och hennes stil är helt oslagbar, så himla grym!

Inom mode arbetar man inte alls med den "drömska" känslan som man vill fånga vid porträtt. Mode är sällan korta skärpedjup och gulliga leenden, det är helt tvärtemot det jag brukar fotografera, så det var absolut en utmaning. Och är det något jag verkligen älskar så är det att mötas av utmaningar! 

Likes

Comments

Just nu har den sköna höstförkylningen knackat på vår dörr. Så idag gick jag hem efter halva dagen för att vara med min lilla, vi har målat, lyssnat på musik, och druckit té och nyponsoppa. Det finns ingenting mysigare än dessa höstdagar när man kan göra upp en brasa i eldstaden och lyssna på det sprakande ljudet.

Vi får hoppas förkylningen lämnar oss men det positiva är att jag får massa tid till att sitta med det administrativa som händer bakom all fotografering! ♡

Likes

Comments

Jag är ju inte bara på Island, utan älskar att uppleva den svenska marken också. Med drönaren i luften.

Här är en film från Kamlunge uppe i Kalix, sååå otroligt fint: (Glöm inte att välja 1080p HD)

Likes

Comments

Egentligen har det aldrig legat i mitt intresse att fotografera natur & landskap. Jag har sett det som något passé under min resa som fotograf. Men så kom det en tid då jag blev sjukskriven för utmattning och panikångest. Det var en tuff tid som jag är glad att jag nu har passerat, under denna period så var det bara naturen som fick mig på banan igen efter en tung dag. När jag kände stressen och pressen komma så kunde jag gå ut på en promenad mot vattnet, sätta mig på bryggan och bara känna in tystnaden. Det var det enda som funkade för mig. Det blev min fristad. Naturen.

Det har aldrig funnits ett kapitel i mitt liv som jag funnit mig själv så mycket som jag gjorde då och fortfarande gör. Att veta vart man hör hemma och vad som får en att må bra är så otroligt viktigt! Det ligger mycket hos en själv att våga kliva utanför sin comfort zone, att våga trampa på ny mark och se på saker ur helt andra aspekter.

Likes

Comments

Om det är någon plats man ska besöka på Island så är det Kerlingarfjöll, det är en bit att åka och väldigt guppig väg, men så värt det. Det är helt klart den coolaste platsen vi besökte på vår resa. Vattnet bubblade från marken, och det luktade svavel när man kom nära röken vid bergen. Kändes nästan som att vara på en annan planet, helt galet ställe. Ni måste se!

Nu är det äntligen helg, dagarna går så fort. Och min planering går framåt, vill så gärna avslöja redan nu vad jag har för planer men det får vänta tills allt är klart!

Likes

Comments

Många av er har säkert inte kunna undgå att Nikon valt att ha 32 män som ambassadörer för den nya kameran D850. Jag ramlade in i ett forum där detta ämne är väldigt stort, varpå en person skriver:

"Män och kvinnor har generellt sett olika drivkrafter i livet, något som framförallt beror på biologiska orsaker men såklart även omgivande kulturella och sociala faktorer. Män är generellt sett mer prestations- och statusdrivna, medan kvinnor generellt är mer sociala och familjeinriktade. Det är väl som i det mesta i vårt samhälle, det är männen som syns och hörs mest."

Efter detta svar anser denna person att detta är bevisat genom forskning, men vill ej utge länkar eller källa till vart hen fått informationen ifrån.

Mitt svar är:

1. Sätt dig ner i bussen.
2. Att män syns och hörs mest? Problemet är inte decibelen i vår röst, eller att vi inte syns. Problemet är att kontakten till mottagaren är som att vinka till en blind och skrika till en döv.

Det är intressant att man kallar teknikens värld för mansdominerad bransch när det är så otroligt många kvinnor och icke-binära som är talangfulla, intelligenta, starka och kunniga fotografer. Det är pinsamt att utvecklingen inte tagit oss längre. Jag skulle ljuga om jag sa att det har varit enkelt att ta sig fram i livet som kreatör, ska det grundas på vad jag har mellan benen? När ska vi sänka våra armbågar och istället skaka hand?

Jag arbetade på MediaMarkt som säljare på Fotoavdelningen. Tillsammans arbetade jag med tre andra manliga kollegor. Jag minns en dag väldigt starkt, det var när en äldre man kom in i butiken in på fotoavdelningen. Som jag alltid gjorde klev jag fram till honom och sa "Vad kan jag hjälpa dig med?" Han skrattar och säger "Du kan nog inte hjälpa mig, men herrn bakom dig kanske kan!" Detta var ingen ovanlig kommentar vilket min kollega uppmärksammade väldigt snabbt och svarar "Min kollega Carolina är väldigt duktig på kameror, så hon kan hjälpa dig"

Efter detta tänker man säkert att jag känner agg mot just män. Vilket inte stämmer. Som jag nämnde ovan, problemet sitter inte i vilket kön man är, utan vad man har för inställning. Jag vill ändra på denna inställning, och kommer kämpa för det. Skippa allt skitsnack om inkvotering eller vänsterprat, det är bara en dålig ursäkt för det faktiska problemet. Bilden av att det är just en man bakom kameran, och att endast män kan göra det bra stämmer inte. Detta hoppas jag att även Nikon ser, för de dagarna som jag stod i den butiken, sålde kamera efter kamera, trots nedvärderande och skeptiska kommentarer som kvinnlig säljare kan jag säga att jag var (och ÄR) en av Nikons största ambassadörer som stod med ryggen rak.


Likes

Comments