Förra året spenderade jag och min familj nyår i Bangkok. Det var väldigt häftigt. Tänkte bjuda på lite bilder som jag tog från lägenheten vi bodde i. VOILA.

Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår bra, lite trött men det rullar på. Skolan började för mig igår och jag känner mig redan lite skoltrött... Det hinner jag inte vara. Ett av mina nyårslöften var att göra mitt bästa i skolan och verkligen satsa på det. Jag kommer ihåg hur viktig jag tyckte skolan var när jag gick på högstadiet. Saknar min ambition och mitt stora driv när det kom till att få så bra betyg som möjligt. Vart tog min motivation vägen? Det inlägget börjar bli lite deppigt, men jag är tvungen att skriva av mig. Är så sjukt ledsen över hur allt blev i första ring. Är så arg på mig själv att jag lät ett år av gymnasiet gå åt skogen. Jag fick absolut godkänt i alla ämnen men mina betyg förra året går inte ens att jämföra med mina från nian. Tycker det är tråkigt att det blev så fel förra året. Men hörni! Nu är det ett nytt år. Jag har fortfarande ett halvt år kvar av tvåan så nu ska jag bara köra järnet. Jag kanske kör in i väggen men det får jag ta för nu måste jag kompensera upp mina betyg från förra året. Jag vet att jag kan. Kom ihåg mina vänner; det är aldrig försent att börja med något.

Lite inspiration finner ni nedan :)

Likes

Comments

Den första hela dagen vi hade i Ho Chi Minh var exakt för en vecka sedan. På morgonen blev vi upphämtade av en guide och sedan åkte vi bil i över en timme för att komma till ett tempelställe. (??) haha.

Sedan åkte vi i en båt över till en liten ö där vi käkade lunch, åkte i en liten flod, utforskade ön, lyssnade på när lokalbefolkningen sjöng och provade massa god/cool mat.

Likes

Comments

Hello. Just nu befinner jag mig i Ho Chi Minh City, Vietnamn. Det är tisdag, 27 grader varmt och klockan är runt halv elva på kvällen. Vi resta hela lördagen och kom inte fram till hotellet fören söndag eftermiddag. Vi har det bra här. Jag tänkte göra separata inlägg med vad vi har gjort dessa två och en halv dagar. Nu kommer istället en +/- med Ho Chi Minh City. Notera att jag bara varit här ca. 2 dagar så jag kan inte allt om staden men detta är iallafall mina första intryck. ENJOY!

+ Alla vietnameser är väldigt trevliga och vänliga

- Trafiken är helt galen. Utav alla länder jag varit i tar Vietnam helt klart hem priset för mest kaos i trafiken. Det är väldigt, väldigt mycket mopeder och dem kör precis vart dem vill. Vägarna är guppiga, och man hör en bil/moped tuta en gång var 10:e sekund. Inte det roligaste. Trots allt detta har vi inte skådat en olycka vilket faktiskt är ett under. Absolut är det KAOS, men det är ORGANISERAT KAOS.

+ Kulturen och historian i Vietnam är väldigt intressant. Det har mycket att göra med Vietnamkriget, men oj så intressant/tragiskt/hemskt krig. Har lärt mig mycket.

- Vädret har inte varit på topp tyvärr. Nu är det december och jag har inte kollat upp hur vädret brukar se ut resten av året, men just nu är det molnigt, fuktigt och lite, lite regnigt. Ett plus är dock att det är varmt.

+ MATEN!! Än så länge har maten varit underbar. Det är inte riktigt vad jag är van med, men oj så gott och fräscht det är. Tillskillnad från exempelvis Thailand är maten mycket fräschare och Nyttigare i Vietnam. I Thailand är det mycket mer currys och krämiga kokossoppor ex. medan Vietnam bjuder på vietnamesiska vårrullar, glasnudlar massa goda grönsaker, fisk o.s.v... Tycker om det väldigt mycket i alla fall.

- Det är jättemycket pollution här i Vietnam. 1/5 del av alla som åker moped har masker på sig för för att slippa inhalera den dåliga luften och alla avgaser från fordonen. Vissa är ibland utrustade från topp till tå, och det enda som syns är deras ögon så att dem kan se vart dem kör. Annars är allt annat täckt med kläder.

+/- Vet inte riktigt om det här är ett plus eller ett minus - Värmen och kylan. Utomhus är det behagligt och varmt, men när man går in så brukar det finnas jättemycket AC vilket kan vara skönt ibland, absolut. AC:N är dock alldeles för hög många gånger vilket leder till att man fryser inomhus större del av tiden haha. Man går ut och värmer sig, och int och svalkar sig. Tokigt det där, att det är helt tvärtom i Sverige haha.

Likes

Comments

Hejsan svejsan. Idag är det torsdag vilket betyder att det är fredag imorn ;)) Ska bli skönt med helg. I helgen ska jag umgås med kompisar, mormor och familj, jobba, plugga och städa en massa. Skolveckan har rullat på som vanligt, och om ungefär 2 veckor reser jag och min familj bort till Vietnam. Ska bli så hiiiimla skönt att få komma iväg, ser fram emot det så mycket. Har aldrig varit i Vietnam heller så det ska bli kul att se det. Hoppas att ni får en fin kväll, puss på er.


Likes

Comments