Halli hallå
Idag kom vi tillbaka från våran helg med båten i Whitsunday-öarna. Alltså wow vilken upplevelse!
Första dagen snorklade vi i Great Barrier Reef vilket var den sjukaste upplevelsen. Helt fantastisk känsla att simma brevid sköldpaddor och se de färgglada fiskarna med egna ögon. Amaze.

Den kvällen fiskade jag för första gången upp en egen bläckfisk från båten. De fiskades under klar stjärnhimmel och efter att jag fick upp den första var jag fast. Hade riktigt nybörjartur. Slutade med att jag totalt fick upp 6 stycken.

Whiteheaven var bara en dröm att uppleva, likaså att sova under stjärnorna på katamaranen efter något glas för mycket Goon

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På fraser bodde vi på ett slags hostel-resort. Ganska lyxigt för att vara hostel. Vi åkte med Nomads och är jättenöjda med det. Då hela ön är i sand så kändes det skönt att få ett rum att sova i med dusch och toa så man över natten i alla fall kunde komma undan det mesta av sanden.

Inredningen på rummet var för övrigt något vi och våra roomies hade kul åt. Gardinstänger som inte sitter fast, orange 70 tals heltäckningsmatta och en bardisk på rummet trots förbud av alkohol på rummet. Allt på fraser var lite skitzo då det fanns regler om saker som vår guide Timmy berättade om men 30 minuter senare bröt haha. Störtskön var han. Till exempel när jag ville hoppa upp på taket, så dubbelkollade jag med honom innan jag klättrade upp. Han visade mig hur jag skulle klättra upp och sa sedan när vi stod där uppe att det egentligen vad ganska strikt förbud på att befinna sig där. Haha...!

Likes

Comments

Den 22/1 var dagen då vi vaknade klockan 6 på morgonen för att med buss från vårt hostel i Noosa ta oss till Fraser Island. Alla som skulle med på turen den helgen var från vårt hostel. Det låg så många väskor vid receptionen då alla skulle lämna in sina hat-älskade backpacks för att lämna dom på hostelet. Till ön kunde vi endast ta med en liten mindre ryggsäck och sprit. Haha det låg Goon-lådor överallt. Goon är för övrigt billigt 5-liters vin som alla backpackers dricker här i Australien( ...som i princip kan få en att flyga)

Hela helgen spenderades åkandes i jeepar på stränderna om vi inte var och såg någon fin plats. Det var hur kul som helst verkligen. Jag och Lina valde att sitta i olika bilar vilket jag är så tacksam för nu i efterhand då jag lärde känna så många nya människor i den bil jag satt i. Bästa som finns.

Daria, en kär amigo från min jeep

Likes

Comments

Alltså FÖRLÅT mina vänner för den obefintliga uppdateringen. Med brist på tid och dåligt wifi så blir det såhär. Wifi hör i Australien kan knappt öppna snapchats vilket gör att alternativet att ladda upp blogginlägg är likamed noll. Det har hänt jättemycket sedan vi var i Byron då vi åkt uppåt förbi surfers och Brisbane. Men jag tänker att jag berättar om det senare här i bloggen.

Igår var vi i alla fall i Australia Zoo. Vi bor just nu i Noosa så tog en Greyhound härifrån. Det absolut bästa från dagen på Australia Zoo var helt klart att träffa känguruerna. Så himla mysiga! Man fick gå in i ett inhägnat område och köpa med sig en påse känguru-mat. När vi först kom in såg vi bara en liten som låg och sov i gräset och jag trodde att det skulle vara väldigt få kängurus på det stora området. Trodde det skulle bli svårt att möta och komma nära dom. Men där hade jag fel. För när vi kom förbi en mindre skog av palmer och träd så såg vi säkert ett 30 kängurus. Efter att ha varit med dom i 20 minuter var vi så nära dom. De var så tama. Helt klart värt att åka till Australia Zoo när man är i Australien

Likes

Comments

Den 15/1 kom vi hit till Byron Bay med en krånglig trasig bil och var allmänt trötta på allt. Efter en stunds letande av boende hittade vi ett som vi nu bor på ganska centralt och nära stan. Byron har verkligen levererat! Har gått runt fyren och den vandringsleden som finns där. Längst vägen gick vi genom en liten regnskogs del, sedan upp till fyren på klipporna för lunch och till sist ner mot stränderna på andra sidan. Så himla fin natur här, helt galet!
Senare träffade vi två andra svenska tjejer som vi på kvällen sedan gick ut med. Väl ute mötte vi av en tillfällighet på Joel och Carl igen som var med i Sydney! Så roligt. Vi tog en extra natt här till idag för att bara kunna njuta. Men idag packar vi ihop skrothögen igen och kör upp mot surfers.
Vi hörs

Likes

Comments