Idag lagade jag igen en choklad kaka men denna gång en högre variant. Eftersom den senaste gången inte blev så hög så gick den inte att skära i våningar men denna gång blev den en aning högre och det gick.

Här sen ni resultatet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här kommer några bilder på saker jag bakat under denna vecka⬇


Likes

Comments

Maletköttsoppa till lunch idag och den förbereddes då förstås igår redan. Jag skalade och skar morötterna, potatisarna och kålrötterna. Sedan kokade jag upp det med kött buljong och sen stekte jag köttet färdigt. Det tillsatte jag sedan i soppan idag och kokade upp den och smaksatte färdigt.

Likes

Comments

Den här veckan har gått otroligt snabbt, eller ja den är ju inte slut ännu men. Jag antar att det är eftersom jag har fått baka så mycket. Det är ju något jag storgillar.

Har bl.a. lagat passionsfruktscheesecake, maffig chokladtårta med Löfä, drömtårta och äppelkaka till en beställning.

Chokladtårtan såg väldigt god ut och det tror jag den var också (smakade endast på chokladsmörkrämen)


Likes

Comments

Idag stod det grönsakssoppa på menyn och den blev faktist väldigt god enligt mig. Imårgon är det fredag och det betyder taco-fredag! Längtar alltid till dom dagarna eftersom det är en av mina top 5 maträtter :D

Här kommer en bild på kex som jag gjorde idag och även en smoothie som jag drack här tidigare i veckan.

Likes

Comments

Idag är det då fastlagstisdag som rubriken säger. Gjorde igår redan bulladegen och gräddade dem i ugnen. Idag morse fyllde jag dem med sylt och grädde och strödde på lite florsocker.

Skulle också prova att laga färglada maränger men det lyckades mindre bra. Stod i receptet att dom skulle vara i ugnen i 1h men efter det var dom inte klara ännu. Så dom var där i mera än 2h och var ännu också lite mjuka innanför, så deras färg var alltså inte mera lika fin som den borde ha varit. Hoppas på bättre lycka nästa gång.

Likes

Comments

Sista dagen av denna vecka. Fredag och det betyder tortillas.

Var super gott och nedan på bilden ser ni vad som fanns i salladsbaren. Sen fanns det även förstås plättarna och kyckling och maletkött till välja mellan.


Likes

Comments

Tre dagar av denna vecka har gått och jag har lagat en hel del. Som vanligt pajer och sallader men även bakat en hel del.

Idag gjorde jag ahlgrens bilar pannacotta vilket var super enkelt men verkkligen en bra idé! Receptet kommer från jennysmatblogg.nu och det är en blogg jag ofta kollar och hittar inspiration till då jag skall baka. Receptet nedan⬇

För 10 portioner ahlgrens pannacotta :
2 påsar med bilar
9 dl vispgrädde

Gör så ahlgrens bilar pannacotta så här :
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.
Häll upp i glasen och låt stelna ( cirka 2 timmar ) tills du gör samma med nästa färg. När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Perfekt efterrätt på barnkalaset. Vi valde att göra den gröna lite mindre och den rosa , och vita lite större.

Önskar man förstärka färgerna – grön & rosa karamell färg

Likes

Comments

Under veckans lopp har jag gjort en hel del pajer och sallader som man då kan tänka sig eftersom sallads bar har dom varje dag och oftast också pajer. Det var även en beställning som jag hjälpte till med bl.a. sallader pajer och även skagenröra på maltlimpa.


Likes

Comments

Hejssan! Jag har nu då min nästa praktik på gångs och kommer att fortsätta skriva här om den också.

Är nu då i ett litet cafe/salladsbar i Karis vid namnet Ingalills.

Det första jag gjorde på måndag morgon var att ja la upp bacon på en plåt och la det in i ugnen.

Första dagen gjorde jag även muffinsar och frosting som skulle bli cupcakes på vändagen.

Här är en suddig bild på muffinsarna innan de for in i ugnen.

Och en annan då dom var klara, frostingen blev en aning lös och därför lite rinnig.

Vi hade ätbara muffinsformar till dem.

Likes

Comments