View tracker
View tracker

Fråga & Svar

1. Har du något smeknamn?

Ja, Minis haha eller Aminis ibland

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Kolla sociala medier i en särskild ordning både innan jag går och lägger mig och när jag vaknar på morgonen. Kanske inte jättekonstigt men det va det mest konstiga jag kunde komma på.

3. Andra måsten?
Planera kommande vecka varje söndag och skriva ner allt i min kalender.

4. Några lyxvanor?
Ohja detta är jag bra på. Tända ljus och göra det mysigt, laga lite extra god mat eller köpa blommor. Tycker sånna där smågrejer är lyxigast.

5. När ingen ser, vad gör du då?
Har shower. Främst dans.

6. Vad stör du dig på hos andra?
Människor som går långsamt och dessutom blockerar vägen för oss snabbare människor. Sen gillar jag inte när folk ställer sig typ 5dm bredvid en under gruppträningspass, people både jag och ni behöver plats hur tänker ni??

7. Vad gör dig ledsen?
Ensamhet, att säga hejdå, när jag ser att någon annan är ledsen (främst mina närmsta kanske)

8. Vilken sida av sängen sover du på?
Alla sidor

9. Vad gillar du för filmer?

Fantasy främst kanske, men gillar typ allt som inte är skräckfilm

10. Gråter du ofta?

Ja det skulle jag ändå säga, beror väl på hur en definierar ofta haha

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?
Har gett många bra råd till andra som jag borde lyssnat på själv haha. Men ofta när jag säger något jag vet att jag själv inte gör så påpekar jag det.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Ingenting, för det är så dålig isolation och det skulle höras i hela huset. Men hade jag gjort det hade jag valt Valerie med Amy Winehouse tror jag

13. Vad önskar du dig mest just nu?
Att jag skulle upptäcka att jag är hemlig trollkarl/häxa och kan laga mat utan att röra på mig. Och att jag fick brev från Hogwarts i samma veva så jag kunde åka dit dirre.

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Kände att jag var jättestressad över plugg så hjärnan processade den informationen och de känslorna och bestämde sedan att Amina skulle göra lussebullar. Så här blev dem, goda också faktiskt tro det eller ej.

Likes

Comments

Konst

Idag blev denna klar! Långdraget projekt, men så är det väl när en knappt har tid för någonting kul. Lite kasst ljus på dessa bilder, men bor i ett väldigt mörkt rum haha så det är lite svårt att få till det. Gillar denna iaf är väldigt nöjd! Den ska även få flytta hem till någon, vilket alltid är superkul!

Ps en kul grej! Har filmat processen så en film kommer att dyka upp inom snar framtid när jag kommit underfund med hur all teknik fungerar. Ni får hålla utkik helt enkelt!

Likes

Comments

Vardag

Fick hem ännu ett paket här om dagen och jag vet att jag sa att jag inte orkade visa paket men vill verkligen rekommendera både denna sida och produkten. Beställde Cicamed ASD 3-in-1 som jag tidigare använt. Produkten är till för att reducera finnar och motverka ärr och missfärgningar. Även förebyggande mot nya utbrott. Finnar är ju verkligen bland det vanligaste och naturligaste som finns men jag kan känna mig väldigt obekväm med dem och då vill jag helst få bort dem. Har använt denna produkt förut och tycker verkligen den fungerar jättebra och ville mest rekommendera den. Priset är eventuellt lite högt men tycker själv det är värt. Tycker det va kul att företaget skickade med massa annat roligt i paketet också. HÄR kan ni hitta sidan och produkten. Obs ej sponsrat inlägg (haha).

Likes

Comments

Böcker

"Veronica hatar krystade situationer. Det blir så himla stelt när ska saker ska vara romantiska. När man ska vara en "fin flicka". Andrea undviker att stanna i matsalen efter att hon ätit upp. Hon får "matångest" av alla rester på tallrikarna. De får henne att tänka att hon borde banta. Mia och Catrin är varandras allt. De bråkar aldrig. Helst skulle Mia och hennes pojkvän adoptera Catrin, så att de alltid fick vara tillsammans.

Hur blir man egentligen tjej? Vad är normalt och onormalt, rätt och fel? Hur högt från man skratta och hur bredbent får man sitta innan man riskerar sitt rykte? Och hur förhåller man sig med begreppet hora? I en klass för sig ger en alldeles unik inblick i tjejers vardag och villkor. Under ett drygt åt följde Fanny Ambjörnsson ett trettiotal tjejer mellan 16 och 18 år, på två skilda gymnasieprogram. Två klasser med olika syn på sig själva och andra. Fram växer en bild som är mer komplicerad än den vi vanligtvis möter i medierna. Vi får veta hur tjejer både upprätthåller och utmanar föreställningar om den "normala" tjejen. Vi får också en förståelse för vilken roll klass, sexualitet och etnicitet spelar i skapandet av genus."

Jag valde att läsa denna bok som kurslitteratur i skolan för att basera den på min tenta. Den låter möjligtvis trist i det sammanhanget, men jag vill verkligen rekommendera den. Den är väldigt akademiskt skriven men tycker ändå att den är relativt lätt att ta sig igenom. Vill mest rekommendera den för att handlingen är så viktig och det får en verkligen att tänka till ordentligt och vidga sina perspektiv kring genus. Väldigt lärorik. Den får 4/5 stjärnor pga upplevde den som lite rörig, men det kan också bero på att jag var tvungen att stressläsa den.

Likes

Comments

Vardag

Imorse/i förmiddags mellanlandade dessa två själar på centralen för att invänta nästkommande tåg till grannlandet. Detta var även ett hejdå till en av de som flyttar ungefär så långt norrut i landet som jag känner till, och angående det känner jag mest sorg men samtidigt är jag också SÅ glad hennes skull som får sig ett äventyr. Vi satt iaf och åt lite för att sedan vinka hejdå. Bra start på ens dag ändå tycker jag.

Likes

Comments

Vardag

Alltså jag tog den här bilden och tänkte nu ska jag vara en riktig bloggare och visa att jag fått hem paket och sen inte säga vad de innehåller förrän i ett annat inlägg. Men så kände jag bara nej, jag är verkligen inte den personen. Jag är inte en sån bloggare. Vill visserligen vara Kenza typ men känner mig ärligt talat 90% aldrig som Kenza förutom de 10% av livet där jag klär mig väldigt fashionabelt. Så jag tänker inte visa mina paket, men är ni ändå jättenyfikna kan ni klicka HÄR och HÄR.

Likes

Comments

Vardag

När en åkt i 50 min för att träna fotbollsspelande kidz och det är sagt samling 16.45 men ingen är där 16.45 förutom en själv:

Likes

Comments

Texter & Tankar

Ibland är det bara så

Jag vet inte varför egentligen

Kanske för att en utsatts för så mycket stress och prestation att allt bara exploderar

Eller för att en vill bli kramad av mamma som är 200km bort

Kanske har det blivit för påfrestande att ha den där fasaden uppe så länge att en bara inte orkar mer

Eller att en är trött på att synas men inte bli sedd

Eller så är det bara för den där sorgliga eller lyckliga delen i serien

Och när de väl börjar rinna ner för kinderna slutar dem inte

Och en kollar på sina svullna ögon i spegeln och säger åt sig själv att kom igen nu sluta vad håller du på med

Men så kommer det bara fler

För ibland mår en inte så bra

och kanske är det okej

För ibland måste det kanske vara så

Likes

Comments