Har ju som tidigare nämnt jobbat på fotbollsskolan från måndag-torsdag. Jag tycker det är superkul verkligen vilket förmodligen märks med tanke på att jag jobbat där fem år i rad haha. Men jag älskar barn och jag älskar fotboll så det är ju en perfekt kombo. Vi hade dessutom jättefint väder hela veckan. Var dock helt slut på torsdagen, men det var alla så det hör väl till.

I fredags firades det sedan midsommar, tyvärr har jag inga bilder därifrån men det var superkul verkligen. Firade med Philips och hans familj samt massa andra människor som bor på samma ställe. Det var mat, sol, regn, dans runt midsommarstången och dans på dansbana (!!).

Nu är det helt plötsligt söndag och när detta publiceras är jag på väg till Göteborg för att se Coldplay. WOHO!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I måndags lyxade jag, min syster och hennes bästa vän till det med middag ute på stan. Vi åt på en relativt ny restaurang i Falun som heter Basta. Det var gott men inte wow. Tveksamt om jag kommer gå tillbaka dit, i så fall för nutellapizzan som fanns på menyn hehe. Dock älskade jag deras inredning så det var ett stort plus!

Likes

Comments

MÅNDAG

Fotbollsskolan är igång! Idag ritade en sjuåring på min arm, hon tyckte det var roligt och jag lät henne ha roligt. Ikväll ska jag äta middag ute med min syster och hennes vän (aka vår tredje syster).

TISDAG

Fotbollsskola igen! På kvällen ska jag träffa en gammal gymnasiekompis woho, längesen!

ONSDAG

Fotbollsskola återigen! Sedan på kvällen ska jag faktiskt på fotbollsträning själv, är supertaggad. Ska bli jättekul!

TORSDAG

Sista dagen på fotbollsskolan. På eftermiddagen åker jag sedan tillbaka till Stockholm....

FREDAG

.....för att på fredagen fira midsommar med Philip och hans familj på deras landställe. Det ska bli superkul verkligen!

LÖRDAG

Packa om väskan....

SÖNDAG

.....för att på söndagen åka till Göteborg och se Coldplay!! Orimligt taggad!


En fullspäckad vecka med andra ord men jag gillar att ha saker planerade så jag tycker bara det är kul även om det förmodligen kommer bli en aning hektiskt.

Likes

Comments

Vardag

Vi har haft besök av morbror, hans fru samt vår kusin i helgen i samband med min systers student. I går åt vi allihopa lunch på Kopparhatten där en kan välja sin egen hamburgare. Det var verkligen supergott så kan verkligen rekommendera att gå dit!!

Idag gör jag inget annat än ruttnar här hemma, men imorn är det i alla fall dags för fotbollsskola så då får jag äntligen göra något vettigt i livet. Har gjort klart en tavla också som jag tänkte visa senare.

Likes

Comments

Vardag

Igår var det min systers tur att springa ut och ta studenten. Här har de precis sprungit ut utanför deras skola.

Den här bilden är så kul, jag skrattar och gråter samtidigt. Det blev ett riktigt gråtkalas när min syster kom ner till oss haha.

Sen tog vi förstås massa bilder!

Hela familjen på plats<3

Vår kusin (bilden till höger) var även på besök. Väldigt kul tycker jag!

Fina tjejer!!

Jag är SÅ STOLT över min fina lillasyster. Det känns galet och overkligt men är samtidigt väldigt glad för hennes skull! Blandade känslor helt enkelt.

Sedan var det dags att åka flak!

Alltså kolla va glad och fin!!!

De åkte en runda i stan med flaket för att sedan....

Tåga genom stan!

Alla var så glada och högljudda haha underbar stämning!

Här har de tågat klart!

Sedan åker en hem med diverse färdmedel. Finns allt från dyra och exklusiva bilar till dekorerade släpvagnar och cyklar.

Sedan var det dags för mottagning. Vi hade hyrt en stuga för mottagningen då det kom ca 60 pers. Jag stod för dekoreringen, fint va?

Kan aldrig bli för många ballonger hehe...

Det blev en väldigt lyckad student! Men det har varit otroligt hektiskt och ingen har fått ordentligt med sömn på hela veckan typ för att det har varit så mycket fix. Har även agerat chaufför hela veckan så nu är det ändå lite skönt att det är över. Men ett STORT GRATTIS till alla studenter!!! Hoppas ni hade the time of your life!

Likes

Comments

Vardag

Idag var jag ute och gick i en hel timme och lyssnade på podd. Så skönt! Jag har bestämt mig för att endast utföra träningsformer som jag tycker är kul och som jag har lust till att göra. Jag hatar att gå på gym och jag hatar att springa, men gillar att ta en rask promenad och det är ju faktiskt träning också. Varför ska en lägga tid på nått en inte ens gillar? Onödigt. Resten av dagen ska jag ägna åt att måla och gå på möte inför fotbollsskolan nästa vecka, kul med lite planer tycker jag!

Likes

Comments

Vardag

Vill börja med att säga att jag ÄLSKAR Faluns traditioner när det gäller studenten. Mina barn ska banne mig växa upp här så de får uppleva studenten på detta vis. Här har min syster och hennes vänner/klass anlänt till Stora Torget med mössan i handen. Detta är starten på studentveckan.

Sätter en på sig mössan innan hela tillställningen ägt rum sägs det att en får otur, så mössorna håller en i än så länge.

Alla var extremt glada och taggade. Det måste vara det bästa med studenten och hela denna vecka, känns som att glädjen finns hos alla, inte bara studenter utan även åskådare.

Det är även tradition att bära folkdräkt om en äger en sådan. Tycker det är SÅ fint!! Hela alltihop börjar med att alla studenter ställer sig på led vid trottoarkanten.

En fot på kanten och en nedanför. Detta ska symbolisera att en har ett steg ut i vuxenlivet. Så här går sedan studenterna en ganska bra bit runt stan.

När de sedan gått klart står alla på led. Sedan ska dem hoppa fram på ett ben till en brunn där de ska kasta ner ett mynt som de hittat innan denna tillställning som ska vara skapat det år de är födda.

Detta följs sedan av att de ska läsa en text på latin för att sedan springa uppför gången på torget.

När alla kastat mynt och pratat på latin samlas alla i en stor ring på torget

För att sedan på signal springa in till mitten (på egen risk haha).

Och sen är det tillåtet att ta på sig mössan!!

Titta va fina!!

Blir så glad av denna, och så glad för deras skull<3

Även den tredje systern (inte riktiga, men vi brukar skämta om det hehe) var på plats och ville fotas.

Och här är min guldstjärna. Alltså wow är så stolt, får verkligen tårar i ögonen. Det är obeskrivligt att se sin syster ta studenten faktiskt. Vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan.

Likes

Comments

Fråga & Svar

Vad är din "jag vet inte vad jag ska ha på mig"-outfit?

Högmidjade jeans, en croppad hoodie och sneakers. Allt i svart också förmodligen.

Var köper du dina kläder?

Monki mest tror jag. Men det är väldigt olika. Plockar lite här och var haha.

Vad har du helst på dig när du ska ut och dansa?

Antingen högmidjade jeans och en kort topp eller klänning. Sällan jag använder klackskor så det blir nästan alltid något i sneakers-väg.

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?

Har verkligen inga life hacks. Men när jag köper nya kläder, skor, smycken - vad som helst, så brukar jag försöka tänka ut flera olika sätt jag kan matcha plagget med sådant jag redan har hemma. På så sätt vet jag att jag kommer använda det.

Hur ofta köper du kläder?

För ofta haha. Senast var i fredags....

Vad gör du med kläder du inte använder?

Jag är SÅ dålig på att rensa min garderob. Men har gjort det ganska nyligen så då har jag försökt sälja lite saker men det som inte säljs kommer jag skänka bort!

Vad är det störigaste i din garderob?

Alltså det jobbigaste med själva garderoben är att jag inte ser alla mina kläder för att vissa kläder ligger längst in så då använder jag bara det som är ytterst typ. Hade helst velat ha alla mina kläder hängandes på galgar bredvid varandra. Men med själva kläderna är det jobbigaste att jag inte kan släppa taget om kläder och göra mig av med dem, utan sparar istället kläder "ifall jag skulle vilja använda dem någon annan gång" och sen ligger dem bara där.

Vilka plagg har du svårt att hitta?

Alltså har turligt nog inte så svårt att hitta kläder, däremot är jag väldigt kräsen så plaggen måste vara perfekta haha. På så sätt kan jag allmänt ha svårt att hitta saker just pga dem måste vara perfekta och exakt det jag söker.

Vad känner du dig fin i?

När jag verkligen får klä upp mig i en klänning till någon festlig tillställning. Men annars känner jag mig fin när jag känner mig nöjd och bekväm med outfiten jag har på mig till vardags och då är det ofta plagg efter humör.

Vad undviker du i klädväg?

Det är inte mycket faktiskt, är ganska öppen för att prova på olika plagg, har ganska olika stilar skulle jag ändå säga. Men undviker söta och gulliga plagg, typ volanger och blusar och sånt.

Vad har du på dig när du degar runt hemma?

Pyjamas eller mjukiskläder och typ aldrig bh.

Vad saknar du i din garderob?

Saknar egentligen inget, men skulle vilja ha ett par helsvarta mom-fit jeans och ett bar högmidjade svarta kostymbyxor.


Hittade denna lista på Emilias blogg (Länk, klicka här)


Likes

Comments

Vardag

Ikväll har min syster studentbal och kameran var förstås framme i högsta hugg. Hon och hennes vänner samlades för att åka dit tillsammans. I väntan på att dem skulle anlända såg vi massa andra anlända. Denna bil ovan må ju varit det mest spännande sättet att anlända på haha, vilken entre dem gjorde. Känns som det endast händer i Dalarna av någon anledning haha, men coolt!

Efter ett tag anlände dem och då var det fotografering i Läroverksparken (eller Kristineparken som jag skulle säga eftersom det tillhör min gamla gymnasieskola Kristinegymnasiet). Nåväl, KOLLA HUR FIN MIN SYSTER ÄR!!!!! Blir alldeles tårögd, så himla himla fin.

Hennes vänner var också superfina, och alla andra på balen också. Älskar att se folk finklädda, så roligt!!

Glada fina tjejer!

Fler fina klasskamrater ville vara med på bild

En kan ju inte bara ha gruppbilder, så det blev några parbilder också. Älskar att jag lyckades fångade deras naturliga skratt på den högra bilden!

De kom ännu fler klasskamrater och då blev det klassfoto förstås

Så fina tjejer kan ej hantera!!!

Efter oändligt många bilder så var det dags för studenterna att rada upp sig bakom DGF (Dala Gymnasistförening) som ordnar med hela studenten.

Väldigt mycket folk överallt, förutom studenter så var det föräldrar, släktingar och vänner överallt haha

Sedan vandrade dem iväg till Dalasalen där de skulle äta middag och dansa och ha det superroligt. Sedan är det tradition att ta med sig en sten och vandra uppför ett berg. Stenen ska representera ens skolbörda så en får välja storlek själv haha. Stenen kastas sedan på en hög med stenar som tidigare studenter har kastat.


Älskar denna tradition faktiskt. Minns min egen bal, tyckte den var superkul och pratar nu ofta om att jag vill gå på bal igen särskilt nu när jag har Philip så vi kan ta fina parbilder hahaha. Men också för att jag älskar att klä upp mig. Nåväl, kände mig gammal idag när jag såg alla. Kan inte förstå att det gått TVÅ ÅR sedan jag gick på bal. Jisses.

Likes

Comments

Vardag

En kan ju tro att jag har hamnat mitt bland kossorna i Dalarna när en ser på denna bild, men tro det eller ej så befinner sig dessa kossor utanför mitt studentbostadsområde i Stockholm, visst är dem fina!! Har dock faktiskt anlänt hemma i Dalarna och det känns skönt, riktig ordentlig välbehövlig ledighet. Det är mycket som händer nu framöver med min systers student, fotbollsskola, midsommar och konsert. Lite smått hetsigt men också KUL tycker jag! Ska försöka hålla igång kameran så mycket jag bara kan så ni får hänga med på saker också.

Likes

Comments