Instagram@aminaduracak

Jag har under de senaste dagarna har jag tillbringat mycket tid på MyDog.

Först på onsdagen så åkte jag och några andra lärare samt elever från Realgymnasiet för att bygga upp montern Realgymnasiet skulle ha på mässan. När vi kom dit fanns det endast två stycken svarta väggar. De vi gjorde då var att sätta upp lite olika tyger med olika tryck. När alla fyra tyger var uppsatta så gick jag till service centret och frågade om de hade en Quick Disk i svart men de hade endast vita, så vi beställde en vit ändå för att vi behövde verkligen en. När service killarna levererade en vit disk tycker dem precis som vi att en svart hade vart mycket snyggare. De kom på att det fanns en svart Quick Disk i källaren så de hämtade den svarta istället för den vita. Sedan så kom en till service kille och borrade ett hål i väggen för där sattes tv:n upp. Sedan så testkörde vi en runda på kahoot på tv:n och allt fungerade. Det var ungefär det vi gjorde under de timmarna. Därefter åkte vi alla hem för att ladda upp batterierna för morgondagen.

På torsdagen så var jag tillsammans med en av mina hundar, Nela. Vi var framme i Svenska Mässan klockan 9. Sedan så promenerade vi runt lite på mässan och kollade läget. Därefter så stod vi i montern och jag pratade med besökarna. Nela var glad och duktig hela dagen. Jag var faktiskt väldigt stolt över hur hon betedde sig för detta var hennes första "utställningsmiljö" med mig. När klockan blev ca 13 så gick jag och Meri för att äta lunch. Det stället hette Mix och där hade de buffé. Tillslut blev klockan 17 och det var dags för oss att åka hem.

På fredag så hade jag med mig Kid och allt gick till på samma sätt så jag skriver inget om den dagen. Dock så fanns det en sak som Kid gjorde och det var agility tunneln. Han älskade verkligen den tunneln, för han gick igenom den och vände för att sedan gå tillbaka.

På lördagen så var det min tur att ställa ut så då åkte pappa, jag, Adna, Sara och Amila tidigt på morgonen till utställningen. Vi hade den dagen med oss Jela och Ben. När vi kom fram var det en lång väntan för oss eftersom att det var många hundar före så det blev mycket väntande och rastande av hundar. När det var vår tur i ringen resulterade det Excellent, CK, CERT, CACIB, förstapris i jaktklass, första pris i konkurrensklass och BIR till Ben och ett Good till Jela. Men vi var böjda ändå och förberedde oss nu istället för att ställa i BIG med Ben. Men i BIG åkte vi ut lika fort som vi kom in.

Söndagen gick bra och allt gick likadant som på lördagen fast vi gick ut ur ringen med ett Very Good på Ari och ett Excellent på Nela men vi var glada ändå. Efter lite shoppande lämnade vi MyDog 2017 bakom oss och blickar nu framåt på vad det nya året kan erbjuda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi hade idag en brandövning på skolan och alla skötte sig jättebra, eftersom att vi alla visste vad vi skulle göra.

Likes

Comments

Idag har vi som går i djurvård åk 2 på Realgymnasiet "bytt inriktning för en dag" med de som går natur och äventyr åk 2. Vi vandrade en bit där vi sedan lekte lite lekar och grillade pinnbröd/ lussebullepinnbröd. Det var en rolig och intressant dag för alla🌲. Här är lite bilder från dagen.

Likes

Comments

Fredag 2 december, Hachi och jag började vår resa med att ta tåget till Stockholm från Göteborg klockan 18:30. Hachi skötte sig underbart hela resan. Vi var framme i Stockholm 21:30 där vi sedan tog tunnelbanan till Mörby där en underbar familj kom och hämta mig och Hachi på stationen. Vi har känt denna familjen i några år tack vare att de har köpt två valpar av oss. Hos dem sov vi över en natt eftersom att det inte går några tidigt på morgonen.

På lördagsmorgonen så åkte vi tidigt till Älvsjö där Stockholm Hundmässa hölls och där Hachi skulle ställas ut. Jag var framme ca 9:30 men Hachi skulle ställas ca 11:30. Under den här tiden så hittade jag till utställningsringen och förberedde allt genom att packa upp samt sortera alla sakerna. Sedan tog vi ett varv runt mässan för att kolla runt lite. Dock så hade jag resan innan beslutat mig för att inte handla något eftersom att jag reste själv och redan hade en massa saker att böra runt på. Men Hachi fick ändå ett litet Agria täcke som passade jätte bra och han verkligen älskar det.

När det var vår tur att ställa så går Hachi jaktklassen. I den klassen vann han Excellent, CK (Certifikat Kvalité), Certifikat och första pris. Alltså vann han jaktklassen. Sedan gick veteranklassen av där det var en annan hane vann den klassen. Sedan ställdes Hachi mot den andra hanen och Hachi vann konkurrensklasen med och blev därmed bästa hane och fick CACIB. Sedan ställdes de tre tävlande tikarna mot varandra där en tik blev bästa tik. Sedan ställdes Hachi och den tiken mot varandra där Hachi vann och därmed blev BIR, bäst i ras. Detta innebar även att Hachi hade kvalificerat sig in till Crufts, den största utställningen som finns i hela världen.

Därefter väntade vi många timmar för att gå in i BIG finalerna men där sprang vi ut lika fort som vi kom in. Sedan var det bara att åka in med pendeltåget mot Stockholm Centralstation för att ta tåget hem till Göteborg. Hachi sussade gott på tåget liggandes på sitt Agria täcke men innan vi klev på tåget så somnade han en gång under en julgran på Centralstationen. Efter dryga 3 timmar var vi hemma, närmare bestämt vid typ 22:00. Resultatet av denna lilla resan var att både jag och Hachi sov väldigt gott den natten.

Likes

Comments

Eftersom att jag har valt att läsa utökad behörighet utöver Djurvårdskurserna så läser jag lite extra kurser som tillexempel matematik, fysik, biologi och kemi. På skolan har vi ingen laborationssal för kemi så vi åkte idag över till Lindholmen för att laborera i Polhems ena kemisal. Där testade vi långfärger och fällningar men även vad som händer när man hettar upp bikarbonat. Det var en väldigt rolig lektion där vi fick lära oss att sammarbeta men även att följa uppgifter och regler för att minimera risken för att något händer. Här är lite bilder från dagen.

Likes

Comments

Idag startade jag min dag med att ta tåget hemifrån 05:05 in till Göteborg. När jag kom fram till Göteborg mötte jag Anna för vi skulle åka till Stockholm för att gå på Sweden International Horse Show. Det var så konstigt att vara på centralen 05:30 för ingenting var typ öppet förutom Pressbyrån. Vi tog Mtr express tåget 06:05 mot Stockholm. På tåget pluggade vi lite, vi åt mat men vi sov även lite grann. Tåget var framme i Stockholm C 09:24 där vi sedan tog ett pendel tåg mot Uppsala och gick slutligen av på Solna Station. Sedan gick vi genom hela Mall of Scandinavia för att komma till Friends Arena ingång A.

Vid ingång A mötte vi lite andra Realgymnasium som skulle på SIHS. Fast för dem ingår detta i utbildningen då de fick uppgifter att göra samtidigt som de tittade på tävlingarna. Jag hade inte planer på att åka till SIHS men sedan anordnade Hööks en tävling där de lottade ut biljetter. Jag vann två biljetter till kvällsföreställningarna från klockan 19 på fredagen den 25 November men när de. När vi bokade tåg biljetterna tänkte vi inte på att det var just kvällsbiljetter utan vi bokade ett tåg som var framme 09:24 och ett tåg hem 19:36. Det var först någon dag efter att vi hade bokat tåg som vi upptäckte att det var kvällsbiljetter. Wiggo som är skolans fotograf anordnade så att vi kunde åka upp till Stockholm ändå då och få biljetter av andra Realgymnasium då det alltid blir biljetter över för dem.

Vi åt lunch på Max inne i Mall of Scandinavia och fortsatte sedan med att kolla på den internationella hoppningen och knock out mixen dom verkligen var dagens höjdpunkt. Så Anna och jag fick trotts allt en väldigt rolig dag i Stockholm med tävlingar som var intressanta att kolla på och en bra mässa att handla på för vi behövde handla lite till våra hästar. Här kommer lite bilder från dagen😊.

Likes

Comments

Idag efter skolan så har vår fotograf Wiggo hyrt en en hel biosalong på Filmstaden Bergakungen där vi Elevambassadörer ska tillsammans med de nior sol är intresserade av vår skola kolla på Fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Innan filmen började hade börjat fick en från varje inriktning hålla en liten presentation o varför man valde just Realgymnasiet. Jag höll en presentation om djurvård och är nöjd med hur det gick😊. Det var även väldigt roligt att se alla nior igen och många känner man igen från Gymnasiemässan, Öppethus och Niornas dag.

Likes

Comments

Idag så har skolan haft sitt första öppethus för detta läsåret. Jag har självklart varit där då det är mitt jobb som elevambassadör men även för att jag tycker att det är så himla kul att få representera skolan. Att få träffa framtida elever och få säga vad man själv tycker ur en elevs perspektiv är det bästa. Alla saker vi ambassadörer gör blir nästan alltid efter skoltid så vi lägger ju mycket tid på just ambassadörsskapet. Andréa var även med och detta var hennes första öppethus och hon verkade trivas riktigt bra. Jag hoppas att hon kommer att vara med på fler öppethus och andra aktiviteter i framtiden.

Likes

Comments

Eftersom att jag är elevambassadör så har jag fått stå på gymnasiemässan och självklart fått representera min skola. Jag tyckte faktiskt att det var jätte kul och nu i efterhand ångrar jag att jag inte stod mer än vad jag gjorde. Nästa år ska jag stå mer på mässan och jag längtar så mycket dit redan nu. Här är lite bilder på hur det kan se ut bakom kulisserna på mässan.

Likes

Comments

Just nu är jag på väg hem efter att det har skett en mindre explosion på Cybergymnasiet som är en skola som ligger över oss i samma byggnad. Jag själv hörde inte smällen men befann mig i byggnaden. Jag har fått höra många olika teorier om vad det är som har hänt och läst en massa olika saker på media men jag hoppas att det snart ska lugna ner sig snart och att vi kan åka tillbaka till skolan som vanligt snart igen. För jag måste erkänna att det var ju inte det roligaste att behöva evakuera skolan. Tyvärr blev det inte så många bilder men så fort jag vet om vad som verkligen har hänt kommer jag att skriva det här.

Likes

Comments