View tracker

Instagram@aminaduracak

Idag startade jag min dag med att ta tåget hemifrån 05:05 in till Göteborg. När jag kom fram till Göteborg mötte jag Anna för vi skulle åka till Stockholm för att gå på Sweden International Horse Show. Det var så konstigt att vara på centralen 05:30 för ingenting var typ öppet förutom Pressbyrån. Vi tog Mtr express tåget 06:05 mot Stockholm. På tåget pluggade vi lite, vi åt mat men vi sov även lite grann. Tåget var framme i Stockholm C 09:24 där vi sedan tog ett pendel tåg mot Uppsala och gick slutligen av på Solna Station. Sedan gick vi genom hela Mall of Scandinavia för att komma till Friends Arena ingång A.

Vid ingång A mötte vi lite andra Realgymnasium som skulle på SIHS. Fast för dem ingår detta i utbildningen då de fick uppgifter att göra samtidigt som de tittade på tävlingarna. Jag hade inte planer på att åka till SIHS men sedan anordnade Hööks en tävling där de lottade ut biljetter. Jag vann två biljetter till kvällsföreställningarna från klockan 19 på fredagen den 25 November men när de. När vi bokade tåg biljetterna tänkte vi inte på att det var just kvällsbiljetter utan vi bokade ett tåg som var framme 09:24 och ett tåg hem 19:36. Det var först någon dag efter att vi hade bokat tåg som vi upptäckte att det var kvällsbiljetter. Wiggo som är skolans fotograf anordnade så att vi kunde åka upp till Stockholm ändå då och få biljetter av andra Realgymnasium då det alltid blir biljetter över för dem.

Vi åt lunch på Max inne i Mall of Scandinavia och fortsatte sedan med att kolla på den internationella hoppningen och knock out mixen dom verkligen var dagens höjdpunkt. Så Anna och jag fick trotts allt en väldigt rolig dag i Stockholm med tävlingar som var intressanta att kolla på och en bra mässa att handla på för vi behövde handla lite till våra hästar. Här kommer lite bilder från dagen😊.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag efter skolan så har vår fotograf Wiggo hyrt en en hel biosalong på Filmstaden Bergakungen där vi Elevambassadörer ska tillsammans med de nior sol är intresserade av vår skola kolla på Fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Innan filmen började hade börjat fick en från varje inriktning hålla en liten presentation o varför man valde just Realgymnasiet. Jag höll en presentation om djurvård och är nöjd med hur det gick😊. Det var även väldigt roligt att se alla nior igen och många känner man igen från Gymnasiemässan, Öppethus och Niornas dag.

Likes

Comments

View tracker

Idag så har skolan haft sitt första öppethus för detta läsåret. Jag har självklart varit där då det är mitt jobb som elevambassadör men även för att jag tycker att det är så himla kul att få representera skolan. Att få träffa framtida elever och få säga vad man själv tycker ur en elevs perspektiv är det bästa. Alla saker vi ambassadörer gör blir nästan alltid efter skoltid så vi lägger ju mycket tid på just ambassadörsskapet. Andréa var även med och detta var hennes första öppethus och hon verkade trivas riktigt bra. Jag hoppas att hon kommer att vara med på fler öppethus och andra aktiviteter i framtiden.

Likes

Comments

Eftersom att jag är elevambassadör så har jag fått stå på gymnasiemässan och självklart fått representera min skola. Jag tyckte faktiskt att det var jätte kul och nu i efterhand ångrar jag att jag inte stod mer än vad jag gjorde. Nästa år ska jag stå mer på mässan och jag längtar så mycket dit redan nu. Här är lite bilder på hur det kan se ut bakom kulisserna på mässan.

Likes

Comments

Just nu är jag på väg hem efter att det har skett en mindre explosion på Cybergymnasiet som är en skola som ligger över oss i samma byggnad. Jag själv hörde inte smällen men befann mig i byggnaden. Jag har fått höra många olika teorier om vad det är som har hänt och läst en massa olika saker på media men jag hoppas att det snart ska lugna ner sig snart och att vi kan åka tillbaka till skolan som vanligt snart igen. För jag måste erkänna att det var ju inte det roligaste att behöva evakuera skolan. Tyvärr blev det inte så många bilder men så fort jag vet om vad som verkligen har hänt kommer jag att skriva det här.

Likes

Comments

Andy och jag åt sushi till lunch idag. Vi älskar verkligen insideout rullarna de gör på vårt sushi matställe. Misosoppan är oxå underbar där. Sushi Vimi på Första Långgatan rekommenderas starkt. Annars så har det väl inte när så mycket mer i skolan idag.

Likes

Comments

Under onsdagen och torsdagen har jag och andra Elevambassadörer från Realgymnasiet i Göteborg åkt till en Elevambassadörsutbilning i Halmstad. Där träffade vi Realelever från 4 andra skolor. Under dessa dagar har vi lärt oss hur man presenterar skolan på ett bra sätt men även hur man är en bra ambassadör. Alla tyckte verkligen att det var super kul. Men vi har inte bara suttit på föreläsningar utan också umgåtts och lärt känna varandra. Vi fick en bra mat och fika nästan hela tiden. Jag måste säga att det bästa med hela den lilla resan var stranden på kvällen. Vi badade i havet och spelade volleyboll och alla bara trivdes super. Jag har fortsatt att hålla kontakten med några och det är bara roligt när man kan jämföra skolorna lite alternativt kanske även hälsa på någon gång. Denna skolresan var verklige underbar.

Likes

Comments

Idag så har vi haft ett studiebesök på Botaniska Trädgården med vår biologi lärare. Jag måste erkänna att jag gillade fiskarna mest för att de var så stora och sällskapliga. Här är lite bilder från besöket.

Likes

Comments

Under de första dagarna har skolan fungerat väldigt bra. Vi har fått en överblick i hur läsåret kommer att se ut. Jag själv tycker att schemat och läsårets upplägg verkar bra då det just nu känns som att det blir lagom med arbete. Tyvärr så krockar mina busstider med schemat och jag försöker lösa det så gått det går.

Likes

Comments

Kid och Kety har idag varit iväg på deras första utställning i Sverige. Båda två skötte sig super och över min förväntan. Kid fick Excellent, CK, Bästa hane, Cert och BIR. Eftersom att han fick BIR så gick han vidare till gruppfinalerna där vi tyvärr inte placerade oss. Kety fick bara ett Very good och bästa tik men jag är så stolt ändå över henne för hon uppförde sig som en riktig utställningshund. Annars så har dagen varit super förutom att det var en utomhus utställning i ösregn. Så härnäst ska ett utställningstält införskaffas. Det finns även några bilder på det som jag har köpt under dagen ovh på hundarna.

Likes

Comments