Instagram@aminaduracak

Årets gymnasiemässa är nu slut men för oss är det bara en början på en hel del roliga aktiviteter för att informera och välkomna framtida elever.

Dagarna på mässan har varit enormt roliga med en massa folk och många sjukt roliga händelser. Man kan helt enkelt säga att det har varit ett kaoz för det är det verkligen. Det är svårt att förklara vad det är som händer på mässan och själva miljön för någon som inte har varit där. För det första så är det ju en mässmiljö full av ett konstant bullrande ljud till följt av en för andra ljud som många absolut inte är vana vid. Proppfullt med folk och inte den bästa luften som gör att det blir varmt. Det är en ovan miljö helt enkelt och jag kan säga att även jag var en del trött i det sista.

I detta kaozet möts man då även av elever och en del föräldrar där tanken är att man berättar om skolan. Det här är ju det roligaste på hela mässan för det ger mig chansen att berätta om Real och vad skolan har gjort för mig helt enkelt.

För att få ihop montern och få allt att gå runt och fungera så har vi Wiggo att tacka för en hel del. Han är så enormt duktig och gör så mycket för oss. Jag är glad att jag har fått lära känna han och har fått ta del av allt det arbete han faktiskt gör.

Jag är så sjukt stolt att få gå på Real för vi har så mycket gött folk på skolan och när mässan har varit så har man verkligen sett det lilla extra i varje person och fått lära känna många mycket bättre. När de berättar om Realgymnasiet och vad skolan har gjort för dem så talar de från hjärtat med en kärleksfull värme.

Utöver allt detta då så har det ju självklart varit mycket mat, fika och gemenskap. Kort och gott kan man säga att vi har haft det jävligt kul allihopa.

Jag har ju varit med ett tag nu på mässan och som Elevambassadör och det har varit sjukt kul och väldigt lärorikt. I och med att jag går tredje året så känns det lite konstigt att nästa år inte vara med på mässan och inte prata om en skola som jag trivs super i.

Men det var årets mässa iaf och nu kör vi lite bilder på allt som hänt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Den här veckan har jag haft min Djurparksvecka och den har jag spenderat på Borås Djurpark. Att skriva exakt allt jag har gjort under veckan är jätte svårt för vi har gjort så sjukt mycket och hållit ett högt tempo hela tiden vilket har resulterat i att veckan har gått jätte fort. Upplägget på hela veckan har varit jätte bra och tydligt vilket är super när mycket är nytt. Det har varit en bra variation mellan det vi har lärt oss praktiskt och teoretiskt. Lärorikt har det verkligen varit på många fronter. Det har bland annat handlat om bevarande arbete, överskottsdjur, etik, moral, olika organisationer, olika projekt, djurparksdjur, djurparker i helhet, djurs hälsa, beteenden, berikning, aktivering och foder mm. Mycket nya perspektiv och tankar fick man även. Men i hela sin helhet har det varit en super kul vecka.

Jag har inte så jätte långt till Borås hemifrån men att pendla fram och tillbaka varje dag kändes inte så jätte hållbart och därför har jag sovit i Borås istället under veckan. När jag väl kom hem så var det en underbar känsla. Man saknar ju lätt allt och alla
💕.

Men nog skrivet, här kommer lite bilder från veckan
🙌🏻.

Likes

Comments

Lite bilder från mitt och tjejernas besök. Självklart hälsade vi på även i Real montern👏🏻

Likes

Comments

Jag har under de senaste dagarna har jag tillbringat mycket tid på MyDog.

Först på onsdagen så åkte jag och några andra lärare samt elever från Realgymnasiet för att bygga upp montern Realgymnasiet skulle ha på mässan. När vi kom dit fanns det endast två stycken svarta väggar. De vi gjorde då var att sätta upp lite olika tyger med olika tryck. När alla fyra tyger var uppsatta så gick jag till service centret och frågade om de hade en Quick Disk i svart men de hade endast vita, så vi beställde en vit ändå för att vi behövde verkligen en. När service killarna levererade en vit disk tycker dem precis som vi att en svart hade vart mycket snyggare. De kom på att det fanns en svart Quick Disk i källaren så de hämtade den svarta istället för den vita. Sedan så kom en till service kille och borrade ett hål i väggen för där sattes tv:n upp. Sedan så testkörde vi en runda på kahoot på tv:n och allt fungerade. Det var ungefär det vi gjorde under de timmarna. Därefter åkte vi alla hem för att ladda upp batterierna för morgondagen.

På torsdagen så var jag tillsammans med en av mina hundar, Nela. Vi var framme i Svenska Mässan klockan 9. Sedan så promenerade vi runt lite på mässan och kollade läget. Därefter så stod vi i montern och jag pratade med besökarna. Nela var glad och duktig hela dagen. Jag var faktiskt väldigt stolt över hur hon betedde sig för detta var hennes första "utställningsmiljö" med mig. När klockan blev ca 13 så gick jag och Meri för att äta lunch. Det stället hette Mix och där hade de buffé. Tillslut blev klockan 17 och det var dags för oss att åka hem.

På fredag så hade jag med mig Kid och allt gick till på samma sätt så jag skriver inget om den dagen. Dock så fanns det en sak som Kid gjorde och det var agility tunneln. Han älskade verkligen den tunneln, för han gick igenom den och vände för att sedan gå tillbaka.

På lördagen så var det min tur att ställa ut så då åkte pappa, jag, Adna, Sara och Amila tidigt på morgonen till utställningen. Vi hade den dagen med oss Jela och Ben. När vi kom fram var det en lång väntan för oss eftersom att det var många hundar före så det blev mycket väntande och rastande av hundar. När det var vår tur i ringen resulterade det Excellent, CK, CERT, CACIB, förstapris i jaktklass, första pris i konkurrensklass och BIR till Ben och ett Good till Jela. Men vi var böjda ändå och förberedde oss nu istället för att ställa i BIG med Ben. Men i BIG åkte vi ut lika fort som vi kom in.

Söndagen gick bra och allt gick likadant som på lördagen fast vi gick ut ur ringen med ett Very Good på Ari och ett Excellent på Nela men vi var glada ändå. Efter lite shoppande lämnade vi MyDog 2017 bakom oss och blickar nu framåt på vad det nya året kan erbjuda.

Likes

Comments

Vi hade idag en brandövning på skolan och alla skötte sig jättebra, eftersom att vi alla visste vad vi skulle göra.

Likes

Comments

Idag har vi som går i djurvård åk 2 på Realgymnasiet "bytt inriktning för en dag" med de som går natur och äventyr åk 2. Vi vandrade en bit där vi sedan lekte lite lekar och grillade pinnbröd/ lussebullepinnbröd. Det var en rolig och intressant dag för alla🌲. Här är lite bilder från dagen.

Likes

Comments

Fredag 2 december, Hachi och jag började vår resa med att ta tåget till Stockholm från Göteborg klockan 18:30. Hachi skötte sig underbart hela resan. Vi var framme i Stockholm 21:30 där vi sedan tog tunnelbanan till Mörby där en underbar familj kom och hämta mig och Hachi på stationen. Vi har känt denna familjen i några år tack vare att de har köpt två valpar av oss. Hos dem sov vi över en natt eftersom att det inte går några tidigt på morgonen.

På lördagsmorgonen så åkte vi tidigt till Älvsjö där Stockholm Hundmässa hölls och där Hachi skulle ställas ut. Jag var framme ca 9:30 men Hachi skulle ställas ca 11:30. Under den här tiden så hittade jag till utställningsringen och förberedde allt genom att packa upp samt sortera alla sakerna. Sedan tog vi ett varv runt mässan för att kolla runt lite. Dock så hade jag resan innan beslutat mig för att inte handla något eftersom att jag reste själv och redan hade en massa saker att böra runt på. Men Hachi fick ändå ett litet Agria täcke som passade jätte bra och han verkligen älskar det.

När det var vår tur att ställa så går Hachi jaktklassen. I den klassen vann han Excellent, CK (Certifikat Kvalité), Certifikat och första pris. Alltså vann han jaktklassen. Sedan gick veteranklassen av där det var en annan hane vann den klassen. Sedan ställdes Hachi mot den andra hanen och Hachi vann konkurrensklasen med och blev därmed bästa hane och fick CACIB. Sedan ställdes de tre tävlande tikarna mot varandra där en tik blev bästa tik. Sedan ställdes Hachi och den tiken mot varandra där Hachi vann och därmed blev BIR, bäst i ras. Detta innebar även att Hachi hade kvalificerat sig in till Crufts, den största utställningen som finns i hela världen.

Därefter väntade vi många timmar för att gå in i BIG finalerna men där sprang vi ut lika fort som vi kom in. Sedan var det bara att åka in med pendeltåget mot Stockholm Centralstation för att ta tåget hem till Göteborg. Hachi sussade gott på tåget liggandes på sitt Agria täcke men innan vi klev på tåget så somnade han en gång under en julgran på Centralstationen. Efter dryga 3 timmar var vi hemma, närmare bestämt vid typ 22:00. Resultatet av denna lilla resan var att både jag och Hachi sov väldigt gott den natten.

Likes

Comments

Eftersom att jag har valt att läsa utökad behörighet utöver Djurvårdskurserna så läser jag lite extra kurser som tillexempel matematik, fysik, biologi och kemi. På skolan har vi ingen laborationssal för kemi så vi åkte idag över till Lindholmen för att laborera i Polhems ena kemisal. Där testade vi långfärger och fällningar men även vad som händer när man hettar upp bikarbonat. Det var en väldigt rolig lektion där vi fick lära oss att sammarbeta men även att följa uppgifter och regler för att minimera risken för att något händer. Här är lite bilder från dagen.

Likes

Comments

Idag startade jag min dag med att ta tåget hemifrån 05:05 in till Göteborg. När jag kom fram till Göteborg mötte jag Anna för vi skulle åka till Stockholm för att gå på Sweden International Horse Show. Det var så konstigt att vara på centralen 05:30 för ingenting var typ öppet förutom Pressbyrån. Vi tog Mtr express tåget 06:05 mot Stockholm. På tåget pluggade vi lite, vi åt mat men vi sov även lite grann. Tåget var framme i Stockholm C 09:24 där vi sedan tog ett pendel tåg mot Uppsala och gick slutligen av på Solna Station. Sedan gick vi genom hela Mall of Scandinavia för att komma till Friends Arena ingång A.

Vid ingång A mötte vi lite andra Realgymnasium som skulle på SIHS. Fast för dem ingår detta i utbildningen då de fick uppgifter att göra samtidigt som de tittade på tävlingarna. Jag hade inte planer på att åka till SIHS men sedan anordnade Hööks en tävling där de lottade ut biljetter. Jag vann två biljetter till kvällsföreställningarna från klockan 19 på fredagen den 25 November men när de. När vi bokade tåg biljetterna tänkte vi inte på att det var just kvällsbiljetter utan vi bokade ett tåg som var framme 09:24 och ett tåg hem 19:36. Det var först någon dag efter att vi hade bokat tåg som vi upptäckte att det var kvällsbiljetter. Wiggo som är skolans fotograf anordnade så att vi kunde åka upp till Stockholm ändå då och få biljetter av andra Realgymnasium då det alltid blir biljetter över för dem.

Vi åt lunch på Max inne i Mall of Scandinavia och fortsatte sedan med att kolla på den internationella hoppningen och knock out mixen dom verkligen var dagens höjdpunkt. Så Anna och jag fick trotts allt en väldigt rolig dag i Stockholm med tävlingar som var intressanta att kolla på och en bra mässa att handla på för vi behövde handla lite till våra hästar. Här kommer lite bilder från dagen😊.

Likes

Comments

Idag efter skolan så har vår fotograf Wiggo hyrt en en hel biosalong på Filmstaden Bergakungen där vi Elevambassadörer ska tillsammans med de nior sol är intresserade av vår skola kolla på Fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Innan filmen började hade börjat fick en från varje inriktning hålla en liten presentation o varför man valde just Realgymnasiet. Jag höll en presentation om djurvård och är nöjd med hur det gick😊. Det var även väldigt roligt att se alla nior igen och många känner man igen från Gymnasiemässan, Öppethus och Niornas dag.

Likes

Comments