Instagram @aminaduracak

Idag så har skolan haft sitt första öppethus för detta läsåret. Jag har självklart varit där då det är mitt jobb som elevambassadör men även för att jag tycker att det är så himla kul att få representera skolan. Att få träffa framtida elever och få säga vad man själv tycker ur en elevs perspektiv är det bästa. Alla saker vi ambassadörer gör blir nästan alltid efter skoltid så vi lägger ju mycket tid på just ambassadörsskapet. Andréa var även med och detta var hennes första öppethus och hon verkade trivas riktigt bra. Jag hoppas att hon kommer att vara med på fler öppethus och andra aktiviteter i framtiden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Eftersom att jag är elevambassadör så har jag fått stå på gymnasiemässan och självklart fått representera min skola. Jag tyckte faktiskt att det var jätte kul och nu i efterhand ångrar jag att jag inte stod mer än vad jag gjorde. Nästa år ska jag stå mer på mässan och jag längtar så mycket dit redan nu. Här är lite bilder på hur det kan se ut bakom kulisserna på mässan.

Likes

Comments

Just nu är jag på väg hem efter att det har skett en mindre explosion på Cybergymnasiet som är en skola som ligger över oss i samma byggnad. Jag själv hörde inte smällen men befann mig i byggnaden. Jag har fått höra många olika teorier om vad det är som har hänt och läst en massa olika saker på media men jag hoppas att det snart ska lugna ner sig snart och att vi kan åka tillbaka till skolan som vanligt snart igen. För jag måste erkänna att det var ju inte det roligaste att behöva evakuera skolan. Tyvärr blev det inte så många bilder men så fort jag vet om vad som verkligen har hänt kommer jag att skriva det här.

Likes

Comments

Andy och jag åt sushi till lunch idag. Vi älskar verkligen insideout rullarna de gör på vårt sushi matställe. Misosoppan är oxå underbar där. Sushi Vimi på Första Långgatan rekommenderas starkt. Annars så har det väl inte när så mycket mer i skolan idag.

Likes

Comments

Under onsdagen och torsdagen har jag och andra Elevambassadörer från Realgymnasiet i Göteborg åkt till en Elevambassadörsutbilning i Halmstad. Där träffade vi Realelever från 4 andra skolor. Under dessa dagar har vi lärt oss hur man presenterar skolan på ett bra sätt men även hur man är en bra ambassadör. Alla tyckte verkligen att det var super kul. Men vi har inte bara suttit på föreläsningar utan också umgåtts och lärt känna varandra. Vi fick en bra mat och fika nästan hela tiden. Jag måste säga att det bästa med hela den lilla resan var stranden på kvällen. Vi badade i havet och spelade volleyboll och alla bara trivdes super. Jag har fortsatt att hålla kontakten med några och det är bara roligt när man kan jämföra skolorna lite alternativt kanske även hälsa på någon gång. Denna skolresan var verklige underbar.

Likes

Comments

Idag så har vi haft ett studiebesök på Botaniska Trädgården med vår biologi lärare. Jag måste erkänna att jag gillade fiskarna mest för att de var så stora och sällskapliga. Här är lite bilder från besöket.

Likes

Comments

Under de första dagarna har skolan fungerat väldigt bra. Vi har fått en överblick i hur läsåret kommer att se ut. Jag själv tycker att schemat och läsårets upplägg verkar bra då det just nu känns som att det blir lagom med arbete. Tyvärr så krockar mina busstider med schemat och jag försöker lösa det så gått det går.

Likes

Comments

Kid och Kety har idag varit iväg på deras första utställning i Sverige. Båda två skötte sig super och över min förväntan. Kid fick Excellent, CK, Bästa hane, Cert och BIR. Eftersom att han fick BIR så gick han vidare till gruppfinalerna där vi tyvärr inte placerade oss. Kety fick bara ett Very good och bästa tik men jag är så stolt ändå över henne för hon uppförde sig som en riktig utställningshund. Annars så har dagen varit super förutom att det var en utomhus utställning i ösregn. Så härnäst ska ett utställningstält införskaffas. Det finns även några bilder på det som jag har köpt under dagen ovh på hundarna.

Likes

Comments

Godmorgon på er alla. Just nu är jag påväg till skolan och precis som Rubriken säger är et första skoldagen för mig i tvåan. Jag är faktiskt väldigt taggad på att börja tvåan.

Likes

Comments

Idag för ett år sedan började jag på Realgymnasiet. Det är fortfarande lite svårt att förstå att det faktiskt har gått ett helt år. Men när jag tänker efter så har jag under detta året fått gjort så mycket roliga saker och lärt mig massvis om lite allt möjligt. Eftersom att jag började gymnasiet och därmed en ny skola så lärde jag känna många nya människor. Det som jag kan tycka har varit bland det bästa är att de flesta på ett eller annat sätt är intresserade av djur men även hur öppna alla har varit. Alla kan i princip umgås med vem som helst. Detta är något som jag verkligen tycker är super men även en viktig egenskap som man bör värna om.

Men självklart har jag precis som många andra lärt känna vissa personer lite bättre. Jag är så lycklig över att fått ha lärt känna dessa underbara människor för de betyder så himla mycket för mig. Idag så firar vi ju en ett års dag av vänskap och det ska vi självklart fira. Med det vill jag säga att jag är tacksam över att vi alla gjorde det rätta och välja Realgymnasiet för annars så hade vi nog aldrig träffats. Med dessa ord skrivna kan man säga att jag verkligen ser fram emot vad som kommer att hända i tvåan.

Likes

Comments