Header

Under min svensklektion sĂ„g jag och min klass en film om ” De ObekvĂ€ma ” och ” En obekvĂ€m sanning ”. Som de obekvĂ€ma kan uppfattas vara underbara Clara, hon Ă€r en tjej som ifrĂ„gasĂ€tter mycket hon bloggar om hennes tankar och hennes liv och andra saker som kommer i vĂ€gen och hennes liv allmĂ€nt.
Clara vill att vi ska Àndra synen pÄ arbete, pengar och konsumtion. För klimatets skull, för att komma till rÀtta med arbetslösheten och för att bli lyckligare.

En annan ” obekvĂ€m person ” Ă€r Al Gore som har gjort en film med namn ” en obekvĂ€m sanning ” han varnar oss alla om vi fortsĂ€tter som vi gör med klimat pĂ„verkningarna sĂ„ kommer det gĂ„ riktigt illa för oss.
Al Gore kommer aldrig ge upp kampen mot miljöförstöringen, hans film lÄter inte sÄ intressant för att han sÀger saker som vi absolut inte vill höra. Tanken att vi mÄste Àndra vÄr livstil för att vÀrlden ska kunna överleva, det vill man inte och pallar inte.

”En obekvĂ€m sanning"
Naturen Àr i olag!

De naturkatastrofer som har hÀnt och som till och med hÀnder tyvÀrr hÀr och nu. Runt om i vÀrlden Àr sjukt. PÄ senaste tiden har de varit ett par av de sjukaste katastrofer man har hört pÄ nyheterna. Massa stormar, översvÀmningar och mycket mer och nÄgra av dessa som har hÀnt Àr tillexempel stormen Irma. JordbÀvningen i Mexiko och orkanen harvey.

Jag tipsar verkligen att du kollar pÄ Al gores film eftersom han sÀger mycket som hÀnder just nu i vÀrden. Hans film slÀpptes 2006 vilket Àr sjukt för det Àr 2017 nu. Filmen kanske ocksÄ vÀcker kÀnslor och tankar som du verkligen inte trodde du skulle tÀnka eller kÀnna.
Man vill inte höra sanningen, men om vi inte hör den sÄ kommer vi inte kunna inse och se vad som egentligen hÀnder.

Ha de gött :)


Fakta och bilder: https://www.google.se/search?q=orkanen+harvey&client=safari&hl=sv-se&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0xsTN59LWAhXJdpoKHcP5D6oQ_AUIESgB&biw=1024&bih=672#isa=y https://www.so-rummet.se/kategorier/vulkaner
Filmen heter: ” en obekvĂ€m sanning ”


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tycker att jag Àr villig att Àndra min livstil men inte helt. Detta eftersom jag Àr lat, vill inte Àndra pÄ min vardag. Jag gillar att Àta kött, Äka bil. Speciellt att Äka fort och pÄ Àventyr. Köpa nya klÀder och nya saker. Plötsligt kom det upp att vi behöver en hÄllbar vÀrld och miljö.

Ingen har sagt att hÄllbar utveckling Àr viktigt. Men det Àr en sak som alla bör veta för att det behövs sÄ mycket just nu eftersom att vÀrlden hÄller pÄ att rasa. Tillexempel isbjörnarna i Antarktis deras största hot just nu Àr att deras natur med is smÀlter pÄgrund av vÀxthusgaser som vi slÀpper ut. Djuren och naturen, vÀrlden ska inte behöva rasa pÄgrund av oss.

Vi mÀnniskor anvÀnder nÀsta generations resurser vilket mÄste Àndras om nÀsta generation ska leva ett friskt liv och fÄ se den fina naturen vi har.

SÄklart vill jag Àndra mig och jag vill att vi ska klara det hÀr med dÄ mÄste ALLA agera. Vi kan agera och Àndra oss med att minska pÄ de klimat och miljöbovar som uppstÄr varje dag. T.ex stormen IRMA Àr en stor hÀndelse just nu i vÀrden dÀr mÄnga blir pÄverkade och jag tror det Àr ett tecken pÄ att vi mÄste sammarbeta och börja Àndra pÄ oss.

I samhÀllet vi lever idag sÄ vill man visa att man har det bÀttre Àn andra. Man visar upp sin snygga och feta bil. Vi vill ha ett stort hus. NÀr vi Àr pÄ resturang sÄ bestÀller vi den dyraste och stora matrÀtten. Att leva sÄ lyxigt som det bara gÄr. Medan barn i andra lÀnder som inte ens har tillgÄng till vatten, klÀder och tak över huvudet. De försöker varje dag ta sig igenom att bara överleva och att vara glada, lyckas i livet.

Vi alla lÀr oss nya saker varje dag och man kan alltid förbÀttra sig. Jag har inte tÀnkt pÄ konsekvenserna av detta. Det tror jag ingen gör för man vill ÀndÄ leva livet.

Men jag ska börja tÀnka pÄ det mer, börja spara mer och tÀnka pÄ köttet och maten som jag stoppar i mig. Jag ska ocksÄ minska koldioxid avslÀpp av bilen, klÀder osv.

Är du redo och villig att Ă€ndra dig?
Har du nÄgonsin tÀnkt pÄ konsekvenserna?
Vill du ha en bÀttre vÀrld och miljö?

Om du kÀnner och tÀnker som jag i detta sÄ kan du och jag förbÀttra vÀrlden.

Ha de gött :)

Fakta och bilder ifrÄn:

http://www.wwf.se/wwfs-arbete/arter/1125759-isbjorn
https://www.google.se/search?q=isbjörn&client=safari&hl=sv-se&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1lu-OmK_WAhUzSJoKHTzICJ0Q_AUICSgB&biw=1024&bih=672
https://www.google.se/search?q=afrika+barn&client=safari&hl=sv-se&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjqot75l6_WAhXJJZoKHWVADKIQ_AUICSgB&biw=1024&bih=672


Likes

Comments