Är ni redo för lite uppdatering?! Jag försöker för tillfället undvika plugget, det är därför jag har varit så dålig på att blogga, för jag har varit duktig på att plugga. Men nu är det så att jag har två dagar kvar innan min c-uppsats ska vara inne för opponering och då får jag någon annans uppsats att granska. Men nästa vecka tar jag examen och då kan ni räkna med bilder och bloggning! Kan ni tänka er friheten från ett stort projekt? När allt är klart? Den känslan är vad som driver mig just nu. Samtidigt måste jag jobba på solbrännan inför examen så man har lite glow hehe.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra veckan hade jag och min danselever vår årliga "cheat-day" som vi har en gång varje år innan deras sommarlov. Jag har nu jobbat på skolan som danslärare på dansprofilen i 4 år, tiden går sjukt snabbt!? I alla fall, cheat-day är vår avslutning ihop, dvs som ett trevligt get together dansare och danslärare under lektionstid hemma hos mig, jag bor bara fem minuter ifrån skolan. Vi går tillsammans till Ica först, tar en vagn och dem får ca 30 sekunder på sig att ta exakt vilket godis och läsk dem vill. Och ja, jag jag betalar. Sen får dem välja en dansfilm att titta på. Det är viktigt för mig som danslärare att visa att jag har ett intresse för mina elever och vill belöna dem för deras insatser, istället för att bara lära, lära och bedöma. Det är svinkul att se eleverna i extas inför vår cheat-day och deras tacksamhet efteråt. Dem är för goa!

Likes

Comments

Jag snubblade över en partisk, felvriden, kränkande video på Youtube. En man som har redigerat en av Zara Larssons intervjuer där hon tar upp mäns negativa reaktioner på feminism, bland andra saker. Det finns förstås oändligt med liknande videoklipp på nätet men jag råkade se just den här. Videoklippet har blivit kommenterat av många olika människor och det är sorgligt att se hur många människor som lyssnar och tror på detta redigerade, felvridna och korkade videoklipp. Gud förlåte dem som inte förstår att Zara Larsson inte generaliserar alla män för dem onda handlingar som få män begår. Förtrycket och sexismen gentemot kvinnan, homosexuella, etniciteter, nationaliteter är ett globalt problem som förstör liv.

Första felet skaparen av detta vridna videoklipp har gjort är att inte läsa på om den grundläggande bakgrundsfaktan och fördjupat sig i ämnet som Zara Larsson pratar om i intervjun. Det andra felet denna nätmobbare gör är att utgå från sina personliga värderingar utifrån hans liv som en man och resonera det Zara säger i intervjun. Det tredje felet mannen gjorde var att publicera hans videoklipp med syftet att förödmjuka och hänga ut en ung tjej.

Det är väldigt viktigt för oss tittare, läsare, lyssnare att vara källkritiska och lägga ner vår själviska, personliga åsikt och se genom de objektiva glasögonen. Precis som att vi inte ska tro på vad skvallertidningar säger så ska vi inte alltid tro blint på vad andra människor säger. Särskilt i sådana här ärenden.
Aspekten av videoklippet är av en man som inte är kunnig om feminism, inte varit källkritisk, känt sig kollektivt träffad och kränkt över uttalandet om mäns nonchalanta inställning till feminism. När en person känner sig berättigad till att kränka och hänga ut en annan person på nätet så börs den personens motiv ifrågasättas. Låt oss vara källkritiska tillsammans.

Likes

Comments

What´s up!
Jag tror inte att ni vill veta vad jag gör om dagarna, för det är sjukt tråkigt, men nödvändigt. Jag håller på med det sista av min c-uppsats och det är stressigt, jobbigt och prestationsångest. Jag har suttit hela dagen, hela kvällen idag och kommer vara vaken sent. Imorgon ska jag jobba och sen fortsätta plugga. Det kommer inte finnas något stopp på mig för det här är så viktigt för mig, det är mitt sista skolarbete någonsin och efter detta blir jag examinerad hälsopedagog och kan ge mig ut på arbetsmarknaden och kan för en gångs skull tjäna en riktig månadslön! Så snälla heja på mig tills vidare :D

Likes

Comments

Precis som förra året hade jag svårt att förstå att jag skulle till Disney world och förstås till USA, jag kan inte greppa att jag faktiskt ska dit igen och även till NYC. Förra resan var obeskrivlig och overklig så det är nog därför som jag har svårt att fatta att jag ska få uppleva det igen. Det händer sällan att tanken slår mig att jag ska få göra denna magiska resa igen och då börjar jag må illa haha! Jag mår inte illa av att det är en oändligt lång resa dit för den ser jag fram emot också, känslorna är bara så överväldigande för förra resan är bland de bästa minnena jag har. Så känslorna är så överväldigande att jag mår illa. Eftersom jag inte kan inse att jag ska dit igen så funkar inte resan som motivation för mig att plugga, så just nu kör jag på panik och stress motivation haha.

Likes

Comments

Började morgonen igår med att äta frukost ute i 23 grader innan klockan 10!!! Synd bara att det blev svinkallt sen haha. Men det gjorde mig inte mycket för jag skulle ändå jobba och timmarna gick jättesnabbt pga trevliga gäster.

Likes

Comments

Tjenixen!

Jag lämnade hunden hos frissan igår, blicken min lilla pudel gav mig när jag lämnade henne där fick mig både att skratta och få dåligt samvete samtidigt. Haha gud. Men hon blev ju så fin! Jag har ju en hund numera, ingen hårboll. Idag står det jobb som danslärare på menyn och sen plugg antar jag, finns inte mycket att välja på.

Likes

Comments

Jag mötte upp Sora på bussen för en trip till grannstaden för mat, jakt på skor till examen och bio! Äntligen har dagen kommit för mig att se Guardians of the Galaxy 2! Svintaggad!
När jag kommer hem blir det panik plugg haha, det är söndag ni vet.

Likes

Comments

Igår var jag och familjen till en släkting som fyllde år, det blev grillat, efterrätt och gotta! Fint väder också, yesssss. Min tatuering mår bra, kanske lite för bra, jag förväntade mig mycket mer obekvämligheter nu under läkningstiden. Jag kanske har tur, vem vet.

Likes

Comments