Header

Migrationsverket började fotografera de ungdomar som demonstrerade mot utvisningarna som nu sker.

Dessa bilder kommer påverka våra asylprocesser på ett negativt sätt för oss.

Jag har lärt mig av er hur man lever i ett demokratiskt samhälle men nu när jag vill hjälpa mina vänner i en demonstration för att de inte ska bli utvisade direkt till döden så kommer Migrationsverket och fotograferar oss.

Vi som fortfarande är inne i en asylprocess. Varför gör de så?

Om detta kommer att påverka oss negativt, vad är då detta för demokratiskt samhälle?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Afghanistan är ett land som under 18 år varken ha hjälpt mig eller många andra i min situation, med skola, sjukvård eller annat - vare sig vi befunnit oss i Iran, Afghanistan eller Pakistan.

Efter en väldigt svår och tuff resa på över 8 000 km som som vi fått betala för själva så tvingas vi att skaffa ett pass som bevisar att vi är afghanska medborgare.

Bara för att det ska bli lättare att utvisa oss till Afghanistan och då får Afghanistan mer pengar från Sverige och EU.

Jag kan bli afghansk medborgare så att de får sina pengar för mig men vad händer om jag t ex blir sjuk där? Om jag behöver hjälp?

Det är ingen som kan svara på det! Var var min president och hans hjälp när jag som 12-åring arbetade 12 timmar om dagen?

Var var min president och hans hjälp när min släkt och min familj blev sjuka eller mördades?

Var var han när jag i Iran tvingades betala pengar bara för att få promenera på en gata?

Var va han när över 200 afghaner mördades på ett och samma ställe i Iran?

Var var han och hans hjälp när jag som barn bara ville ha lite papper för att få en möjlighet att kunna få studera som barn gör över resten av världen? Varför skulle han och Afghanistan vilja hjälpa mig nu?

Efter 18 år!

Likes

Comments

Vi har kanske inte lika viktiga (mäktiga) människor runt om i världen men jag vill visa er hur det är i AFG så att ni lär er och kan dela med er. Människor i AFG har krigat i över 30 år för att komma åt pengar och makt och hela världen har sagt att de vill hjälpa till, till exempel USA och Ryssland Men när det kom till AFG så hjälpte de inte den afganska befolkningen utan de började kriga för sina egna intressen såsom olja, guld och makt de hjälpte olika grupper (grupperingar) med pengar och vapen och en av grupperingarna var talibanerna. De som idag dödar människor dagligen i AFG.

De länder som hjälpte talibanerna var bland annat USA, Iran och Saudiarabien. När talibanerna attackerade USA 11 sept 2001 så var USA i AFG på bara några timmar De kom till AFG för att kämpa (kriga) mot dem men efter 16 år är USA och talibanerna fortfarande kvar. Varför?

USA, som har den största makten i världen kunde inte besegra talibanerna i AFG. Mycket för att de var med och skapade talibanerna. Efter 16 år har USA minst 5 militärbaser i AFG och dessa är placerade precis där det finns guld och olja. Vad gör de där?

Om de ville besegra talibanerna så kunde de har gjort det för 16 år sedan, men de vill inte det. För de tänker inte på våra barn och vår befolkningen utan de tänker bara på sina egna intressen. Om talibanerna finns i AFG så kan USA finnas där och om USA kan finnas i AFG så får de makt i Asien. Men vad säger världen om afghaner?

Att afghaner tycker om krig? Nej, afghaner tycker inte om krig, men det finns idioter som inte vill göra AFG säkert. Och vad säger ni vanliga människor?

Att alla afghaner är terrorister? Vi är inga terrorister utan vi är bara vanliga människor precis som ni. Utan tänket på pengar, guld och olja.

...

Likes

Comments

förra året jag gjorde en dokumentär om utvisning till Afghanistan det handlar om mitt liv och tusentals människor som mej i hela världen, inte bara Sverige hale världen är mot oss även om våra regeringen som sitter på makt för afghaner men hjälper terrorister mer än oss... Vi har inget att förlora!

Om ni Tyckte den dokumentär gärna dela med andra svenskar som behöver är förstår mer om oss. Den här blogg är min personlig blogg som jag skriver om mitt liv här på svenska för svensk människor så ni kan följer min blogg om ni vill.

Likes

Comments

Ibland jag har ingenting att säga :( Migrationsverket har fattat beslut för mej men jag vet inte var är beslut!
bara stress! bara!

Likes

Comments

Jag hade en dålig veckan! helt från början till slut men torsdag efter skolan jag åkte till Trollhättan hos min syster och det var mycket bra för att jag saknar jättemycket de och Daniel.

Jag hade ett stort förändringar i mitt liv här i Sverige och det var ett erfarenhet till mig för att veta här i Sverige man kan leva utan känslor med människor och finns tusentals människa som tycker att leva så, värför jag vet inte fortfarande och det blve ett stört fråga i mitt huvud som behöver svar! men ingen fara vi måst leva för att lära sig såna saker.

För mig det är svårt att leva utan känslor. Alltid jag försöka att får ett bra känns till en människa och sen gå vidare men nej det finns miljontals människor som vill bara gå vidare person till person som en hora det spelar ingen roll om de är man eller kvinna tjej eller pojke när man har inte känns mot nån men och du leva med, du är hora!

OBS det är mycket svårt att skriva om såna saker på Svenska! det känns som jag har många miljon kronor men jag kan inte använda! :( jag här mycket att säga men jag kan inte skriver som jag vill! Faaaaan
Om den den lille pojke : Han är min syster son Mr Daniel :))

Likes

Comments

Jag trodde att nu vädret kanska blir lite varmare här i Sverige som Iran men jag tänkte fel idag jag har pratade med min kompis i Iran och han sagt det är 43 grader i Iran 43 grader varm! vad fan om nu jag var där jag kunde inte att söva! Nu här i Sverige när jag vill sova på natten jag MÅSTE först öppnar fönster och sen om jag jag känner inte varm sen kan jag sover några timmar!

jag hade lång veckan! varför lång? för att jag hade tre prov och jättemycket text som jag måste skriva till min lärare Helena men det är inte klar fortfarande för att jag måste skriver Novell! jag måste skriver Novell! UUUFFF jag kan inte skriver liten inlägg varje dag här i min blogg sen de vill att jag skriver novell det är inte rättvis, ja om de säger Amir du måste skriver Novell på persiska kanska jag kan men svenska! nej tyvärr jag kan inte nu

Men vad tror ni det är okej? en person som mig kommer och skriver Novell på svenska! jag tror inte så!

men jag försaka att skriver mer om mig och mitt liv här :)

Om den bilden som ni ser här den katten bor precis i den boende som jag bor, de är två men den andra är jättemycket stor och svart, jag tror inte att han vara snäll för att alltid när den katten ser andra katt, springande till andra plats! så Jag tror han är lite arg katt (arg katt)


Om jag skriver fel ni kan säger till och jag kan redigera för att jag vet att jag har tusentals fel när jag skriver på svenska men jag började den bloggen för att lära sig svenska ock skriver svenska!

Likes

Comments

Joho, det är jättekul att jag är här och jag har blogg nu, för att jag kan hitta nya vänner men tyvärr jag kan inte så mycket skriver svenska för att nu ungefär ett och halv år jag bor i Sverige och jag försöker att lära sig svenska. men hoppas att jag kan skriver här varje dag mina tankar och lega upp mina bilder.
..
Den bilden är från Saltkällan i Munkedal

Likes

Comments