Godmorgon! Idag är det en god morgon, visserligen regnigt och pollen ute men jag har ändå fått en insikt den här försommaren jag tänkte dela med mig av.
De flesta som känner mig vet att jag har hållit på med yoga mycket i perioder och mindre i perioder, jag har provat aschtanga yoga, poweryoga,hathayoga, hotyoga och nu senast yinyoga.
Varför jag älskar yoga är för att det är den enda träningsformen vad jag vet som är så allsidig. Man får sträcka ut, bygga upp styrka och smidighet men med ett leende på läpparna.
Det som yoga generellt går ut på är ju att man inte ska pressa sig själv utan att ta hjälp av andningen för att komma djupare ner i positionen.
Det är väldigt meditativt och jag tycker definitivt att alla stressrelaterade spänningar släpper eftersom.
Eftersom jag ska öppna mitt företag snart så sitter jag ofta och spånar på vad jag vill göra, nu har jag kommit på något kul!

Jag tänkte göra en morgon yoga klass! Om det får plats vi får se, men iallafall så tänkte jag att vi samlas och gör lättare yoga övningar som bara är till för att töja bort nattens spänningar, få igång blodflödet och hitta balans till att börja dagen.
Inget som man måste byta om till och bli svettig utan bara att man kan komma som man är och tillsammans starta dagen på ett lugnt och harmoniskt sätt!
Vad tycks? 😃

Eftersom jag är väldigt allergisk just nu så känner jag mig inte direkt på topp, när jag stod på yogamattan idag och gjorde min morgonyoga så kom jag på, vad behöver min kropp för att må bra just nu?

Det här ändras ju hela tiden vad vi behöver, ibland är det att träna hårt och få svettas bort frustrationen som ligger under ytan eller så är det som i mitt fall jag får tänka på vad jag äter vara försiktig med att pressa mig och istället jobba på att meditera mer för att få lugn och ro så kroppen inte behöver fokusera på annat än läkningen.
Kan vara svårt ibland med tanke på den stress,presspel prestationskrav vi lever under idag men å andra sidan, finns det något som är viktigare än att just du är frisk och mår bra?
Namaste
/Frida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ojojoj så mycket jag hade att göra idag... Som aldrig blev, jag struntade i allt och åkte ut till nävertjäl istället, när man blir såhär allergisk så kan jag inte höra annat än att lyssna på kroppen. Hade en helt sjuk huvudvärk igår och den var inte bättre idag, kände mig helt mosig inombords. Men sedan när jag hade ätit frukost med mormor och morfar och de hade åkt till stan så satte jag mig i solen och satte nålarna (ryser bara jag tänker på det!) nicco låg i skuggan och jag avverkade lite samtal och bestämde möten till veckan osv. Så skönt det var!
Lite nålar och fågelkvitter under det fina äppelträdet gör verkligen susen 😃
Efter att jag hade gjort det så åkte jag in till stan och lämnade nicco innan jag åkte ut till Paula som skulle få massage av Annika idag igen, oj så hon njöt!
Ni skulle sett henne! Stod bara och sov, det blir intressant att rida henne imorgon och se vad hon hittar på. Så nöjd man känner sig som matte när man ser att hästen mår bra...
Vad vore världen utan hästar?

Sen har jag hämtat in mina tavlor så jag tänkte att jag skulle ta och spänna upp dem snart, det verkar dock lite krångligt men jag hoppas på hjälp där 😊🙏🏻

Kvällen har avslutats i godan ro med yinyoga och en kopp the. Jag hoppas på att morgondagen innehåller lite mer struktur och mindre pollen för allas bästa!
Namaste 😊💕
/Frida

Likes

Comments

Fnys... Jag börjar med att säga stort FNYS!! Avskyr dessa månader med pollen, för den som har förmånen att inte vara allergisk kan jag bara säga att dessa månader kan vara ett helvete. Det kliar i ögon, hals och näsa som att det känns som 1000 myror är på väg ut genom kroppen. Man blir svullen i halsen och får jämt vara på sin vakt så det inte svullnar igen så att man inte kan andas. Jag har en helt fruktansvärd huvudvärk och är konstant trött. Mitt immunförsvar slåss för kung och fosterland för att bekämpa pollen så såklart blir man sjuk jättefort istället.
Man får ju en slags inflammation i kroppen när man blir allergisk och de mediciner som finns blockerar ju symptomen men inflammationen finns ju kvar.
Hur ska man då få bukt med dessa problem? Ja läkarens lösning på problemet är att vara inne stänga fönstrena och ta allergimedicin, men för mig innebär det då i praktiken att jag blir fånge inomhus 4-5 mån om året, och jag kan inte heller se en blomma så blossar det upp, dvs. Jag kan inte jobba heller.

Min lösning på problemet hittills har varit bioresonansterapi, (fungerar jättebra), äta vegetariskt för att sänka pH värdet i kroppen, undvika laktos och gluten eftersom min kropp inte klarar av att ta hand om det nu när den kämpar mot pollen också, sen i år så har jag även kört hårt med lavendelolja från Young Living som är inflamationshämmande, har fungerat väldigt väldigt bra tills nu i juni när allt har exploderat ute.
Så kontentan av mina problem är att jag trots att jag är så dålig nu ändå är tacksam över att jag har sluppit medicinerna fram tills nu. Medicinerna gör att jag blir uttorkad, skakig, grinig, trött i princip samma som utan men mindre symptom.
Jag önskar verkligen att jag också kunde sitta ute i solen och bara höra fågelkvitter och tycka att livet var härligt. Eller sitta ute och grilla utan alla snytpapper och att behöva gå in igen. Eller att sitta i en park med en glass under ett körsbärsträd, eller att slippa ha väskan full med mediciner och bara kunna åka nånstans om det är vid havet eller inomhus...
Jag tror inte de läkare jag har pratat med förstår hur handikappad man blir av pollensäsongen, jag önskar att de fick ett dygn i mina skor så skulle de få känna hur det är när man inte ens kan sova ordentligt.
Men jag sänder iväg en bön att jag ska slippa dessa bekymmer nästan år iallafall!
Puss och kram
/Frida

Likes

Comments

Ååå en sån härlig dag och kväll vi hade igår, inget var inplanerat, så vi började dagen med att äta frukost i solen och dricka lite kaffe. Vår plan var ju som sagt att gå på vandring men det var alldeles för varmt för lilleman så det struntade vi i. Vi gick ner till bäcken med honom istället så han fick bada. Vi såg några små bäckforeller och lite bäverspår när vi strosade runt. Sen så gick vi och tiggde kaffe av Sofia och satt där en timme innan vi åkte in till stan en sväng.
Då gick vi och åt en sallad på port 9 sen så ordnade vi lite småfix med att hämta pärs bil och köpa kuvert osv.
När jag var inne på akademibokhandeln så hittade jag även en bok på rea. Yogagirl, alltså så bra blev helt fast ett väldigt bra boktips i sommar, sen när vi hade åkt hem och ätit lite så gick jag upp till min favoritsten.

Där satte jag mig, satte på hare krishna och mediterade en stund.
Det är helt fantastiskt vackert när dessa indiska chants blandas med storspovens djupa läten i solnedgången. Jag satt nog en timme och bara lyssnade och kände hur kundalinkraften färdades upp från himmelen ner genom kroppen och ner i berget, och upp från berget ända upp till himmelen igen.
Det är en fantastisk plats. Jag önskar verkligen att jag kan bo så en dag att jag kan gå upp och sätta mig där när som helst!
Min dröm är ju att få ha en meditationsgrupp som jag kan ta med dit så att vi kan meditera tillsammans!
Att meditera är väldigt bra för kropp och själ, om vi kan komma ner i total avslappning släpper vi stress och spänningar och därmed sänker vi pH värdet i kroppen, ju mindre försurade vi är desto friskare och starkare blir vi. Så mera meditation till folket!
Puss och kram hela dan
/Frida

Likes

Comments

Usch jag är helt slut efter min stalltjänst helg... Suck massa hö, pollen och damm, mig mår inget bra 😒 men idag när jag var klar i stallet så blev jag bjuden på tårta (och mat!) hos Lena och Gunnar så gott det var!! Och efter en helt sjukt jobbig helg så var det så skönt att komma ut en stund i sidensjö och höra storspoven i skymningen.
Det är så härligt att se dimman krypa fram över tjärnarna och ängarna, det blir som så härligt ljus och ljudet är fantastiskt...
Sen så smet jag och Lena upp och kikade på drömhuset igen 🙊 ååå det är så fint... Önskar önskar önskar...
Men herregud så trött jag är nu, en kopp the och sen ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag ska sova, men först en bild från dimman i nävertjäl igår 😍
/Frida

Likes

Comments

Just nu sitter jag på en sten, på ett berg, bakom stugan i nävertjäl, alltså det är så skönt... Lyssna på fågelkvittret, höra hackspetten jobba febrilt, lyssna på vinden, jag borde ta med yoga mattan någon dag och träna lite yoga.
Skogarna i Norrland har något speciellt, det känns som så mystiskt på något sätt, så stilla och tyst att man nästan får ont i huvudet!
Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att jag fått växa upp här. Det blir som en paus i vardagen ett sätt att komma undan från alla ljud.
Nu längtar jag allt lite efter Pär, jag undrar hur han har det och vart han är någonstans.
/Frida

Likes

Comments

Namaste folket! 😊
Vilken dag/vecka jag har haft, i princip allt som kunnat gå fel har gått fel... Men istället för att fokusera på det så ska jag berätta vad jag gjorde åt det.
Jag har ju snart min första tenta på basmedicin, och jag är såååå nervös! Så nervös att jag har haft jättesvårt att koppla av och studera.
Så i måndags när jag satt och kämpade med DNA och RNA molekyler så kom jag fram till att det kommer inte gå bättre för att jag stressar, sagt och gjort så körde jag ett pass yinyoga och tänkte fortsätta med det fram tills tentan.

Yinyoga är en superbra träningsform som strechar bindväven och hjälper spänningar som sitter i bindväven att försvinna. Ni borde verkligen testa! Bra för kropp och själ! 🙏🏻🌟

Nä nu ska jag kila iväg till jobbet!
Vi hörs
Puss och kram hela dan 😍❤️
/Frida

Likes

Comments

Godmorgon! Vilken härlig morgon! Även om jag är väldigt morgontrött så älskar jag verkligen att kliva upp på morgonen på helgen (om jag inte jobbat förstås) det är så lugnt och tyst, det påminner mig om alla de härliga helger jag har haft ute på tävlingar, kliva upp tidigt, lasta den blanka hästen med sina vita ridbyxor som alltid får minst 1 fläck innan man ens har hunnit ifrån gården. Men nuförtiden blir det inte så mycket tävlingar.
Men idag har jag annan agenda, jag har precis ätit frukost och varit ute med Nicco, så nu ska jag klä på mig och åka ut till stallet och mocka och fixa lite, efter det ska jag passa på att göra ett pass med yinyoga.
Sen så blir det ut till mormor och morfar i nävertjäl, min älskade lilla mormor fyller idag 84 år så idag blir det smörgåstårta!
Jag älskar smörgåstårta!! 😍
Ååå det ska bli så härligt att åka ut till nävertjäl, jag har inte vart ute där på jättelänge! Det är verkligen en av de mest rofyllda platserna jag vet. Jag hoppas verkligen att jag får bo där en dag! Nähe bäst att sätta igång!
Puss och kram
/Frida

Likes

Comments

Hejs Svejs i lingonskogen!
Jag kan nu meddela att jag är distributör av Young Livings eteriska oljor! Fantastiska oljor som hjälper mot diverse åkommor och luktar fantastiskt. Den ni ser på bilden heter Lavendel och är 100 % lavendelolja, lavendel har en lång rad bra egenskaper bla. Är den antiinflammatorisk. Då jag hade gått med svår tandvärk i 2 dagar så bestämde jag mig för att prova att smörja på med denna olja innan jag gick till tandläkaren, jag tänkte fungerar det så är det bra, fungerar det inte så luktar jag gått iallafall haha!
Vips 2 dagar senare och jag är helt fri från tandvärk! Helt otroligt! Nu hade jag visserligen också använt mig av akupressur så jag antar att det är en kombination.
Lavendel ska tydligen också fungera bra mot pollen allergi så det blir nästa projekt att testa, men hittills har jag tack och lov sluppit ta några mediciner. 🙏🏻😇
Men nu blir det att studera nervsystemet igen!
Puss och kram
/Frida

Likes

Comments

Nu har jag gjort ett impulsköp igen... Suck.. Men jag tror att detta var ett bra impulsköp. Jag har införskaffat en Himalaya saltlampa! Den är superfin! Jag blev väldigt exalterad när jag läste på lite om dem.
Enligt beskrivningen så ska den ge ifrån sig negativa joner och då vi lever med väldigt mycket positiva joner i luften så ska den samla upp dessa så de blir för tunga och trillar ner på golvet så man kan dammsuga upp dem.
Ja okej det låter lite flummigt men samtidigt när jag har läst lite om just Himalayasalt och dess molekyluppbyggnad så tror jag att det kan ju aldrig skada iallafall! Och fin är den! Som en stor rosa rosenkvarts!
Nä nu ska jag insupa mer negativa joner och fortsätta med studerandet av nervsystemet 😃🌟
Xo
/Frida

Likes

Comments