läkare

Mina läppar ler. Lögnen. Jag har känslor utan uppehåll.
Jag har känslor som gör med besviken likaså lycklig. Tung som bly lätt som luft.
Spänd inväntar jag provresultaten, att jag inte kunde svara på dem sista provfrågorna.
fan, ett D.
Varje andetag omvandlas plötsligt till en prestation. Uppgiven. Besvikelsen infinner sig. Otillräckligheten blir påtaglig. Sveken av både vänner och familj. Ensam.
2 timmar hinner passera innan det vänder. Envis tänker jag inte ge mig viljan infinner sig kämparanda, when no one else believed in me, I did.
Jag har kämpat sen dagen jag föddes, från ett litet lik, omstoppad, kopplad till en massa apparater, lilla hjärtat som inte orkade slå ett slag till och kunde stanna vilken sekund som helst. Ett litet gossedjur, lejonet som symboliserade mod sittandes vid kuvösen som vakade över mig.
Ingen kan ta ifrån mig det.
Ställer mobilen på halvsex, tänker plugga ordentligt nu. Noggrant och strategiskt förstå dem frågor som jag inte tyckte krävde svar, tid och insatser från mig.
Jag kanske inte är ett A barn, men läkare vill jag bli. Ska slänga i mig ett packet snabbnudlar, dricka resterande varmchoklad och messa Hanna. Tack och hej, leverpastej.

Likes

Comments

läkare

Släpp taget Amie, det du så krampaktigt håller dig fast vid. Ett abstrakt, falsk och opålitlig illusion av kontroll där du infinner dig kvar i ett upprepande destruktivitet, där ingenting förändras och kommer fortgå i all oändlighet. Det ända jag har känt till sen mina tidigare tonår. I utbyte får jag ingenting och plötsligt inser jag hur åren bara runnit iväg. Om jag inte släpper taget, kommer jag inte få någonting annat. Det är inte en fråga på om jag ska återuppta mitt liv utan när.
Jag vill bli läkare.
Tanken som har fastnat i min näthinna, ofrånkomligt att tränga bort. Jag vill köpa ett eget stetoskop, sträckkollar sjukhushus serier, följer medicinekonton på Instagram och kan inte än bara längta tills det blir min tur att få ta del av sjukvården.
Läkarlinjen är en lång och krävande utbildning. Jag har höga krav på mig själv och alltid haft men ett självförtroende som sviker rätt ofta.
Jag har fått en dålig hand, inte samma förutsättningar som dem flesta. Att komma in på högskoleprovet är en möjlighet alternativt studera i dem baltiska länderna såsom Ryssland, Polen mm.
kl 9.32 på morgon hade jag tid hos ortopedmottagningen. Efter att ha ätit antibiotika i tio dagar sedan jag skurit mig så djup vid handleden att 3 av mina 4 senor gick av från min ledband.
Minns att jag fascinerad inte kunde släppa blicken på hur läkaren ackurat och noggrant satte i stygnen.
Nu får jag bära gips i 6 veckor. Jag få stå för mina handlingar och ta konsekvenserna, aha.
Detta blir min resa. Häng på.

Likes

Comments