Hejsan Hallå!
I detta nu sitter jag och Elin på tåget som går mot Umeå Central, jag kliver av i Hörnefors för att spendera helgen hemma hos mamma innan det blir dags för en ny arbetsvecka.
Idag har vi befunnit oss på Nola skolan, som verkligen levererade! 45 namn insamlade och ett väldigt stort intresse då vår seminarium fylldes och tyvärr så kunde inte alla som ville delta. Men vi kommer mest troligt att hålla informationsmöten i Örnsköldsvik så småningom!

Denna vecka har varit fullspäckad, med högt tempo och mycket nytt som skall tas in men jag trivs så himla bra. Stort tack till Anna och huvudkontoret som tror på mig, jag skall köra gärnet!

På Måndag befinner jag mig på jobb & karriärsmässa i Sollefteå, Hullsta Gård (Wiho, hometown!) och sedan kommer resten av veckan att spenderas framför dator, kalander och mobilen då framtida jobbuppdrag skall planeras. Har ni tips/önskemål på gymnasieskolor samt mässor ni vill att jag skall besöka; tveka inte att höra av er genom att kommentera eller varför inte skicka iväg ett mail?

Likes

Comments

Eftersom det gick så bra i Piteå hade jag höga förväntningar på Umeå, både på besökarantalet och besökarna i sig. Vi var fyra tjejer som representerade Cultural Care och vi fick in lite mer än 100 namn, vilket är bra men jag hade nog hoppats på mer. Sen tror jag också att om man bor i en stor stad, som också är en studentstad så har många koll på vad de vill göra efter studenten; bra för de, mindre bra för oss. Varför jag åkte med Cultural Care var för att de har många fördelar och en av dem är att man kan åka iväg som au pair fram till det år du fyller 26, så har man pluggat klart och behöver ett break så finns det fortfarande möjlighet att åka iväg!

Nej nu måste jag sova! Uppstigning 5:30 för att sedan bege mig mot Örnsköldsvik och Nola skolan där de arrangerar en jobb & karriärsmässa.

Likes

Comments

Besöket på Thoréns varade endast i någon timma då dem flesta var hemma eller hade lektion. Därefter skiljdes vi åt, tjejerna åkte tillbaka till hotellet för att sedan åka och fixa vår monter medan jag åkte hem för att få lite jobb gjort.

Nu har jag har precis kommit hem efter att ha varit på Pinchos med tjejerna, där vi även fick sällskap av Sandra som också åkt i väg som au pair samt jobbat på huvudkontoret i Stockholm och varit mötesledare i Umeå. Även hon och Elin, som är möteledare här i Umeå gör oss sällskap imorgon på Nolia Karriärmässan. Hoppas vi syns!

Likes

Comments

Min första mässa är gjord och det var så himla roligt, detta är verkligen ett jobb för mig! Piteå överträffade mina förväntningar då många kom fram och pratade med oss samt skrev upp sig för mer information. Riktigt roligt att kunna inspirera andra och motivera dem att gå ur sin bekvämlighetszon.
För au pair upplevelsen är verkligen något som får dig att tänka utan för boxen och som också ger dig värdefulla erfarenhet inför framtiden samtidigt som att du får uppleva saker du aldrig kunnat drömma om.

Just nu sitter vi på bussen påväg tillbaka till Umeå, där vi kommer ha två stycken jobbuppdrag; ett imorgon på Thoréns Business School och ett på tordag på Nolia Karriär.

Likes

Comments

PITEÅ! Just nu sitter jag påväg upp till Piteå där Anna och resten av EF Education gänget är. Ikväll väntas middag och övernattning på hotell samt förberedning inför morgondagens mässa på Nolia Karriär. Detta blir första gången jag träffar Anna in person, så det ska bli riktigt roligt att få lära känna varandra bättre och prata om allt från himmel och jord, och inte bara om jobb.

När det kommer till mässan så är jag riktigt nervös. Den senaste gången jag var delaktig i en mässa var tredje året på gymnasium där jag var delaktigt i ett UF-företag. Nu handlar det om ett stort företag, i stora städer och en väldans massa människor som jag skall göra ett gott första intryck på, för att snabbt kunna sälja in mig. Skrämmande! Förhoppningsvis delar Anna med sig lite tips och trick ikväll. Sen är jag så himla taggad på att få träffa EF-gänget. Det är ett företag som jag följt så länge, så det skall bli riktigt lärorikt!

Imorgon kommer en uppdatering om hur det har gått med mässan samt destinationerna för onsdag och torsdag.

Likes

Comments

I mitten/slutet av januari publicerade Cultural Care en jobbansökan för en tre månaders projektanställning, där rollen främst handlar om att resa runt i Sverige och inspirera unga tjejer och killar att åka iväg som au pair. Detta sker främst på gymnasieskolor samt mindre mässor, allt från Ystad till Haparanda.

Anna som jag bl.a. haft kontakt med på huvudkontoret i Stockholm skickade också ett mejl med jobbannonsen, så jag svarade med att skicka in mitt CV och Personliga brev, och redan dagen efter fick jag ett mail där det b.la. fanns en tid för Skype-intervju tre dagar bort. Intervjun, som mer kändes som en konversation med en väninna, varade i 30 minuter och jag som i vanliga fall är pessimisternas pessimist kände redan efter några enstaka minuter att detta skulle gå hela vägen. Och visst blev det så, 1 Februari fick jag ett samtal av Anna som gratulerade mig till jobbet!

Likes

Comments

Wips, så har sex månader passerat, sex månader sedan jag lämnade drömmarnas land och min extrafamilj. Aldrig har det tagit emot så mycket som att krama värdfamiljen Hejdå, även om det inte är för en lång tid, men Oj som tårarna rann från allas kinder. Under mitt år fick jag enbart uppleva den humoristiska och glädjerika sidan av mina värdföräldrar, så att se dem fälla alla dessa tårar fick mitt hjärta nära bristningsgräns. Och Lilla J som knappt kunde titta mig i ögonen. Den lilla kroppen fylld med så mycket förtvivlan och så många frågetecken. Under min resemånad hade J planerat alla möjliga saker vi skulle göra när jag äntligen befann mig i New York igen. Även om mina värdföräldrar förklarat att jag var tvungen att åka tillbaka till Sverige hade hon planerat saker som vi skulle göra efter att jag kommit tillbaka från Sverige. Alla platser vi skulle upptäcka, nya huset som vi skulle fixa tillsammans och allt roligt hon skulle få berätta om efter hon kommit hem ifrån sin skola.
Sex månader går fort. Även så ett år.

Första morgonen att vakna upp i New York efter en månadsresande och denna tös sprang in i mitt rum och började genast leka på min resväska. Go-unge!

Tack och lov för sociala medier och dagens sätt att kommunicera. Jag pratar med min värdpappa veckovis, följer och följs av alla släktingar på alla möjliga former av sociala medier. Jag ser till att ringa J minst en gång i månaden via Skype eller FaceTime. Alla dessa tillfällen känns så naturliga, som om jag aldrig flyttat!

Likes

Comments

Dinner date @ Sushi Castle

All you can eat, followed by ice-cream

July 2nd

BBQ-night @ Julia's place

Night out in the City

PHD Dream Hotel Downtown // TAO Downtown

4th of July 

Reunion and last dinner with my WCC-classmates @ Spicy Shallot2

Likes

Comments

Hejsan hallå, det var inte igår!
Klaudia åkte hem för exakt två veckor sedan och det har varit full rulle sedan dess. Medan Klaudia var här så fick jag reda på att min värdfamilj bokat en kryssning till Florida/Bahamas, så jag jobbade min sista dag i fredags och familjen åkte iväg dagen efter.

Vilket betyder att jag har semester och huset för mig själv, vilket inte kunde ha tajmat bättre. Jag har massor med tid att säga Hejdå och göra de saker så jag känner mig "klar" med staden och området. Jag har tid att städa, packa och springa ärenden utan att känna någon stress men framförallt friheten att göra absolut ingenting! En bildbomb från vad jag haft för mig senaste dagarna kommer i nästa inlägg.

Nu har jag lite mer än 24h kvar i detta hus, timmar som kommer att spenderas med packning, städning och några sista farväl. Sedan lämnar jag huset för att möta upp Angie och sedan bege oss till JFK, för att påbörja vårt stora äventyr. Första stoppet blir San Fransisco.

New York; See you in August!

Likes

Comments