View tracker

Dinner date @ Sushi Castle

All you can eat, followed by ice-cream

July 2nd

BBQ-night @ Julia's place

Night out in the City

PHD Dream Hotel Downtown // TAO Downtown

4th of July 

Reunion and last dinner with my WCC-classmates @ Spicy Shallot2

Likes

Comments

Hejsan hallå, det var inte igår!
Klaudia åkte hem för exakt två veckor sedan och det har varit full rulle sedan dess. Medan Klaudia var här så fick jag reda på att min värdfamilj bokat en kryssning till Florida/Bahamas, så jag jobbade min sista dag i fredags och familjen åkte iväg dagen efter.

Vilket betyder att jag har semester och huset för mig själv, vilket inte kunde ha tajmat bättre. Jag har massor med tid att säga Hejdå och göra de saker så jag känner mig "klar" med staden och området. Jag har tid att städa, packa och springa ärenden utan att känna någon stress men framförallt friheten att göra absolut ingenting! En bildbomb från vad jag haft för mig senaste dagarna kommer i nästa inlägg.

Nu har jag lite mer än 24h kvar i detta hus, timmar som kommer att spenderas med packning, städning och några sista farväl. Sedan lämnar jag huset för att möta upp Angie och sedan bege oss till JFK, för att påbörja vårt stora äventyr. Första stoppet blir San Fransisco.

New York; See you in August!

Likes

Comments

Roligt att se så många av er klicka in här oftare än vad jag gör.
Jag njuter av sista tiden här till fullo! Använder datorn endast för de ärenden som inte går att göra via mobilen. Dags temperaturen är som lägst +28 så jag och J spenderar alla timmar ute.

Första vistelsen med Klaudia flög förbi, och som jag njöt av varenda sekund! Saknaden slog till redan innan dörren till tåget hann stängas, men som tur är kommer hon tillbaka på Tisdag. So far, har min vecka bestått av att ta igen förlorad sömn och rå om mig själv; vem hade trott att sista tiden skulle vara så påfrestande för både kropp och själ?

Planer för resten av veckan; packa, scrapbooking, fira midsommar, sista aupair-möte och reunion med mina asians från ESL-klassen.

Until next time :*

Likes

Comments

View tracker

Sådär ja, nu är alla au par relaterade inlägg publicerade efter alldeles för många veckor i utkastet! Annars då? Jag går nu in i min sista månad och det är en skräckblandad förtjusning; kommer sakna familjen och alla människor som lämnas efter men jag har så himlans mycket att se fram emot. Inte bara sista månaden här men också resemånaden och när jag är tillbaka i Sverige.

Hur resemånaden kommer att se ut delar jag med mig när allt är bokat och klart. Kan däremot dela med mig av månadensplaner

Likes

Comments

Varför förlänger du inte?
Sedan min styvpappas bortgång för lite mer än tre år sen har jag och min mamma inte haft möjlighet till att bygga upp en mor- & dotter relation. Psykisk ohälsa och andra motgånger resulterade i att jag och min mamma levde i två olika världar. Och efter studenten flyttade jag ganska direkt till Usa. Så e
fter många år av fokus på mig själv, är det inte mer än rätt att min mamma skall få den uppskattning och tid som hon förtjänar.

En annan anledning är att det är alldeles för svårt att stanna och göra (i princip) samma saker för ännu ett år, när jag har så mycket annat att se framemot såsom; högskoleprov, flytt, söka jobb/utforska andra arbetsområden och resa.

Ångrar du att du åkte som aupair?
Absolut inte! Finns inte heller något eller någon som kan ändra det.
Jag har fått upplevt så himla mycket, lärt mig ännu mer och för att inte prata om hur roligt jag har haft det.
Det bästa är helt klart den förändring som jag gjort som person. Jag ser saker från ett annat perspektiv, uppskattar det som är värt att uppskattas och att den enda lyckan som betyder något är min lycka. Jag har aldrig varit gladare, och denna gång vet jag att det är en genuin glädje.

Skulle du göra det igen?
Utan tvekan! En av mina reservplaner är faktiskt att åka iväg som au pair till London.

Vad du fått genom aupair livet, rekommenderar du att åka?
- En andra familj
- Uppleva den Amerikanska kulturen; familjen, traditioner, vardagsrutiner, tankesätt, språk och studier.
- Möjligheten att resa; två veckors betald semester, och i mitt fall ledig helger och holidays
- Träffa nya människor
- Språket; innan jag åkte som au pair var jag rädd för att prata Engelska, rädslan för att misslyckas eller att någon skall kommentera mitt uttal. Nu pratar jag nästan hellre Engelska än Svenska.
- Jag har utvecklats så mycket som person; mer självsäker, modigare, självständig och erfaren.
- Au pair möten; olika typer av aktiviteter, träffa nya människor, nya upplevelser varje gång.

Varför bestämde du dig för att åka iväg som au pair?
Usa har alltid varit #1 över de länder som måste besökas. Att få möjlighet att bo där, har jag aldrig vågat att drömma om. Sista året på gymnasiet var jag SÅ skolless och att börja på Universitet lät inte alls lockande trots att jag varit inställt på det sedan jag slutade nian. Jag ville förbättra min Engelska inför mina framtida studier samtidigt som jag ville ut och resa. Barn har jag alltid älskat och varit i god hand med, när jag såg att två av mina vänner tagit steget att åka som au pairer var det ingen tvekan om att jag också skulle göra det.

Var det en svår process att bli au pair?
Inte alls!
Här kan du själv bestämma vilken tid och dag för online-möten och när, vart & hur mycket du vill göra på din online-ansökan. Det som kan vara tidskrävande är de obligatoriska 200 barntimmar samt körkort, innan du kan börja prata med värdfamiljer.

I kategorierna Au pair Ansökningsprocess och Au Pair Förberedelser kan ni hitta min process

Har du haft någon hemlängtan?
Första veckan i min första familj och stundvis under min rematch samt när jag skulle ta beslut om att förlänga eller åka hem. Det kommer även dagar då det är näst intill omöjligt att ta sig upp från sängen men det behöver inte vara hemlängtan utan bara en dålig natt med sömn eller allmän tomhet. Se till att unna dig lite extra en dag som denna, vad det än gäller.

Får du göra några andra sysslor?
Varje morgon matar jag husdjuren; två katter, en hund och en fisk, sedan plockar jag ur diskmaskinen och
fyller den om det behövs. Reglerna är att du endast skall göra det som är relaterat till barnen, men dina sysslor skiljer såklart från familj till familj.
Här finns tips som kanske kan hjälpa dig som au pair.

Hur mycket kostade det för dig att åka som au pair? 
Programavgift 6495:-
Polisregister 192:-
Hälsoundersökning 500:-
Visum 1440:-
Internationellt Körkort 270:-ink. frakt
Valfria tilläggstjänster:
Försäkringspaketet (Alla 4försäkringar + Sports and Adventuretillägget för 13:e månaden på köpet) 5385:-
Avbeställningsskydd 395:-
= 14 677 exkl. resor, avgifter för brev och paket

Vad är ditt tips för folk som vill bli au pair? 
Mitt tips är att om du ens har en liten fundering på att åka som au pair, sluta fundera och ÅK!!
Skulle du ångra dig eller om din familj inte är som förväntat och ni försökt allt har du möjligheten att antingen gå in i rematch eller åka hem, men då har du åtminstonde testat. Du kommer att växa så himla mycket som person under din tid här och jag lovar dig att det kommer vara en berg- & dalbana, men jag lovar dig också att den kommer ha fler uppgångar än ner. Det är verkligen en once-in-a-lifetime upplevelse som du verkligen bör testa.

Likes

Comments

Att vara med barnen
Dina värdföräldrar förväntar sig mer av dig än att du skall sitta barnvakt. De vill att du försäkrar dig om att barnen är trygga, aktiva, intresserad och att de lär sig något nytt. Här är några idéer som kan underlätta för dig

- Hjälpa till med läxor.
- Om det finns tid, försök att få barnen ut på en promenad eller ta en tur till lekparken.
- Om du skall ta hand om småbarn se till att göra något där de kan få utlopp för all energi som de har. Allt från bollsporter till kurragömma.
- Uppmuntra barnen att testa nya saker, på det sättet kommer de också bli mer medveten om vad de tycker om och vad de är bra på. Ni kan utöva olika sporter, spela instrument, kreativt lekande eller baka/laga mat tillsammans.
- Lär barnen att ta ansvar ; städa undan efter sig både när det gäller leksaker och efter måltider. Om åldern är inne, kanske lära de att bädda deras sängar och vika tvätt/lägga undan.

Ta initiativ
Som au pair bör du ha ett moget beteende och tänkande. Du förväntas att agera som en vuxen, inte bara från dina värdbarn och alla människor du träffar men också från dina värdföräldrar.
En bra riktlinje, gör allt du själv tycker att någon du delar boende med skall göra. Se till att vara den bästa versionen av dig själv. Några exemplar på hur du kan ta initiativ

- Om du ser att dina värdbarn fått intresse över något uppmuntrar du de att fortsätta. Se till att planera aktiviteter som gynnar det nya intresset.
- Om någon av dina värdbarn är ledsen, fråga vad som är fel och hjälp till även om det inte är under din arbetstid.
- Om du ser att några matvaror eller andra föremål som behövs i vardagen börjar ta slut, berätta för dina värdföräldrar eller lägg till det på inköpslistan.
- Om något tar slut och du vet att det finns i huset, ersätt eller fyll på.

Ett moget beteende

Som au pair bor du på ditt jobb och detta kan vid tillfällen vara väldigt påfrestande. Nyckeln till en lyckad au pair upplevelse är god kommunication och ge-&-ta. Det finns ingen au pair som är lik någon annan, så är även fallet när det kommer till värdfamiljer. Några värdfamiljer vill ha mycket familjetid med sin au pair och några inte lika mycket. Prata med din värdfamilj och hitta en kombination som passar för alla.

Städa efter dig. Och när du väl håller på och du ser att det finns andra små saker att plocka ihop, men som du inte ansvarar för - gör det ändå, det handlar om att ge-&-ta!

Var flexibel! Det går inte att undvika, ibland så kommer dina värdföräldrar att komma sent eller så kommer något annat i vägen. Var förlåtande, för en dag kanske du glömmer att göra något som du blivit tillfrågad om eller behöver någon annan tjänst. För i slutändan kommer du endast att få så lite eller mycket du själv ger.

Likes

Comments

Många av dessa frågor kanske redan är besvarade i värdfamiljens profil. Mitt tips är att läsa igenom deras profil ett par gånger innan ni pratar över Skype. Du får inte bara en bättre uppfattning om familjen men det underlättar också för dig då du specifik vet vilka frågor du vill/behöver ställa. Sen så blir samtalet mer effektiv för då du känner att du får tar del av den information du behöver för att kunna gå vidare med familjen. 

Något som också kommer att underlätta för dig är om du har en liten aning om vem som är vem i familjen och alla åldrar, så att du vet vem de pratar om.

Förbered dig inför samtalet genom att ​skriva ner de frågor du vill ställa;
1.​ Familjen ser att du är förberedd.
2. Du blir inte lika nervös och du kommer att vara med avslappnad.  

The Children

How many children do you have?
How old are they and what are their names?
What is their hobbies? Are they participate in any sports or activities?
How are their personalities?
If the children have siblings, do they get along?
What does the children play with? Do they have any favorite toys?
Do the children go to school?
How far is the school away from home?
Do the children have allergies, special food habits or any other special needs? If so, what do I need to know?
What do the children like to eat? Favorite dish/dessert/snacks/treat?
What responsibilities will I have regards to each child?
What would you like me to do with the children?
Am I allowed to invite other au pairs with kids for playdates?
How do the children feel about having an au pair?
How do you react when the children are mean to each other/someone else, and how would you like me to act?
What do you think is important when you raise a child?

Host Parents/ Family in general
Do both you and your husbund/wife work? If yes, where do you work and do you work outside your home?
Do you travel a lot with your work?
What do you do in your spare time as a family?
Do you as a family has any interest or activities?
Will I have the opportunities to join family activities?
Do you have animals? If yes, what responsibilities will I have with it/them?
Are you an active family?
Are your family religious?
How often do you attend church/synagogue/mosque? Do I need to participate?
How does your family celebrate holidays and birthdays in your home? Would I be able to join?
If you go on vacation/on holidays, would I be able to join?
How much time would we spend together as a family?
Does your family eat dinner together? Would I be able to join?
Do you have any specific food habits? What are the expectations from me?

Your responsibilities/ The schedule
Other than caring for the children, what else would you expect me to do?
What duties would I perform? What household tasks do you need my help with?
What kind of activities would you like me to do with the children?
How would a typical day for me look like in your family? Both duties and hours.
Would I have the same schedule every day during the week?
Would my schedule change during summer/other times during the year?
Do I have weekends off?

The Neighborhood
Where do you live? In the city, suburb or in the countryside?
What does your neighborhood/are look like?
What does your house look like?
How would my room look like? Would I have my own bathroom?
Do you have Internet, which I can connect to my own computer?
What can I do with the children in the area?
What can I do in my spare time in the area?
Distance to different places; gym, cafe, supermarket, city etc.
Are there any colleges or universities in the area where you live?
Are there any other au pairs in the area you live in?
Is there any public transportation system in the area you live in?
Ask about the climate; what type of clothes should I bring?

Driving
Would I be driving the children? How often/how far?
Would I have access of a car in my spare time?
If yes;
Would I be allowed to drive wherever I would like with the car?
Or would I only be allowed to drive in specific areas?
Would I be allowed to drive on any kinds of roads?
Would I have to pay gas by myself?
Would I have a curfew on the car?
Would I have to get an American driving license in the state you live in?
If no;
What kind of transportation options do I have for activities during my spare time as well as
educational purposes?

Rules
Do you have any specific rules I should know about when it comes to the children?
Do you have any specific "house rules" that I would have to follow?
Would I have a curfew?
If I'm working the next day // If I'm free the next day?
Would I be allowed to have friends come over to the house?
Do you have any special rules?
Friends over, sleepover, times when I have to be home

Other
Why are you interested in hosting an au pair?
What made you interested in my application?
What expectations do you have on an future au pair?
Have you had au pairs before? From where?
Would you mind if I have the previous au pairs contact information?
Would you feel comfortable with be blogging about my au pair experience?
Rules regarding pictures of the family/children/house/neighborhood?

Likes

Comments

​Hittade denna blogg härom veckan men på något vis har inlägget legat kvar i utkastet. 
En blogg om au pair livet; upplevelserna, tips och allt som hör till! 

Likes

Comments