Eller är våra val förbestämda? Vi gör val dagligen som vi tror inte förändrar något och det gör de kanske inte. Men valen vi gör. Hade vi en chans att göra annorlunda? Om jag väljer att äta en kaka istället för ett äpple, hade jag ens en möjlighet att äta äpplet? Det här är dock inget vi kan ta reda på utan mest att vi kan gå runt och tänka på det. Vi vet ju inte om vi skulle kunna välja annorlunda då vi inte kan göra om valen vi redan gjort. Jag skulle kanske kunna välja äpplet fast jag tänkte välja kakan. Men kunde jag då välja kakan alls? Jag tycker iallafall att det är en intressant teori och blir själv exalterad när jag diskuterar sånt här. Roligast är om man pratar med någon som inte tror på det här. Man kan argumentera i timmar typ!

Vad tror du ? Har vi fri vilja eller är våra val förbestämda?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har alltid haft det svårt med glosor då det är det tråkigaste jag vet att lära mig. (särskilt på tyska) Men jag har ett tips som kommer hjälpa er att komma ihåg dem!

Börja förknippa glosor med andra ord! Ett exempel från mina erfarenheter är det tyska ordet durch. Det betyder genom och jag förknippar det med durkslag då vattnet rinner genom durkslaget. Det gör glosorna lätta att komma ihåg och jag har faktiskt kul när jag pluggar och kommer på saker jag kan förknippa med glosorna!

Likes

Comments