Hoppas att alla får en jätte bra midsommar och att alla mår bra och är glada

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Världens bästa lilla syster har äntligen slutat nian och är så stolt över henne, finns ingen finare och starkare människa som henne med allt skit hon ståt ut med under alla år.

Likes

Comments

Grattis till min fina mamma som fyller 42 idag och grattis till alla som tagit studenten som ligger bakfulla idag, och såklart grattis till alla andra som har något att fira idag, hoppas att alla har en bra dag och en bra helg /kram.

Likes

Comments

Vi borde alla göra som Linnea Claesson, Vi måste stå upp och kämpa mot sexism och hat av olika slag, vi alla gör det på olika sätt, jag genom att skriva detta inlägg och hoppas på att någon ser det och bestämmer sig för att göra samma sak eller som Linnea skapar en Instagram, alla sätt är rätt så länge vi står enade och kämpar för samma sak.  

www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/linnea-f%C3%A5r-ta-emot-mordhot-och-porrfilmer-3916765

Likes

Comments

Att jag mår dåligt är ingen hemlighet som jag håller för mig själv, alla i min närvaro vet om vad jag gjort och hur jag mår men det folk inte förstår är att jag mår dåligt varje dag inte någon gång ibland.

De flesta dagar kan jag hantera det men dagar som idag är när jag önskar jag vore död, när jag mår så dåligt att jag är rädd för att vara ensam för att jag inte litar på mig själv, när jag ligger paralyserad i sägen för att jag inte har energin att gå till skolan och sedan mår ännu dåligare på grund av att jag inte gått i skolan, att min frånvaro bara stiger och mina betyg sjunker.

Att känna sig så ensam och bortglömd att jag inte vet vart jag ska ta vägen, att ingen förstår eller vill förstå varför jag mår så dåligt och agerar.

Att inte ha fått någon fungerade hjälp efter nästan 5 år, 3 mediciner, 2 överdoser och timmar av samtals terapi och möten

Men egentligen så började det redan när jag var 6 år, då ingen lyssnade eller hörde den lilla blonda 6 åriga tjejen som blev slagen och kallad saker av sina klasskamrater, den lilla tjejen som sa till de vuxna gång på gång i 3 år innan hon gav upp på vuxna människor och stod ut med mobbningen i 2 år till innan mobbarna slutade av sig själva men då var det redan för sent, skadan var redan sked och det fanns inget jag eller någon annan kunde gör åt det.

Jag kan inte sluta tänka på att om de vuxna hade lyssnat istället för att ignorera, att mitt liv hade varit annorlunda, att jag kunde varit glad och lycklig istället för deprimerad och suicudal, att jag kunde varit  så kallad normal


Likes

Comments

Samhällets syn på psykisk ohälsa har varit den samma under flera år hundraden, psykiskt ohälsa sågs som ett brott, man var ett missfoster, oönskad och hatad av samhället.

Psykiskt sjuka behandlades värre än kriminella, dom låstes in i psyksjukhus; där dom blev misshandlade, svältande, mördade och suicidala, många blev inlåsta med hopp om att dom skulle få hjälp och bli frisläppta en dag vilket dom aldrig blev då dom sågs vara obotliga och det mest skamliga av samhället.

Samhällets syn på psykiskt sjuka har skapat en attityd där vi skiljer på fysiskt sjuka och psykiskt sjuka människor, som om det vore två helt olika saker.

Attityden dem flesta har i dagens samhälle är att ”om jag inte kan se det så finns det inte” för att människor i storhet är rent utav IQ befriade, dom tänker inte längre än vad deras näsa räcker.

Det är mer acceptabelt att vara hemma och sjuk om man har en fysisk sjukdom än psykisk sjukdom även fast det är ungefär samma sak, tillexempel cancer, vi kan inte se att någon har cancer men om någon blir diagnostiserat med det så är det så klart att dom inte ska jobba eller ta i för mycket men om någon är deprimerad så får man ofta höra att ”sluta tänka så negativt” eller ”det är bara i ditt huvud” vilket man aldrig skulle säga till någon med cancer, psykiskt sjuka förväntas att prestera lika bra som en frisk person.

Så klart så finns det stigma mot fysiska sjukdomar men dom är ändå mer accepterade än psykiska sjukdomar

Enligt en rapport från folkhälsomyndigheten så hade 51% av kvinnor som deltagit i statistiken något slags problem med psykiska besvär i åldrarna 16-29 år 2015, och 32% av männen mellan åldrarna 16-29 samma år.

Enligt Mind så registrerades 8215 självmordsförsök under 2014 samt att självmordsstatistiken blivit högre bland unga i åldrarna 15-24 sedan 1980-talet, åldersgruppen med högst självmordsstatistik är personer från 45-65+ och

År 2014 så försökte 2303 ungdomar mellan 15-24 att ta livet av sig och av dom så dog 170

Den vanligaste psykiska sjukdomen i Sverige är olika ångestsyndrom som till exempel: Ångest, Panik ångest, Social fobi och OCD.

Efter ångestsyndrom så kommer depression som näst vanligast, depression och ångest hänger ihop så om du har ångest så kommer du med stor sannolikhet att få depression också och så tvärtom om man har depression så får man ångest.

På tredje plats så kommer ätstörningar som anorexi och bulimi, med dom flesta psykiska sjukdomarna så kommer det självdestruktivt beteende som till exempel att: skära sig själv, bränna sig själv och svälta sig själv är några vanliga sätt att skada sig själv på, varför någon gör det är för att det hjälper att ta bort ångesten för en stund, det kan jämföras med narkotika eller alkohol missbruk, där man får en kick och ångesten försvinner.

Fakta: Psykiskasjukdomar.se / MIND / Folkhälsomyndigheten

Likes

Comments

Min fina lillasyster ska dra till Stockholm för att kolla in de gymnasium hon sökt ( S:t Martins och S.t Eriks ) hoppas att hon kommer in men ändå inte, vill inte att hon skall lämna mig och kan inte skydda henne från idioter om hon drar, hon fyller dok 16 så tror hon klarar av det, sen så kommer det att bli väldigt tomt här om hon drar till Stockholm.

Likes

Comments

Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat och Youtube är vanliga sociala medier idag. Vår konsumtion av sociala medier har blivit som en besatthet, vi försöker visa upp ett liv som ibland inte riktigt stämmer med verkligheten.

Sociala medier är för det mesta en positiv sak; det uppfanns för att kunna hålla kontakten med familj och vänner men även att kunna få kontakt med nya människor men med det så kommer även mycket problem som till exempel sexism.

Sexism betyder att man utnyttjar eller förnedrar människor på grund av deras könsidentitet och stereotyper av hur man ska vara och bete sig som man respektive kvinna.

Exempel på stereotyper och sexism är hur man framställer kvinnor och män i olika situationer som till exempel om en kille skryter om hur många han legat med eller vem han legat med så ses han som kung men om en tjej gör samma sak så blir hon en hora eller att killar måste vara ”manliga” och inte får vissa känslor medans tjejer kan.

Ett annat exempel är USA valet 2016 med Donald Trump och Hilary Clinton, som var mer smutskastning än debatt enligt de flesta, att Trump vann är inte enbart på grund av att folk håller med om hans rasistiska åsikter utan även för hans sexistiska åsikter som dom flesta bara ser som ett roligt ”skämt” vilket bara visar hur sexistisk världen egentligen är om man tar kvinnoförtryck som ett skämt.

Zara Larsson är både hyllad och hatad för hennes åsikter när det kommer till feminism, för något år sedan så tog Zara en kondom och tog på den på sitt ben för att motbevisa killar som säger att deras kukar är förstora för kondomerna och visa för alla att det bara är lögner, Zara är väldigt social och uppdaterande på sina sociala medier och använder sitt kändisskap för att påverka människor och uttrycka sin åsikt.

Ofta i sociala medier om man uttrycker sig som feminist så blir man kallad för ”manshatare” då folk har missförstått ordets betydelse. Att vara feminist betyder inte att man vill att kvinnor ska ha det bättre än män utan att man vill att kvinnor och män ska ha exakt samma rättigheter och skyldigheter i samhället.

Sexism kommer antagligen inte att försvinna dom närmaste åren då det är 2016 och vi kämpat för kvinnors rättigheter sedan väldigt långt tillbaka. Oftast om man tar upp sexism mot kvinnor i sociala medier så är det alltid någon som tagit illa upp och ska komma med olika argumentet att det finns sexism mot män också, vilket egentligen inte har så mycket med saken att göra då män är majoritet och har mest makt i samhället. Visst finns det förtryck mot män vilket är ett problem men jag anser att vi borde fokusera på att kvinnor får samma rättigheter som män och sedan ta tag i resten av problemet som då är någorlunda utjämnat mellan könen.

Likes

Comments

Rekommenderar att kolla in SVTs nya tv-serie "30 liv i veckan" som handlar om självmord, där de träffar överlevare anhöriga och forskare som pratar om självmord och vad vi kan göra för att människor i vår närhet inte skall ta sina egna liv.

länk: Avsnitt 1. 59 min. Del 1 av 3.

Likes

Comments

Den 2 november 2016 var jag i samma sitts som för nästan ett år sedan, jag orkade inte bry mig längre och ville bara försvinna.

Så efter alla hade gått och lagt sig, gick jag ner till köket och låste upp medicin skåpet och tog bruken med 665 mg alvedoner och gick upp på mitt rum igen, satte mig i sängen och skrev hejdå till min bästa kompis som visste precis vad som var på väg att hända så han ringde upp mig för att få mig att inte ta tabletterna men det var försent för när jag svara i telefonen hade jag redan tagit närmare 30 stycken och han skrev till min mamma som låg och sov på nedervåningen och bad mig att berätta för henne vad jag gjort, så jag gjorde det för att få tyst på honom.

Efter jag hade sagt det till mamma var hon arg och ledsen, pappa var arg och min syster var arg, alla var arga och jag kunde inte sluta gråta, denna gång så hade jag inte sagt något till någon om vad jag tänkte göra som jag hade gjort första gången, så jag tror det kom som en chock att jag hade gjort det igen.

När jag kom in till sjukhuset var jag tvungen att dricka aktivt kol igen och efter det fick jag ett rum på barn och ungdoms avdelningen, där jag fick drop och motgift sedan gick jag och la mig för att få lite sömn innan sjuksköterskorna kom in igen för att ta blodprov varje timme men runt 3-4 tiden började jag spy och fortsatte spy ända tills 6 tiden då allt gick åt helvete, jag började skaka okontrollerbart, kunde inte prata och ville spy men kunde inte röra mig, jag var på väg att bli medvetslös, så jag skickades upp till intensiven där jag fick lugnade och somnade.

Min kropp höll på att ge upp eller så var det en sen reaktion på tabletterna men iallafall så är det sista jag kommer ihåg att jag börja skaka och resten fick jag reda på efteråt men när jag vakna ville jag bara få mer lugnade så jag kunde få sova bort allt och alla, jag mådde så dåligt men då sa en sjuksköterska det snällaste och mest förstående någon någonsin sagt till mig, att det inte var mitt fel och att det är vad depression gör med människor, att jag är sjuk och behöver bara få rätt hjälp så kommer allt bli bra.

Fortfarande så ångrar jag inget jag gjort varken första eller andra gången och även om jag hade gjort det så finns det inget jag kan göra åt det, för det som är gjort är gjort.


Likes

Comments