I sengigi får man verkligen uppmärksamhet om man är vit. verkar som de flesta aldrig har sett en vid turist förut. alla ville ta kort på och med oss hela tiden, rätt så jobbigt. det var nästan bara lokalbefolkningen som vistades där. vi hittade ett boende på taket , man sovde som i ett tält utomhus ,det var ganska  i mysigt. jag och tua lärde känna en kvinna som reste ensam och hon hittade en personlig förare. så vi bestämde oss för att lämna sengigi och dra vidare till ett ställe som heter kuta Lombok. på vägen till kuta Lombok stannade vi och såg vattenfall och "pink beach" skulle inte påstå att stranden inte va så rosa, men några rosa korn fanns det i sanden.

kuta Lombok skulle jag mycket hellre rekommendera! lagomt med turister, fantastisk miljö. vi hyrde moppe alla dagar vi vart där, biljett typ är ett måste eftersom det är fantastiskt att köra bland alla berg och miljön. det finns fantastiska stränder i kuta Lombok, helt makalösa Stränder faktiskt! träffade även på några konstiga djur lite här och lite där. såg ut som noshörningar typ , men va någonting annat. dom besökte oss bland annat på stranden lite sådär random.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gili Air är värdens paradis ! det är verkligen ett måste om man har vägarna förbi. det finns tre giliöar som ligger nära varandra. Gili T är den största med mycket liv och fester medan Gili Air är den som är lugnare och sedan finns Gili meno som är väldigt lugnt.

vi valde i alla fall ön Gili Air eftersom vi vill leva lite lugnare ett tag efter allt liv i canguu och kuta. vi bodde i en bungalow för 200 000 rubia , vilket motsvarar ungefär 67 svenska kronor var. Det som jag verkligen älskar på dessa öar är att det är totalt förbjudet att köra fordon där. den enda trafik som finns på öarna utförs med häst och vagn vilket är väldigt mysigt och lugnande. maten var fantastiskt , det fanns inga jobbiga försäljare , bra priser, fantastiska solnedgångar, fantastiskt vatten, fantastisk musik , exakt som ett paradis.
det tåg oss 40 minuter att jogga runt hela ön.

men vad kan man hitta på ?
en massa. finns nattdykning, snorkling ,ute bio , yoga, mat kurser, dyk kurser ,massa olika dags utflykter till andra ställen. Vi tog en dagsutflyk med båt för att snorkla , det var riktigt häftigt , simmade bland annat med jätte stora vatten sköldpaddor. det gjorde verkligen ont att lämna denna ö.

Likes

Comments

Avståndet mellan canguu och kuta är inte så långt . Vi gick dit och det tog ca 2 timmar , dock inte att rekommendera att gå i en sådan värme haha... I canguu är surfingen lite seriösare och större vågor, här hänger alla "hipsters" kan man säga. finns väldigt många mysiga restauranger och caféer som tillagar glutenfritt, rawfood, vegeterian och så vidare, riktigt god mat har dom! vi bodde i ett homestay som oftast är mycket billigare eftersom det är privat. vi hittade ett ställa för 50.000 rubia natten vilket är ca 40 kr, mycket billigt. vi hyrde en moppe för att kunna ta oss till stranden , galen trafik, jag skulle säga att det är bättre att hyra moppe
då man kommer ut ur storstaden istället. det är vänster trafik helt utan regler , men vi överlevde gott och väl. på kvällen är det helt underbart att sitta och kolla på solnedgången och den perfekt platsen att göra det på var canguus strand. många kommer dit för att bara hänga och lyssna på livemusik medans solen går ned. även väldigt mycket party i canguu på kvällarna. dom är även väldigt galna här eftersom varje tisdag har dom tacos and tattoo. man äter alltså tacos och får sedan en gratis tatuering

en till sak att göra i canguu är att hyra en moppe , inte för att köra i staden utan köra bland små byar och även besöka Tana Lot tempel , en bra turistsevärdighet

Likes

Comments

Lite kort information om Kuta Bali där vi stannade i 4 nätter.

för det första så var resan till Bali väldigt jobbig, slitsam. vi sov kanske 5 timmar på tre dagar.

Landade med planet i Denpasar för att sedan ta en billig taxi till kuta. Kom alltid ihåg att taxin är billig, låt dig inte blir lurad. vi hade bokat ett boende de första 4 nätterna på ett ställe nära stranden, där surflektioner anordnas. Det var många ungdomar i 25 års åldern som bodde på detta camp. trivsamt och prisvärt , med egen toa och dusch. betalade ca 120.000 rubia natten vilken motsvarar ca 100 kr.

det kryllar av restauranger och butiker i kuta. kan hitta mat i många olika prisklasser, de dyraste restaurangerna ligger vid havet. kuta strand är för ny börjar surfare. Det är ett måste att hyra en bräda och prova surfa, faktiskt väldigt svårt. i kuta finns balis största nattklubb, jag och tua drog dit en kväll och vi hade det riktigt roligt där!

Det är väldigt mycket folk i kuta , även väldigt jobbiga försäljare. Stanna inte för länge i kuta för det finns väldigt många bättre ställen man kan dra till i Bali. Men för surfning av nybörjare, shopping och fester så är kuta bra. Kom ihåg att trafiken här är galen, är som ett helt dagsprojekt att ta sej över vägen , och lever om väldigt mycket från trafiken


Likes

Comments

Tänkte visa lite bilder av en konstnär som heter Oliver Ashworth- Martin. Jag tycker att han har en egen stil som gör allt han gör mycket spännande. Han kommer från Storbritannien men har flyttat och lever nu i Australien. Ni hittar han med instagram namnet: @ Oliver_ashworthmartin


Han skriver på sin instagram att han tar sin inspiration till sina tavlor av det uråldriga landskapet som en gång i tiden fanns, särskilt får han sina ideér från frön som finns i olika växter.

Men tavlor är långt ifrån än vad han mer gör. Han gör väldigt annorlunda och spännande skulpturer. Jag har aldrig förr sett en konstnär som använder sig av denna teknik, vilket är väldigt häftigt.

Likes

Comments

Jag kan verkligen rekommendera alla att besöka detta ställe. Det är i Umeå och är otroligt vackert. Det är som en äventyr stig där man kan gå olika vägar, sedan är det delat upp i olika världsdelar, exempel asien, Europa och så vidare. Dom har sedan planterat planter och olika träd sorter som hör till den världsdelen, riktigt häftigt. Sedan finns det massvis med grillplatser samt ett café och konstutställning. Men tänk på att om man har problem med att gå så ska man nog inte utsätta sig för detta ställe. Det är nämligen väldigt branta backar och väldigt ostadiga plank.Likes

Comments

Då var den veckan över och nu blir det till att repa Peter Pan till kommande vecka!

Man kan säga att rumpnissarna var populärast bland barnen :)

Likes

Comments

"Sommarsalongen"

Dagen har gått ut på att hänga upp allas konst för kommande två helger samt vecka. Ni kan besöka oss i Lyckseles konstgalleria den 22-23 juli mellan 12-16 samt helgen den 28-29 mellan 11-14. Kommer även kunna gå ut och in hela nästa vecka. Vi ses!

Likes

Comments

Idag var det midsommar dagen och min mamma och pappa har tagit sitt pick och pack och dragit till Kroatien vilket betyder att jag blir kvar med hunden och huset i en vecka. Känns väldigt skönt med tanke på att moder har lämnat massvis med mat. Hon tror nämligen att jag ska svälta ihjäl annars...

Men annars har jag och Manfred ätit lunch med hans föräldrar samt gymmat, Manfred fick agera PT till mig och kan bara konstatera att mina armar kommer vara som mos imorgon. sedan fick vi besök av vänner så vi hade spel kväll. Blir att kliva upp tidigt imorgon eftersom jag ska spela min första match på tre år med Betsele If , det är nämligen min modersklubb. Jag är super taggad!!


Likes

Comments

Har inte bloggat sedan julas , vilket är ett tag sedan... Men nu börjar mina fingrar klia. Då man inte har någon uppgift i skolan man måste skriva på så inser jag faktiskt att jag verkligen tycket om att skriva. Samt att jag otroligt lätt blir understimulerad, vilket gör att en blogg passar perfekt då man känner sig uttråkad. Så därför bestämmer jag mig för att börja uppdatera bloggen lite mer framöver. Det kommer att hända och händer massvis med saker i mitt liv just nu. Jag är övertaggad på allt som komma skall och allt känns helt fantastiskt. Känner mig bara så jäkla inspirerad och motiverad , vilket jag inte känt på länge !
Likes

Comments