Header

Det är ungefär en månad sen som jag tog överdosen och hamna på sjukhuset, den första veckan var bra, jag mådde bättre än vad jag någonsin gjort men dom 3 andra veckorna till idag har varit ett helvete.

Inte bara ångesten utan tankarna har kommit tillbaka, dom onda tankarna, jag har även mardrömmar om sjukhuset och tankarna jag hade då, känslan av att vara instängd i sin egen kropp.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Förlåt för ingen uppdatering runt jul och nyår, har haft mycket att göra, firade jul 5 gånger på olika ställen med släkten.

Så terminen börjar på fredag av någon jävligt konstig anledning, stressigaste terminen på hela högstadiet; sista året i nian, men jag blir av med min tandställning på torsdag så är taggad för det men jag önskar alla ett gott nytt år och att alla mår så bra som möjligt.

Likes

Comments

God Jul allihopa, hoppas alla har en riktigt bra jul. 🎄

Likes

Comments

​Tagga Jullov nu då.

På väg mot sista halv året i nian och alla Nationella prov, har fått mitt terminsbetyg för höst terminen 2015 och funderar på vad jag skall välja för linje, tror att det blir Restaurang eller Sam beteende, vet inte vad jag skall välja ännu om någon går någon av dessa så skulle jag jätte gärna hör vad ni tycker om linjen.

Likes

Comments

​Hej, nu, anledningen till att jag började blogga igen är på grund av att kvällen den 2 december 2015 satt jag på min lillasysters rum med en karta av mina anti-depressiva tabletter, jag tog 10 st 100 mg tabletter sms:ade min mamma som satt i vardagsrummet en trappa ner; att hon var tvungen att skynda sig upp på min lillasysters rum efter det så var det in i bilen och skynda sig till akuten där jag blev inlagd från Onsdags kvällen tills fredags eftermiddagen.

Ångesten jag hade då var den värsta jag haft i hela mitt liv, jag kunde inte sova dom dagarna jag la inne, tanken på att jag hade sårat hela min familj, min klass och mina släktingar var outhärdlig men trots det ångrar jag inte vad jag gjort och kommer inte göra det, det var vad jag ville göra och jag gjorde det.

Dom senaste två veckorna har varit väldigt bra, jag har aldrig mått bättre i hela mitt liv, tyvärr så verkar inte dom känslorna dröja sig kvar längre, min ångest börjar komma tillbaka och så gör alla mina tankar också, jag gjorde det jag gjorde för att jag ville slippa alla dom dåliga känslorna och tankarna och inte för att jag ville dö utan jag ville bara inte leva, jag ville bara kunna andas igen.

Likes

Comments

Sista Veckan i skolan nu då, NO prov imorgon om ljud & ljus, schema bytande dag på torsdag: städning av skåp och korridorer och avslutning och betygs utdelning på fredag.

Likes

Comments

Ibland är jag osäker på om jag ska berätta för människor att jag är sjuk, jag vill inte att folk ska tro att jag är en psykopat eller överreagerande eller helt sjuk i huvudet på ren svenska och dom gångerna jag gör det så får jag ofta höra "sluta tänka på det bara" ​"det är bara i ditt huvud" ​eller den klassiska ​"du vill bara har uppmärksamhet" ​och det är inte bara jag, jag kan garantera dig att alla som någonsin sagt att dom mår psykiskt dåligt kan säga att dom blivit tillsagda detta.

Samhällets syn på Psykisk Ohälsa är rent ut av äcklig, man romantiserar det över hela världen för att man ska se ut som att man är speciell eller extra intressant man kan hitta det över allt: romantisering av psykisk ohälsa, på tröjor, muggar och andra materiella saker, allt för att tjäna pengar.

Romantiseringen av psykisk ohälsa är i sig ganska komisk för att för några tiotals år sedan så var psykisk ohälsa något man aldrig pratade om och är fortfarande så att säga tabu att prata om men för i tiden så låste man också in och behandlade psykiskt sjuka som kriminella, farliga och som samhällets avskum, dom ansågs farliga för samhället, så farliga att man var tvungen att gömma undan dom.

Här är vi 2015, och romantiserar sjukdomarna man då låste in, sjukdomarna som fortfarande inte ses som sjukdomar, det är bara något man kan tänka bort, tänka bort tankarna som säger att att man ska ta livet av sig, att man är värdelös och inte värd ett enda skit.

Folk ser inte psykisk ohälsa som en sjukdom. ta cancer till exempel: ingen skulle säga till en cancer patient, att dom bara ska sluta tänka på det so försvinner det eller att det inte finns att det bara är i deras huvud och att dom bara vill ha uppmärksamhet, så varför säga det till en psykisk sjuk människa?

Jag ser det så här: Cancer och till exempel depression är ungefär samma sak, om man inte får hjälp eller rätt medicin och behandling inom en viss tid så är det bara en tidsfråga innan man dör av sjukdomen eller i detta fall tar självmord, båda är lika dödliga bara på olika sätt och båda är lika hemska.

När någon tar det stora steget att ta slut på sitt lidande och tar självmord, så säger vi att dom är själviska och att vi inte fattar hur dom kan göra så mot oss men tänk på personen istället, tänk på alla tankar i deras huvud som du inte har en aning om, dom tankarna som ledde till deras beslut. Jag ser självmord som ett slut, ett slut på ett lindande, ett slut på en kronisk sjukdom som man aldrig riktigt kommer bli av med helt utan alltid kommer ligga någonstans längst bak i bakhuvudet, jag ser inte det som ​"människans mest själviska handling"

Likes

Comments

​Som sagt så kommer jag blogga om hur det är att leva med en psykisk sjukdom, jag kommer också att skriva min historia och förhoppningsvis få andra att berätta sina egna historier och jag skulle mer än gärna publicera andras historier här.

Mail: amelianilsson14@gmail.com

Likes

Comments

Hej, kommer att börja blogga igen.

Denna blogg kommer att handla om hur det är att leva med en psykisk sjukdom, jag själv är diagnostiserad som Deprimerad och som Suicidal anledningen är för att jag vill göra psykiska sjukdomar okej att prata om för i dagens samhälle så är det tabu att prata om psykiska sjukdomar.

Likes

Comments