Torsdagen den 16 oktober hade vi cross country regionals, och med godkännande ifrån sina föräldrar så kunde man gå och titta på dem när de sprang under den sista lektionen. Naturligtvis tar många tillfället att slippa skolan, och nästan alla elever ifrån vår skola gick och tittade. Det gick även ganska bra för vårat lag, och en av varsity killarna kom till och med tvåa. Tre tjejer och tre killar kvalificerade till state, där de bästa ifrån South Dakota springer.
På kvällen hade vi "Dig Pink Night" vilket innebar att alla klädde sig i rosa, vi hade lite dekorationer, och under volleyboll matcherna samlar vi in pengar för en familj i närheten av Webster som behöver hjälp. De gör det här varje år, och i år gick hela 1000 dollar till en familj vars son har cancer (jag tror sonen är ca 4 år)

Fredagen dagen efter blev jag sjuk - men hade morgon träning i volleyboll ändå. Vi åt frukost med laget, och på kvällen var det den sista amerikanska fotbollsmatchen på hemmaplan. Det var "dig pink" tema och hejaklacken (som mestadels består av tjejer) gjorde ett bra jobb - och jag har äntligen lärt mig en del av ramsorna. Vi förlorade dock matchen...

Lördagen, den 18, var aktiv trots att jag var sjuk. Familjen gick upp runt 8:30 och vi åkte till Aberdeen och shoppade fram tills lunch. Vi åt på ett ställe som heter "Pizza Ranch" - vilket var så himla gott och så onyttigt. Det är pizza buffé, sallads buffé, kyckling, mos, pizza efterrätter, såser, bröd och dricka utan stopp. Efter maten åkte vi till Tyler´s collage som hade deras homecoming vecka för att se på deras fotbolls match. Det var extremt fint höst väder, vi drack choklad och matchen var rolig att se på. De vann matchen - överlägset.
Vi shoppade lite till och hade sedan middag tillsammans med Tyler, en av Ron's bröder och Hannahs kusin. Det var en ny favorit! Och på vägen såg jag ett hus väldigt dekorerat och redo för halloween..

Söndagen gick jag för första gången i kyrkan här i Webster med Hannah och Nancy. Direkt efter gudstjänsten gick vi till en byggnad bredvid och hade lunch på ett event en religiös organisation anordnat. Det var olika bord med ett eget tema som "god bless america", christmas och "singing nuns". Nancy hade ett bord, i "life runner" tema. VI gick runt och minglade, tittade på de olika borden och efter ett tag fick vi alla hämta mat. En grupp utklädda till nunnor sjöng för oss och en dam hade några berättelser att dela med sig av. De gav ut små presenter, i lottdragning då alla fått ett eget nummer. Jag vann ett presentkort på pizza hut... Det var en annorlunda upplevelse.
På kvällen gick jag, Hannah och två andra på bio - och såg Maze Runner. Den filmen är GRYMT BRA!

Tisdagen den 21 hade vi Parent's Night på kvällen efter volleybollmatchen. Det som händer är att alla spelare blir presenterade tillsammans med deras föräldrar och alla ger sina föräldrar en present. Direkt därefter ger alla yngre spelarna presenter till the seniors - vi gav alla varsin kudde och godis. Vi i C-team vann vår första hemma match, mot ett riktigt bra lag!

Dagen efter ritade jag den här teckningen i skolan, och jag är ganska stolt över den eftersom att jag ritade fritt utan att rita av något

Torsdagen den 23 var en speciell dag. I multimedia hade vi en onormalt slapp dag där vi testade lite kostymer och peruker och där halva lektionen spenderades utomhus på skolgården där vi njöt av vädret.

Efter skolan hade vi den sista volleybollträningen - som hölls tillsammans med junior high eftersom att deras lokal var upptagen. På kvällen hade vi en konsert i skolan. Det var den första konserten jag varit med om, där vi sjöng ett "Frozen Medley" och var uppklädda i "robes".


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördag den 11 oktober var det pumpkin fest här i Webster. Under dagen hade de lite olika aktiviteter, mest för barn, så som ansiktsmålning, bakelse tävlingar med pumpa, olika fundraising aktiviteter och utställningar. VI gick ner runt 6:30 på kvällen för att titta på en parad som började kl 7. Det var Ron, Nancy och jag - och vi gick in och tittade på en utställning av pumpor målade av elementary school.

Vi fick varm choklad och ställde oss vid sidan av gatan med några andra släktingar/vänner/bekanta. Jag blev introducerad till en hel del nya ansikten, och kl 7 började som sagt paraden. Den bestod av olika traktorer, släp, fina bilar (gamla modeller och bondgårds-relaterat), fyrhjulingar, motorcyklar, gräsklippare, ambulansen, polisen, brandkåren och pumpor. Det mesta var dekorerat i hö, pumpor, julgransljus och banderoller/affischer. En del hade ett specifikt tema, så som prinsessbal och rosa bandet (cancer forskning). En del kom ifrån olika grupper; sjukhuset, polisen, skönhetstävlingar, Key Club, homecoming king & queen, folk som vill ha röster för ett val, diverse klubbar och privatpersoner. De flesta kastade ut godis mot barnen (vilket är anledningen att barnen går på paraden, smart drag för att få åskådare) och vi stod mellan två grupper av barn, så jag lyckades få en del godis barnen missade. Det hela var intressant att se.Och även high school bandet gick med i paraden


Likes

Comments

Måndagen den 29 september började Webster High School's homecoming vecka. 
Dagen var någorlunda normal; temat för dagen var pyjamas så alla gick runt i sin pyjamas, och i kören började vi titta på Frozen filmen - men resten av lektionerna var som vanligt. Och efter skolan hade vi även volleyboll träning som vanligt, fast i idrottssalen på skolan istället för i idrottshallen, där vi hade homecoming invigningen kl 7.30 på kvällen. 
Själva invigningen bestod av att alla som utövade en sport (cross country, fotball eller volleyboll, stod bakom scenen och blev uppropade en efter en att komma fram. Jag gjorde detta i och med att jag spelar i volleyboll laget, och det kändes lite pinsamt när man måste springa fram i ett rampljus och i en tunnel gjord av våra cheerleaders - med alla ögon på sig. När vi alla var presenterade gick vi och satte oss i publiken, och förra årets kung och drottning presenterades och satte sig på en bänk i mitten av scenen. Därefter höll tre coacher för respektive sport tal om hur laget var och vad de förutspådde för säsongen, och sedan presenterades årets nominerade. De presenterades två och två, en kille och en tjej, med titlar för vad de gjort eller var med i och alla killar satte sig på bänkar till vänster och tjejer till höger (sett ifrån publikens vinkel). Det var 12 nominerade för året, och efter att förra årets kung och drottning krönt årets kung och drottning så gjorde the cheerleaders en dans. Därefter sprang alla eleverna ut och samades runt ett stort "W" gjort av någon form av stål inlindat i tyg. Årets homecoming kung och drottning tände eld på "W"-et och resten av kvällen spenderades utomhus tillsammans. 

På tisdagen var det "hippie day" och jag lyckades få ihop något från min ganska tomma garderob. Lektionerna var normala, utöver kören är vi fortsatte se på film. Efter skolan hade vi dock vår första homecoming game i volleyboll. Temat för kvällen var att klä sig så konstigt man kunde - många hade på sig en morphling suite med shorts och accessoarer över. Varsity förlorade dock matchen stort.

Temat för onsdagen var "gender switch"vilket mestadels är roligt att se när killarna klär ut sig. Det var enklare för alla tjejer: bara att ta ett par tennisskor, sport shorts, t-shirt och en keps. Lektionerna var normala, vi började måla "wanted posters" i engelskan, och efter skolan hade jag vanlig volleybollträning. 

Torsdagen var en intressant dag. Temat var "klass färger" - freshmen är röda, sophomores svarta, juniors vita och seniors får välja sin färg, som i år var orange. Seniorernas tröjor var ganska smarta - de föreställde "prisoners" med nummer och datum de släpps fria (från skolan). Alla juniors och seniors åkte till Aberdeen på en collage mässa, även jag. Det påminde väldigt mycket om våra gymnasiemässor i Sverige - med olika bås för olika collage och gratis godis på vissa ställen. Vi åt lunch i centrum och när vi kom tillbaka till skolan fotograferades klasserna för deras "yearbook picture". På kvällen hade vi den stora matchen för veckan i volleyboll (och cross country hade en tävling, borta någonstans). Klädtemat var "jersey night" vilket innebar att varsity spelarna gav ut deras tröjor de inte spelade i till sina kompisar (så som killarna i fotbollslaget sedan gör på fredagen). Matchen var väldigt intressant och spännande. Det var den stora matchen och motståndarna var ett riktigt bra lag. Vi vann den första perioden men förlorade den andra och tredje - vilket gjorde att alla trodde att vi skulle förlora då det är först upp till 3 vinster. MEN vi vann den fjärde matchen! Och den femte perioden slutade 15-13 till BEARCATS! Skolandan var på topp!

Fredag, homecoming! Tema: skolfärger (marron, white and gold). Vi hade volleyboll träning innan skolan började (alltså kl 6 på morgonen) och vi fick pizza till frukost. Det första som hände när vi kom till skolan var dock att vi fick veta, via ett info möte, att byggandet av en flotte/vagn till en parad (det som är själva homecomingen) var inställt då det var för dåligt väder: kallt, blåsigt och risk för snö. Det var första gången sen 2007 som det hände - vilket var riktigt tråkigt. Istället försökte lärarna muntra upp oss och ha olika aktiviteter: se på film, ha fri data tid, spela bordsspel eller ha volleyboll turné... Vi höll bara på fram tills lunch, och då åkte vi ett gäng till Pizza Hut. Eftermiddagen hängde vi hos en person och spelade FIFA - fram tills matchen. Den stora homecoming matchen, the big fotball game! Tema: jersey's, men personligen blev det tema: vinterjacka och fem lager - så kallt var det! Vi förlorade matchen, stort, men hejaklacken var grym! Efter matchen firade/pratade vi kring en brasa (pga hur kallt det var). 

***

Likes

Comments

Lördagen den 20 september fick jag och Hannah skjuts till Watertown till hennes kusiner (Heather, Amber och Mariah). Runt 5 på eftermiddagen åkte vi och tittade på när Heather spelade volleyboll. När vi tittade på deras varsity match därefter blev jag lite imponerad - de är riktigt duktiga. På kvällen tittade vi på "A Walk To Remember" och åt tacos.

Vi gick upp kl 6 på morgonen på söndagen, fick en lyxig frukost med våfflor, scrambled eggs and bacon, och melon, innan vi satte oss i bilen och åkte mot Sisseton & New Effington. Vi stannade vid något som hette "Sieche Hollow" där vi tog en liten promenad.
(bild kommer eventuellt senare)

Sedan åkte vi vidare till Canyon Ranch - där vi mötte upp med Ron och Nancy. Vi skrittade en ridtur på en fin stig upp och ner i en skog - över en bäck, längsmed en sjö, nästan in i träd och en stund var vi uppe på ett ås där vi red under en lågt flygande örn. Det var riktigt häftigt - och en riktigt rolig upplevelse. Jag red en häst som hette Paige, och sadlarna är inte lika som de i Sverige som jag brukade rida med. Det enda som saknades var en cowboy hatt.

Efter ridturen åkte vi hemåt, med ett stopp där vi åt medtagen lunch och vilade lite.

Fredagen den 26 september hade vi ingen skola, men jag gick upp 5:50 am och gick ut och sprang med Nancy. Jag har gått med i Key Club - en klubb på skolan som håller på med "volunteer work" och 8:05 åkte jag och Hannah och lämnade bakelser till Key Club. Därefter åkte jag till idrottshallen och sorterade "cookie dough" leveranser för volleyboll laget (-och vi fick dessutom pizza till frukost). 

Lördagen den 27, åkte jag och Ron till Nancys systers farm. I went with them in some of the harvesting machines! De hade även cattle. Det var roligt, och en annorlunda upplevelse. 

Den här bjässen till vänster slaktades på måndagen två dagar senare :(

***

Likes

Comments

På lördagen hade jag sovmorgon, och mitt andra skypesamtal hem till Sverige. Det var intressant att se mitt rum städat, och katten gjorde mig lite "homesick". Under frukosten fick jag även se att min intervju har kommit ut i tidningen...

Inte mycket hände; jag, Gabby och Hannah tog en cykeltur och mötte senare upp med en tjej ifrån Waubay - Brianna. Vi åkte till ett litet fik, samma som jag åt på med volleyboll laget, och åt en "appetizer" och kollade sedan på Avatar hemma hos oss.

På söndagen, 7 september, gick jag upp 5:15! Jag, Hannah och Ron behövde åka tidigt till Sioux Falls för att heja på Nancy, som skulle springa ett maraton.

Hannah, som springer i cross country, var riktigt duktig på att heja - hon lyckades till och med sticka ut huvudet genom takluckan på bilen för att heja på Nancy när vi åkte på en bro över löparna. Nancy lyckades springa ett helt maraton - på 4h och 23 min! Hon var jätteduktig!
Efteråt shoppade vi lite - och jag gjorde några riktigt bra köp...

***

Måndag. Jag missade min volleybollträning, som var på morgonen. Vi gjorde ett konstigt IQ test, två och två, i psychology. Vi skrev klart vår pjäs i engelska och vi började göra en ny teckning i multimedia: literal art papercuts.

Efter skolan fick jag skjuts till idrottslokalen. Bakom den finns en stor golfbana och där hölls en cross country tävling. Cross country är en "sport" som egentligen bara går ut på att springa, i någorlunda terräng (gräs), så fort du kan en viss sträcka - tjejer 4K och killar 5K. Det var annorlunda - och man behöver gå och försöka genskjuta deltagarna om man vill se dem springa och hjälpa till och heja på dem. Jag gjorde detta för varsity tjejer. Men för Varsity killar, och JV killar och tjejer såg jag på vid målsträckan - vilket är roligt då det är där sprinterna sker

Tisdag. Vi fick gå från vår andra lektion för att lyssna på en föreläsning för Rachel´s Challenge. Det var ganska inspirerande och några grät - även killar.

Onsdag hade vi skolfoto.

Torsdag, 11 september, hade vi en redovisning av vår pjäs i engelskan - och vi i volleyboll laget behövde klä upp oss igen. 4:30 PM åkte laget till Britton i en typisk gul skolbuss för att ha vår första borta match.

Rachel Joy Scott:


Likes

Comments

Tisdag, 2 september, började skolan igen och vi hade en lite tuffare volleybollträning. Dagen efter, på onsdagen, hade jag mitt första test här - vilket var hur enkelt som helst eftersom att vi fick ha ett A4 papper med anteckningar bredvid oss under testet. På min sista lektion, multimedia, började vi jobba med "Rachel's Challenge". Det kommer ifrån en tjej som heter Rachel Joy Scott, som blev skjuten först utav 12 elever under en av de första stora "skol skjutningarna" här i USA. Efter hennes död hittade hennes familj några av hennes anteckningar och en av hennes assignments där hon skrivit en massa quotes och synpunkter. "Rachel's Challenge" kommer ifrån en av dessa anteckningar.


I multimedia har vi alltså börjat jobba med det här, och denna lektion började vi göra affischer som vi ska sätta upp runt skolan för att upplysa alla - då det kommer en del som arbetar med det här till skolan den 9/9. Samt några affischer bara för att sprida positivitet.

Efter lektionen så slutade skolan och volleybollträningen var väldigt enkel då vi bara gick igenom en del inför matchen dagen efter.

***

På torsdagen, den 4 september, behövde jag klä upp mig till skolan då vi skulle ha match i volleyboll på eftermiddagen. Varje gång det är en match eller tävling i en sport måste alla som går på den sporten klä upp sig. Skoldagen flöt på ganska bra; ett test på engelskan och i multimedia gick vi ner till "Centrum" och frågade butiker om de kunde sätta upp några av våra posters till Rachels Challenge. Några av affischerna satte vi även upp i skolan.

Runt 5 fick jag skjuts ner till idrottslokalen där volleybollen hölls. De yngre lagen - sjuorna och åttorna - hade deras matcher först, sedan C-laget, "JV"-laget och sist den stora Varsity matchen. Eftersom att jag är nybörjare i volleyboll så spelar jag matcher med C-laget (fast både C, JV och Varsity tränar tillsammans). Därför kunde jag börja med att titta på de yngre innan jag själv behövde spela. Jag var dock inte inne så mycket eftersom att jag inte ens sett en match tidigare och sa till coachen att jag inte ville spela för mycket. Vi spelar bäst av tre matcher, och vi förlorade två perioder, men det var jämt i spelet. 

Att titta på när Varsity spelade var mycket intressantare - det är imponerande att se deras "spikes", servar och hur de lyckas kommunicera med siffror och ett enstaka ord. VI förlorade första perioden, vann andra och förlorade tredje och fjärde - vilket innebär förlust av matchen då de spelar först upp till 3 vinster. Men det var fortfarande kul, och fotbollslaget (tillsammans med vi andra elever som inte spelar) gör en rolig hejaklack - då tydligen den här sporten är den killarna ger tillbaka för hejaklacken de får på deras matcher.

Det blev en sen kväll, men skolan började som vanligt på fredagen. Det ända intressantare som hände var att vi började skriva vår egna akt på engelskan. Efter skolan, och volleybollträning där vi fotograferades, så åkte vi till en borta fotbollsmatch. Temat var neon färger, och det var en intressantare match än den första eftersom att motståndarna var bättre och gav lite mer motstånd. I slutändan vann vi dock med 25-22. Det var även kul att se motståndarlagets maskot - en varg - som gick runt och dansade löjligt och underhöll barn på hemmasidan.

Vi åkte två bilar efter varandra, så vår grupp var ett gäng på nio. Och på vägen hem stannade vi på Donken.

***

Likes

Comments

LÖRDAG åkte vi ut till the Lake Cabin igen. Ron, Hannah och Jag var ute i trädgården ett tag.

Sedan gick vi över till kusinerna. Efter någon timme (och en kort sovstund) kom Heather med två av hennes kompisar. Vi var ute på "the raft" ett tag...
Till middag grillade vår familj korv, med smores till efterrätt. Heather och hennes två kompisar kom över i tid till efterrätten, och då gick Ron, Nancy och Tyler in. När det blivit tillräckligt mörkt hade vi några "nightgames", vilket slutade med att vi fem hämtade Amber och några glowsticks och "played tag". Det låter lite fånigt - men det var hur kul som helst och det enda man såg var glowsticksen vi hade som halsband.

SÖNDAG gick vi upp runt 7 för att gå till kyrkan. Det var min första gång i kyrkan och det var ganska annorlunda med alla bugningar och de inbyggda knädynorna som fanns i varje rad (som man bara har framme vid altaret i Sverige).

Efter lunchen kom två killar, och hela gänget: jag, Hannah, de tre kusinerna, två tjejkompisarna och de två killarna hade ett häftigt "mud-tug-war" och ett helt vanligt snöbollskrig med gegga istället för snö.Kriget ledde till att alla hoppade i sjön för att skölja av sig - vilket i sin tur ledde till att vi drog ut raft-en. Vi hade ett kort vattenballongskrig och sedan åt vi. Vi tog det lugnt, en kille fick en makeover och runt 6 pm åkte gästerna hem. Resten av dagen hände inte särskilt mycket.

MÅNDAG hade vi sovmorgon. Vi åkte en sista rundtur med båten innan vi drog ut den - och dess parkering - ur vattnet inför vintern. After lunch we went tubing again. Kusinerna var med och det var lika kul som tidigare och den här gången försökte Ron specifikt få Hannah att ramla av - vilket hon i slutändan gjorde. När det började blir lite kallt solade vi och sedan gick vi till "Camp Coneflower" vilket är ett sorts tält som kusinerna har på ett av deras fält/landområden. Det var mysigt och det var bara Jag, Hannah, Amber och Mariah.

Runt 5 åkte vi hem till Webster, då jag hade volleybollträning 7-8 pm.

***

Likes

Comments

Tisdag, och vi har det andra quizet jag gjort här - den här gången i engelska. Det var lätt, och efteråt kunde vi para ihop oss två och två och fick en karaktär ifrån boken som vi skulle rita, måla och beskriva med 5 adjektiv. Jag jobbade med en tjej som heter Abigail, hon hittade orden, jag ritade och tillsammans målade vi

Hittills är lektionerna roliga, och i kören har vi börjat arbeta med ett sånghäfte av ett Frozen medley.
Kvällen slutade med volleybollträning och tacos.

Onsdag; vi får ny assignment och jag lär mig några namn i kören bland "the supranos". På engelska lektionen får vi våra chrome books, vilket är en laptop som egentligen bara består av ett nätverk.

Vi hade en lite tuffare volleybollträning... En övning bestod av att vi skulle göra 8 servar och för varje miss behövde vi springa en "idioten", och trots att jag gjorde en lättare variant behövde jag springa två. I slutet av träningen fick vi våra match kläder.

-Bild på laget kommer senare-

Torsdag hände inte mycket annat än att vi fick en ny assingment i engelska, och det var den sista dagen i skolan min första skolvecka.

***

Fredag, 29/8, hade jag volleybollträning kl 7:30 am till 9 am och direkt efter träningen åkte vi och åt frukost tillsammans hela laget på ett sorts café.

På eftermiddagen började vi göra oss redo för den första american fotball matchen. Temat för matchen var att alla skulle ha på sig "togas" - vilket vi lyckades få ihop.

Det var riktigt coolt att se, precis som på filmer med cheerleaders och allt. Bandet spelar till och med i början. Och vi vann matchen med 49-8!

***

Likes

Comments

Redan andra dagen i skolan bytte jag från culinary till engelska, som faktiskt var relativt kul jämfört med våra lektioner. Vi fick bara en bok av en pjäs "The crucible" och alla som ville fick en karaktär att läsa medan läraren läste alla "tråkiga" saker emellan replikerna.
Vi fick även en hemläxa (+ en uppgift att föra dröm-dagbok) i psychology...

På lördagen åkte vi ut till stugan igen, där vi tittade på film med kusinerna.

På söndagen var vi lite kreativa och ritade lite

Lite "tubing" gjorde vi också, trots att det var väldigt vågigt. Jag åkte med Heather igen, Hannahs tredje kusin som inte är med på båtbilden, och jag ramlade av för första gången (två gånger faktiskt). Men det var hur kul som helst, nästan roligare än tidigare på grund av vågorna.
Det sista vi gjorde innan vi behövde lämna stugan igen var att sola på några madrasser ute i gräset - vilket kändes riktigt somrigt.

På måndagen hade jag det första quizet i USA, vilket bestod av 12 meningar där man ska para ihop dem med vilket ord som det definerar. Hur lätt som helst med andra ord. Jag fick en ny hemläxa i engelska, som även den verkar väldigt lätt, och sedan hade jag volleybollträning.

Träningen slutade med att hela laget gjorde the ALS Ice Bucket Challenge, då fotbollslaget (american fotball) nominerat oss.

-video kommer-

***


Likes

Comments

Så... Första dagen i High School avklarad!

Jag vaknade upp runt 6:30, så nervös som jag var för att försova mig. Skolan började 8:20.

Det första som hände var att vi hade ett stort möte för alla high school elever i 40 min... sedan ett klassmöte där vi bestämde "president" (ordförande) och några andra saker... och sedan började lektionerna.

Min första lektion var choir, men eftersom att kören och bandet har samma lektionssal så är lektionen uppdelad i två där man är i biblioteket ena halvan och musiksalen den andra halvan. Båda lokalerna har lärare, eftersom att man i biblioteket (study hall) måste jobba med hemläxor eller läsa en bok. Vi började i biblioteket, men eftersom att det var första lektionen första dagen så hade vi självklart ingen läxa och läraren där sa att den här gången kunde vi få sitta och prata... När vi bytte med bandet och kom in i musiksalen körde läraren först en konstig uppvärmning som jag inte lyckades hänga med på så bra (alla andra har tydligen haft choir i några år och det är få nya). Resten av lektionen pratade han om målen han har, hur enkelt det är att få toppbetyg och att man måste komma på konserterna om man inte vill sjunga solo - utan papper - för hela klassen.

Jag hängde med en annan junior till min andra lektion: psychology & socialogy. Läraren där verkar jättebra och har vissa privilegier jag gillar - som att man kan få sova i slutet på lektionen om man är klar med allt sitt arbete (eftersom att ingen får lämna klassrummet förrän klockan ringer till rast). Självklart kan dessa privilegier tas bort om vi inte sköter oss... Han förklarade bara reglerna, hans förväntningar och lite om vad vi ska arbeta med, och sedan fick vi gå eftersom mötet med alla elever på morgonen dragit ut på tiden. 

Jag hittade med lite hjälp till nästa lektion - culinary. Läraren där berättade såklart också om förväntningar, regler och arbete - men här fick vi även lov att arbeta lite. Först tog hon upp bilder på några maträtter som tidigare elever gjort - väldigt "fina" maträtter som man inte ser vad det är, och sedan bad hon oss beskriva det vi såg. Något jag tog för friterad kyckling visade sig vara getost rullad i brödsmulor... Därefter gav hon oss alla varsitt papper med en skåpbils-bild på - och bad oss måla vår egna "food van" och skriva på baksidan hur vi tänker locka kunder, vilken utrustning man behöver, och menyn (med priser). Vi fick en halvtimme på oss och sedan skulle vi tydligen göra en kort presentation av vad vi fått fram. Det enda jag kom på var att min "food van" skulle heta Melmoon och sälja milkshakes och frukter doppade i choklad... Efter bara en lektion avskyr jag detta ämne. Och att det bara är yngre, högljudda killar och två andra tjejer gör det inte mycket roligare. 

Efter culinary mötte jag upp med Hannah och Gabby för att åka snabbt till subway för lunch. Vi har typ 25 minuters lunch, så det blir lite stressigt. Vår lärare i Home Room, typ som studyhall fast i ett riktigt klassrum, tillåter dessutom inte att vi äter i hennes klassrum (hon är tydligen ogillad och sträng). Vi hade Home Room i en halvtimme - som de flesta, inklusive jag, spenderade genom att sitta tysta och försöka fördriva tankarna.

Sista lektionen var multimedia, en klass med 9 seniors, två yngre elever och jag. Läraren här verkar vara helt okej, och eftersom att hon är relativt ny så har vi ganska fria tyglar. Vi fick samma genomgång om regler och förväntningar och sedan fick vi leka runt lite i paint. På grund av några seniors behövde jag dock berätta lite om Sverige - så det blev den enda lektionen jag behövde presentera mig själv i... 

Skolan slutade 3:30 pm, och då fick jag skynda mig till volleybollträningen. Jag fick skjuts av Gabby och Hannah till "the armory" där träningarna hålls och träningen började strax innan fyra. Det var dock ingen speciellt hård träning, och när de yngre spelarna (tyvärr tillhör jag den gruppen eftersom att jag är så pass ny) fick gå så stannade jag kvar och övade med vår assisterande coach tills de äldre var klara. De 10-15 min var jobbigare än hela träningen.

När jag kom hem åt jag tacos, bytte om och fick skjuts av Nancy till poolen - som hade gratis inträde för kvällen. Jag åkte strax efter 7, och vi höll på i en timme tills poolen stängde. Efteråt åkte vi hem, bytte om och åkte ut på cyklarna (det var jag, Hannah och en till). Runt 8:30 kom vi äntligen hem för att stanna - och duscha och sova.

Likes

Comments