View tracker


Nu har del tre av vår resa börjat på allvar. Det är nytt år och helt plötsligt i mitten av januari. Vad hände? Efter Jul, Kuala Lumpur äventyren, skolan började den 4:e, en orkan tog oss med S T O R M och Minelle fyllde 1 år den den 11:e så har dagarna bara flugit iväg och snart är det 28:e och mina föräldrar kommer hit.

Shit va fort det gått, sen så är det snart bara lite över två månader till " vårvärmen" hägrar😁. Nog om det.

Den allra vanligaste frågan man får är hur får ni dagarna att gå? Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det men de går. Du skaffar dig rutiner och måsten här också med, men av lite andra dimensioner kanske. Vår vanligaste dag här ser ut enligt följande:

Klockan ringer och det är dags att väcka Bastian klockan typ 08:00 för frukost och skola om inte Minelle redan lyckats med det. Izabelle har redan varit uppe någon timme och avklarat din nästan obligatoriska Morgonjogg på stranden med kompisen Maja.

Vi andra äter frukost och sen så går vi alla eller någon av oss med till skolan och lämnar av. Där träffar man andra föräldrar och det planeras nåt, oftast blir det stranden i närheten om man inte planerat något dagen innan eller om vädret är kasst.

Strand, bad, pool, promenad och en massage för vissa brukar det bli innan det blir dags att bestämma lunchplaner. Oftast går vi upp till vägen och äter på vårt "hak" där för 20 kr styck inkl sodavatten. Sen blir det oftast sömn nummer två för Minelle inne eller i vagnen på stranden beroende på värmen.

Klockan 14 är det dags att hämta barnen eller i alla fall få reda på vilken kompis de ska leka/ vara med idag. Sen är det beroende på väder åter igen uteaktiviteter som strand, vespa-tur eller poolkanten som gäller. När klockan börjar närma dig 16:30-17, sön- tors är det träning för mig på skolgården eller stranden i ca en timme. Söndagar, tisdagar ooh torsdagar är det även fotbollsträning för Bastian med skjuts inblandad.

Ibland kan det även bära av till någon marknad eller in till Saladan "city" för lite shopping.

Efter det blir det solnedgång med mat eller med annan utsikt på någon restaurang som bestämts oftast tidigare under dagen. Ibland vid trötthet eller dåligt väder hämtas mat hem eller vid något enstaka tillfälle tillagas den själv.

Sen är det läxläsning för barnen och den obligatoriska handlingen av frukost, vatten, mellanmål m.m i affären som står på schemat. Går läxorna bra är det kompisar som gäller igen och de "hänger" ute eller hemma hos någon till runt 21:00.

Då är det kvällsmat och ibland lite familjekortspel som gäller för den som inte ska lägga Minelle.

Klockan 22 ligger vi oftast alla och tittar på diverse skärmar, läser böcker eller ser på någon av de 164 Thai TV kanalerna med inhemska och utländska dubbade program. Och ännu en vardag har gått i paradiset.

Uttråkad= nej

Njuter= ja

Trött på värme = nej

Trött på sand = nej

Trött på palmer = nej

Trött på andra svenskar = nej

Trött på muslimer = nej

Trött på tuk-tuk förare som säger taxi = Ja


Trött på prutning = ja ibland

Trött på bra mage = nej

Trött på att inte diska = nej

Trött på att inte städa = nej

Trött på shorts = nej

Trött på T-shirt/ bar överkropp = nej

Trött på flip-flopp = nej

Trött på ris och kyckling = nej

Trött på annan mat = nej

Trött på sol = nej

Trött på regn = Ja

Trött på vespan = nej

Trött på att umgås med familjen = nej

Trött på all träning = nej

Trött på att inte kunna Thai = Ja

Trött på thailänsk ost = Ja

Trött på trögt Wii-fii = Ja

Trött på att skriva ordet trött = JA


Over and out

/J

Likes

Comments

På tisdagar går barnen lite längre i skolan närmare bestämt ända till klockan 16 så då finns det massor av tid att utforska nya stränder om man kommer iväg i tid.

Igår var jag och Några kompisar ute på en fiskebåt och fiskade Barracuda och från båten såg man en massa stränder som på ett pärlband neröver kusten av ön.

Första lite längre stoppet bilen på stranden Klong Kong och det superhäftiga stället WhereElse där vi stannade ett par timmar. Klong Kong är en skön strand med massa mindre, billigare hyddor att bo i.

Efter att ha väntat på vår mat lite för länge bestämde vi oss för att inte lägga Minelle i hängmattan utan låta henne somna på vespan och dra vidare söderut. Snart sov hon och vi kom fram till nästa strand långt, långt neranför Restaurangen Diamond Cliff.

Efter en klättring med många trappsteg och en sovande Minelle i selen på Erina var vi framme vid stranden Klong Nui. Här var det en riktig paradisstrand som uppenbarade sig med rent vatten, klippor och sand. Efter att ha lagt Minelle under några skyddande palmblad blev det bad i vågorna.

Snart var det dags att bege sig uppåt igen och där fick Erina sig veckans träningspass! Väl uppe åkte vi hemåt med endast ett litet matstopp på en marknad som låg efter vägen.

Helt enkelt en skön tisdag med två nya härliga stränder i bagaget.

/

Johan

Likes

Comments

I dag är det childrens day i Thailand. Det är massor av aktiviteter för barn och allt är gratis.

Bastians skolan fixade ett skollag så dom spela 2 matcher i går och en i dag. Johan och rektor Henrik agerade tränare✌🏻En vinst och två förluster som tyvärr gick dom inte vidare. Men shit vad dom kämpade, alla var grymt duktiga. Matcherna spelades på en liten betongplan och med en boll som var som en sten.

I morse skulle dom samlas 9.30 så Bastian och Johan åkte tidigare, jag Minelle och Iza tog en tuk-tuk. Jag tänkte att det är väl lugnt än så många har väl inte kommit än.... Ops va fel jag hade!

Även Lilla svenska skolan hade ett ställe dit barnen fick komma och göra fina armband.

Kl 10 började matchen och gissa vem som fick plåstras om efter...! 🙈🤕Men ger man järnet då får man räkna med lite sår här och där. En man var snabbt framme och tyckte att vi skulle åka till läkare för försäkring, men nej inte för ett skrapsår försökte jag förklara, men det var nog han som idiotförklarade mig på thai.

Efter omplåstring och fotboll gick vi runt och kollade lite. Bastian fick en Cola, jag och Minelle en shake och Johan en vatten😏

Vi gick där en liten stund men sen blev våra två minstingar trötta och ville hem och ladda för en eftermiddag på Rock bar med familjen Linder. Jag och Minelle fick tag på värsta coola tuk-tuken, Johan och Bastian åkte vespa. Iza bestämde sig för att haka på Maja och hennes familjen till en annan resort och softa.

Ha en fin dag🕶

Likes

Comments

Idag blir jag ett år eller massa dagar och det verkar ju kul att fylla år. Dagen började som vanligt med att mamma och pappa inte ville vakna lika tidigt som mig. När jag väl gjort mina knep för att väcka familjen kom de med massa prasslande saker som de ville att jag skulle ha sönder? Men det var ju tur att storebror och storasyster hjälpte mig att ha sönder sakerna för inuti dessa låg det roliga saker. Det är faktiskt sant och jättekonstigt. Sen fick jag äntligen en ny blöja...

Sen blev det som vanligt frukost och på menyn stod välling också som vanligt men idag sjöngs det från alla håll. Jag vet inte vad de stora höll på med faktiskt men det lät typ så här:

Ja, må hon leva som de upprepade många gånger, innan jag visst skulle bli hundra år ( ännu mer dagar) och därefter ropade alla Urra, Urra, Urra, urra eller nåt sånt. Och sen fick jag massor med kramar och pussar som jag iof alltid får men kanske lite extra många idag?

När brorsan och syrran gått dit de gör på dagarna och läser böcker efter att vi sagt hejdå så fick jag åka vagn ner till den där jätte- sandlådan som det finns vatten i och springa runt i mina nya kläder och skor. De kläderna som måste bära på där på det stället. Det var jättekul och nu när mina ben vill stå upp hela tiden hinner jag långt innan pappa eller mamma alltid kommer och tar mig och vill att jag ska åt ett annat tråkigare håll. Varför förstår jag inte? Men dom där åkande sakerna i jätte-sandlådan som kommer hela tiden vill gärna in i min mun och då smakar det konstigt så det är nog bra att pappa drar upp mig ändå!

Sen blev jag jättetrött och fastspänd i saken som har hjul på sig och roliga saker under som man kan slänga ut. Idag var den skön och sen kommer jag faktiskt inte ihåg vad som hände på nästan tre timmar.

Helt plötsligt kom jag ihåg saker igen och när jag tittade ut ur saken med hjul så satt mamma och pappa utan sådana där kläder jag måste ha i den stora sandlådan, och som det såg ut njöt.

För att de ska se mig så har jag ett knep som går ut på att skratta och prata högt, då kommer de direkt och inland blir det mat och dricka. Massor av andra stora med rynkor vill också ta på och säga saker till mig. Jag är nog rätt söt! Så blev det även denna gången och sen gick vi till ett annat blött ställe med kanter runt där jag blev instoppad och presenterad för en annan liten jag med två ögon. Där fick jag pröva en av sakerna som låg i de där som vi hade sönder i morse. En grön flytande grej jag kunde sitta i utan att åka ner under vattnet. Det var visst en sköldpadda och den fick jag av min storasyster. Jag har det rätt bra måste erkännas!

Nu ska jag visst ner till den stora sandlådan igen på kvällstur och titta på det där stora, varma klotet som ska bada varje kväll. Det ryktas om glass också för att jag fyller år så jag följer väl med utan gnäll då ( de tror inte jag fattar va, nötter)😉!

Kram Minelle


Likes

Comments

Idag vaknade vi till dubbelvikta palmer som slog mot våra två balkonger och våra fönster. Det verkade först vara en vanlig storm och ett vanligt regn som det kan vara här på nätterna. Så var det också i natt men snart så insåg vi att det här var nåt annat. Jag gick ut en liten sväng för att reka läget med vespan och möttes av ett sönderslaget Koh Lanta och då främst Klong Dao. Det kom träd, tak, grenar, takpannor och väggar flygande i det tunga regnet. Överallt var det träd som knäcktes som tändstickor och snart började även taket på vårt gamla boende att gå sönder. och hela tiden ökade det i vindstyrka och vi fick sitta inne och titta ut. Såklart var det strömavbrott också men då vi har gasplattor i denna lägenheten var det inget större problem. Vid lunch när det VAR som värst så följde jag med Bastian till en kompis och träffade då några evakuerade familjer från vårt gamla boende på Southern. Vi fick smyga längs väggarna och när det tog i som värst ramlade vi båda nästan omkull.

Så här fortsatte det i stort ett hela dagen och ibland gick vi ut en sväng av ren nyfikenhet och tristess. Erina tog en tur till SevenEleven och sprang då på fler familjer som fått taken avblåsta och som nu var evakuerade. Vi såg även en förlist segelbåt som stod på grund och verkade vara övergiven med bruten mast och totalt sönderblåst. Dock såg vi inga människor på den så troligtvis hade de övergett båten längre ut och räddat sig, eller så hade de bara styrt mot första bästa strand och hoppats på att det skulle vara sandbotten som på denna stranden och sonika hoppat i och vadat in vid grundstötning. Livbåten var kvar och hängde i en tross vilket tyder på det sistnämnda alternativet.

Senare på kvällen när det lugnat ner sig och helt plötsligt blev jätte lugnt tog vi en promenad allihopa bort till mormor/Peter/kusinerna m.f på deras resort. Väl där hann vi bara få in Minelle under tak innan det drog igång igen men denna gången med vind rakt utifrån havet. De varnande oss för ännu en orkan och sa att vi nog borde skynda oss hem, vilket vi gjorde. Så vi gick hem längs vägen där det var lite skyddat då vinden kom från havet denna gången och kunde dokumentera en hel del förödelse. Det visade sig sedan att det blåst 50 + sekundmeter och enligt en gammal gumma i ett skjul som en bekant känner så har hon aldrig upplevt något liknande på sina 85 år på ön.


Lika plötsligt som den kom lika plötsligt avtog orkanen och ”inne-trötta” turister samlades i horder på stranden och på restauranger med gaskök för att få prata av sig och få något i magen.

Bara på vår del av stranden är det väl en 15-20 förstörda restauranger och otaligt med förstörda tak, skyltar och stolpar av olika slag. Men redan minuter efter den avtagit så ser man dessa leende thailändare igen på tak, i stolpar och på sina restauranger i full färd med att laga och bygga upp på nytt. Bara några timmar senare nu på kvällen kom strömmen tillbaka fast det var massor med elledningar och stolpar som låg överallt. Våra inköpta levande ljus och vår spelkväll med vanliga spel får vänta till en annan gång, lite synd men ändå skönt på nåt sätt. Barnen har inte haft wi-fi på hela dagen och de var rätt sugna på att uppdatera sig. Vi också och framförallt för att få information om läget. Skolan är relativt oförstörd och det blir lektioner som vanligt imorgon, dock är restaurangen de äter lunch på utan tak så de får lunch på skolan istället. Värre är det med den andra svenska skolan Sank här nere som fått ett träd över sig och som var rätt ”out of order”. Som tur är har barnen på den skolan jullov än och börjar först på onsdag så det hinner nog ordna upp sig det med.

Vi summerar det hela nu på kvällen med att ingen av oss blivit skadad och ser det som en ny erfarenhet. Det är inte alla som fått uppleva en inkommande tropiskt orkan!

Såklart är det synd om alla turister som inte är här så länge och framförallt om alla thaiare som förlorar sin viktiga inkomst på från sina besökare några dagar. Men de reser sig och är ett folk som tar motgångar på rätt sätt. Erina sa att jag springer iväg med tvätten till vårt tvätteri cirka 30 min till en timme efter att strömmen kommit tillbaka, men hon kom snabbt tillbaka med ett leende på läpparna. De hade tagit tillfället i akt att vara lediga i kväll och satt och drack öl allihopa med levande ljus. Det får symbolisera deras syn på livet, inget ont som för nåt gott med sig!


/ Hurrican-Meijers :-)

Likes

Comments

Då var vi tillbaka på Lanta igen. För tillfället bor vi på Lemonade boutique in, ca 15 kvm stort eller litet. Väldigt trångt men på lördag ska vi flytta till Dream house och då får vi mycket större. Fördelen där vi bor nu är att syrran med familj, mamma och Peter bor nedanför.

I dag åkte dom över till Phi Phi så vi passade på att hänga lite med Erica och Andreas som åker på visumresa till KL i morgon.

Även om KL var grymt bra, lite svensk standard så är det skönt att va tillbaka till den enkla vardagen. Iza och Bastian började skolan i går igen, och hjälp va folk det var på skolan!! Men jag tror att även dom tyckte att det va lite skönt att börja igen

Nu till helgen får vi försöka göra lite utflykter med mamma och dom andra eftersom att dom åker hem på tisdag. Tiden går väldigt fort, vi har varit borta mer än tre månader nu men det känns inte. I dag hänger vi bara på stranden tills barnen ska hämtas sen får vi se vad det blir.Ha en fin dag☀️🌴😘

Likes

Comments

Så var det dags att bege sig från hotellet och till flygplatsen. Taxin var beställd till 11:00 och kom på nästan utsatt tid. I den satt trevliga suni- muslimen Mokhtar som var duktig på engelska och berättade öppet en hel del och svarade gärna på mina frågor runt det han sa.

Han hade 13 barn och den äldsta dottern var 31 och den yngsta var 13 år. Han hade 11 barn nu och jag förstod inte vad han menade men tror att han räknade in två missfall i de 13 barnen? Det var 7 tjejer och 4 pojkar. Barn får man för att göra sin kvinna nöjd så är det väl hos er också? Och efter att barnen gift sig står de på egna ben. Om det blir problem är de välkomna att komma tillbaka till pappas hus för hjälp om deras man tillåter det. Han gifte bort sin förstfödda dotter till en kompis när hon var 14 år. Egentligen är minimum åldern för giftemål i Malaysia 16 år men det gick att ordna i domstol och så hade de gjort. Dottern fick sitt första barn som 15 åring och har nu nio stycken vid 31. Totalt har han 41 barnbarn och det är svårt att komma ihåg alla namnen. Han och frun fick ett barn samtidigt som dottern och eftersom dotterns man skulle studera bodde hon kvar hemma hos föräldrarna och hans fru fick amma båda, en på varje sida. Varför förstod jag aldrig.


Han hatade Daesh och polisen i Malaysia skulle aldrig tillåta någon muslim i landet att gå med i isis. Han kallade dom lägre stående än djur. Om polisen i Malaysia kom på någon med detta med vapen inblandade blir han skjuten eller hängd direkt och har du åkt iväg till Syrien är du inte välkommen tillbaka. Polisen har full koll på alla som rest dit och kommer de tillbaka hängs de direkt, de har ett speciellt fängelse på flygplatsen sa han. Men de hårda lagarna med dödstraff för en hel del brott som våldtäkt har gjort att du lugnt kan gå omkring utan att något händer dig i detta landet. Dock ska du inte skylta med att du har mycket pengar sa han då kan vissa inte hålla sig och du kan råka illa ut. Straffen har avskräckt många från att göra brott och exempelvis ansluta sig till isis då se vet att det innebär hängning direkt.

Han hade hört att polisen i Sverige inte får ha pistol men måste blandat ihop det med Norge. Han tyckte det var konstigt att polisen i Sverige inte fick skjuta en isis direkt. Ni måste ha ett fridfullt land med så snälla lagar och så lite kärlek för er egna befolkning från era makthavare.

När jag berättade att vissa element i Sverige tycker daesh ska få en andra chans, med utbildning och fri bostad efter att ha varit nere i Syrien och slaktat barn skakade han bara på huvudet.

Sen sa han:

- Ni vet inte vad ni gör, det kommer terrorism till ert fina, kalla land snart. Med så mycket flyktingar ni tagit in och med så snäll polis finns det isis gömda överallt. Jag ska be för er att djuren inte ska döda er....

Sen lärde han oss lite fraser som hej, hejdå och tack på Malaysiska och vips var vi framme vid flygplatsen.

Vi har även stött på eller då främst Erina själv har mött massor av trevliga muslimska tjejer som Minelle har charmat. De har rest sig upp för oss i tunnelbanan och de har gullat med Minelle i köpcentren. Och jag vet inte hur många som kommit fram och frågat om de får ta kort tillsammans med henne. När jag varit själv med Minelle är de mer studerande på håll, nästan lite avvaktande/rädda känns det som?

Jag, Izabelle och Bastian träffade även två stycken studerande muslimer i 20 årsåldern från Saudiarabien i kön till en berg&dalbana. De studerade till piloter i Malaysia men skulle helst vilja studera i USA eller Kanada där utbildningen är bäst men där är de inte välkomna på samma sätt till denna utbildningen efter 9/11.

Det enda de visste om Sverige var att det var dyrt och de visste inte ens att det är ett kallt land med snö. Det var på och trevliga och försökte få mig till deras hemstad Mekka. I Mekka får inga kristna bo, de bor i Jedda i vårt land men att besöka går bra. När jag frågade varför sa de bara. - Det är bäst så, man ska inte blanda olika grupper då blir det troligtvis bara bråk. När vi skildes åt i kön tog de mig och Bastian i hand men inte Izabelle. Det kändes otrevligt och så stenåldern.

Trevliga vanliga muslimer men synen på mycket är så annorlunda mot vår att jag förstår det blir kulturkrockar när de kommer till ett land där nästan allt plötsligt är okej i deras ögon då straffen är löjligt låga.

/Johan


  • 808 readers

Likes

Comments

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart... lyder ju "emilvisan" och det stämmer in på KL fast lite annorlunda. Du ska inte tro du upplevt shopping ifall du inte besökt KL. Dessa gigantiska shoppingcenter som visst är 23 ?stycken till antalet bara svalkar av folk från den tryckande storstads-värmen utanför.

Vi har besökt tre stycken på två dagar, bland annat de två största med lyxbutiker på rad. Det ena ligger mellan Petronas tornen och det andra heter Pavilion och ligger några kilometer därifrån. Lyx i överflöd och det blir mest fönstershoppande för en vanlig familj som oss.

Vi såg bland annat en mor och dotter från någonstans i Asien som köpte en klocka på Cartier för 500.000:-. En liten nick, ett handlag och ett nöjt smile på försäljarens ansikte fångade min uppmärksamhet där jag stod utanför butiken och såg summan på miniräknaren. Jag gillar ju klockor och här är alla märken uppradade på olika våningar. Den dyraste jag såg i ett skyltfönster till en butik låg på ca en miljon och namnet på klockan kände jag inte igen

Det är för övrigt lika med alla andra kända märken av diverse varor, de ligger på rad med sina flashiga butiker. Men lite shopping orkade vi med.... Erina får äkta grejer och vi andra väntar och slår till i andra områden😎.


Vi hann även med två mindre center med vanliga butiker och vi han även ta en taxi till ChinaTown så det blev prutning och shopping. Här finns också alla märken som ovan fast något, något billigare och i överflöd. Best price for you my friend är standardfrasen och sen slutar det med en halvering av det priset två gånger så kanske det blir affär. Jag slog till på en "Adidas-klocka" då min riktiga Tissot slutat fungera i värmen. Utgångspris 130 kr. Den kostade ca 25 kr prutat och när jag gått några hundra meter upptäckte jag att den är spegelvänd😂 Men den fungerar fortfarande och fyller sin funktion

Det ska dock sägas att det finns kopior av alla kvaliteter och priser. Vill du ha en schysst Rolex eller en Omega finns det också. Desamma gäller alla kända produkter från väskor till glasögon. Det gäller bara att kunna göra buissnes, annars är du rökt! På ett ställe kunde du bl.a. köpa skor i en automat, bara att välja storlek och trycka i kortet!


Vi avslutade shoppingdagen med Sprängd anka i en kinesgränd och tog sen en taxi hemåt med ytterligare ett litet stopp på Petronas mall.

Området vårt hotell ligger på är omringat av en massa ambassader. Vi har sett hur många som helst och ambassaden närmast oss är Rysslands och den ser ut som ett mindre fort. Det är kul att strosa omkring och titta på dessa fina hus och de fina bilarna som åker runt här.

Ambassadör kanske vore något, frågan är bara vilket land jag vill jobba i..😬.


Imorgon ska vi börja dagen med ett pass i vårt stora hotellgym, sen blir det STORA poolen innan det är dags att styra upp nyårsplanerna. Vi sprang på ett par grannar från Lanta i Chinatown idag som sett ytterligare bekanta från Lanta så det kanske blir TopFloor party ändå. De bodde viss på våning 44 med utsikt över Petronas området. Annars beger vi oss nog bara dit lagom till 12-slaget och njuter från marken. Det ska visst vara bästa stället i Asien att uppleva nyår på stod det i en tidning på flyget hit. Vi får se?

Gott Nytt år önskas till er alla läsare från Johan, Erina, Izabelle, Bastian och lilla Minelle som upplever sitt första nyår!❤️


H A P P Y N E W Y E A R🎉🎉🎆🎆


Likes

Comments

God Jul från Phuket

Och så hamnade vi här i Phuket, största turistmålet i landet.

Fina ständer, kaos, ryssar, taxis och folk precis över allt.

Igår var vi in en sväng på kvällen till det ökända Patong beach med ändå mer kaos, ryssar, taxis och folk.

Nej, det här är inte mitt Thailand! Längtar hem till Koh Lanta eller varför inte vackra Koh Chang.

Men nu har vi prövat och kommer aldrig återvända tror jag.

Vädret är dock toppklass!


Men det kanske inte är läge att klaga.! Nej det ör kul att se en ny destination och vad den har att erbjuda istället.

Och hör finns det massor av allt.👍🏻

Nu ska vi ut och äta god mat med Diana, Peter, Jakob, Sofie och alla barnen.

/ fam. Meijer

Likes

Comments

06.30 i morse ringde klockan och kl 07.10 kom han som checkade ut oss komma och 07.40 kom taxin som skulle ta oss till Phuket. Någon gång i natt vaknade Minelle och skrek som en galning. Lätt att hon väckte halva huset. Hon skrek bra länge, vi försökte med allt och inget funderade efter en stund rapade hon och då började vi förstå att hon mådde illa. Det va efter att Johan mer eller mindre fått panik för att hon skrek så. Han rabblade nog alla sjukdomar som finns och konstaterade att Minelle hade fått nattskräck som Bastian hade. Men hon började kräkas och sen somnade hon gott. Då var klockan typ 4 och hur lätt är det att somna om efter det?!

Denna gång blev det en bekväm båtresa och inte som när vi åkte till Phi Phi när båten höll på att välta typ. Bokad minibuss på båten så det stod en liten gubbe och höll upp mitt namn när vi la till i hamnen. Underbart!

Efter en snabb taxiresa till andra sidan Phuket och Karon beach var vi framme och checkade in på nästa boende nr 4 av 9, phuu!! Men nu får vi hotellfrukost iallafall det är vi inte bortskämda med.

Efter en snabb lunch kollade vi in stranden, superbra strand och UNDERBAR sand😍

Just nu ligger barnen och Johan i poolen lite senare ska vi äta med en som Johan känner lite från karlstad. Och i kväll kommer äntligen mamma, Peter och syrran med familj. Grymt efterlängtade. Nu ska vi bara njuta vid poolen någon timme till innan vi kollar in Karon beach!

Visst ja i morgon är det ju Julafton, det är nästan så att man glömmer bort det eftersom att man inte direkt har någon julkänsla.

God jul önskar vi er alla🎅🏼☀️🌴😘

Likes

Comments