View tracker

Välkommen till Meijers sjukstuga. Som sagt så åkte ju Johan med Bastian till Trang där Bastian blev opererad för inflammerad blindtarm i onsdags. Han hade hög feber i 8 dagar (influensa ,uttorkad) feberfri i 4-5 dagar sedan jättehög feber igen och ev kan det ha varit orsaken till inflammationen. Men enligt rapporter från Johan och Bastian så är Bastian på bättringsvägen😃 Vi som är friska här hemma hoppas att dom får komma hem i morgon så hela familjen får bli komplett igen.

Måste säga att reseförsäkringen som man svor lite över priset på ska jag aldrig mer gnälla över, tänk om vi inte haft den....💸

Tack alla ni som tagit er tid/brytt er om att skicka krya meddelande, skrivit på fb och bloggen mm. Och som erbjudit hjälp och hjälpt oss❤️😘

Nu ska Familjen Meijer bli friska efter snart 3 veckors sjukdom☀️Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker


Andra december är det idag och vi har varit här i två månader eller i 61 dagar.

Vi landade i Bangkok och flög nästan direkt vidare till Krabi. Den andra oktober installerade vi oss i lägenhet 307 på Soutern Lanta. Första veckan bekantade vi oss med omgivningarna och lärde känna lite " bra" folk som varit här ett tag som Johannes Håll som styrde upp bl.a. min träning!

Den 10:e började barnen på sin nya skolan där de stormtrivdes från början. Vi andra tre fick en skön semester på dagarna med Minelle,bad, sol och strandhäng i ett varmt och lågsäsongs betonat Lanta. Det var mestadels fint men kom någon jätteskur då och då. Veckorna går med skola, träningar, solnedgångar och mycket mer regn och helt plötsligt är det lite vardag över det hela. Det samma gäller helgerna då vi myser på med nya vänner på diverse sköna hak som Rock Bar och Thaimout. En månad hade det helt plötsligt gått och nu började vädret stabilisera sig och det blev något mer turister på ön. Men inte förrän i mitten av Oktober blev det klarare vatten och mer högsäsong med allt vad det innebär.

Vi har hunnit med en resa till Phi Phi öarna, utforskat ön på vår vespa med bl.a. ett besök i grottor och ett i nationalparken. Barnen har fått massa nya vänner och även "nya" bästisar härnere så det är absolut inget tjat om att de vill hem, snarare tvärtom. Vi har också träffat massa trevligt folk som blivit som en litet samhälle där alla har sin roll på något vis. Nu till den 8:e ska Lilla Svenska skolans föräldragrupp bl.a. ordna ett luciadisco där elever från den andra skolan Sanuk är bjudna. Kul och trevligt.

Vi hann även med att göra en visumresa till Krabi innan det precis gått två månader, för att förlänga period ett med 30 dagar. Nu är det en skön vardagslunk, som du kanske inte förstår hur lyxig den är. Med varmt väder, flip-flops och shorts/bikini som enda klädesplagg. Vi bara är och dagarna gåååår.

MEN också en skitvardag, de senaste 2-2,5 veckorna har varit en ständig kamp mot diverse åkommor och sjukdomar, en riktig skitperiod kan man säga som finally slutade (förhoppningsvis) här i Trang med sjukhusbesök, blindtarmen och regnväder.

I morgon ska vi få åka hem igen, Bastian mår bättre och vi ser ljuset i tunneln. Idag besökte vi ett köpcentrum här bredvid sjukhuset och där var vi bland annat och åt glass på Swensens. Sen gick vi runt lite så kroppen skulle få motion och tittade i klädaffärer innan vi tröttnade och gick tillbaka i regnet. Det har blivit en del IPad i samband med sängliggandet här kan jag konstatera.

Annars är jag mycket imponerad av detta sjukhuset och deras trevliga personal. Det känns som om det är hur många som helst som mer eller mindre är inblandade i Bastians operation. Kirurgen och huvudläktaren ger ett mycket stabilt intryck och det känns som om vi har 2-3 personliga sjuksköterskor som servar oss. Problemet är ju bara språket då det är svårt att förstå. Så det får bli lite "Meijer-chansningar" emellanåt. Dock finns det en internationell kontakt som är duktig och med Information av honom känns det genast mycket bra.

Efter fyra nätter på någon slags IKEA soffa känns det som träningsverk i kroppen, skönt faktiskt då jag saknat det sjukt mycket att gå och köra skiten ur mig varje dag med Johannes grupp. Den träningen har ju också gett resultat vilket ger blodad tand.

Men nu vill vi mest hem till de andra i familjen. Minelle tog visst sina fyra första och riktiga steg igår någon vecka innan 11 månaders dagen! Bra jobbat sötnos!! Det var ju typiskt att det skulle hända när vi sitter här på fastlandet och häckar...

Roliga små taxibilar har de i alla fall, ser ut som följer😂

Nu ser vi frammåt och hoppas de återstående fyra månaderna blir toppen. Nu närmast är det ju december med lucia, jultomten och julkalendern på svtplay varje kväll.

Sen över jul själva ska vi till Phuket och fira jul med släkt och efter det blir det nyår i Kuala Lumpur, Malaysia och en svit på 127 kvm.

Vidare så kommer det bekanta från Australien och hälsar på i mitten av januari några dagar, innan mina föräldrar kommer ner i slutet av januari på besök!

Rapport från ett ännu varmare och regnigare Trang City

/Johan och Bastian

Likes

Comments

View tracker

Nu blir det visst en sen kvälls/nattripp till fastlandet för andra dagen i rad. Igår var det ju en planerad förlänga visum resa men ikväll är det Trangs sjukhus som gäller då de eventuellt är så att stackars Bastian har blindtarmsinflammation .

Han fick hög feber idag igen och gick hem från skolan med magont. Igår var han till synes på väg mot normal form och kändes pigg.

Efter att ha lämnat över Minelle till ett par supersnälla grannar, hittat på Izabelle på en restaurang i närheten och gett henne instruktioner bar det av till Siam clinic där redan Erina och Bastian var. De behövde försäkringspapper, pass och lite andra grejer som jag skulle leverera.

Väl framme tog vi ett hastigt öråd, pest eller kolera ( nejdå) att det var bättre att jag följde med Bastian och Erina åkte hem och tog hand om en sjuk liten Minelle och en sjuk lite större Izabelle. Det går bra nu för familjen Meijer på sin drömresa! Men reser man ofta och framförallt under längre perioder kan man inte räkna med glamour varje vecka. Är du borta ett halvår som nu händer det troligtvis saker som denna.

Som sagt kom även Iza hem efter skolan idag och frös och hade feber och Minelle är ju jätteslemmig/hostig sen några dagar den lilla stackarn.

Efter någon timmes väntande på OK från SOS international att vår försäkring var giltig bar det av.

Så här sitter vi nu i världens skraltigaste ambulans ( ur ett svenskt perspektiv) på färjan över till fastlandet. Fast den har blåljusen på är det knappt någon annan medtrafikant som bryr sig eller kör åt sidan utan tror nog mer att det är någon trimmad tuk-tuk med julgransbelysning som vill förbi. Själva ambulansen skramlar som ett diesel - tröskverk och bälten finns såklart inte. Lite roligt eller typiskt för detta landet är att när vi kom fram till färjan i ambulansen med blåljus så fick föraren stanna och lösa biljett som vilken annan passagerare som helst innan passage ut till färjan. Jag vet inte heller om det var en ordinarie tur eller om alla vid färjeläget kallt stod och väntade på en sjuktransport? Det blev i alla fall i stor uppståndelse och i stort sett fullt på båten som avgick 20:10.

Nu är vi på fastlandet och ca 1,5 - 2 timmars bilfärd från sjukhuset Men precis nu ska vi visst byta till en ny modern "fastlands" ambulans mitt ute i nowhere. Den här har AC, bälten och tom fjädring. Nu vänder det känner jag, f-n va skönt! Synd bara att sjuksköterskan inte kan engelska och frågar nästan allt på Thai i denna också men, men det löser vi lätt. Och så fort som denna kör är vi nog framme på 20 minuter eller nåt. Stackars Bastian ligger här under filten på båren och fryser och jag törs inte ens tänka på hur fort vi åker, 200? 240?, 300?. Lika bra att skiva några meningar till och ej titta ut. Just ja: Jag har ju också känt mig lite hängig idag, seg i kroppen och i hals så jag faktiskt hoppade dagens träningspass. Men dessa sega känslorna gick snabbt ur kroppen med 100% fokus på våra barns åkommor. Nu är vi nog uppe på 400 km/h i timmen, snart lyfter vi på motorvägen.

Hoppas det går bra hemma på Soutern Lanta med lilla- och storasyster❤️❤️. En stor kram till er och mamma från oss! Vi älskar er,

Varma hälsningar

Johan & Bastian från en ambulans någonstans i ett mörkt Asien

PS. 21:36 framme nu DS.

Likes

Comments

I dag åkte vi till krabi för att skaffa 30 dagars förlängning. Iza med feber, en förkyld Minelle och frisk Bastian. Resan tar 2 timmar från Koh lanta med mini buss som vi hyrt med en klasskamrat till Bastian och hennes mamma. Bussen skulle hämta oss 8 och vi gick upp 7.15 det blev lite stressigt men vi hann. Vi bokade bussen via Apple travel som ligger uppe vid vägen. I lördags fixade jag alla papper som skulle med, thailändarna älskar papper. Vi har hört så många olika versioner om hur det är på immigration så vi var lite spända. Väl där så va det inga problem och barnen skaffade vi Inte till för det behövdes inte när dom är under 15 år. Lika snabbt som vi kom in kom vi ut med vår förlängning på 30 dagar, så nu får vi stanna till 30:e dec men vi åker ut ur landet 28:de så det här blev bra.

Sedan åkte vi till Big C där gick vi runt i ett par timmar och inhandlade bl.a. 2 nya familjemedlemmar. Bastians nya kompis Nils Meijer (apa ) och Minelles nalle, damen får namna honom/henne när hon behagar☺️

Efter Big C så fick vi föraren att stanna till vid Krabi outlet också en snabbis. Iza hittade kläder så hon var nöjd med.

Vägen hem gick väldigt snabbt, tror att vi somnade allihop då stolarna var grymt sköna och det gick att fälla i nästan liggläge.

I morgon är det skola för Bastian medans Iza får stanna hemma och kurera sig 😷🤒

//Erina🌴☀️

Likes

Comments

Hej alla var ett tag sedan jag skrev men har faktiskt inte alls tänkt på det. Idag var det siste gången på den här datorn jag loggade in på rätt wifi för idag byter vi lägenhet till 302 så ni kommer få en lägenhets tour sen i ikväll! Väldigt spännande. Jo nu är det ju fredag och jag tänkte förklara lite vad jag gör och går upp på morgonen innan skola.

Först vaknar jag av klockan klockan 6 på morgonen och sätter på mig träningskläder, sätter upp håret, tar med badkläder och handduk.

Halv sju möts jag och min kompis Maja ( hon bor också i dom här lägenheterna fast på våning två och vi på våning 3. Vi möts på vårt musical.ly ställe och går ner mot stranden.

När vi kommit ner så lämnar vi våra saker vid strand kanten och börjar springa.

När vi har sprungit klart kör vi styrka vader,mage,ben,armar,rumpa ja ni fattar.

Sen tar vi ett dopp i poolen eller i havet och när vi gjort det är klockan runt kvart över sju.

Sen en dag varje vecka efter träningen går vi oh tar god frukost. Igår tog vi en helt nygräddad rund macka bacon och gurka och tomater och sen te.

Sen är klockan nästan 9 och då drar vi oss till skolan(;

Det är alltså mina mornar. Snart är klockan 8 och alla sover nästan.


Hoppas ni får en bra dag och så ses vi i nästa lägenhet!!

chao // izabelle

Likes

Comments

Kan börja med att berätta att Bastian är nu feberfri👍🏻 Och istället har Minelle tagit över bacillerna👎🏻

Iza har haft hemkunskap i dag på Lanta thai cooking school. Vi föräldrar var inbjudna för provsmakning. Måste säga att dom gjorde ett grymt jobb och det var jättegott.

Tyvärr hann jag inte till första rätten men jag fick kort på den 😜 Phad thai

Efter det lagade dom kyckling med cashewnötter, mums

Till efterrätt blev det coconötmjölk med bananer 🍌

Likes

Comments

Det för ju med dig lite spänning detta att tillbringa lite tid där inte snön får någon tid att glänsa under året. Det är såklart väldigt behagligt och oftast väldigt underbart att dagarna i ända dra på dig flip-flopp och kortbyxor innan ytterdörren öppnas.
Men det finns också en hel del annat som man får på köpet och som det tisslas och tasslas lite om runt i Sverige-kvarteren här. Jag är väl vid detta laget medveten om att du måste ta seden dit den kommer, sänka garden lite och anpassa dig till rådande förutsättningar.

I trafiken kan du bli omkörd både på insidan, utsidan och nästan på undersidan då det inte direkt finns nåt trafikvett här överhuvud taget. Du får gilla läget och ha bättre uppsyn själv, köra väldigt lugnt så går det nog bra.

Det kan komma fram kobror ur buskarna eller precis framför mig som i lördags då jag var någon meter från att ha denna 2 meters kobra mellan benen. Som tur var lyckades jag " vända i Luften " och landade bakom hen där hen kom slingrande utanför vårt entré.
En del flygande saker som kommer förbi är mer som små drönare i storlek och igår på marknaden låg denna jättegädda och visade sina sylvassa tänder för turister som kom för nära( ja den levde).
Annars har jag ju blivit jagad av en ap-mamma som troligtvis trodde jag skulle sno hennes baby ( som om det inte räcker med en 😉).
Kopplingar och diverse strömförande ledningar finns överallt och det kan komma stötar lite varstans, var medveten om detta och var försiktig men inte som i Sverige för då kan du inte göra något här.
Varanen som bor här i krokarna var väl också en 2 meter lång och såg mätt ut innan han försvann ner i avloppet. Skalbaggar och diverse tusenfotingar är stora som mindre bananer och i havet finns det dödliga fiskar, vattensnokar och maneter. Just med maneter har vi ju varit med om en väldigt tragisk olycka här 2008 då en ung tjej dog och nu i veckan blev en 4-åring och hennes mamma brända där vi brukar bada. Som tur var gick det bra denna gången!
Men som sagt, vi är här på detta lands tropiska förutsättningar och du som besökare måste sänka garden lite för att kunna njuta och få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Men för det ska du inte vara naiv, tänk lite svenskt, var uppmärksam, ta reda på fakta och lev livet. Men du måste sänka garden lite från " det är farligt med lättmjölk" eller " en halvtimme efter maten får du inte bada" för det kommer inte fungera här ute i den stora världen bortom den skyddade verkstan Swe.
Best regards,
Johan

Likes

Comments

I dag hände det.... Jag och Iza hade ett vad, om hon tränade med Johan 2 dagar i veckan så skulle jag träna en gång( hon har vägrat att träna). Trodde aldrig att hon skulle gå med på det, men det var för många vittnen för att inte göra det🤔 Dock kunde inte Iza vara med då hon gjort sig illa på nått konstigt sätt vid stortån😳 Jaja hon fick va barnvakt istället. Det va en som frågade mig : det här ska väl bli roligt? Definiera roligt...?! Kan inte säga att det va roligt, hör jag ordet fällkniv, korkskruv eller björngång så kommer jag förmodligen att kräkas😵 Men jag klarade nästan hela passet, la mig ner några gånger och tog lite längre välbehövlig vila. Ja vi får väl se hur detta slutar, hoppas att Iza inte vill träna mer😎
Tyvärr har vår lill kille blivit sjuk. I tisdags fick han feber och har haft mer eller mindre hela tiden. Det har varit svårt att motivera honom att stanna inne tidigare men nu efter 6 dagar börjar det ta ut sin rätt. Nu på kvällen hade han 39,2 och frossa så då fick han en Ipren efter ett tag hade han 40 så då fick han alvedon också. I fredags va vi till läkare och fick antibiotika men den verkar inte ha bitit så antagligen är det virus. Ska tillbaka med honom i morgon till Dr Salarin. Det konstiga är att om det var influensa borde väl någon annan i familjen få det eller? Kan säga att när man läser om typ dengu, malaria blir man lite orolig. Nu har iallafall febern gått ner till behagliga 38 så nu mofflar han chips och cola😃
I morgon hoppas jag att han vaknat pigg, kry och feberfri👍🏼

// Erina

Likes

Comments


Denna sista vardag varje vecka börjar med beachvolleyboll i någon timme. Det är ett svenskt gäng ( såklart) pappor som möts upp på stranden och lägger några serveess innan morgondopp och planering av resten av dagen. Mammorna lämnar barnen vid sina respektive skolor.... och går sen och fikar på ett närliggande fik, eller drar iväg på träning de med. Det är verkligen en bunt vältränade föräldrar här då nästan alla håller igång i mån av mycket fritid. Vissa tränar säkert mycket hemma också men inte som här med en eller två pass om dagen. Nu på söndag ska Erina komma igång också då hon och Izabelle gjorde en deal och den vann Iza.
Det ska bli skönt att svettas lite och komma igång med lite volleyboll.
Annars så är stackars Bastian sjuk med feber och ont i halsen. Det har kommit flera nya barn från Sverige de senaste veckorna och plötsligt är många risiga på skolan. Det är väl de obligatoriska höstförkylningarna som också rest österut. Vi får hoppas att inte vinterkräksjukan gjort samma resa men den kanske inte börjar förrän senare i början av nästa år? Vi har dock alltid varit förskonade mot denna och klarat oss mycket smärtfritt genom åren.
Om Bastians halsprov visar sig ok så
ska vi iväg till Long Beach i e.f och äta buffé ovh invänta solnedgången. Våra vänner från Färjestaden har bokat bord där, men vi får se status på Bas först. Solnedgången var för övrigt så där underbart vacker som den kan vara inland igår vid 18 -tiden. Den liksom brann ner i havet, lite som vid Siljansbadet i midsomras eller ute på Vänern där den dock aldrig gå ner nästan❤️☀️. Här försvinner den tokfort den sista minuten från helrunt glödande klot till just borta.
Trevlig fredag
/Johan

Likes

Comments

I dag fick vår granne för sig att vi skulle testa paddle board. Kan säga att förutsättningarna för det inte var bra direkt. Blåst och höga ( då menar jag höga ) vågor. Varken hon eller jag hade gjort det tidigare så det fick bli en utmaning. Vi betalade 250 bath var för en timme. Utmaningen började innan vi hade kommit upp på brädan. Jag tog ut den, vågen kom, jag hamnade under vattnet🙈 Efter några försök insåg jag att man fick slänga sig på brädan så fort jag la i den och paddla med händerna som bara den. Antar att våra åskådare på stranden hade rätt roligt åt oss. När jag väl tog mig över vågorna så gick det faktiskt rätt bra. Dock blåste det och det måste varit strömmarna som drog oss ut ganska snabbt för man fick paddla hela tiden för att inte dras utåt. Efter halva tiden simmade Johan ut och bytte av mig. Detta måste jag testa när det är lite lugnare vatten. Bjuder på några bilder när Johan åkte.☺️

Likes

Comments