Halloj!

Ursäkta dålig uppdatering men har åkt på en lunginflammation. Kommer bli ett uppehåll här ett tag då jag inte orkar göra ett dugg.

Vi hörs när jag blivit frisk igen. Tills dess, ha de bäst ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godkväll!
Här kommer ett galet gott recept på fisksoppa. Dessutom tar den 30-40 minuter Max 🍤🍵🐟

DU BEHÖVER (4port)


•1 gul paprika
•1 gul lök
•2 vitlöksklyftor
•2 msk olivolja
•1 msk tomatpuré
•2 tsk torkad timjan
•2 morötter (à 200 g)
•2 potatisar (à 200 g)
•3 tomater
•1 liter grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
• 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja) jag använde lax och torsk denna gång.
•1 burk räkor eller kräftor i lake
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Fräs det i olivolja i en kastrull tillsammans med tomatpuré och timjan.

Skala morötter och potatis, skär dem och tomaterna i bitar. Lägg ner i kastrullen och fräs några minuter.

Tillsätt buljongen och låt grönsakerna koka mjuka under lock. Mixa med en stavmixer eller i matberedare. (Använd gärna något lock eller liknande medan du mixar, det stänker rätt mycket och vätskan är väldigt varm)

Lägg ner fisken och låt den sjuda några minuter. Häll av spadet från räkorna/kräftorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.

Servera med krutonger eller en bit bröd.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Halloj!
Idag så börjar mitt påsklov 🐣ska bli sååå skönt och välbehövligt. Så mycket i skolan, ska ha C-teori prov snart + att jag börjar med CE-teorin nu 😴 men är verkligen så kul.

Nu taggar jag till för en vecka med nya blogg inlägg. Bland annat korvgryta, moussaka och lite andra mumsiga recept 👌🏻

Men kvällens aktivitet blir inte mycket mer än glassätande 😜

Ha de bäst!

Likes

Comments

Dagens middag LAX OCH PASTA:

DU BEHÖVER: (4port)

4laxbitar

1msk dijonsenap

2,5dl creme fraiche

1 purjolök

salt


4 portioner pasta (jag använde tagliatelle)


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ungnen på 175c

Skär laxen i små kuber (ca 3x3cm) och häll ner i en ungssäker form

Hacka purjolöken i små skivor och häll över laxen

Blanda creme fraichen och dijonsenapen och häll över laxen och purjolöken

Blanda runt och smaksätt med salt.

Tillaga i ugnen i ca 15-20


Koka pastan enligt anvisningarna


Likes

Comments

Du behöver:

3 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
150 g mörk choklad, hackad (varav 50 g after eight)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret.
• Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
• Rör om tills chokladen smällt.
• Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
• Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
• Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
• Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. • Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.



Likes

Comments

Dagens middag ⬇️
Grillad varmkorv, stuvade makaroner och hackad spenat.

Stuvade makaroner (4portioner)

Du behöver:
1l mjölk (jag använder mellan mjölk)
5dl ideal makaroner
1/2tsk salt
Peppar

Gör så här:
koka upp mjölken under omrörning (så den inte fastnar)
• häll i makaronerna i den kokande mjölken tillsammans med saltet
• låt koka 20-25min tills makaronerna blivit mjuka
• smaka av med peppar

Likes

Comments

En grå dag som denna drömmer i alla fall jag mig tillbaka till sommaren och allt vad den hade att erbjuda. Men framförallt denna galet goda och fräscha "tårta"
Super enkel dessutom!

Du behöver:
2 marängbottnar
1pkt färska hallon (frysta blir för rinniga)
Jordgubbar
1dl lemoncurd
2dl grädde

Gör så här:
• vispa grädden till relativt fast konsistens
• lägg upp den ena marängbottnen på ett fat el. liknande
• smeta ut lemoncurden på bottnen och sedan hälften av grädden
• lägg på hallon och sedan nästa marängbotten
• lägg ytterligare ett lager grädde
• toppa med massa jordgubbar!

Likes

Comments

Vad gör man om man har lite äggvita över? Jo maränger!

Du behöver:
3 äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk citron

Gör så här:

• Sätt ugnen på 125 grader
• Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

•Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. •Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

•Klicka upp marängen med en sked till önskad form på bakplåtspapper. Klicka inte ut marängerna för tätt för de sväller en aning.

•Grädda mitt i ugnen cirka 45-60min

Likes

Comments

Halloj! 😃
Här kommer ett recept på världens snabbaste, enklaste och godaste "tunnbröd"

Du behöver:
60gr smör
1/2pkt jäst
2dl mjölk
1dl sirap
2krm salt
5dl rågsikt
8dl vetemjöl

Gör så här:

• Smula sönder jästen i en bunke
• Smält smöret och tillsätt mjölken, värm upp till 37grader
• Häll smörblandningen över jästen och rör tills jästen smält
• Häll i saltet och sirapen
• Häll i rågsikten först och sedan vetemjölet
• Blanda ihop till en hård deg
• Låt jäsa 15min under bakduk
• Dela upp degen i så många bröd som du vill ha (brukar bli ca 8-12)
• Stek i stekpanna med lite smör på mellan hög värme

Likes

Comments