Polisen uppskattade att över 200.000 personer var ute och demonstrerade här i New York idag. Det var verkligen tjockt med folk, inte bara längst 5th avenue utan över hela midtown. Trots att det inte ens gick att marschera efter ett tag och allt stod helt stilla var stämningen verkligen på topp, man blir glad av att se hur mycket kärlek det finns mitt i allt!

Det här var de som gick allra först i tåget, innan det blev proppfullt.

Inne i Grand central terminal fick folk kartonger från butikerna och började göra fler plakat.

Folk är så kreativa med sina skyltar och ramsor! Love it.

Likes

Comments

Jaha, då kan det bara bli sämre från och med nu.

Likes

Comments

Tog en runda i parken i morse och det är soligt, varmt och doftar vår. Lite för tidigt va...

I hemlighet går jag och hoppas på att detta ska hända igen, det som hände 22 januari för ett år sen. Vet att hela stan blev lamslagen och att det kostar massa pengar osv... men ändå, tänk att få springa runt och leka i snön i en tom stad!

Likes

Comments

De har just rivit hela huset som stod här framför Grand Central Station så att man nu kan se hela byggnaden från Madison. Såklart ska ett nytt högt hus upp på samma plats snart och begrava den här utsikten, men man önskar ju verkligen att de gjort en park istället. GC är så fin tycker jag!

Som tur är så finns insidan kvar som vanligt och den är ännu vackrare. Ett måste att kolla in när man kommer till NYC enligt mig!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från bröllopet.

Själva ceremonin hölls utomhus. Ironiskt nog utanför Lukes gamla kontor från när han bodde i LA, han berättade att han brukade sitta och äta apelsin där i pergolan, haha.

Alla fyra killarna var på Oktoberfest i München ihop samma helg som jag var där med Lena och Stefan för 2,5 år sen, så jag har känt allihop nästan lika länge som jag känt Luke.

Det var nog första gången i mitt liv jag blivit serverad både lax och kyckling på samma gång...

En av tjejerna verkligen slängde sig framför de andra när buketten kastades...

Det här var också nytt för mig. Jordgubbar som injicerades med likör!!

Av nån anledning går det ju inte att ta normala bilder i en fotoautomat... men det är så roligt att ha på en fest!

Efter detta dansade vi oavbrutet till 22.30 när festen var över, tror alla stupade i säng efter det.
Glömde visst bort att ta en enda bild där jag är med, men det kommer säkert en och annan från fotografen. Dessvärre stod han ju och lurade bredvid dansgolvet, så man kan nog ha blivit fångad i en och annan svettig och mindre smickrande pose...

Likes

Comments

View tracker

Helgen gick extremt fort här på västkusten! När vi landat åkte vi direkt och åt middag med brudparet. Tidsskillnaden gjorde oss väldigt trötta, men vi lyckades hålla oss vakna till efter midnatt och hann till och med med ett par drinkar med ytterligare några kompisar.

Igår hade vi en "ledig" dag så vi passade på att kolla in några små malls här i närheten. Även här har hipster-kulturen tagit sig in med lite mer alternativa butiker och hippa kaffebarer osv.

Jag hittade en kaktus jag ville ta med hem, men det blir nog lite svårt. Vi hittade också en liten husvagn som var inredd som en kaktusbutik!

Vi har inte hyrt nån bil den här gången eftersom vi bott precis i området där bröllopet var, och vi kände att det räcker med Uber. Men vi ville ändå strosa runt lite och tog oss runt till fots. Folk tror ju man är sjuk i huvudet när man är ute och promenerar här, och trottoarerna är ju inte supermysiga när alla vägar runt om har minst fem filer åt varje håll.

Det blev lite shopping till lägenheten och en väldigt god tapas-middag, och sen åkte vi hem till brudgummen ihop med de andra marshalkarna (heter det så, groomsmen?). Så jag var mitt i grabbgänget och peppade för bröllopet, men det var kul.

Här håller de på och sätter upp saker i taket, kanske något påverkade av whiskyn.

Återkommer med bröllopet i nästa inlägg :)

Likes

Comments

God morgon (ja, det blev lite sovmorgon idag)!

Igår mötte jag upp med Emmy (min väns lillasyster) som är här och hälsar på i en vecka, för middag och ett par drinkar. Vi glömde verkligen HELT bort att ta en enda bild, men så går det ibland när man har det trevligt. De är ju superhårda med att man måste ha leg och vara 21 här, och Emmy fyller snart 20. Men vi tänkte att vi kan lika gärna testa, går det så går det. Så vi gick till The Standard efter middagen och vakten i dörren tittade lite förvirrat på våra svenska körkort men verkade inte riktigt förstå var han skulle titta. Till slut hummade han bara "yes, all set" och gav oss stämplar och sen var det ju fritt fram. Lyckad bluff, haha!

Nu måste jag sätta fart och packa och prova kläder, för om ett par timmar drar vi iväg till LA för bröllop. Vi hörs därifrån!

Likes

Comments

Ni där hemma i Sverige har ju varit helt besatta av SKAM nu ett tag, och jag försökte ignorera det ett tag. Men det pratas om det på alla sociala medier och i alla poddar jag lyssnar på så det blev lite svårt. Till slut gick jag in och försökte titta på SVT play, men det är begränsat vad jag kan se från USA så jag gav upp det. Men kom på för ett par dagar sen att NRK säkert har fulla rättigheter, och mycket riktigt kan jag kolla där istället! Så ja, nu har det blivit tre dagar när jag har tittat konstant. Funderade nästan på om jag kunde ta med datorn ner till gymmet och kolla på löpbandet för att i alla fall få lite motion samtidigt. Men så långt gick jag inte...

Nu är jag snart klar med alla säsonger. Jag blir i alla fall väldigt bra på norska under tiden. Bra för cv:t, haha!

Likes

Comments

Igår var vi på ett av mina favorit sushi-ställen här på Upper East som vi upptäckte i somras.

Det här är en tuna bomb. Står inte med på menyn, men är verkligen det godaste jag ätit i sushi-väg. Det är nån röra av tempura, avokado och tonfisk inuti som är helt magisk.

De serverar inte vin, men om man tar med sin egen flaska så får man dricka den till maten. Lite mysigt koncept på nåt sätt.

Likes

Comments

Haha, kommer ni ihåg grannens "fina" installation utanför dörren?

Nu är renen borta, men har lämnat efter sig denna lapp:

Roligt ändå!
När jag samlat på mig tillräckligt många smygbilder ska jag göra ett litet inlägg om folk som bor här i huset. Det är en intressant samling kan jag säga :)

Likes

Comments