Idag är det exakt ett år sen vi flyttade in i vår förra och första gemensamma lägenhet här i New York. Det är inte klokt vad fort tiden går, samtidigt som det känns så avlägset.

Saknar inte den lägenheten så mycket alls, förutom två saker. Utsikten och köket!

Vår allra första natt hade vi bara tre (viktiga) saker i lägenheten; en luftmadrass, högtalare och prosecco!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sov så fantastiskt gott i natt, för första gången på säkert fem dagar. Det är så otroligt varmt i vårt sovrum ibland eftersom de drar igång värmen i hela huset ett par gånger per natt. Omöjligt att hålla jämn temperatur!

Tack var det studsade jag upp ur sängen (nä det var överdrivet, men jag gick i alla fall upp utan större inre motstånd) och har varit väldigt produktiv. Hade ett möte om ett jobbprojekt nere i East Village och sen lunchade jag med Susan på ett ställe som heter Two hands. Verkade väldigt populärt bland hippa 80- och 90-talister, och maten gjorde sig bra på bild, det verkar vara halva framgångsfaktorn.

Lax, pocherade ägg och sötpotatis, så gott! Och vi var ju inte bättre än några andra som också fotade vår mat, haha.

På vägen hem sprang jag in i en marknad där de bland annat sålde krukväxter. Som jag berättat om förut så har jag problem att hitta bra växter i den här stan, så en Monstera fick följa med mig hem!

Nu är det belöningsdags (promenaden dit och hem blev nästan 20000 steg). Trevlig helg!

Likes

Comments

Bild från gårdagens AW, jag kom nästan med på den, haha!

Jag och Susan passade på att gå och äta tacos innan. Riktigt gott, och som vanligt sjukt mycket. Tror vi fick i oss lite mer än hälften av det som syns på bilden... Mexikansk mat har verkligen blivit min favorit sen jag flyttade hit!

​Det där var för övrigt en "liten guacamole"

Likes

Comments

Den sista snön är lite svårsmält, men nåt som är glädjande är i alla fall ljuset!
Vi bytte till sommartid här för 10 dagar sen vilket betyder att solen går ner efter 19, och det är fortfarande ljust vid halv åtta. Så otroligt skönt!

Bonus också med bara fem timmars tidsskillnad till Sverige i ett par veckor :)

Likes

Comments

Har så svårt att motstå den här färgen på rosor!! Har just hittat ett ställe här i området som har riktigt fina rosor i 12-pack för bara 10 dollar, det är otroligt billigt! Tänk er att en liter vanlig yoghurt kostar lika mycket så förstår ni :)

Likes

Comments

Det är vackert med snö och sol, men börjar bli lite tröttsamt... Det har varit 10 grader i flera dagar nu, men snön är ihärdig. Det rinner och droppar överallt, men det tar sån tid!

Snödropparna fotade jag på nästan samma ställe för precis en månad sen. Falsk marknadsföring tycker jag....

Likes

Comments

Igår hade vi bestämt brunch med en kompis till Luke och hennes man som är på besök från Texas. Vi var lite småbakis från fredagen men tog oss i kragen och åkte ner till Nolita för att gå på The Butcher´s Daughter. Det är en riktigt bra brunch-spot, och det finns flera restauranger precis bredvid som jag också är riktigt sugen på att testa!

Det är ett litet ställe, men så mysigt!

Här är min smashed avocado toast med ägg och hollandaise, yum!

Det här är Ashley och bakom henne sitter hennes man, han var lite lätt lyrisk över sin mat, haha!

De har typ 7 sorters mimosas på menyn, med olika sorters fruktjuicer. Min var typ gurka, grönkål och äpple. Det kändes ju lite fusk-nyttigt i alla fall, haha!

Vi hade verkligen tänkt att bara gå ut för brunch, men det förvandlades till en helkväll. Älskar ju såna kvällar! Kvällen slutade hemma hos ett par andra kompisar som bor i Gramercy. Tog inga bilder alls, förrän det var dags att gå hem och alla tog på sig skorna på golvet som att de vore på fritids... hmmm.

Likes

Comments

De har de senaste veckorna gjort om utanför hissarna i vår byggnad. Vi har en riktigt skvaller-tant på vår våning (och hon är helt besatt av att låna folks hundar, vilket gör att man alltid ser henne i huset när hon är på väg in och ut för att rasta dem). I alla fall, för några veckor sen berättade hon för mig att hon varit och sett på ett annat plan hur det blev efter renoveringen och hon var helt förfasad. "Det ser ut som ett horhus!!!" sa hon om och om igen. Sen berättade hon samma sak för Luke nån dag senare, och sen mig en gång till, hon hade väl glömt bort att hon redan sagt det...

Nu har i alla fall vår hall också fått samma makeover... här kommer före- och efterbilder. Så vad tycker ni, horhus? :)

Likes

Comments

Åt lunch med en kompis nere i midtown idag, och bestämde mig för promenera både dit och hem. Nu sitter jag i soffan och har äntligen blivit varm igen. Det är minus 6 grader och ruggigt, men trots det är marken varm och allt smälter till klafs på gatorna. Och det finns mycket snö som ska smälta... grå snö dessutom.

Det kan nästan vara svårt att ta en oinspirerande bild på den här stan, men idag tycker jag verkligen att jag lyckats! Här får ni ett par bilder på misären. Varsågoda, nu kan ni njuta lite extra av er sköna vårsol där hemma :)

Likes

Comments

Ja då har vi avklarat snöstormen, förhoppningsvis den sista för i år. Jag har mest hållt mig inne och försökt vara produktiv. Intervjuade över telefon för två jobb, har skickat lite mail som jag inte orkat ta tag i, tränat och faktiskt gett mig ut på en kort promenad.

Alla barn har ju varit lediga, vilket betyder att de bra pulkabackarna är proppfulla medans resten av stan är ganska öde.

Alla är ansvariga för att röja bort snön på trottoaren framför sina egna hus, och de flesta är snabba och man ser snöskottare överallt. Men ibland är det nån som inte gjort det, då blir det ganska tydligt hur jobbigt det vore om ingen skottade!

I natt vaknade jag av brandbilar utanför vår entré (mardrömmen...), men de åkte iväg efter en stund och idag fick jag veta varför. I kvarteret nedanför oss har ett townhouse brunnit ur helt. De måste varit uppe på vårt tak för att kunna se det uppifrån. Läskigt!

Likes

Comments