View tracker

Idag sitter jag i en liten lokal i Queens och tittar på när en massa killar testar kostym och frack... Luke ska vara groomsman på ett bröllop i januari och här är det tydligen väldigt viktigt att samtliga köper varsin exakt likadan kostym för att matcha varandra...

Ja, det här är alltså vad det kostar. För en dag. På någon annans bröllop.

Området vi är i, Astoria, är väldigt mysigt!

Har inte riktigt hunnit sätta mig ner och skriva i veckan, men här kommer ett par bilder i alla fall.

Har gått över Williamsburg bridge för första gången.

Och så har jag varit på The Met med Lisa.

Vi har börjat elda på kalenderljuset och titta på julkalendern (vi tittar med undertexter på svenska och jag översätter svåra meningar, det går ganska bra!)

Det doftar också väldigt gott från alla julgransförsäljningar i stan.

Idag ska vi på tree trimming party hos vår gamla granne. Ser mycket fram emot att träffa våra gamla doormen också!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alltså jag fattar inte varför de har så sjukt mycket mynt i det här landet? Varannan dag när jag kommer hem tömmer jag plånboken på detta...

För det första har de ju hela vägen ner till 1 cent, det är ju inte ens 10 öre! Så meningslöst.

Och för det andra kan man inte som i Sverige stå i kön när man köper en vattenflaska och räkna ihop till typ 14 kronor så att man blir av med dem, för här läggs ju skatten på i kassan, och när man väl ska betala orkar man ju inte stå där och räkna till typ 1.68...

Likes

Comments

View tracker

Då var det dags för nästa punkt på listan för att bli amerikan; idag sitter jag på socialkontoret och väntar på att få ett personnummer. Sen dröjer det ett par veckor tills jag får ett kort, och efter det kan jag få ett ID-kort. Det går långsamt, men det går framåt...

Likes

Comments

Det här låg hemma och väntade på mig när jag kom hem från resan, från världens bästa Angelica. Såna paket blir man ju sååå glad för!

Likes

Comments

Tack IKEA för julstämningen!

Det är lite roligt för nu kan man se lägenheter där det ganska säkert bor svenskar (eller skandinaver?) för att man ser ljusstakar och stjärnor i fönstren :)

Har inte bestämt mig ännu om jag ska gå och köpa en julgran eller inte. Problemet är ju att jag inte har några dekorationer alls och måste köpa allting nytt.

Hemma i Stockholm hade jag ju hunnit samla på mig en del genom åren. Å vad den här granen var mysig!

Likes

Comments

Om nu undrar hur ett amerikanskt arbetstillstånd ser ut så är det så här, för nu är det äntligen mitt!!!

Tänk att så mycket hänger på ett litet litet plastkort...

Det enda tråkiga med detta kort är den nedersta raden. Jag får inte använda det att komma tillbaka in i landet med. Det är på grund av ytterligare ett formulär som vi måste fylla i och skicka in... jag hade verkligen tagit för givet att allt var klart, men nu fick jag bita i det sura äpplet igen. Det betyder också att jag får ställa in hela resan till Sverige i jul och Alperna till nyår, och det var inte roligt när jag fick veta det. Luke ringde immigrationsmyndigheten för att kolla och jag hörde ju inte vad de sa, men när han la på tittade han bara på mig och sa "I'm sorry honey...". Som i en film.

Så nu blir det till att fira en jul i USA istället. Ska bara svälja min besvikelse först, sen ska jag komma på nya planer. Och söka jobb!

Likes

Comments

LYCKAN när Luke upptäckte att han bokat första klass hem till New York! Så fantastiskt skönt att få ligga i en säng hela vägen hem, det har varit en lång resa och jag är så redo att komma hem igen.

De senaste dagarna har varit intensiva, med Thanksgiving, vänner och familj, strandhäng, middagar, och överraskningsfest.
Får summera med några bilder, sen ska jag äta en liten sjurätters och somna framför Love Actually. Så perfekt!

Sjölejonen utanför vårt rum var lite högljudda så hotellet gav oss öronproppar.

Mellan allt ätande hann vi med en joggingrunda längst stranden.

Lukes syster demonstrerar hur man gör perfekta ostron.

De bästa pannkakorna jag ätit, på Original House of Pancakes.

Likes

Comments

Dags att lämna Utah och bege oss till Thanksgiving-firandet i Los Angeles!

Igår kväll kom äntligen snön, men skidorten öppnar först på lördag, två veckor försenat. Surt för oss, men vi har ändå haft det fantastiskt. Hotellet var så fint, vi hade en tvåvåningssvit med balkong och öppen spis i alla rum.

I onsdags kväll kom också 4 vänner till oss som stannar till söndag. Igår kväll stannade vi inne under snöstormen och spelade spel och de förberedde en thanksgiving-middag som vi tyvärr missar.

Här får ni också en flamingo som Luke ritade. Blev ju toppen!

Likes

Comments

Igår blev det ytterligare en dag ute i nationalparkerna. Den här gången höll vi oss på marken och tittade uppåt istället, det var bättre för pulsen...

Nationalparken vi var i igår heter The Arches, efter alla dessa formationer som är som valv. Det är ju omöjligt att ta kort på hur mäktigt landskapet var, men det var verkligen coolt.

Vackert va? Man känner sig nästan lite dum som bara har en iPhone att fota med.

Förresten, på morgonen när vi letade frukostställe i Moab gick vi förbi detta café (som var stängt). Swedish pancakes with lingonberries? Är det en grej?

Likes

Comments

Vi fortsätter vår expedition i Utah, igår med lite annorlunda landskap än dagen innan. Det här var så vackert och sååå läskigt! Trodde inte jag led av svindel, men det här gjorde mig nästan illamående...

För att slippa köra tillbaka hela vägen till Salt Lake City tog vi in på hotell i en liten stad som heter Moab. Hann gå igenom halva deras utbud av restauranger och barer på en kväll så nu känner vi oss redo att dra vidare :)

Livemusik och cowboy-hattar...

Likes

Comments