Har världens skönaste fredag! Vädret är helt fantastiskt, 19 grader och sol. Gick ut i parken efter frukost och sen var det helt omöjligt att gå in igen, så jag strosade runt i parken och på stan fram tills 13 när min kompis Susan messade och ville mötas upp. Vi hittade en rooftop där vi drack rosébubbel under bar himmel, känns ju helt overkligt i februari...

Träden, gräset och den stackars vinter-hyn avslöjar ju att det inte är sommar...

Nu ska jag hämta Luke på kontoret och vi ska testa ett ställe som är känt för sina bloody marys. Yum!

Likes

Comments

Suddig bild från en AW med svenskgänget ikväll. Trevligt som vanligt!

Promenerade hem och det är sååå skönt väder. 17 grader klockan 22 på kvällen! Det bästa är att det ska hålla i sig i flera dagar. Wiihoo!

Likes

Comments

Eftersom jag inte har mitt greencard ännu så betyder det att jag är helt visum-lös. Papperet som jag gått och väntat på i flera månader heter Advanced Parole och betyder typ att jag får komma till immigrations på flygplatsen där de godkänner att jag får komma in ändå, eftersom jag har ett pågående case.

På Arlanda tog det däremot en väldig tid innan de lät mig gå igenom eftersom jag varken har visum, tillbakaresa till Sverige eller greencard. Först sa hon bara att det inte går, men vi fick snällt stå och vänta tills nån högre chef kunde godkänna det. På amerikanska sidan var det mycket lättare, de tog mig med in till rummet där jag var förra året vid min första inresa på K-visum. Det tar visserligen lite tid därinne, det är en märklig samling med folk som hamnat där kan man säga. Nån som inte kan prata engelska och saknar visum, nån som rest med en död familjemedlem på planet, en som satt fast med handbojor i stolen... och så vidare. Eftersom det är ett litet rum får man höra precis allt de pratar om. För mig gick det ändå ganska fort, men det var lite förvirrat när jag blev uppropad och skulle få tillbaka mina papper och mitt pass.

Tull-killen: So you have a pending adjustment of status?
Jag: Yes.
Killen: And do you have your court record (typ, minns inte exakt vad han sa)?
Jag: Ehm... what's that?
Killen: The statement from the lawyer.
Jag: No...?
Killen: Oh, but when did you get arrested?
Jag med panik i ögonen: What? I never got arrested!? I got married!?!
Killen: Really, you were never arrested?
Jag, desperat: No! I've never been arrested!
Killen: Ooooh. I was looking at the wrong person here. You're good to go!

Alltså jag fick verkligen panik! Inte för att jag nånsin blivit arresterad, men jag såg framför mig hur de fått in nån felaktig information i mitt case så jag blir utvisad och få vänta i tre år tills de rett ut det eller nåt.

Det här papperet är nu giltigt i ett år, men jag hoppas mitt greencard kommer snart, det blir lättare så.

Likes

Comments

Då var jag hemma igen! Det var lite tråkigt att lämna Stockholm eftersom jag haft så otroligt roligt och det är många jag velat träffa mer, men när vi väl satt i taxin på väg hem från flygplatsen var det sååå skönt att komma hem också.

New York är härligt idag, soligt och varmt och vår i luften. Jag tvättar, handlar och grejar lite hemma, sen blir det nog en lång promenad i Central Park och häng framför tv:n. Skafferiet, kylen och badrumskåpet är fyllt med svenska varor jag saknat plus alla favoriter från Whole Foods. Lyx!

Tack alla där hemma som hade tid att hänga med mig! Jag är en riktig lyckans ost!

Det före detta granngänget (som alltid kommer vara grannar i hjärtat) och hemlagad svensk mat! Och tre bebisar som ligger i magar :)

Pappa och min brorsdotter/guddotter

Niclas som fyllde 50!

Semla med alla mina kollegor.

Tacopaus i vindrickandet.

Caroline som njuter av sin första öl och sitt första kaffe efter två veckors sjukdom

Lena och jag och efterlängtad sunk-pizza med bea!

Tre vänner, samtliga yngre än Brad Pitt.

Ultimat fredagskväll.

En lillasyster som precis fyllt 30.

Chips och öl.

Och familjemiddag i Täby, de har blivit mycket kladdigare på senare år.

Likes

Comments

Ja det blir inte mycket bloggande härifrån direkt. Mitt schema är späckat 16 timmar om dagen... och jag har så himla roligt!

Min lilla brorsdotter är helt klart en av favoriterna som jag vill hinna umgås massor med.

Jag får återgå till bloggandet när jag är tillbaka i New York igen helt enkelt :)

Likes

Comments

Jag ska åka till Sverige idag!! Kan inte riktigt fatta det, jag har inte varit i Stockholm på nästan 8 månader. Är så pirrig och peppad så det är inte klokt.

Det ska bli så konstigt att göra den här natt-flygningen från New York som jag gjort tusen gånger förr, men nu ska jag bort och inte hem. Hoppas jag lyckas sova på flyget förresten, i natt drömde jag oroliga drömmar om att jag glömt min resväska och tillståndet att komma tillbaka till USA...

Likes

Comments

Igår var det 15 grader varmt och sol, men under natten blev det kallare och kallare och på småtimmarna satt snöstormen igång. Det har snöat konstant hela dagen och stan har varit nästan öde. Skolorna är stängda, och många kontor också. Jag tror att 80% av de människor jag såg utomhus idag var de som febrilt skottade utanför alla hus.

Central Park var fullkomligt öde. Det går ju inte riktigt att fånga på bild hur mycket snö som faller.

Barnen får åka kälke istället för att gå till skolan, bra deal.

Rockefeller Center, också helt öde...

Jag var ute och gick i tre timmar, sen fick det vara nog. Men har man bara bra kläder på sig så är det ju hur härligt som helst att få vara nästan själv på gatorna i New York!

Luke skulle flugit till LA idag, men alla flyg var inställda så han är kvar en natt till. Tur att jag ska flyga till Stockholm först imorgon! Men nu är det dags att sova, har tusen saker jag ska hinna med innan flyget går...

Likes

Comments

Ikväll har jag varit i Madison Square Garden och sett NY Rangers krossa Anaheim Ducks i hockey med värsta svensk-gänget. Så roligt!!

Vi var 20 stycken, fast alla kom inte med i bild. Med hela 4 svenska killar i laget blev vi lite lätt patriotiska...

Korven ingick i biljetten till vår stora glädje!

Henke och de andra vinnarna på isen.

Har också med mig en stor goodiebag hem (därav våra mössor). Kanske får sova i min nya Rangers-tröja i natt för att fira ordentligt!

Likes

Comments

Idag är det den stora svullardagen här, när man ska äta pizza och mackor och chips och dip och kolla på amerikansk fotboll.
Vi var ute på långpromenad och i hissen möttes vi av grannar med kassar och pizzor och allt möjligt, och det var först då jag fick veta att det var idag, annars kanske jag också slagit till och gjort en "seven layer dip"... Vi har i alla fall kollat på större delen av det hela (mest med fokus på reklamen och pausunderhållningen, men ändå).

Luke slog också på stort och lagade middag till mig! Det var nog första gången tror jag. Det blev en amerikansk gammal klassiker; sloppy joes. Väldigt goda dessutom!

Likes

Comments

De senaste två dagarna har jag varit helt uppe i ett projekt här hemma, att bygga ihop och måla ett skåp!
Är nästan klar, fast fick ett litet psykbryt på dörrarna såhär på kvällen, så jag lämnade det och gick och la mig. Men när jag är klar lovar jag att lägga upp fler bilder.

Luke är äntligen på väg hem, tänk att han varit borta i två veckor! Han har rest i ett dygn redan, och på första flighten märkte han att han blivit matförgiftad!! Undrar i vilket skick han kommer hem...

Likes

Comments