Nästan ett år har man varit här och jag kan fortfarande inte förstå varför jag inte gjort det här tidigare. Det här året har varit händelsrikt och gjort mig till en helt annan person, visst är jag fortfarande velig och lite tystlåten men inte alls lika blyg som jag varit. Och har blivit så mycket mer självsäker som när det är något jag känner nej det där kan jag inte göra. Så tänker jag bara ”klart jag kan , då jag flyttat till ett land med ett kasst språk och står fortfarande på fötterna 10 månader senare så klarar jag av detta ”.
Jag kan helt säga att jag mår BRA och har aldrig mått så bra i mig själv tidigare. Visst har man sina stunder när man längtar efter sin trygghet där hemma i Sverige men ett år går fort och Sverige finns alltid kvar. Och att jag äntligen försöker göra mig själv lycklig. Då det här gör jag bara för mig själv och det är helt klart bästa valet jag gjort i mitt liv. Så ser framemot ett år till i USA . Och det bästa med det hela är att jag inte alls vet hur nästa år kommer se ut ! Det ända jag vet att allt blir bra hur det än blir :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var völdigt länge sedan jag uppdaterade bloggen. Mycket har jag hunnit med sen dess ,har fått besök av mina underbara föräldrar och även fått besök av mina bästa vänner Tom och Malin. Har hunnit varit i Vegas två gånger, sett Grand canyon och Phoniex. Varit till San Diego med Tom och Malin där vi träffade bästa Cassandra. Vilket var jätteroligt att få umgås med sina närmaste vänner från barndomen. Och senaste roadtripen var man till Los Angeles över halloween. Och har även hunnit haft besök av Cassandra över thanksgiving helgen och massa annat har man hunnit med.

Har nu bara 1 månad kvar i California innan man packar sitt pick och pack till Houston Texas. I Houston kommer jag ta hand om bara ett barn och han är 1.5 år. Vilket ska bli skönt att bara fokusera på ett barn, men kommer absolut sakna min nuvarande värdfamilj. Den jag kommer sakna mest är ju såklart Lilo, kommer bli så tomt och konstigt att inte ha en hund som följer mig vart jag än går. Önskade verkligen att jag fick ta med honom så jag vet att han får kärlek och promenader.

Det bästa med mitt nya hem i Houston är att jag kommer få bo mer privat och 3 dagar efter jag flyttat dit så kommer dom åka iväg på semester. Vilket kommer ge mig en vecka ledigt , så kommer få resa eller vara i huset själv. Men tänker nog välja att stanna själv så jag kan bo in mig och utforska Houston. Och så längtar jag efter att få egentid då man nu bor i en familj som alltid är hemma och har bara varit borta en natt sen jag flyttade hit. Så ser verkligen framemot den veckan att få vara själv.

Så Sverige vi ses inte förens Januari/Februari 2019 om allt går som de ska!

Delar med lite bilder vad man har hunnit med :)

Likes

Comments

Kom hem i söndags sent på kvällen och kommer in på mitt rum och ser hur min värdmamma har fixat mitt rum med bilder på vänner och familj. Och fixat ljuslyktor och andra prydsaker. Hon hade även fixat in en hundsäng till finaste Lilo. Minns påväg hem från Las vegas så skrev hon att "hoppas det är okej att jag har fixat upp spegeln och fixat lite ramar på ditt rum".
Ja jag kan inte annat än älska den här familjen finns absolut inget att klaga på så mycket kärlek dom ger. Och att dom ger mig ledigt bara för min bästa vän Catha skulle vara ledig en vecka. Ska nu i helgen åka till Big Sur med hela familjen på camping vilket ska bli jätteroligt, då jag känner mig mer som en familjemedlem än en au pair.

Så jag har absolut bestämt mig att jag ska förlänga 12 månader och helst med denna familj för bättre än dom kommer jag aldrig hitta. Och om dom ej vill ha mig så är det bara för mig att leta en ny familj ifall dom skulle säga nej ;)

Detta hade min snälla värdmamma fixat när jag kom hem.

Delar ävem med mig lite mer bilder på finaste Lilo, han är verkligen en speciell hund. Han följer med mig på toa, sitter utanför när jag duschar. Han sover hos mig och vi tar promenader, vi lämnar även mina värdbarn till skolan haha. Vet kanske är tjatigt på snap med massa bilder på honom men han är en av dom som får mig att må bra när jag längtar efter min familj och vänner. 

Likes

Comments

Jag och Catha bestämde oss för att göra en roadtrip från den 2 juli till 9 juli.
Planen vi hade var att åka till Lake Tahoe från söndagen till onsdag och på onsdagen sa vi att vi skulle åka till Yosemite och på torsdagen åka ner till LA.
Veckan börja med att vi tog bilen Bettan till Lake Tahoe med inga planer bara att vi kan sova i bilen, så vi packade med sovsäck och kudde och massa annat. SÅ när vi väl kommer dit så bestämde vi oss för att vi skulle gå till sjön för att ta några öl och äta våran hemmagjorda mat som min snälla vän Catha hade gjort. Men innan vi gick till sjön ser vi att de läcker något från bilen. Och vi bara de måste ju vara spolarvätskan eftersom de bara kommer spolarvätska på ena sidan. Så vi tänker att det måste vara lugnt så vi går till sjön och dricker några öl och äter vår mat. Sen gick vi till en bar och där fick vi veta att vi borde gå till ett ställe som heter Cabo Wabo, vilket var jätteroligt.


BIlder från dag 1 , andra juli

Dag 2 tredje juli
Efter 1 timmes sömn drar vi tillbaka till stranden för att käka och så korka vi upp en vinflaska. Så vi satt där ett tag och hade det bra, nån timme senare går vi till vår kära Bettan och lämnar saker för att åka med Cathas vän C från LA på deras båt. Så vi stanna på ett ställe och hoppade i sjön tror jag och Catha var mer i sjön än på båten och så fick vi åka med på en jetski vilket var hur kul som helst. Följde sedan med C och A till deras hus och bubblade lite sen vart klockan mycket och vi hade planer och att gå ut. Men i stället bestämde vi oss för att åka och sova i bilen. Så vi sov "hemma" på camping parkeringen.

Bilder från dag 2

Dag 3 fjärde juli 4 of JULY
Vi vaknar hemma i Bettan klockan 8 på morgonen åker till starbucks och köper kaffe, åker tillbaka till camping parkeringen för att smyga sig in i camping duschen och duscha. Vi gör i ordning oss för 4 of July i cirka 2 timmar till vi bestämmer oss för att åka till en strand. Vi bär all vårt dricka och saker som vägde ton, smyger in igenom en campingplats då man inte fick ta in alkohol. Och vi trodde vi var på stranden som vi var dagen före  då vi skulle hänga med samma personer så vi var där kanske 2 timmar till vi bestämde oss för att åka till stranden bredvid. Eftersom vi inte orka bära upp allt igen frågade vi två tjejer om vi fick åka med upp till bilen för att lämna sakerna, och de fick vi så vi satt där i en skuff.
När vi väl kommer till den rätta stranden bada vi och bubblade med A och C och massa andra. Vilket var hur kul som helst. Sedan tog vi deras båt ut för att titta på fryverkerierna.

Bilder

Dag 4 femte juli
Dagen börjar med att vi åker och äter frukost på en resturang åker tillbaka till stranden där vi var på. Vi vilar lite och dricker vin och hyr en trampbåt. Någon timme efter kommer britterna som vi träffa dagen innan, vi badar och kastar kotte. Och några timmar efter är vi allmänt trötta och sätter oss och sover i vår kära bettan igen. Fulla som vi är börjar vi prata om Las vegas. Så ja tog upp min mobil och bokade de billigaste hotellet jag hittade innan vi somnade.Vi däcka bra tidigt i bilen i våra sovsäckar.
Bilder

Dag 5 sjätte juli

Vi vaknar och börjar köra mot Las vegas eftersom vi somande så tidigt vakna vi nyktra en tidig torsdag morgon. Tankar bilen och börjar åka. Vägen var lång men var bland de finaste jag sätt i hela mitt liv och vägen var som en rollercoster svängar och gupp här och där. Vi stannar och äter 2,5 timme från vegas börjar köra igen och så säger Catha " Amanda bilen är överhettad vi måste svänga av här. Så vi svängde av på freeway så ser vi hur bilen rycker. Vi öppnar huven tillsist och tittar oljan. Vilket såg bra ut men sen kom en snäll lastbilschaffis och hjälpte oss.
Han tittade kylarvätskan och undrade om vi hade mer och de hade vi så han fyllde på åt oss. Men sen såg han att de läckte och sa åt oss att vi inte skulle köra bilen. Medans gubben var där kom en polis och tittade bilen också. Då det var 42 grader ute sa polismannen att vi kunde sitta i hans bil medans vi väntade på bärgarbilen. Vi var fast på freeway i 4 timmar och satt och pratade med polismannen. Tillslut kom bärgarbilen och vi behövde kissa så polisen pratade med bärgarbilen och sa att han skulle skjutsa oss till en toalett så vi fick kissa. Han satt på syrenerna och körde i 160 för att vi skulle få kissa haha. När vi väl kom tillbaka till bärgarmannen så börja vi åka mot vegas, och slutade med att bärgarbilen blev 100 dollar dyrare. Äntligen kom vi till bilverkstaden och lämnar Bettan, så tar vi en uber till hotellet. I 42 grader och inte ätit på länge var vi inte på de bästa humöret, men vi kommer fram till hotellet med vår IKEA påse och väskor. Eftersom planen var att bo i en bil så tog vi ju inge resväskor precis haha, Vi tog en dusch och somna 18.00, kan säga att jag aldrig har varit så slut som då.

Roliga i de hela är att vi pratade om pengarna innan hur snåla vi skulle vara eftersom vi redan fått tråkiga utgifter, men Vegas blev mycket dyrare än vi trodde. Och vi var också så glada över att vi skulle komma fram tidigt till vegas så vi kunde ta en nap innan festlivet, men slutade med att vi kom 6 timmar senare.

Dag 6 sjunde juli
Vaknar efter 14 timmarssömn vilket inte var våran plan, vi hade tänkt sova en timme sen gå ut. Men vi var slut så vi vaknade 14 timmar efter och redo för festlivet. Och då vi inte hade ätit på 24 timmar tog vi en dusch och gick till en resturang i 42 grader. Innan festen var vi ju också tvungen att hämta Bettan. Vi åkte med Bettan tillbaka till vårat hotell och korkade upp och hade vår lilla förfest i vårt rum. Slutade med att vi åkte på poolparty vilket var väldigt skönt då man kunde hänga i en sval pool.

Dag 7 åttonde juli
Vaknar ungefär 11 på morgonen efter en sjuk rolig kväll i vegas, går och köper lite alkohol och beställer hem en pizza. Åker iväg på poolparty på wet republic vilket var de sjukaste och roligste. Calvin Harris spelade tydligen inget jag la märke till haha, vi spenderade vår tid i poolen bara. Så när de väl började stänga skulle vi gå och hämta våra saker. Så säger Catha Amanda våra saker är borta, det är bara våra skor och kläder kvar. Och panik som man får då man hade pass, pengar, mobil och körkort där och man hade redan fått tråkiga utgifter. Så jag började både skratta och gråta samtidigt. Men som tur var fick vi tillbaka de 3 timmar senare. Jaa kan säga att vegas är vegas, men vi älskade det. Är så glad att de slutade med Vegas.

Dag åtta nionde juli
Börjar köra hem till Belvedere 11 på morgnen och bilen klara sig ända hem!


"All good things are wild and free " " Everyday is an adventure"

Likes

Comments

Är så tacksam att jag har träffat denna brud, hon är bäst i test!
Har känt henne bara i 1,5 månad ungefär men det känns som jag har haft henne hela mitt liv. Vi har samma intressen och de vi båda älskar mest är "party". Vilket folk säkert undrar hur vi orkar men om man tycker något är roligt så får man aldrig nog. Vi hoppar studsmatta, festar, står på händer, åker till beachen, handlar mat ja vi gör allt tillsmmans. Under 1,5 månad har vi skapat massa sjuka och roliga minnen, och de kommer då absolut bli fler.
Hon är helt klart bäst och jag älskar henne!! <3


Likes

Comments

Länge sen jag uppdatera bloggen, men har verkligen inte tid och ork. Sitter just nu och äter middag efter en långpromend med Lilo. Under promenaden tänkte jag på hur tacksam jag över livet då man har kommit till en vacker stad och en underbar värdfamilj. Dom ger mig så mycket och man kan verkligen öppna upp sig för dom. Och att varje morgon när man börjar jobba har jag en smoothie till frukost som värdpappan gör. Ja men är lite bortskämd att bo i den här familjen, mycket fritid och mycket kärlek. Och med barnen blir det bara bättre, dom är hur söta som helst.
Så jag mår hur bra som helst här borta i California. Pratade med en av mina bästa vänner i Sverige förra veckan som känner mig som bäst och hon sa till mig då jag berätta för henne att jag brukar oftast vara glad men nu efter fem måndader här så känner jag verkligen glädje på riktigt. Och hon sa ja men hemma var du bara "fake glad" och man kan verkligen höra på din röst att du är glad på riktigt nu. Vilket var roligt att höra :)
Och jag kan inte riktigt förstå att jag varit ifrån min familj i 5 månader, så jag ser verkligen framemot till mamma och pappa kommer nu i juli. Ska bli så roligt att få visa mig som en gladare och starkare person, och få visa dom runt.

Man inser mycket efter 5 månader utan familj och vänner vilka som alltid funnits där för en, och jag är så tacksam över  dom som stötta mig till att göra det här. Och alla ni som är missnöjda med sitt liv, lämna er hemort och testa göra något nytt, jag lovar ni kommer inte ångra de!!

Likes

Comments

Hunnit med en trip till San Diego/ LA förra helgen.

Och denna helg som var besökte man Dolores Park för första gången med min nya vän Catha och Jacob. Och så fick man träffa Elin och Molly också :)

Likes

Comments

Jag är så glad över att jag tog chansen att hitta en ny familj. För nu sitter jag här i Tiburon på altanen med en kopp kaffe och ser ut över den fina utsikten. Ni som undrar vart Tiburon ligger så ligger det på andra sidan Golden Gate. Så man kan ta buss, bil eller färja över till San Francisco.

Bor nu i en familj med 2 barn som jag tar hand om i åldrarna 4 & 7 vilket känns mycket lättare och roligare än 3 småbarn. Familjen har även en jättefin och snäll hund som jag brukar ta promenader med, vilket är perfekt då jag älskar hundar och får sällskap.

Mitt jobb nu är att hjälpa att ta barnen till och från skolan, ge dom mat, leka och ibland hjälper jag med dusch och läggning. Schemat är inte riktigt klart då jag är deras första au pair och dom räknade inte med att få en au pair så snabbt då dom nyss kom in i programmet. Men jag kommer inte ha så många sena kvällar som jag hade i den andra familjen. Vilket jag älskar för då kan jag ta kvällspromenader och träffa vänner.
Och mina värdföräldrar vill spendera sin tid med barnen så mycket som möjligt så dom tar hjälp från mig när dom verkligen behöver och så vill dom att jag ska utforska och njuta av mitt år här. Dom ställer redan upp för mig och försöker hjälpa mig så mycket som möjligt. Och självklart gör jag det samma för dom. Det bästa av allt är att dom är hälsosamma och tränar, vilket man behöver vara och göra i detta land. Trodde aldrig att jag skulle sakna min mammas mat men de gör jag för hemma i Sverige kunde jag äta utan att träna. Men i dehär landet måste jag, så ska försöka komma igång igen men har inte riktigt haft tid då jag bara bort här i 2/3 veckor.
Kan i alla fall säga att jag lever drömmen jag drömt om, underbar familj, sjukt fin stad, roligt jobb och mera fritid.
Men eftersom jag lever drömmen och mår så bra så måste något hända mig så man vet att man lever. Så i fredags hade jag tänkt ha en filmkväll och äntligen få slappna av, såklart gick min tand sönder. Vilket betyder att jag måste fixa en ny tand här i landet, men inte så mycket man kan göra något åt.
Visst de kommer kosta lite men jag försöker se de positivt och skrattar åt det istället. För det är något man ser tillbaka på när man är äldre haha.

Och jag måste erkänna att jag saknar min familj, släkt och kära vänner sjukt mycket <3

Likes

Comments

Som många redan vet letar jag efter en ny familj, jag tog de beslutet förra onsdagen. Då det har varit lite för mycket i min nuvarande familj att ta hand om 1,3 och 5 åring. Sen passar de inte mig som person att jobba omkring mamman hela tiden , vart svårt att komma barnen nära. Och schemat var väldigt kämpigt med sena kvällar och tidiga mornar , och inte många au pairer omkring jag kunde träffa om veckodagarna. Vilket känns jobbigt och tråkigt då min nuvarande familj är underbar.
Men i alla fall jag är ju mycket här för att få att bli som en storasyster/kompis till barnen och vill att det ska vara roligare än vad det har varit. Så jag valde att gå in i rematch och då har man bara 2 veckor på sig att hitta en familj, annar lär man ta sin resväska och åka hem till sveirge. Samtidigt som jag letat familj har jag jobbat och besökt Los Angeles, så har varit mycket stressigt.
Men matchningprocessen har ändå gått bra och imorgon får vi se vad som kommer hända. För har en familj på g till 100 % och en annan familj man ska träffa imorgon och se om vi blir en bra match.
Allt detta känns som dejting, men det ser i alla fall väldigt ljust ut nu att jag kommer stanna i landet som jag är väldigt glad över.

Hoppas alla där hemma har en bra påsk!

Likes

Comments

Att jobba med 3 barn är ingen lek speciellt inte i åldrarna 1, 3 & 5 år. Visst mamman är oftast hemma hela tiden men då vill 3 åringen bara ha mamman vilket gör de mycket svårt, speciellt på kvällarna när mamman ska försöka laga middag åt mig, henne och pappan. Och mornarna att få i ordning 3 åringen och 5 åringen till skolan kan vara riktigt stressigt speciellt när jag lär hålla koll på 1 åringen som har börjat klättrat överallt. För oftast under första 30- 45 minuterna är jag ensam då mamman tar sin dusch och fixar i ordning sig. Och under den tiden ska jag ge dom frukost, fixa snacks och ibland fixa lunch åt dom. Byta kläder, borsta tänder och hår osv vilket inte går så bra ibland då dom har massa annat för sig eller när flickan bara vill ha mami.
Sen efter mamman kör i väg 3 och 5 åringen till skolan är jag antingen hemma med babyn eller så åker vi med. Jag och babyn åker oftast med om jag vill till gymmet eller har andra ärenden att göra eftersom jag inte har körkort här än blir de svårt för mig att ta mig nånstans. Men nu i tisdags testa jag och göra teoriprovet vilket jag klarade!! Så nu har man bara uppkörningen kvar sen kan jag förhoppningsvis köra bil så jag kan ta mig nånstans utan att ta Uber eller åka med mamman.
Under mina 6 fria timmar om dagarna som känns som 2 timmar brukar jag vara på gymmet, ut och gå, sova och shoppa. Spenderar även mycket tid med mamman då vi ibland ser på film, dricker te eller åker iväg på shopping.
Och nu börjar värmen komma här så ser verkligen framemot till dom öppnar poolen här i vårat kvarter så jag kan spendera tid där.
På eftermiddag börjar jag jobba igen då vi hämtar barnen på skolan om jag inte stannar hemma med babyn. När barnen kommer hem lagar jag middag åt dom , leker, spelar spel och håller koll på 1 åringen. Och vissa dagar i veckan har barnen aktiviteter efter skolan som gymnastik eller dans.
Sen kommer roliga tiden på kvällen när man ska göra i ordning barnen för läggning vilket är svårt. Då barnen alltid säger att dom är hungriga när man nämner att vi ska borsta tänderna fast dom kanske precis har ätit innan. Så oftast ger man dom något att äta vilket gör att läggningen oftast blir senare än vad den ska. Mamman brukar gå upp och lägga babyn kring 7 tiden och ibland försöker 3 åringen springa upp så jag försöker på bästa sätt att hålla henne nere. Men ibland lyckas hon springa upp och förstöra för babyn så då brukar jag ta över och lägga babyn. Vilket ibland kan vara skönt då jag får lite lugn och ro.

Men jag trivs väldigt bra med familjen som jag sagt innan då dom verkligen bryr sig om mig. Men ibland kommer de stunder som man känner att man inte orkar längre.
Jag har även bra och roliga stunder också med barnen såklart, men att jobba 45 timmar varje vecka och aldrig ha sovmorgon gör mig lite trött. Men det som håller mitt humör uppe och att jag orkar är att jag har så mycket roligt att se framemot!


Lite av det roliga som får mig att bita ihop:

LA med Elin 7 april

LA med familjen 17 april

San Diego weekendclass 26 maj

San Diego med familjen 2,5 vecka Juni

Mamma och pappa kommer 21 Juli

Mina bästa vänner kommer 14 augusti

Disneyland med familjen 1 vecka September/Oktober


Likes

Comments