Astrid sov bara 1 timme under förmiddagen.. så dagen har varit väldigt lång och nu slår snart mina blå igen. Vi tog oss in till stan vid 10, jag skulle hämta ut ett kort till högskolan. Därefter så tog jag och mamma en lunch. Vid 13 så åkte jag och Astrid till ÖF för unga föräldrar. Jätte trevligt, därefter så tog vi en promenad. Nu ikväll så har vi både gjort ostfyllda köttbullar och en köttfärslimpa. Hoppas ni har haft en bra dag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VARDAG

Igår när jag var och handlade så hittade jag detta goda teet. VI hade ofta det hemma förr så det var lite nostalgisk att dricka en kopp. Har ni inte testat så gör det! Dricker ni te? och vad är ert favoritte?

  • Filed under: VARDAG

Likes

Comments

JANUARIUTMANING

5 saker som gör mig till den jag är

1. Tankspridd Jag vet inte riktigt om jag kan se detta som något positivt. Jag glömmer saker överallt. 7/10 gånger får jag springa tillbaka för att jag glömt något, jag glömmer att handla saker, jag glömmer saker som jag ska göra. Tyvärr så kan jag ibland vara så tankspridd att jag får be personen upprepa för att mina tankar har dragit iväg åt något annat håll. Inte alls roligt men tyvärr så är detta något som gör mig till den jag är, det är ofta min mamma skrattar åt mig och jag får ofta höra av Andreas att jag glömmer saker här och där

2. Målmedveten. Jag vet oftast vad jag vill och kämpar också för att nå de mål som jag sätter upp. Detta ser jag som en positiv egenskap. Trots en massa hinder, vissa tuffare än andra så ger jag aldrig upp, jag kämpar tills jag når det målet jag vill nå.

3. Mitt fokus. Jag har aldrig varit någon som lägger fokus på strunt utan när det kommer till mitt fokus så har jag valt att prioritera det på viktiga saker, så som mina vänner som bryr sig, Astrid, Andreas, plugg, jobb osv. Beter sig någon illa så väljer jag att inte lägga fokus på den personen, det gynnar mig i längden.

4. Inget tålamod. Jag kan nog tyvärr ha Sveriges sämsta tålamod. Har jag kommit på något så ska det gärna hända nu och jag avskyr att vänta. Ber jag om något så ska den personen gärna göra det direkt, helst igår..

5. Morgonmänniska. Både på gott och ont. Jag har inga problem när Astrid vaknar vid 5 att gå upp, däremot så är jag som mest ambitiöst på morgonen, det är då jag pluggar som bäst osv. Jag önskar så att företag hade öppet den tiden, eller banken eller andra viktiga personer som man ibland behöver ringa. Oftast är det då jag tänker som mest, på allt som ska göras osv.

Detta är några av de egenskaper som gör mig till den jag är. Dem största skulle jag vilja påstå.

Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här

Likes

Comments

TRÄNING

I måndags påbörjade jag en challenge, att göra sit-ups i 30 dagar. Ni ser schemat för detta på bilden nedanför. Jag har försökt göra något sådant här innan men aldrig lyckats, så nu håller vi tummarna att jag gör det denna gång. Funderar på om jag ska ta en före bild för att sen jämföra med efteråt, kan vara roligt att se. Dock kommer jag inte dela med mig av det utan hålla det för mig själv.
Har ni gjort någon sådan här challenge? Hur gick det för er?

Likes

Comments

VARDAG

Jag får en chock varje gång jag kollar på klockan, är den inte mer? Astrid vaknade vid 4.. och var då pigg så vi gick upp.. mös lite i soffan och vid 4.30 kom Andreas upp.. jag har hunnit laga dagens lunch, lekt med Astrid, gett henne gröt och nu sover hon igen, jag ska äta lite frukost och ta det lite lugnt. Senare idag så ska vi till öppna förskolan. Jag ska även försöka få in lite hemmaträning.

Likes

Comments

VARDAG

Tisdagen är till sin ände och dagen gick väldigt fort. Astrid tyckte att vi skulle vakna vid 4.. efter lite lek och gröt så somnade vi båda om till 9(!!). Vid 10 satte vi oss på bussen in till stan för en promenad med Elin och Eddie samt ett pass på gymmet, Körde slut på mina ben. Astrid satt nöjd i sin vagn hela tiden. Så smidigt att ta med henne.

Nu i eftermiddag har jag varit och handlat. Jag passade på att köpa Organix majs-ringar till Astrid, egentligen ska hon inte äta något sådant p.g.a att det lägger sig som en hinna över tandköttet och är risken stor för karies i framtiden men någon gång kan det inte skada, detta var första gången dessutom och hon verkade tycka om det.

Nu ska jag göra i ordning lite tidsinställda inlägg för imorgon och sen gosa ner mig i soffan med Andreas. Hoppas ni får en fortsatt bra kväll

  • Filed under: VARDAG

Likes

Comments

JANUARIUTMANING

En person jag skulle vilja ringa idag

Min moster. Det är 7 år sen hon gick bort, i Oktober är det 8 års sen. Jag minns fortfarande den morgonen som om det vore förra året när de ringde och sa att hon lämnat oss. Jag minns sista samtalet, det sista hon sa "Glöm aldrig hur mycket jag älskar dig". Det var som att hon redan var borta, men samtidigt som hon tog farväl så var hon så lycklig att hon äntligen hade fått komma hem från sjukhuset. 16 Oktober 2010. För mig och min familj så finns det ett liv innan den dagen och det är nu ett nytt liv efter. Saknaden är fortfarande stor. Det sägs att åren läker alla sår, jag tror mer på att man lär sig leva med de såren man har.

Det var på Tisdagen den 12/10 som jag pratade med min moster för sista gången. Det var sista gången som jag fick höra hennes röst. Hon som jag kunde prata med i telefon i flera timmar, hon som jag ringde när jag inte kunde prata med min mamma. Hon blev min bästa vän. Sen var hon borta.
06:15 Lördagen 16/10, familjen vaknar av att telefonen ringer, mamma svarar och bara skriker.. jag möter Rasmus då 10 år gammal i hallen, vi tittar på varandra och jag tror vi båda två trodde att det var gammelmorfar som gått.. när hon sen säger "nej inte Pernilla.." 2 timmar senare befann vi oss på Akuten för att få se henne en sista gång, mamma, pappa, jag mina syskon, mormor med sambo och morfar med sambo, in kommer en sjuksköterska med långt hår, han ska visa oss vart hon ligger.
Jag tror hela min familj var i chock den dagen, jag åkte och tränade tjejerna i basket som jag alltid gjorde varje Lördag, Rasmus hade cup som vi kollade på.. jag minns dock inte mer sen.. jag minns begravningsbyrån Måndagen 18/10.. men sen är det tomt fram till begravningen.

Det finns såå mycket som jag vill berätta för henne, så många tankar jag vill dela med henne men jag får inte det, men jag brukar intala mig själv att hon vet nog redan allt som jag tänkt berätta. Men min moster är en person som jag vill ringa idag och alla andra dagar <3

Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här

Likes

Comments

VARDAG

Idag hade vi tredje och sista firandet för Cornelia, på soya. Innan det så har jag dock jobbat mitt första dagpass sen Mars 2017. Det var konstigt att inte få Morgonmys med Astrid, annars gick det bra. Hade en väldigt lugn dag. Nu ikväll ska jag göra klart det sista inför morgondagens grupparbete och sen krypa ner i soffan med en filt.

  • Filed under: VARDAG

Likes

Comments

ASTRID 7-12 månader


Jag har länge funderat på om 15 månader är liiite för tidigt för Astrid att börja på förskola. Utvecklingsmässigt tvivlar jag inte en sekund, hon är före i utvecklingen enligt BVC (självklart kan den stanna av nu och hon kanske inte går fören hon är 13 månader). Men jag börjar tvivla på om man som 15 månader gammal verkligen är redo för att vara ifrån sina föräldrar hos några som man verkligen inte känner. Tänk om Astrid slår sig och behöver en trygg famn och så finns det ingen där? Usch!
Så jag och Andreas har börjat fundera på om vi ska ha henne hemma till Januari 2019 och då skola in henne hos en dagmamma istället. Jag gick hos dagmamma och det var en trygghet. Vi var nog bara 5-7 barn och någon dag i veckan så träffade vi andra dagmammor så vi kunde vara fler barn och leka. Tanken är då att hon bara ska gå hos dagmamma 1 år och sen flytta till en förskola istället.

Jag kommer studera i 2 år nu, hade det inte varit för praktik och att sjuksköterskeutbildningen är på 100% och rätt tuff så hade jag haft henne hemma tills att hon är 2-3 år och har mer nytta av förskolan. Läste ett inlägg någonstans av en förskolelärare som sa att hon tycker det är så sorgligt att se barn under 2 år som går runt på förskolan och inte riktigt vet vad dem gör där... dock förstår jag dessa föräldrar som kanske behöver lämna sitt barn p.g.a. ekonomi eller att vardagen ens ska gå ihop. I vårt fall hade vi nog fått ihop vardagen om hon var hemma till Januari 2019, jag har praktik i 5 veckor under våren, så det är då det skulle knasa sig lite.

Vi vet verkligen inte hur vi ska göra.. Det kändes så rätt att låta henne börja i Augusti 2018, men nu känns det inte alls lika rätt längre och jag hade lätt kunnat ha henne hemma till augusti 2019 istället, om jag får tid till mina studier och det går ihop med praktiken.

När började era barn på förskolan? Har/hade ni valt dagmamma eller förskola? Vad utgick ni efter vad det gällde ålder när ert barn skulle börja?

Likes

Comments

JANUARIUTMANING

Det bästa icke-perfekta med mig själv

Oj, en svår rubrik som krävde hela dagen ungefär. Ja vad är egentligen det bästa icke-perfekta med mig? Jag frågade Andreas som sa "jag vet inte riktigt.. " ungefär vad jag har sagt själv också idag men efter en stunds fundering så kom jag nog på några saker..

1. Jag behöver verkligen inte stå länge framför spegeln. Jag kan på morgonen göra mig i ordning på 5-10min.. då snackar vi byta om, dra upp håret i en knut och borsta tänderna, sen är jag redo. Detta gör ju att jag får mer tid till att vara med Astrid t.ex.

2. Jag kan låta tvätten ligga i allt för många dagar, då menar jag den rena tvätten. Jag vet inte om det är för att jag tycker det är så tråkigt att lägga in den eller för att jag helt enkelt har andra saker för mig,, som att umgås med min familj.


Likes

Comments