- Gör en sak i taget. Om du exempelvis har en matteläxa, ett prov i engelska eller en redovisning i svenska bör du bestämma vilken dag du ska göra vad och hur lång tid du ska lägga på varenda sak. Ett tips är att lägga ditt fokus helt och hållet på på en av sakerna som du ska göra klart, för då blir du nöjd när du har presterat och stressen kommer då att släppa.

- Prioritera tre saker i taget. Utgå från tiden, vad behöver du göra först? En uppsats eller ett megaAnp stort prov som tar lång tid är verkligen inte bra att sitta med kvällen innan. Välj därför ut de tre viktigaste sakerna för dagen eller veckan, exempelvis matteläxan, träning och en fika på stan med en vän. Då kan du redan dagen före förbereda väskan för att det ska underlätta, vara inställd på att göra matteläxan efter skolan, sedan åka iväg och träna och därefter kanske ta en mysig fika med kompisen. Det är väldigt viktigt att prioritera, du hinner omöjligt med både matteläxan, uppsatsen, fika, träning och städa på samma dag.

- Planera en stund varje dag. När du har tiden, sätt dig ner och planera när det passar dig som bäst. Kanske vill du planera hela veckan med skola, en timmes bloggning varje dag + plugg, går en promenad på eftermiddagen/ kvällen, eller så går du upp lite tidigare varje morgon innan skolan. Om du har en bra koll och struktur på det hela så kan jag lova dig, att du slipper tankarna och slipper alla bekymmer som rullar omkring i din hjärna under dagen. Att planera underlättar oenigt mycket!

- Anpassa kraven till din arbetsförmåga. Man behöver inte ha A i varje ämnen, om du inte får ett B på ett prov så ska inte hela veckan behöva vara förstörd. För det är det verkligen inte värt, det är väldigt viktigt att anpassa sig till sin arbetsförmåga efter vad just DU tycker är rimligt. Vi kommer hela livet ha människor som tycker vi ska prestera si och så, därför måste vi alla lära oss att bara göra det våran kapacitet kräver. Man är inte mer än en människa. Tänk ut hur du själv ska uppnå de krav som är rimliga, gör det inte svårare för dig.

- Ta pauser och vila, men inte hela tiden. Att vila ger mycket fokus och kreativitet, men för mycket vila och för många pauser ger dig sömnpiller. Väldigt viktigt att sova dina timmar på natten, då behöver du inte vila på dagen. Självklart kan du ta små pauser för att låta hjärnan slappna av, men om du sätter dig i soffan efter skolan blir plötsligt klockan 21.00, och då är det ännu mer segare att ta sin tid att ta tag i läxorna.

- Viktigt att sätta upp mål. Det är väldigt mycket enklare att bli bra på något om du vet vart du vill komma på vägen, förstår ni vad jag menar? Ett tips är därför att sätta upp mål för dagen eller veckan, så att du helt enkelt vet vart du vill komma. Målet kan till exempel vara att prestera bra på redovisningen, eller att le mer, om du känner att du är trött och hängig. Missförstå mig inte nu, men att sätta mål behöver absolut inte betyda att man ska vara bäst på något, för det blir vi verkligen inte på en kvart. Men mål gör oss mer effektiva. Och glöm aldrig att ni är fina precis så som ni är. <3

- Fokusera effektivt. Viktigt att ge dig själv egentid. Gå upp en timme tidigare och gör saker du annars inte skulle hinna. Träna, ta en fika, se en serie, platta håret eller planera. Det är då du skapar fokus för hela dagen och kan därför hålla koncentrationen uppe längre än om du istället stressar ut under frukosten som jag själv ibland kan göra.

- Bli motiverad. Om du lägger dig i soffan och väntar på att bli motiverad, kommer du få vänta väldigt många timmar. Dela upp det jobbiga du ska göra i små doser. Läs lite ur den där tråkiga naturboken varje dag, för om det är något som är extra tråkigt tar det längre tid, börja därför i god tid.

Likes

Comments

Var iväg på en härlig vinterprommis (inte mycket till vinter kvar dock) tillsammans med mamma förut, och åh vad välbehövligt det var!! Så himla friskt och skönt att få rensa tankarna från allt plugg.

Likes

Comments

Åh, titta vad jag fick hem på posten för några dagar sedan, Therese Lindgrens nya bok "Ibland mår jag inte så bra". Blev så himla glad!! Jag har länge följt Therese på youtube och tycker hon är så himla duktig på det hon gör, sen så har jag även hört väldigt mycket bra om denna boken också, så ska verkligen bli jättekul att börja läsa den, wiee. På baksidan står det såhär:

"Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över". Therése Lindgren är Sveriges största kvinnliga youtuber och började sin Youtubekarriär med glada videoklipp om smink och skönhet. Men under den bubbliga ytan har hon länge kämpat med psykisk ohälsa och Youtubesuccén kom ur en lång tids sjukskrivning. På ett ärligt och personligt sätt delar Therése med sig av fakta och egna erfarenheter. Hon berättar om diagnoser och panikångestattacker, om relationer och kärlek, om terapin och djuren som blev hennes räddning.

Tycker boken är så himla fin i sig, med fina bilder, citat, färger osv. Som sagt, så ser jag verkligen framemot att läsa den!

Likes

Comments

Molly Rustas - Alltså, hur fin blogg? Hon, om någon, har en otroligt inspirerande blogg med extremt fina och välgjorda inlägg. Hennes outfits är ju bara rena drömmen, och även hon. Verkligen en blogg jag kan skrolla igenom i flera timmar.

Lovisa Barkman - Lovisa har ju verkligen en så, så fin blogg, ellerhur? En otroligt fin tjej som bjuder på så himla fina bilderoch välgjorda inlägg! Tips tips!

Bianca Ingrosso - Fina Bianca har en superfin blogg med varierande innehåll, men som innehåller mycket outfits, witch I love. En blogg helt i min smak!

Janni Delér - Verkar inte den här tjejen leva drömlivet? Hennes blogg är ju himlans inspirerande, och man får verkligen följa med under alla hennes underbara resor, hennes liv i Marbella (Monaco) och ta del av otroligt fina outfits. Utan tvekan en sådan blogg som jag kan sitta och skrolla igenom när jag behöver inspiration, åh.

Här har ni fyra av mina favoritbloggar jag läser dagligen, för det mesta så innehåller alla dessa mode men det är det jag verkligen älskar och fastnar för. Jag har många fler bloggfavoriter, men dessa som är ovan kan jag verkligen rekommendera alla!

Likes

Comments

Förut var jag inte alls för bodys, men nu från ingenstans så tycker jag att det är riktigt snyggt måste jag säga. Svarta bodys med spets, så himla snyggt speciellt till fest! Likaså med skinnbyxor, som går att går att matcha både nertill och upptill. Enligt mig perfekt till lite mer finare tillfällen, som t.ex på fest så kan det vara skitsnyggt att matcha en spetsbody tillsammans med ett par skinnbyxor. Medans till vardags så är det galet snyggt med skinnbyxor till stickade tröjor. Vad tycker ni? Let me know!

Likes

Comments

Om jag ska vara ärlig..

- Jag börjar nästan alltid själv gråta när jag ser andra gråta. Jag har så himla lätt för att känna medlidande och hatar att se andra må dåligt, eller vem gör inte det liksom.. Gråter till exempel jätte lätt till filmer också.

- Jag har aldrig haft sömnproblem / problem med att somna på kvällarna. Somnar nästan direkt när jag lägger huvudet på kudden. Mitt knep är att inte tänka så himla mycket!

- Jag rensar mina bilder i mobilen hela tiden och klarar inte av att ha värsta röran. Tar alltid bort bilder jag redan lagt upp någonstans, och har nästan bara redigerade bilder i mobilen.

- Jag är jätte noga med hur mitt feed ser ut på instagram, och hatar när det ser "stökigt" ut.

- Jag har alltid hoppat över bedövning när jag ska laga ett hål hos tandläkaren, jag fullkomligt vägrar trots att dom alltid säger att jag ska ha det. Men nej, aldrig. Och om jag ska vara helt ärlig, är jag ganska stolt att jag tar mig igenom den där hemska ilningen när jag väl sitter där, haha.

- Jag har alltid varit rädd för hundar sedan jag blev biten när jag ungefär var 6 år gammal.

Likes

Comments

Nu är äntligen första skoldagen avklarad för detta året. Hur har eran dag varit? Min har varit helt okej faktiskt, dock är jag väldigt trött eftersom jag somnade ganska sent igårkväll.. Men hur som haver så tänkte jag nu sätta igång med plugget, jag har alltså gått EN dag i skolan och får reda på att det är ett prov nästa vecka i naturkunskap. Alltså, vem lägger ens prov efter lov? Ja, det är väl bara att sätta igång. Antar jag. Hörs mer senare, puss på er!

Likes

Comments

Ja, idag var det sista dagen på det här lovet. Men hur bra har det inte känns att ha varit ledig såhär en vanlig måndag? Och att man faktiskt slapp sändagsångesten igår? - Underbart! Hela dagen idag har jag därför passat på att vila upp mig inför den kommande skolveckan, för imorgon är vi tillbaka till verkligheten igen. Men jag klagar faktiskt inte så mycket, då vi som går media i min klass har fått vårat schema ändrat denna terminen vilket har resulterat till mycket kortare dagar, hur skönt? Hur som helst, nu ska jag alldeles strax iväg och simma med mamma. Otroligt skönt! Lär somna som en stock sedan, haha. Hoppas ni har haft en superbra dag!

Likes

Comments