Här om dagen hakade jag det på trenden med fishnet tights under mina vanliga byxor. I vanliga fall brukar jag vara den som är sist på bollen vad gäller trender, så när jag såg allt fler inspobilder med dessa godbitar ploppa upp så såg jag till att införskaffa mig ett par direkt! Tycker det ger en så cool kontrast till ett par ballerinas eller under ett par trasiga jeans. En detalj som ger outfiten det där lilla extra! Mina hittade jag på Calzedonia, så ett tips till er är att kika in där om ni blir sugna på ett par likadana!

kram 

kram 

Gillar

Kommentarer

"Kan inte du göra ett inlägg om hur du redigerar dina bilder på instagram? App, effekt osv. Du har såå fina bilder!"

Tack så mycket för din fina kommentar! Självklart har jag här sett till att fixa ett sådant inlägg! Förut använde jag mig av klassikern VSCO, vilket är en superbra app om man vill ha en bra redigeringsapp till mobilen med enkla inställningar som är lätt att förstå sig på! Men nu det senaste har jag gått över till att bara använda Lightroom och Instagrams egna redigeringsprogram. Efter att dagligen manuellt fixa och trixa med ljus, färg och skärpa i redigeringsprogrammen har jag hittat dem inställningar som passar för att få stilen jag vill ha på bilderna utan filter! Här nedanför har jag delat med mig av steg för steg i redigeringsprocessen;

Oredigerad

Lightroom

Jag startar alltid med att föra in bilderna till Lightroom. Här sänker jag värmen och drar färgskalan lite åt "det rosa hållet". Jag ökar kontrasten, högdraget och skuggorna för att få bilden att som upplevs som skarpare. Jag ökar vitan, svärtan och klarheten, drar upp lystern och sänker mättnaden något och slutligen kör jag lite finlir för att se vad som passar bilden bäst. Ibland använder jag penselverktyget för att öka skärpan och klarheten på motivet i bilden, och tar även bort eventuella fläckar osv. Men mer än så är det inte, då jag ändå vill hålla bilderna till bloggen relativt "realistiska": Det är nämligen i Lightroom som jag redigerar alla bilder som kommer upp här!

Lightroom

Instagram

Men, vidare till instagram. Här använder jag utskottet från Lightroom och bygger på det. På instagrambilder har jag gärna mer effekter och starkare kontraster, då detta gör sig bättre på mindre skärmar. Jag använder som sagt instagrams egna redigeringsverktyg. Men istället för filter så drar jag upp Lux till runt 50. Sedan ökar jag ljusstyrkan och kontrasten, sänker värmen och mättnaden, tonar och drar upp högdraget rätt rejält. Detta kompenserar jag sedan upp med att öka skärpan (och kontrasten om det behövs) och sedan är jag klar!

Före

Efter

Här ser ni resultatet. Tycker själv det är helt fantastiskt vad rätt redigering kan göra för en bild, det kan verkligen lyfta fram det bästa i de mest vardagliga saker! Hoppas ni tyckte att detta inlägget var till hjälp och glöm inte, ska man bli bra på något är det bara att öva, öva, öva tills det sitter!

kram 

Gillar

Kommentarer

Hej på er! Hade det galet kul igår hemma hos Becka. Verkligen, ett sjukt härligt gäng som samlades för att fira att Ida och Becka blivit 18. Och nu när det inte längre är en överraskning så kan jag ju avslöja att det var ett par örhängen från Dyrberg Kern som låg i paketet! Tycker det är så bra att ge bort örhängen. Det kan verkligen inte gå fel med storlek eller färg. Ett par snygga vardagsörhängen kommer alltid till användning, förutsatt att personen i fråga har hål i öronen då förstås. Stort tips till er som är på jakt efter den perfekta presenten till någon som fyller år eller tar studenten!

Och så idag., man mår man väll som man förtjänar. Är helt slutkörd och då stannade jag inte ens speciellt länge? Fortsätter det så här lär jag somna innan nio på min 18-årsdag ;) Nu ska jag försöka komma ut på en liten promenad eller köra ett lätt träningspass här hemma så jag kommer igång lite. Måste verkligen piggna tilt så jag kan få gjort lite saker som behöver fixas nu under dagen. Känns ju så mycket bättre om man slipper ha allting kvar tills på måndag!


kram 

kram 

Gillar

Kommentarer