Älskar dessa skor, men gillar inte alls den glittriga silverdetaljen på baksidan. Annars är de superfina, dessutom relativt billiga. Vet inte riktigt om jag ska beställa dem eller ej ännu, dessutom är jag sämst på att hålla skor vita. Men skulle nog ändå vilja ha dem haha, aningen beslutsångest.

Likes

Comments


1. Jag har en liten pågående ålderskris eftersom jag blir 20 år detta år och känner mig mera som 15.

2. Jag älskar att resa och se mg omkring i världen, även sol och värme tycker jag är underbart och vill gärna lämna detta iskalla land permanent i framtiden.

3. Jag är uppväxt i en gammal bondgård i Kåtnäs, visserligen nyrenoverad samma år jag blev född.

4. Jag är icke troende och hör inte heller till någon kryka eller liknande, vilket också gör att jag enligt papper aldrig får bli gudförälder eller gifta mig i kyrkan.

5. Jag gillar att vara kring människor och där det händer saker, som exempel trivs jag bättre i stan än på landsbyggden. Endå behöver jag mitt egna lilla space, därför skulle jag tex. inte kunna tänka mig att dela lägenhet med någon kompis.

6. Jag är livrädd för hästar, men har absolut inga problem med spindlar, möss och småkryp som många andra.

7. Jag älskar att sjunga och har studerat sång vid musikinstitutet legato i 2 år, min scenskräck är däremot enorm så mina åhörare består oftast av mina grannar. (Förlåt grannarna)

8. Jag kan störa mig otrolig mycket över hur folk pratar eller äter. Har väldigt svårt att äta med folk som smaskar och tycker det är jättesvårt att äta med klienter som man gör på vissa vårdinrättningar, även lågstadie- och dagisbarn är en jobbig åldersgrupp att äta med.

9. Jag tycker att dethär med feminism, jämnställdhet och "girlpower" har spårat ur för länge sedan, vilket är synd eftersom det var en fin tanke bakom det hela från början.

10. När jag var runt 2 år gammal fick jag och min äldre syster varsin kanin, jag ville döpa den till Volvo men den fick tillslut namnet Molle av resten av familjen.

Likes

Comments

Idag saknar jag sommaren, var plötsligt -18 grader kallt när jag skulle till skolan i mårse. Blev att vara lat och hopp på bussen till skolan och nu sitter jag och tittar på sommarbilder från i somras. Ska bli så skönt med vår, denna vecka blir det en Närpesvecka eftersom jag åker hem idag och ska jobba, sen har jag 3 veckor skola till och sen är jag ledig en månad, som förhoppningsvis blir en del jobb och en del ledigt. Lägger upp lite sommarbilder från 2016.

Likes

Comments

Ikväll skulle jag boka biljett åt mig till Brännbollsyran 2017, en festival som hålls i Umeå. Eftersom tekniken inte riktigt vill samarbeta mellan länderna så blev det ingen biljett hah. Det ville inte acceptera ett finskt konto när jag tog med faktura, inte heller gick min finska bank att betala via utan kreditkort. Så nu kommer mamma att bli illa tvungen att handla festivalbiljett åt mig, lite sjukt eftersom jag endå är 20 år gammal snart och inte kan handla mina egna biljetter. Suck. Längtar efter ett framtida kreditkort hah.

Ovan är fjolårets aftermovie!

Likes

Comments

Hittade en bok i Kåtnäs sist jag var hemma, tog med den till Vasa och har tänkt försöka hinna titta i den. Det är Blondinbellas bok Egoboost, vet inte riktigt vad den handlar om eller hur den är uppbyggd men vet att den var väldigt poppis för några år sen. Jag läser aldrig böcker så är inte så insatt i bokvärlden, så får se hur jag lyckas med denna utmaning.

Likes

Comments

Denna lördag blev det också melodifestivalsmys fast hos Petra denna gång. Tyckte rösterna blev lagd på rätt bidrag. Imorgon väntar morgonskift och sen blir det att åka upp till Vasa ett varv för att återvända till mera jobb. Kul!

Från dagens lilla promenad.

Likes

Comments

Min söta hund fastnade på bild idag i finvädret!

Likes

Comments

Idag blev det ett 14,5 timmars arbetspass. Faktist riktigt roligt att få jobba mellan alla skoluppgifter! Eftersom en del av min arbetstid spenderas i bilen så hade jag möjlighet att ta del av Jannes sista sändning på radio x3m, sorligt och vackert. Så denna helg blir det endast jobb, och även en del nästa vecka. Blir att flytta hem till Kåtnäs en stund, mums med mammas mat iallafall.

Bild av min nya mysiga sänghörna i Vasa som ännu ska piffas upp lite!

Likes

Comments

Jag gick i Kåtnäs lågstadieskola. Jag hade många vänner och trivdes bra på skolan. Har inte så speciellt många minnen från lågstadiet, bara att jag mera var den som mobbade än blev mobbad, jag var kanske lite elak ibland. Jag var också en som typ alla ville vara med, tror kanske därför jag ibland var elak eftersom jag hade ganska mycket makt att påverka andras åsikter hah. I högstadiet växte jag som tur var till mig, men jag trivdes nästan ännu bättre i högstadiet. Närpes har bara en högstadieskola men vi var 6 klasser och ca 80(?) elever på min årskull.

Jag älskade att åka till skolan, även om jag inte var så jätte bra på allt men har aldrig heller haft så höga krav på mig själv när det gäller skolan. Däremot har jag kunnat uppleva att lärarna hade en annan bild av mej till först eftersom min smarta syster bara är 1 år och 10 månader äldre än mig så har vi haft samma lärare nära inpå varandra. Att de trodde att jag var lika naturbegåvad som henne har jag kanske fått uppleva med det har inte tagit så lång tid för dem att inse att vi faktist inte är samma person med samma styrkor och svagheter. Jag hade också många vänner i högstadiet, trivdes väldigt bra på min klass och flöt igenom hela min grundskoletid med ett leende på läpparna, vilket jag är väldigt väldigt tacksam för idag när jag har insett att det inte var så enkelt för alla.

Här blev jag vald till Lucia i högstadiet 2012 när jag gick i 9an.

Likes

Comments

För snart 4 månader sen var jag och gjorde min 4de tatuering, men min första stora. Idag var jag på efter konsultation men det behövdes ingen påfyllning eller korrigering. Är riktigt nöjd med den, den är så ljus och fin. Matt Felix på Fist of Needles här i Vasa är artisten. Eftersom den är på insidan av min överarm syns den knappt när jag har ner min arm, som man vanligtvis har armen. Tycker endå jättemycket om den, förhoppningsvis ska den få sällskap snart!

Likes

Comments

Title