Header

Hej!
Alla sysslor i stallet är äntligen fixat. De tog sin tid.De är nämligen så att Z måste byta stalllänga under några dagar, då längan han normalt står i ska tvättas. Så de blev bara att noggrant tömma ur boxen från allt spån och skrubba alla väggar. (Väggarna i boxarna högtryckstvättas inte, därför behöver man skrubba dom för hand)

Men nu har han fått de fint i sin för tillfället nya box :) Sen fixade jag höpåsar åt Amy och Z och mockade till Amy och även åt en annan häst. Hyfsat lätt mockade boxar allihop, så de va inte allt för jobbigt.

Så nu ska Amy ridas och Z longeras. Ska även fota lite fina bilder :)

Hör senare! :)

Fint i Z nya box :) (Sorry för väldigt dålig kvalité...)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
De gick bra att rida Amy igår. Hon blev väldigt avslappnad och fin på slutet.

När jag kom hem från stallet så la jag mig i soffan och kollade klart på nations cupen från Falsterbo. Som vanligt väldigt kul och motiverande att se på bra hoppning. De var extra kul också när de blev en omhoppning på slutet mellan Tyskland,Irland och Holland. Men de slutade med vinst för Holland. Sverige ligger för tillfället 3.a totalt i hela nationscupen.

Idag så ska Amy ridas ut och Z gå på pessoaselen. Så de blir inte direkt så hårt för någon av hästarna. Z ska få gå på pessoaselen bara för att mjuka upp kroppen lite igen efter den korta vilan. Jag känner mig inte så sugen att själv sitta upp och lösa de på egen hand, utan pessoaselen får hjälpa mig lite idag också sitter jag upp imorrn :)

Jag ska även fota lite med en vän. Tänkte fota Z en del och även lite bilder till kommande inlägg. Ska bli kul :)

Nu ska jag skynda ner till stallet då de är värsta åskvädret påväg hit.... Vill ta in Z ifall de kommer för nära haha.

Vi hörs senare! :)

Bästa Meggie, hon har vart i Falsterbo nu och tävlat :)

Likes

Comments

Hej!
Gick upp vid halv 7 imorse då jag hade morgonfodringen. Inte så många hästar kvar nu eftersom de flesta är på bete. Så de gick hyfsat snabbt att ge alla mat och släppa ut dom i hagen.

Släppte ut Z i en större hage där stona vanligtvis går. Men den är tom nu eftersom alla de stona är på bete. Den hagen har en hel del skog och gräs, så tänkte att de blir kul för honom att ha något och pyssla med. Hans vanliga hage är inte så rolig liksom.

Z ska få vila idag, de blir hans sista vilo/chill dag innan han börjas ridas som vanligt igen. Tänkte att han ska få springa på pessoan i övermorrn, så att han är lite mjuk iallafall till när jag rider dressyr på lördag. Lär inte bli så roligt pass då, pigg och stel kommer han va. Men men så är de, bara att försöka göra de bästa av situationen haha.

Amy ska få ridas lite i paddocken tänkte jag. Inget direkt hårdare pass utan bara joggas igenom.

Alla sysslor och så är klara så de är bara ridningen kvar. Vi hörs senare! :)

Likes

Comments

Hej!
De gick bra att rida ut Amy och Z idag. Båda hästarna skötte sig :)

För ett tag sedan var jag och handlade på hööks. Då köpte jag blad annat ett par stallbandage från back on track. Har velat ha dom väldigt länge men nu har jag äntligen köpt dom. Här nere har jag kopierat en text från back on tracks hemsida, där de står lite om hur deras produkter fungerar. (De var lättare att bara kopiera deras text än att försöka förklara med egna ord haha)

Vår unika keramiska textil, Welltex, fungerar genom att reflektera kroppens egen infraröda värme vilket ökar blodcirkulationen och återhämtning. Vårt Welltex-tyg har keramik insmält i trådarna vilket ger den här effekten och resultaten. De ger också en skön och behaglig värme vilket gör att de kan användas både förebyggande, under aktivitet och för återhämtning, även under sömn.

Så Aa de är väldigt bra för hans ben efter ett hårt pass. Så då kan man bara linimenta och sen sätta på skydden så får han sova med dom under natten. Så är super glad att jag äntligen har kunnat köpa dom. Även fast de sved lite i plånboken haha ;)

Nu ska jag hem och käka middag sen gå och lägga mig. Har stallet själv hela morgonen imorrn, så de blir att gå upp tidigt. Men de är bra, jag behöver vända på dygnet lite haha...

Här är lite bilder på Z i skydden :) (detta är inte något samarbete med back on track även fast de kanske låter så haha)

Likes

Comments

Hej!
Idag så red jag två stycken hästar, eller rättare sagt en häst och en ponny. Hästen var Z som vanligt och han reds ut en ganska lång runda. Han har lite chill vecka just nu så han rids bara ut och tar de lugnt liksom.

Ponnyn som jag red är en kompis ponny. De är en väldigt fin och välutbildad dressyr ponny som har gått rätt höga klasser i dressyr. De var super kul och rida den, men förutom att de kändes annorlunda att sitta på en sådan välutbildad ponny i dressyr så var de väldigt länge sen jag red ponny och väldigt länge sen jag satt i en dressyr sadel. Så de var lite annurlunda men de var bara kul. Vi red lite i ridhuset och jag red inge hårdare pass, utan red i ca 40 min och bara kände lite vad de är för ponny jag sitter på liksom haha.

En lite rolig grej är att innan denna ponny köptes av min kompis så såg jag och mamma dens annons. Just då så var vi inte ute efter någon ponny men mamma sa att hade hon haft möjlighet så skulle hon ha köpt den till mig haha. Den lät så bra i annonsen då den både var duktig i hoppning men speciellt dressyr då. Och detta var på den tiden jag tävlade dressyr på Maja :) Men så en dag så hamnade den i vårt stall och nu idag så fick jag rida den ändå. Världen är liten haha.

Imorgon så kanske jag och mamma joggar ut Z och Amy (som ponnyn då heter) tillsammans. Men får se, de beror på om mamma orkar rida efter jobbet eller inte. Annars joggar jag ut båda två själv :)

Godnatt!

Lite TB bilder på mig och majsan <3

Likes

Comments

Senaste inlägget var "en vinst" men vad har hänt efter de då? De viktiga som hänt är väll att jag och Z har fortsatt åka ut och tävla och vi har faktiskt fått hyfsat bra resultat. 0.or i 1M clearrounds och placering i 110. Jag och Z har börjat lära känna varan ordentligt och jag har börjat hitta hur jag ska rida honom på bästa sätt.

För ett halvår sedan så var jag med i en kurs med mentalträning för unga tävlingsryttare. I slutet av kursen så skulle vi sätta upp mål, både del mål och större mål. Ett av mina mål var då att starta 120 till sommarn. Och helt ärligt så möttes jag av "men de var väll lite orimligt" ,"till sommarn är väldigt tidigt" osv. Jag sa de inte rakt ut just då men i huvet så var min enda tanke att jag minsann skulle fixa de och motbevisa dom. Den 8/7 så starta jag 120 på sportriders. De var inte så att jag gjorde de bara för att visa att jag fick rätt utan gjorde de för att jag och Z var redo för att starta 120. Vi kom runt med en fin stabil runda med två skit pet. Men de kändes lagom svårt att ta sig genom den där rundan om ni förstår vad jag menar, 120 var lagomsvårt.

Jag har haft en teori om att Z ska hoppa bättre när de är högre. Han är ju en häst som kan va lite slarvig med sina hovar. Men både på träning och tävling så kan jag tycka att han slarvar på de små hinderna. Och så vipps så kommer de en bred maxad oxer och han hoppar svin bra (så länge piloten rider bra såklart) Jag tycker verkligen att de visades att min teori stämmer efter den här 120. På framhoppningen så hoppade han helt ok hela tiden, sen så höjde vi upp oxern till 120 och jag skulle ta den första gången på den höjden. Z hoppade 140 över den (kanske överdrivet men ni fattar haha). Han hoppa typ ur mig ur sadeln och de är faktiskt inte så ofta de händer haha. Inne på banan sen så rev han de två lägsta hinderna. Så höjden för oss är inget problem , de är snarare en fördel för oss med stora,breda, maxade oxrar. (Sen så är de klart att de kanske är annorlunda om man skulle försöka hoppa 150 bana på honom liksom haha men ni fattar vad jag menar)

Så nu ska vi bara fortsätta att nöta på 120 och börja satsa mot nya mål, tex. DM,Falsterbo,Elmia osv. Självklart så ska vi inte bara köra 120 utan vi kommer backa ner till 1M/110 emellan åt så att han fortfarande känner att de är kul och att de inte ska bli för jobbigt för honom. Sen så vet man ju aldrig med hästar, nästa 120 kanske vi blir uteslutna då är de ju bara att backa till baka oavsett men förhoppningsvis så blir de inte så haha. När vi har lyckats kvala 130 så ska jag sätta upp ett mål för när vi ska försöka starta de också, men de är väldigt långt kvar tills dess. En sak i taget :)

Likes

Comments

Hej!
Sedan jag skrev så har de hänt en del. Främst vad gäller tävlingar med Z. Har hunnit tävla honom två gånger sen sist. En gång borta och en gång hemma.

Hemma gången så hoppade vi 90A och 1M A:0/A:0. 90 gick super och hade bra känsla hela ritten och de slutade med en 0 och rosett (såklart eftersom de var clear round). 1M gick också ganska bra. Hade super bra känsla hela banan men de blev ett pet på hinder nummer tre. Men de var helt mitt fel då jag bara släppte honom och lät honom bli för lång. Men var super nöjd vid dagens slut och mest nöjd var jag nästan över min mentala bit. Jag var super lugn hela dan och höll fokus utan att bli nervös. Inne på banan tappade jag inte tankarna pågrund av nervositet utan var helt i fokus från start till mål :)

Sen så har jag även tävlat en gång borta. De blev ju min och Z första borta tävling tillsammans (detta var i måndags) :) Hade även prövat och hoppa honom med hackamore några dagar innan och han kändes suuuper fin, så valde faktiskt att starta med det. Har ett hackamore med långa skänklar så de är den lite starkare varianten. Startade 1M A:0/A:0 och 110 avd B eftersom att de var debut :) 1 M gick de sjuukt bra! Gick ut sist av alla och vann! Blev väldigt chockad. Mitt mål var att ta mig till omhoppning liksom. Så när jag gick i mål efter jag hade nollat så vart jag så glad! Sen tänkte jag att jag kanske blir typ 6 placerad eller nått, men så vann jag. Blev så himla glad som ni säkert kan förstå och jag och Z fick galoppera först i ärvarvet med blågul rosett och segertäcke. I 110 debuten fick vi två ner men vi fick ändå en bra runda. Z var rätt trött efter 1M och ärvarvet och grejer. Men ör nöjd över den rundan med :)

På söndag drar vi till sundbyholm och hoppar 1M A och 110 A:0/A:0 :) Vi är super taggade :)

Likes

Comments

Hej!
Idag är de markarbete som står på schemat. Första markarbetet på ca 2 månader, äntligen! Ska köra väldigt grundläggande övningar som cavaletti, byta galopp över bom och rida en rak linje på 5 galoppsprång. Bara försöka hitta tillbaks till en bra känsla igen.

Gårdagens dressyr pass gick inte bra alls. De var inget fel på Z egentligen han kändes faktiskt fin i början av passet men på slutet så var vi väldigt många i ridhuset vilket gjorde att jag tappade fokus. Jag har väldigt svårt att kunna rida bra och komma in i "min egen bubbla" när de är kaos i ridhuset (de hela blir inte bättre av att man sitter på en häst som har 4 meters bromssträcka heller haha). Så passet gav inget eftersom jag bara var sur och stressad över att de var hästar överallt haha.

Idag så ska nog jag och en kompis också planera klart en föräldrakurs som vi ska hålla imorron. För en gångs skull så är de inte barn som jag ska stå och lära ut till utan denna gång är de vuxna haha. Men egentligen vad är skillnaden, i ett stall så spelar ålder ingen roll de är kunskap och erfarenhet som räknas.

Slutar iallafall 11:50 idag så ska hem efter skolan och träna för tänkte rida sent ikväll när de (förhoppningsvis) inte är så många i ridhuset ;)

Ha en bra dag så hörs vi senare :)

En riktig TB till lektionsponny mästerskapen med Maja, den ponnyn har lärt mig så mycket! Borde skriva en lista någon gång på allt hon lärt mig och allt jag fått uppleva med henne.

Likes

Comments

Hej!

Z blev friskförklarad i måndags förra veckan. Så nu kör vi nästan på som vanligt vilket är jätte kul. På fredag så ska vi äntligen pröva att rida lite bommar och på söndag så ska jag hoppa för Ann. Ska bara vara med på uppvärmningen och kanske hoppa någon liten bana med låga hinder. De är så kul att ha kommit igång nu igen och både jag och Z är mer än taggade till den kommande tävlingssäsongen

Våran första tävling är den 16/4 på hemmaplan då hoppar vi bara en klass som är 1M två faser. Då ska vi ta de väldigt lugnt och bara försöka nolla :) Sen så åker vi till stockholmsfältridklubb den 1/5 då är de 1M två faser och 110 A på gräs. Sen är de sundbyholm 7/5 då kör vi 1M A och 110 två faser :) Sen så har jag kommande tävlingar planerade men då anmälan inte har öppnat än så är jag inte anmäld :).

Idag så ska Z ut och klättra och galoppera lite :) Såklart så ska de börja snöa idag då när de har vart fint alla andra dagar... Men jag håller mig till planen ;) Har även lektion idag. Hade de igår med och tänker att jag kör på samma upplägg till denna grupp. Övergångar och tempoväxlingar. Volter och serpentiner öka och minska volten osv. Hästarna igår vart super fina, avslappnade och lyhörda.

Här är min vecko planering för Z denna veckan :)

Måndag: Dressyr (Fortsätta jobba övergånger och att han inte ska springa ifrån mig utan sätta sig på bakbenen)

Tisdag: Vila (20 min promenad i skogen)

Onsdag: Ut (klättra)

Torsdag: Dressyr (samma tänk som i måndags)

Fredag:Markarbete(Travbommar och räkna språng samt byta gallop över bom utan att han springer ifrån mig "back to basic" )

Lördag: Lättare dressyr (ca 30-35 min övergångar och lösgörande)

Söndag: Hoppträning för Ann (endast vara med på uppvärmningen och hoppa lite små språng)

Likes

Comments

Hej

Gårdagen, den blev inte direkt roligare efter att jag kommit till stallet. Z började halta i skritten när jag red honom. hade ridit i ca 20 min i skritt trav och galopp och helt plötsligt så börja han halta i skritt. Fick panik och hoppade av men så fort jag började gå med honom efter så halta han inte längre... Jag bad min kompis leda honom på både rakt och böjt spår och även springa med honom. Både jag och en erfaren ridlärare kollade på honom och ingen hälta visades. De kan mycket väl ha vart så att han fick något under hoven eller att han vricka till benet/hoven och därför så haltade han några steg, jag vet inte. Sen så blir man ju lite extra nojig när hästen är under igång sättning och har vart halt innan och så.

Men en lite roligare sak som hände igår var att Z har blivit klippt :D Han blev super fin och tänkte fota honom idag så ni får se :) Hade även beställt en kappa från Tessie som har kommit nu som är super fin :) Ska även beställa ett par nya vita ridbyxor från cavalleri toscana som jag älskar. Så lite roliga saker lyser upp vardagen ändå.

Idag så är de först och främst lektion som gäller. De är markarbete som är inplanerat på schemat och får se vad jag hittar på för övning till dom. Har funderat lite men inte kommit på någon specifik ännu.

Sen så ska jag rida Z som vanligt också håller vi tummar och tår till att han inte haltar......

Ha en bra dag så hörs vi senare! :)

Jag har köppt denna kappa i svart :)

Likes

Comments