Header

Hej!
Sedan jag skrev så har de hänt en del. Främst vad gäller tävlingar med Z. Har hunnit tävla honom två gånger sen sist. En gång borta och en gång hemma.

Hemma gången så hoppade vi 90A och 1M A:0/A:0. 90 gick super och hade bra känsla hela ritten och de slutade med en 0 och rosett (såklart eftersom de var clear round). 1M gick också ganska bra. Hade super bra känsla hela banan men de blev ett pet på hinder nummer tre. Men de var helt mitt fel då jag bara släppte honom och lät honom bli för lång. Men var super nöjd vid dagens slut och mest nöjd var jag nästan över min mentala bit. Jag var super lugn hela dan och höll fokus utan att bli nervös. Inne på banan tappade jag inte tankarna pågrund av nervositet utan var helt i fokus från start till mål :)

Sen så har jag även tävlat en gång borta. De blev ju min och Z första borta tävling tillsammans (detta var i måndags) :) Hade även prövat och hoppa honom med hackamore några dagar innan och han kändes suuuper fin, så valde faktiskt att starta med det. Har ett hackamore med långa skänklar så de är den lite starkare varianten. Startade 1M A:0/A:0 och 110 avd B eftersom att de var debut :) 1 M gick de sjuukt bra! Gick ut sist av alla och vann! Blev väldigt chockad. Mitt mål var att ta mig till omhoppning liksom. Så när jag gick i mål efter jag hade nollat så vart jag så glad! Sen tänkte jag att jag kanske blir typ 6 placerad eller nått, men så vann jag. Blev så himla glad som ni säkert kan förstå och jag och Z fick galoppera först i ärvarvet med blågul rosett och segertäcke. I 110 debuten fick vi två ner men vi fick ändå en bra runda. Z var rätt trött efter 1M och ärvarvet och grejer. Men ör nöjd över den rundan med :)

På söndag drar vi till sundbyholm och hoppar 1M A och 110 A:0/A:0 :) Vi är super taggade :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Idag är de markarbete som står på schemat. Första markarbetet på ca 2 månader, äntligen! Ska köra väldigt grundläggande övningar som cavaletti, byta galopp över bom och rida en rak linje på 5 galoppsprång. Bara försöka hitta tillbaks till en bra känsla igen.

Gårdagens dressyr pass gick inte bra alls. De var inget fel på Z egentligen han kändes faktiskt fin i början av passet men på slutet så var vi väldigt många i ridhuset vilket gjorde att jag tappade fokus. Jag har väldigt svårt att kunna rida bra och komma in i "min egen bubbla" när de är kaos i ridhuset (de hela blir inte bättre av att man sitter på en häst som har 4 meters bromssträcka heller haha). Så passet gav inget eftersom jag bara var sur och stressad över att de var hästar överallt haha.

Idag så ska nog jag och en kompis också planera klart en föräldrakurs som vi ska hålla imorron. För en gångs skull så är de inte barn som jag ska stå och lära ut till utan denna gång är de vuxna haha. Men egentligen vad är skillnaden, i ett stall så spelar ålder ingen roll de är kunskap och erfarenhet som räknas.

Slutar iallafall 11:50 idag så ska hem efter skolan och träna för tänkte rida sent ikväll när de (förhoppningsvis) inte är så många i ridhuset ;)

Ha en bra dag så hörs vi senare :)

En riktig TB till lektionsponny mästerskapen med Maja, den ponnyn har lärt mig så mycket! Borde skriva en lista någon gång på allt hon lärt mig och allt jag fått uppleva med henne.

Likes

Comments

Hej!

Z blev friskförklarad i måndags förra veckan. Så nu kör vi nästan på som vanligt vilket är jätte kul. På fredag så ska vi äntligen pröva att rida lite bommar och på söndag så ska jag hoppa för Ann. Ska bara vara med på uppvärmningen och kanske hoppa någon liten bana med låga hinder. De är så kul att ha kommit igång nu igen och både jag och Z är mer än taggade till den kommande tävlingssäsongen

Våran första tävling är den 16/4 på hemmaplan då hoppar vi bara en klass som är 1M två faser. Då ska vi ta de väldigt lugnt och bara försöka nolla :) Sen så åker vi till stockholmsfältridklubb den 1/5 då är de 1M två faser och 110 A på gräs. Sen är de sundbyholm 7/5 då kör vi 1M A och 110 två faser :) Sen så har jag kommande tävlingar planerade men då anmälan inte har öppnat än så är jag inte anmäld :).

Idag så ska Z ut och klättra och galoppera lite :) Såklart så ska de börja snöa idag då när de har vart fint alla andra dagar... Men jag håller mig till planen ;) Har även lektion idag. Hade de igår med och tänker att jag kör på samma upplägg till denna grupp. Övergångar och tempoväxlingar. Volter och serpentiner öka och minska volten osv. Hästarna igår vart super fina, avslappnade och lyhörda.

Här är min vecko planering för Z denna veckan :)

Måndag: Dressyr (Fortsätta jobba övergånger och att han inte ska springa ifrån mig utan sätta sig på bakbenen)

Tisdag: Vila (20 min promenad i skogen)

Onsdag: Ut (klättra)

Torsdag: Dressyr (samma tänk som i måndags)

Fredag:Markarbete(Travbommar och räkna språng samt byta gallop över bom utan att han springer ifrån mig "back to basic" )

Lördag: Lättare dressyr (ca 30-35 min övergångar och lösgörande)

Söndag: Hoppträning för Ann (endast vara med på uppvärmningen och hoppa lite små språng)

Likes

Comments

Hej

Gårdagen, den blev inte direkt roligare efter att jag kommit till stallet. Z började halta i skritten när jag red honom. hade ridit i ca 20 min i skritt trav och galopp och helt plötsligt så börja han halta i skritt. Fick panik och hoppade av men så fort jag började gå med honom efter så halta han inte längre... Jag bad min kompis leda honom på både rakt och böjt spår och även springa med honom. Både jag och en erfaren ridlärare kollade på honom och ingen hälta visades. De kan mycket väl ha vart så att han fick något under hoven eller att han vricka till benet/hoven och därför så haltade han några steg, jag vet inte. Sen så blir man ju lite extra nojig när hästen är under igång sättning och har vart halt innan och så.

Men en lite roligare sak som hände igår var att Z har blivit klippt :D Han blev super fin och tänkte fota honom idag så ni får se :) Hade även beställt en kappa från Tessie som har kommit nu som är super fin :) Ska även beställa ett par nya vita ridbyxor från cavalleri toscana som jag älskar. Så lite roliga saker lyser upp vardagen ändå.

Idag så är de först och främst lektion som gäller. De är markarbete som är inplanerat på schemat och får se vad jag hittar på för övning till dom. Har funderat lite men inte kommit på någon specifik ännu.

Sen så ska jag rida Z som vanligt också håller vi tummar och tår till att han inte haltar......

Ha en bra dag så hörs vi senare! :)

Jag har köppt denna kappa i svart :)

Likes

Comments

Hej!

Slutade skolan vid 15.05 men hade prov och utvecklingsamtal efter så var inte hemma från skolan förrns 20 i 6..... Väldigt segt.

Nu så består kvällen av att jag ska ner till stallet och rida Z. Han ska få galopperas 3 långsidor och trava två varv efter varandra + en långsida och en volt. De är inte mycket men de går ändå framåt :) Annars så sker de inte så mycket roligare idag så de är ganska segt... Men juste Z kanske är klippt när jag kommer ner till stallet :) De återstår och se, han skulle bli klippt på onsdag eller fredag denna vecka :) Hoppas att han är klippt han är så himla långhårig nu så han blir så dammig lätt...

Men vi hörs senare! :)

Gammal bild med Maja från sommarn 2015

Likes

Comments

Hej!
Var nere i stallet på morgonen då jag hade utsläpp (alltså släppte ut alla hästar i hagen). Så jag passade på att göra alla sysslor och rida Z på morgonen :)

Och vet ni idag så fick Z galoppera! Han var super duktig och gjorde inget dumt han var bara lite stark men de är förståeligt! Han var super nöjd och glad efter och jag bli så lycklig för honom :) De är finns inga tecken på att han haltar i någon gångart och han känns som vanligt (om inte bättre) så de ser ljust ut :D Så nu så ska jag fortsätta att rida på och trava lite mer och mer för varje pass och öka galoppen lite eftersom :) Vi börjar äntligen börja komma igång på riktigt! :D

Har även anmält mig till en hopptävling hemma den 16 april så förhoppningsvis så kommer vi kunna vara med på den om han frisk förklaras den 20 mars :) Men de är inte säkert men anmälde mig för att vara säker på att jag får plats ifall att jag kan vara med :) Anmälde mig till 1 M två faser och 110 A :)

Vi hörs senare!

Bild på Fine <3 Saknar henne.. I mina ögon så är hon en helt perfekt häst på alla sätt

Likes

Comments

Hej!

Idag så ska bara z ridas, jag ska rida lika dant som igår 35 min + fyra långsidor och en kortsida trav. Idag så är de 5 dagar kvar tills vi får börja galoppera (om man inte räknar med idag) taggar till 1000 ;)

På kvällen så får vi gäster hem till oss så de blir inte en allt för lång dag i stallet.. Tänkte även försöka hinna med att städa mitt rum..

Vi hörs om ett tag! :)

Från allsvenska finalen med Maja, en av de roligaste sakerna jag gjort under den tiden jag har ridit...

Likes

Comments

Hej!

Jag gav de knappt ett försök att blogga från mobilen igår för de går verkligen inte, tog hur lång tid som helst att bara lyckas få upp ett inlägg på instagram..

Men hur som helst så gick gårdagen bra jag red Meggie och Z vilade sen så gick jag på bio och sov hos en kompis på kvällen :)

Idag så reds Z först och jag red i 35 min, travade 4 långsidor + en kortsida :) Men när jag travade så tyckte jag nästan att han kändes oren så jag fick lite panik och massa saker börja snurra i mitt huvud om att han skulle behöva opereras osv.. Men sen så filmade en vän till mig när jag travade en långsida och när jag kollade på filmen så såg de bra ut. Dessutom så sprang jag med honom medans mamma kollade på kvällen och då såg han bra ut tyckte hon :) Så de är nog bara jag som inbillar mig. Z tyckte iallafall att de var väldigt kul att få trava i ridhuset på kvällen, han slängde med huvudet och var jätte glad haha.

Tränade även Meggie för Catharina Fridenburg idag och de gick så sjukt bra. Hon blev verkligen så himla fin och vi kunde ta upp henne i formen men hon behöll bakbenen samtidigt och vi fick väldigt bra takt. De som vi måste träna på inför pay and riden den 26/3 är galoppfattningar i höger varv :) Alltså Meggie är verkligen så himla fin häst och dessutom så är hon bara 5 år gammal. Om hon lyckas hålla sig i skinnet och inte bli jätte spänd på banan på pay and riden så kan de nog gå riktigt bra :) Men har inga höga förväntningar mitt mål är typ att ta mig igenom programmet utan att hon skenar runt på banan (som z gjorde haha).

Nu så ska jag ännu en gång sätta mig och kolla på modern family, men ni får sova gott så hörs vi imorgon! :)

Här är en bild från när jag red ut Meggie igår och från idag innan dressyr träningen :)

Likes

Comments

Hej!

Idag så ska Meggie och Z ridas sen på eftermiddan så ska jag hålla lektion för min grupp. De är dressyr som står på schemat och jag har en övning i huvudet som jag tror att jag kommer köra idag :) På kvällen så kanske jag och några kompisar ska gå på bio men vi får se hur de blir :)

Har även lyckats fixa så att Z ska få bli klippt, så de blir antingen onsdag eller fredag nästa vecka :)

Nu så ska jag ner till stallet och börja med att rida Meggie ska försöka lyckas blogga från min ,mobil så jag kan uppdatera under dagen men vet inte om de kommer gå, den är ju så krashad... Men den ska förhoppnings vis bli lagad imorron så då kan jag uppdatera mera :)

Vi hörs senare :)

Likes

Comments

Hej!

Sorry för att de inte blev något inlägg igår men jobbade från 7-10.30 sen kom jag hem vid 18 och sen så drog jag till en kompis direkt, så de fanns ingen tid. Dessutom så är min mobil kraschad så kan inte blogga från den :(

Hursomhelst så gick gårdagen bra och jobbet gick väldigt smidigt. Efter jobbet så hjälpte jag Ann att göra iordning och rida fram Meggie. Sen så red jag Z och han skötte sig bra, de ända han gör är sina hopp men de är inget som är så jobbigt. På kvällen åkte jag och några andra kompisar till en annan kompis och sov där vi hade en jätte trevlig kväll :)

Idag så har jag bara ridit Z, travade fyra långsidor även idag och imorgon så ska jag pröva och trava nån kortsida också :) Kan även berätta att Z älskar sin nya rosa slicksten, den var både vriden och vänd på när jag kom idag och han har ätit på den på alla sidor haha.

Nu så ska jag sätta mig ner och kolla på min favorit serie för tillfället, Modern family. Om ni inte har sett den så måste ni kolla, har aldrig garvat så mycket åt en serie. Jag kollar på den från Netflix men den finns säkert på massa andra ställen också :)

Här är en bild på ett spån hjärta som jag gjorde till Z idag när han fick nytt spån haha. Tycker de är bra att visa lite extra kärlek på något sätt till hästarna ibland :)

Likes

Comments