Header

Hej!
Sista skoldagen på denna vecka är snart över och de ska bli skönt med helg. Har matte som sista lektion så man får verkligen ta och kämpa sig igenom de sista talen för att orka.

Ieftermiddag så ska Z skrittjobbas igen och alla sysslor ska göras. Måste även hem och städa ordning lite i rummet hemma sen så kanske två kompisar kommer hem till mig också ska vi typ kolla på film och äta massa godis haha..

Sen så ska jag även sätta mig ner och göra en planering för min ridgrupp för resten av terminen. Satt man skriver upp mål för vad de ska kunna vid terminens slut och hur man ska lära ut påvägendit för att nå sitt mål. Har aldrig gjort en sån här planering innan eftersom att jag aldrig har fått ha en fast grupp i veckan själv. Men en annan mycket erfaren ridlärare hjälper mig hur jag ska göra så de ska nog gå bra :)

Tänkte även skriva något annat inlägg senare om mina planerade tävlingar som jag har framför mig men vet inte riktigt om jag ska göra de än innan jag vet helt klart när Z är frisk. Men har räknat med att han är frisk efter nästa återbesök eftersom att jag får börja sätta igång honom nu men man vet ju aldrig... Så får se om de kommer upp ett sådant inlägg de märker ni :)

Ha de bra så länge! :)

Bild på bästa Meggie från i sommras

Likes

Comments

Hej!
De gick bra att hålla lektion idag, både ryttare och hästar skötte sig super :) De fick öva på att kunna rida hästarna rakt fram på kvartslinjen utan att ramla ut till väggen. På andra långsidan så red de som ett halvt timglas med en volt imitten, vilket gjorde att de var tvungna att öva på att rida varannan ryttare in och ut ur volten för att inte krocka. På slutet så fick de även galoppera i båda varven på A och C volten.

Imorgon så väntar skola igen, har ingen tyska så börjar 9 vilket är skönt :) Sen så är de simning på idrotten, inte super kul tycker jag men de är väl bara något man får ta sig igenom.

Gymmnasievalet börjar även närma sig, på onsdag nästa vecka så måste man ha gjort sitt val och jag vet fortfarande inte om jag vill gå samhälle eller ekonomi programmet.... Jag har bestämt mig för vilken skola jag ska gå men inte linje.... Denna skola är väldigt bra då den ger mig utrymme till min sport på skoltid men fortfarande så får jag gå ett helt "vanligt" högskoleförberedande program. Jag blir bara så nojig hela tiden och de finns både posetiva och negativa saker med både ekonomi och samhälls programmet... Jag får stress, haha herregud alltså.

Men jag har ju trotts allt 5 dagar på mig så ingen fara........... : (

Men vi hörs imorgon, sov gott!

Sötaste Walle som stod som ridskoleponny på våran ridskola för ett tag sedan :)

Likes

Comments

Hej!
Blev klar med alla sysslor innan 1 vilket var väldigt skönt. Jobbade ju Z lite i skritten för första gången på 2 månader typ vilket gick bra. Han kändes förvånansvärt mjuk och han skötte sig super! Så duktig verkligen!

Nu så blir de lite dötid fram till 17 då jag ska ha lektion. Ska bli roligt är alltid lika kul att hålla lektion tycker jag :)

Vi hörs ikväll :)

Likes

Comments

Hej!

Här är en uppdatering på livet om vad som hänt sen senast. Z har blivit halt på vänster fram pga. en spricka i griffelbenet. Tur i oturen så hade han inga flisor så de krävdes ingen operation men han har letts nu i 6 veckor (inräknat innan veterinär besök) och i måndags så var vi på återbesök och vi får nu börja sätta igång honom men väldigt sakta men säkert dock. Han ska skrittjobbas i 3V och sedan börja få galoppera och trava i 3V och efter 6V så är de återbesök igen. Men de känns bra ändå att jag för börja sätta igång honom lite smått igen :)

En annan sak som hänt sen senast är att jag har börjat få ha min egna ridgrupp varje torsdag :) Superkul verkligen och älskar att få ha lektioner så roligt! Jag har ju haft en del lektioner förut men aldrig haft en fast grupp så här vilket är jätte kul att få ha då man får följa deras utveckling :) De blir lite som att jag som ridlärare utvecklas med min grupp :) Så idag så ska de få ha dressyr :)

Så till nuet. Jag ska still skolan strax och idag så är de bara halvdag vilket är skönt men vid 16 typ så här jag utvecklingssamtal, vilket är mindre roligt. Men de kan inte ta för lång tid eftersom att min lektion börjar vid 17.

Iallafall känns kul att va tillbaka och vi hörs under dagen :)

Likes

Comments

Hej!
Jag smörjer alltid mina saker efter varje ridpass. Att smörja innebär att sakerna håller och att man slipper rida med smutsiga grejer nästa dag dessutom så är jag allergisk mot dåligt läder och lädret mår ju inte bra om man inte smörjer ;)

Så jag tänkte berätta om vad jag använder för putts och smörj grejer till alla mina saker :)

Glycerintvål Stubben: Använder glycerin tvålen varje dag på sadel träns och förbygel. Glycerintvålen gör rent och gör lädret lite mjukare. Jag brukar knappt ha nått vatten alls på svampen när jag använder glycerintvålen de ska inte börja skumma oftast så behöver jag aldrig ens torka av tränset efter att jag smörjt.

TIB-Horse lädersåpa: Verkligen en av de mesta smörjgrejerna som finns! Använder ofta men inte riktigt varje dag på träns och förbygel använder ca var tredje till var fjärde dag på sadeln beroende på om de behövs (använder de inte så ofta på sadeln då min sadel redan är väldigt välsmörjd sen innan då de är Anns tidigare sadel så den behövs inte smörjas så ofta längre). Läder såpan tas på med en handuk och "maseras" in i lädret gör ingenting om lite såpa sitter kvar efter, det är bara bra. Man märker skillnad på lädret redan efter första användningen av denna såpa älskar den!

Equifix triplex leather care: Använder till mina stövlar då de inte är skonsamt för stövlarnas passform och hållbarhet att använda glycerintvål. Denna är super bra och skonar stövlarna och tar lätt bort smuts!

Jag gör rent benskydd men endast en fuktig trasa. Vid super mycket lera så spolar jag av dom och nästa dag när dom torkat så torkar jag av resterna med en fuktig trasa. Är trasan för blöt så kommer inte smuttsen försvinna utan bara spridas runt på skyddet. Därför försvinner inte allt smuts när man spolar skydden.


Likes

Comments

Hej!
Då var man i skolan igen... Är sjukt trött och dagen går väldigt långsamt.... Vi har haft genomgång inför muntliga nationella i svenska inte så taggad om man säger så haha.

Z ska få vila idag eller han ska få gå en promenad. Sen så ska jag kolla på någon clinic om sits och markarbete som haking anordnat :)

Har gått/går på ganska mycket kurser nu på senaste. Jag har gått en mental och kost träning för unga tävlingsryttare kurs, jag har gått en annan mental kurs sen så går jag även ulken på de som är en ungdoms ledar kurs.

Ska bli kul att gå på clinic idag och hoppas på att få lite tipps på markarbets övningar jag kan göra med z :)

Direkt efter skolan så ska jag ner till stallet och ha halvtimmes gruppen, ska bli kul även fast de inte gör så mycket än ;)

Vi hörs!

De är ju kladdkakans dag idag så får väll försöka hinna baka nått eller köpa ;)

Likes

Comments

Hej!

Z blev riktig dressyr häst idag haha. Hon som red var super duktig och Z tyckte de var jobbigt och dessutom så var han lite obekväm med de nya bettet. Han hoppas ju på pelamstång och rids ut på femdelat (för att han inte ska kunna ta bettet och dra) men inget av betten är tillåtna i dressyr. Så idag så fick han pröva ett tre delat goldmedal bett med fasta ringar. Sen så har han även bettringar på alla bett som går alltså i detta fall de femdelade och goldmedal bettet.

Men Z var fin imellan åt men han var väldigt pigg och ovan med de nya bettet dessutom så tyckte han nog att de var väldigt jobbigt ;)

Imorgon är de skola igen.... Inte ens kul vill inte. Blir inte direkt bättre heller när man går så himla långa dagar också liksom. Vi börjar 8 slutar 4, kul. Varför dagarna blir så långa är för att de sätter in jätte långa och onödiga raster. Nej mer effektiva dagar skulle va mycket bättre.

Aja bara bita ihop, vi hörs imorgon sov gott!

Bild på hans nya bett och bilden nedanför är bild på bettringarna :)


Likes

Comments

Hej!
Har vart funktionär i kylan nyss från 10-12 på framridningen. Vi har dressyr tävling idag LB och La för storhästar. Dock så har vi fått väldigt många strykningar troligen pågrund av all snö.

Vi hade ju spökkväll igår och jag stod bakom ett träd och skrämde barn. Barnen var väldigt rädda efter rundan så de blev lyckat :)

Idag så ska jag inte rida någon. De är en annan person som är väldigt duktig i dressyr som ska få rida Z idag :) Tanken är att hon ska få tävla Z i KM nästa helg då jag är på ulken dessutom så är jag inte jätte tagg på att tävla dressyr haha. Så Z ska få gå i dressyr sadel och grejer idag ;)

Vi hörs under dagen!

Likes

Comments

Hej!

De är kallt och trist ute just nu de varierar mellan snö och regn. Gustaf och pappa är på Kanarieöarna just nu är inte bara lite avundsjuk. Men för oss som är kvar här i Sverige så har jag lite låt tips till er de kanske kan göra er alla på bättre humör ;)

Ha en bra dag! :)

Likes

Comments

Hej!
Ska snart gå och jobba men red ut Meggie och Z nu på morgonen, mamma red Z och jag Meggie. Vi skritta ut en 30 min runda med lite trav där de inte var för hårt eller halt. Medans vi red så började de även snöa/hagla. De var liksom inte stort hagel men de var mini mini bollar som snöade ner haha.

Nu så ska jag gå och vara med på lektionerna sen väntar halloween kväll då kan vi tagga att skräma barn i skogen haha ;)

Meggie och hennes hag kompis är så bra kompisar Hahah båda står och dricker ur samma hink, gosar <3

Likes

Comments