Header

Idag var Rival på besök hos tandläkaren, han har ett litet överbett som vi behöver hålla efter! Vi fixade det och för övrigt såg han fin ut i munnen, väldigt skönt att höra!
För övrigt tränar vi på igen nu efter en veckas vila, jag har lagt in mer konditionsträning för honom samt att vi fortsätter träna på den förvända galoppen och att få ett bra flyt i skänkelvikningarna!

En inte så smickrande bild på Rival! Han är väldigt lugn och duktig och får beröm för sitt temperament!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oflytet fortsätter att följa mig just nu, gårdagens pass med Rival kändes inte alls bra. Jag väljer dock att idag bara ta en skrittrunda inför morgondagens tävling, vi löser inget genom att börja tjafsa dagen innan! Som lite extra salt i såren så sa mina ridstövlar upp sig i dragkedjan, så idag blev det ett besök i affären för att hitta ersättare!

Jag har väldigt svårt att hitta stövlar till mina korta vader, det finns i kort modell men då är dem vida och jag behöver smala. Innan hade jag junior stövlar men dem har varit för korta tycker jag, så nu med två kilar som höjde upp mig lite så går jag runt här hemma med pulserande vader och skav i knävecken, dem ska nog minsann hinna bli mjuka inför morgondagen haha!

Likes

Comments

Igår var vi på en lokal la:3, målet var att dämpa tävlingsmänniskan i mig och se hela situationen som en träning med tanke på hur Rival varit den senaste tiden.
På framridningen fick vi ingen bra känsla alls, det var ganska trångt där med mycket hästar och en "orolig stämning" bland hästarna, det påverkade Rival och jag började få dendär känslan utav dragkamp som vi absolut inte vill ha. Han låg i handen på mig och tuffade på i en väldans fart utan att visa hänsyn för mina hjälper eller handen.
Jag fick stanna och ta några djupa andetag, återigen tänka på att man behöver träna på att tävla och de ska vi göra nu, därefter så var det bara några minuter tills vi skulle in så jag längde formen något och travade några varv i friskt tempo innan vi gick in.

Väl på banan så fick jag en mycket bättre känsla, han låg på lite i vänster hand och stretar emot lite mot vänster skänkel fortfarande så det är något vi måste ta tag i och lösa. Vi gjorde lite små missar, men med tanke på känslan efter framridningen så är jag glad att vi tog oss igenom det.
Han gjorde fin förvänd galopp, lyssnade fint för skänkeln i skänkelvikning för höger och så backar han fint!
Igår var det travprogrammet som blev "sämst" där vi låg på mestadels 6:or, jag tror det var för att vi fick bättre flyt efter första galoppen... skrittdelen och galoppen var det mest 7:or i!

Vi skrapade ihop 65,2% och jag blev förvånad men väldigt väldigt glad, vilket betyder att vi nu är kvalade till fjord-SM som går i juli i Vetlanda. Därmed är även 2017 mål redan uppnådda!

Nu ska jag göra upp en långsiktig plan på hur vi ska förbereda oss bäst inför SM, det kommer bli endel konditionsträning och styrketräning samt att vi ska ut och träna på att tävla så jag hittar rätt system på framridningen som passar Rival!

Likes

Comments

Bloggen har legat i viloläge, men det har inte Rival och jag!

Efter senaste tävlingen 19/4 så fick Rival en veckas vila, därefter fick han en check utav sin kropp och han har verkligen börjat sätta muskler på rätt ställe! Han hade två ganska rejäla muskelknutor och lite spänd på ett ställe men det fixades och släppte bra med lite laserbehandling!
Därefter sattes han igång igen och kändes jättefin, sen kom han in i en enorm testperiod. Jag säger enorm, men den har i nuläget varat två veckor haha! Rival har inte testat mig på detta viset sedan förra sommaren så jag är väl ganska bortskämd på det viset!
Nu börjar jag äntligen kunna svänga igen och få stopp på min lilla häst, jag antar att det är ett sätt att försöka undvika jobb när det blir lite för jobbigt, då försöker han lösa det med full fart istället och blir hängandes i mina händer. Vi backade några steg och det senaste passet i förgår gick riktigt bra och den förvända galoppen kändes hur enkel som helst! Han var fin i handen och satte verkligen under sig, han är uppmärksam och lyssnar på minsta rörelse jag gör i sadeln vilket verkligen ställer krav på mig som ryttare nu! Kroppskontrollen måste verkligen infinna sig snart haha!

För övrigt så tränar vi mycket på den förvända galoppen, jag har börjat träna enkla byten för att verkligen få kontroll och för att stärka galoppen och då är alla fattningar kanon! Vi konditionstränar för att bli på topp inför ett eventuellt kommande SM i sommar, kommer vi dit så gör vi.. annars är vi ändå i toppform!

I helgen är det tävling igen, känns Rival lika fin på morgondagens träning så åker vi. Testar han mig fortfarande så får jag fundera på hur vi ska göra!

Likes

Comments

Igår var det då dags för årets första tävling! Jag kan inte annat än erkänna att jag var fruktansvärt nervös, första halvan utav programmet ville jag börja gråta utav nervositet och andra halvan utav lättnad ungefär haha!
I vilket fall så redde vi ut det rätt bra ändå, jag tycker la:3 är ett väldigt trevligt program där man får ett fint flyt.

Inridningen som jag var så nervös för gick bra, vi kunde stanna och belönades med en 7:a för den, stolt då det var en av sakerna jag var mest nervös för! Han fick bra på sin skritt också samt ryggningen, det vi behöver öva på nu är att få mer flyt i skänkelvikningarna och stärka den förvända galoppen, där låg vi på 6:or!

På framridningen var Rival först väldigt okoncentrerad och spänd, han sprang mest och lyssnade inte särskilt mycket, tyvärr blev han även skrämd en gång men det redde han ändå ut ganska bra efter ett tags återhämtande!
Jag har fortfarande inte lärt mig hur det optimala framridningen ser ut för Rival, det var ju trots allt bara fjärde gången vi tävlade! Nu tycker jag att jag tappade honom lite på banan, han blev lite lång och stundtals tung i handen, detta fick vi också i slutkommentaren att dem önskar jag ska ha honom mer upp framför mig och det håller jag verkligen med om!
Det kommer komma, de är jag säker på!
När jag kom ut från banan hade jag redan fått sms om att det där gick ju bra, gick in och kollade på Equipe och vi slutade på 64,7% vilket jag är fruktansvärt nöjd med då jag aldrig har ridit dessa grejer utan Rival och jag har lärt oss själva under vintern, tack internet för bra sidor om det haha!
I och med detta så har Rival och jag satt vårt första kval till fjord-SM i Vetlanda, vilket är vårt mål för i år!

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp till strålande solsken, så himla härligt! Dagen kommer bestå utav att putsa utrustning, promenera och massera Rival samt att försöka tvätta av honom så gott det går eftersom vi inte har någon spolspilta..
imorgon är det nämligen dags för årets första tävling och vi går ut i en la-klass med en gång för att jag vill känna av vart vi ligger. Det kan verka tufft men det mesta hänger på min inställning, och jag försöker hålla tankarna till att det är en check för att se vart vi ligger och vad domarna tycker om det vi lärt oss under vinter och hösten, sålänge jag inte berättar för Rival så ska han nog inte få scenskräck.

Det som är vårt största problem i klassen är inridningen i galopp, den sätter vi ibland men inte alltid. Men jag tänker att imorgon ska vi bara åka dit, rida klassen och känna på att rida ett program med skänkelvikningar, förvändgalopp osv.. och så ska vi ha kul! Procenten får bli vad den blir sålänge vi gör vårt bästa!

Håll tummarna för oss imorgon!

Rival på gårdagens träning, hand lugg är helt underbar tycker jag! Vi får väl se om vi kan kamma till den lite till morgondagen haha!

Likes

Comments

Det har ekat tomt här ett tag, ridningen har blivit lite hackig pågrund av att den här ****snön inte vill försvinna. Jag tänkte försökts ta upp det igen med att skriva här, sålänge får ni några fina bilder som togs igår utan Sofie Wallman foto!

Likes

Comments

Idag red jag ut en skrittrunda i skogen, Rival var så himla pigg så det kändes som han kunde explodera närsom. Mamma ledde oss en bit, Rival tyckte nog det var lite löjligt haha, sen slappnade han av, skönt! Svårt när man inte kan aktivera dem på bästa sätt nu när det är som det är med vädret! Men i veckan ska det bli väldigt varmt så förhoppningsvis dröjer det inte länge förens vi kan motionera som jag vill!

Likes

Comments

Jag har lugnat mig lite med mitt hat mot snön, det finnas ju faktiskt inte så mycket jag kan göra åt det..haha!

Så idag broddade jag på och longerade Rival lite innan jag satt upp en stund! Jag hade glömt hur kul det är att rida i snön, det är ju inte så ofta man får chansen.
Jag tänker nu istället att jag ska lägga fokus på att debutera i början av mars istället, innan dess ska Rival även vaccineras så det tänkte jag göra nu i samband med att det blir lite oregelbunden ridning med tanke på snön.

Rival behöver verkligen verkligen bada, längtar tills man kan dra fram slangen och få en riktigt vit häst igen !

Likes

Comments