View tracker

Dålig dag slutade idag sämre. Har ikväll upplevt de alla mobilägare kanske någon gång får uppleva. Att tappa sin telefon i toaletten. Yes de hände, så sitter nu jämte en skål med ris där min telefon någonstans befinner sig i. Lagom kul att börja december månad med att paja telefonen, men så är de nu och de är som vanligt att gilla läget.

Ska försöka lösa detta smidigt då de är lite smått omständigt att leva utan mobil tyvärr. Antar dock att jag inte är den ända som står i kö för lagning, får förmodligen koppla på tålamodet i detta med. Vi hörs, godnatt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har varit en ovanligt lugn dag, nu för tiden van vid känslan av att dagarna ska gå i högsta tempo och stressnivån ska vara jättehög. Men idag har närmare varit en mysig dag, fast de har varit en tisdag. Slutade redan klockan 12, men stannade kvar i stan och väntade med Julia, eftersom hon skulle ha en till lektion lite senare.

Vi gick runt och myste på stan och satte oss sedan på Espresso house för en fika. Så himla mysigt att kunna sitta efter skolan och ta en fika utan att behöva stressa eller känna press för att man ska hinna göra något annat.

Drog sedan senare på eftermiddagen till simhallen för ett simpass, fyspass och möte angående livräddning. Tränade idag själv i bassängen, vilket jag gör ibland. Men idag var de extra roligt att simma, vilket känns så himla bra såhär nu efter träningen. Så tummen upp för den träningen idag.

Har nu landat i soffan för att ta tag i lite plugg, inför mina redovisningar imorgon. Kram.

Likes

Comments

View tracker

Hej bae's, hur har helgen varit? Min har varit så bra, ärligt talat jättebra.

Helgen började i fredagseftermiddag med att vi åkte hem till Julia efter skolan och gjorde iordning oss inför kvällens festligheter. Vi åkte sedan in till Borås igen vid 7-tiden för att möta upp våra andra tjejkompisar för lite förfest. Vid 10-tiden drog vi sedan vidare till traditionsfesten "Våga Toga" som anordnas på skolan, och vi hade verkligen en toppen kväll som jag så himla gärna skulle vilja göra om. Kram.

Likes

Comments

Vaknade nog idag inte med kropp och själ på rätt plats idag, var inte mycket energi som fick mig att ta mig upp ur sängen imorse. De har liksom varit något som skaver i mig de senaste dagarna, och jag vet inte riktigt vad och varför.

Tror dock en del beror på att jag just nu är ganska orolig inför de kommande tävlings och tränings året med livräddningen. Varit en del organisations strul, vilket känns väldigt tråkigt. Strulet beror mycket på att det ekonomiskt inte går att ro i land sporten för tillfället, vilket gör att ens privata ekonomi kommer att avgöra hur långt man nästa år kan gå inom sporten. Men även att jag börjat få starka känningar av min axelskada igen. Jag är just väldigt kluven i de hela och tankarna går mycket kring detta just nu.

Hoppas att ett kvällspass på jobbet ikväll kan få mig på lite andra tankar. Ha en fin torsdag. Kram

Likes

Comments

Idag är de exakt 200 dagar till jag fyller 18 år och exakt 80 dagar till jag drar till Italien! Ser så sjukt mycket fram emot båda dessa händelser. Visst är den forfarande ett tag till min födelsedag men Italien resan känns inte så långt borta längre.

Har nedräkningsappen Big Day som jag använder som extra motivation dom dagarna saker är lite extra tungt, för att se fram emot något speciellt och komma på andra tankar.

Bra tips dom dagarna just nu som kanske är lite extra gråa, som kanske kan bli lite ljusare med hjälp av att påminnas av att man har något att se fram emot framöver. Kram.

Likes

Comments

Imorse ringde klockan 05:00, vilket betyder att de är tisdag morgon och morgonyoga. Efter yogaklassen begav jag mig till skolan för svenskalektion som även var min enda lektion idag. Har verkligen så mycket inställda lektioner nu, dagarna blir verkligen spretiga då dom numera går ut på att vänta in kommande lektioner hela tiden.

Men med tanke på att vi då slutade 10:30 idag så blev de ett jobbpass mellan 11:30-21:00, vilket konstigt nog inte ens va tungt, kändes som de gick snabbare än vanligt. Brukar annars tycka att de kan vara kämpigt att jobba på vardagar och mixa skola med jobb. Men idag gick de bättre än vanligt, så himla gött.

Nu landat nyduschad i min nybäddade säng, heaven! Natti

Likes

Comments

Jag får ibland frågor om hur man ska gå tillväga för att ta tag i träningen. Min mamma frågade mig senast hur hon ska träna för att "ta tag" i sig själv, för att hon som så många andra fått nog. Jag möter ständigt kompisar som vill att deras kropp ska förändras och en del vill att den helst ska bytas ut helt och hållet på grund av att dom till och med hatar den.

Och nästan alla tror att ökad träning och bra kost är lösningen på allt.

Har tänkt mycket på detta, och jag förstår att man tänker så. De låter ju väldigt logiskt. Att om man tar bort de man inte trivs med och gör en förändring där så borde man ju snart trivas med sig själv och i allra bästa fall kanske börja älska sig själv?

Ledsen att säga de, men så logiskt är de inte som de låter.

Börjar man förändra sin kost och börjar träna med en utgångspunkt att man hatar sig själv och sin kropp, så kommer de förmodligen inte lösa så många problem.

Alltid funderat på vad risken med att tänka just så är. Tror jag har kommit fram till de, efter att själv ha provat. Risken är att hur hårt du än kämpar och hårt du anstränger dig så kommer du aldrig hitta kärleken, för att du kommer alltid hitta nya sätt och saker att hata och straffa dig själv för.

Så när min mamma frågade mig de en dag så svarade jag henne, hur mår du? För att få henne vända sig till sig själv för att tänka inifrån.

De jag vill komma till är att jag tror att hur vi än försöker vända, vrida, kämpar och anstränger sig för en förändring, så kommer den aldrig fungera om utgångspunkten inte är just DU och att den är kärleksfull. Tror men på något sätt vet att vi automatiskt kommer börja älska oss själv mer då.

Likes

Comments

Viloveckan är över och träningen fortsätter igen som vanligt. Insåg dock att bara för att jag hade vilovecka så fick jag inte mer energi precis. Med tanke på att träning är min största energikälla efter sömn så blev jag nästan bara tröttare och segare efter veckan som varit.

Igår tog jag tag i att börja gå på morgonyogan igen, har helt kommit av mig med att gå på tisdagsyogan. Har prioriterat att sova en timma längre fast jag egentligen vetat att jag behöver gå på yoga mer än någonsin just nu. Fast de är jättesegt att gå upp tidigare än vad man behöver, så tackar jag alltid mig själv efter yogaklassen att jag tog mig dit.

Eftermiddagen spenderades sedan i gymboxen, helt ensam dessutom. Slutade skolan vid 13:30, så skyndade mig sedan dit för att man oftast är helt ensam vid den tiden på dagen. Undviker ofta att gå till gymmet på eftermiddag/kväll för att de just är så mycket folk där. Känns alltid som att jag endast tränar för min egen skull när jag är själv, får ofta känslan av att jag inte bara tränar för min egen skull utan för att kunna passa in bland alla andra som är där när jag är på eftermiddag/kvällen bland alla andra. De framkallar liksom någon slags träningshets hos mig. Därför njuter jag lite extra av träningen då jag är helt ensam i gymboxen.

Stay motivated, X0X0

Likes

Comments

1. Hur länge har du sprungit?

Jag har sprungit sedan jag var 10 år tror jag.

2. Varför började du springa?

Just när jag började springa så var de för att jag tränande inför "Lilla Göteborgsvarvet".

3. Längsta distansen du har sprungit?

21 km.

4. Bästa minne inom löpningen?

Helt klart när jag sprang över mållinjen på Göteborgsvarvet i våras.

5. Vilka skor springer du i?

Jag springer i Asics- Gel-Nimbus 15, och detta är dom bästa löparskor jag någonsin ägt. STORFAVORIT!

6. Din favorit distans att springa?

7,5 km hör till favoriterna, precis lagom och bekvämt.

7. Distansen du minst gillar att springa?

Hm, jag har aldrig fått in en bra flow på 5 km. Men beror nog på att jag aldrig hittat en bra runda som är 5 km.

8. Favorit ställe att springa på?

SKOGEN, helt klart.

9. Brukar du springa ensam eller med sällskap?

Brukar springa ensam, alltid haft svårt för att springa med sällskap.

10. Föredrar du att springa ute eller inne?

UTE, utan tvekan. Tycker personligt att de är de värsta som finns att springa inne på ett löpband.

11. Favorittid på dygnet att springa?

För något år sedan var min favorittid att springa på morgonen, men nu är de sen eftermiddag som hör till favorittiden.

12. Har du sprungit några lopp?

Yes. Göteborgsvarvet, UT-milen, Kretsloppet, Vårruset, Pulsloppet.

13. Framtidsmål och planer med löpning?

Mitt delmål var att genomföra ett halvmaraton, som jag uppfyllde i våras. Men mitt stora mål är att genomföra ett maraton och planerna just nu är att jobba ännu mer med löptekniken.

14. Tips till nya löpare?

Sätt upp delmål och ta inte vatten över huvudet. Börja med kortdistanser och öka successivt, de är bättre att springa en hel kort distans än att inte springa alls.

Likes

Comments

Hey peps, ett tag sedan sist. Veckan gick snabbt, sjukt snabbt dessutom. Blev en något segstart efter lovet, men känns som man hittade tillbaks rätt snabbt igen.

Kände att jag efter Norge behövde en vecka ifrån bassängen efter att min axel börjat säga ifrån igen. För er som undrar så har jag impingement i axeln, som jag kommer prata om lite framöver. De resulterade i att jag haft kraftiga smärtor i axel och skulderpartiet under veckan. Bestämde mig därför att denna veckan lyssna till kroppen och höll mig undan aktivitet och belastning på överkroppen.

Jag fick då tid över denna vecka till att fortsätta arbeta på mitt dansprojekt, som för övrigt ska vara klart om lite mer än 3 veckor?!?! Måste säga att jag är något stressad över de, men försöker att fokusera dag för dag.

Gick idag från 10:30-12:00 i skolan, så kom hem tidigt, vilket var väldigt skönt. Så har nu gått runt och små myst hemma själv. Ska strax hoppa in i duschen för att preppa inför lite tjejkväll. Kram.

Förresten, helt fascinerad av hur de kan ha kommit så mycket snö. Tog denna bilden när jag var påväg till skolan i måndags. De må vara fint med alla färger på hösten men detta är sköen så vackert de med.

Likes

Comments