Header

Tjena, läget? Här är det bra, förutom den konstanta tröttheten för tillfälligt.

I helgen var jag i Halmstad och ute på livräddarstationen i Tylösand, denna helgen tävlade jag med mitt lag i sjukvård och nordisklagkapp. Vilket jag nu för tiden inte tävlar i så ofta då jag mer siktar på internationella poolgrenar, men nordisklagkapp och sjukvården får mig att påminnas om varför jag gör det här.

För er som undrar hur man tävlar i sjukvård så får man lösa olika scenarier där statister agerar utifrån en akuthändelse. Alltid när jag är mitt under det olika händelserna känns det alltid som om allt händer på riktigt, vilket är bra då jag går in för det på riktigt.

Jag och mitt team vann i vilket fall junior klassen, vilket var så kul. Det bästa var att nästintill alla Sveriges livräddare var med på denna tävlingen, vilket gjorde att helgen var mycket trevlig och givande.

Nu fortsätter tränandet men med siktet på internationella poolgrenar, inför nästa veckas träningsläger i Norge. Om nu inte axeln sätter käppar i hjulen, håller tummarna för bra besked idag hos sjukgymnasten.

Kram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kära idrottare, du som kämpar, sliter, presterar, tränar, sätter mål, uppnår mål. Du som inte tycks ha några hot, du som ser möjligheterna i allt och lyckas bli så bra du någonsin kan bli. Du som aldrig får nog och vet med ditt starka självförtroende att du kan utvecklas mycket mer hela tiden. Men du har ett hot, och det är skador.

I samband med Junior-EM 2015 så fick jag en överbelastningsskada i axeln, då jag inte haft någon tidigare idrottsskada så var detta okänt vatten för mig och jag förstod inte till och början dess innebörd. Jag fortsatte därför träna med samma frekvens som innan EM när jag kom hem. Smärtorna under träningarna ökade successivt och med tiden fortsatte även smärtorna utanför träningarna och min vardag blev helt plötsligt begränsad.

Jag fick sedan hjälp i januari 2016 av sjukgymnaster & fysoterapauter på tre olika kliniker. Till och börja med var det svårt att utreda vad överbelastningen satt, men efter att man utrett och kommit fram till att det var impigement (som är ett inklämmningssyndrom där vävnader leder har klämts), så startade man behandling och jag blev avstängd från att träna i fyra månader.

De jobbiga var inte den fysiska biten, att jag hade kraftiga smärtor. Utan den mentala biten, att jag inte fick träna. Att jag inte visste om hur länge jag skulle få vara borta från bassängen, och alla mästerskap jag då hade framför mig. När något betyder så sjukt mycket för en och är en så stor del av en är det svårt att vara snäll mot sig själv när man vet att något kan skada än, men ändå får en att må så bra.

Under mina halvtimmes långa behandlingar en gång i veckan, fick jag och en av mina sjukgymnaster fina och givande samtal om mitt tänk och inställning till elitidrott men även träning i all allmänhet. Han visade en av behandlingarna en dokumentär som SVT gjort "Medaljens pris" , han tyckte att idrottarnas påståenden i dokumentären stämde överens med min vision. Och det gjorde den också, jag kände igen mig jätteväl. Men den fick mig även att inse fakta om hur sjukt stora risker man utsätter sig för genom att dölja smärtor och samhällets okunskap i klubbar och föreningar om just skador och dess kosekvenser. Men framförallt värdera medaljens pris och till vilken gräns man är redo att överstiga för att uppnå det.

Jag blev bättre efter mina behandlingar och kunde genomföra ett mästerskap förra året mot alla odds. Men nu är jag tillbaka på ruta ett igen, jag har återigen börjat få kraftiga smärtor och behöver nu ta hjälp igen. Så snälla idrottsskada, ta inte det bästa jag har ifrån mig.

Se gärna "Medaljens pris" som jag länkat här över. Den är en timma lång, men är mycket se värd för att få inblick i den svenska idrottsvärlden och dess baksida.

Likes

Comments

Good Morning Sunshines. Vaknade till strålande solsken i ansiktet, snacka om energigivande! Vaknade dessutom två timmar innan jag skulle åka till skolan, vilket gjorde att jag hade en riktigt lugn morgon med lång frukost tillsammans med mamma.

Provade idag en ny mix av ingredienser i min smoothie. Det jag mixade ihop var;

💚 100g frusen mango

💚 2 nävar bladspenat

💚 2 tsk riven färsk ingefära

💚 Chiliflakes

Jag hällde först ner den frusna mangon i mixern och hällde sedan på upphettat vatten så att det täckte mangon. Sedan blandade jag ner de andra ingredienserna och mixade det. Klart! Hade kunnat ha lite mindre ingefära i, då det blev lite mycket smak av den.

Hoppas ni får en fin dag, kram.

Likes

Comments

Ännu en helg avklarad, denna helgen på jobbet istället för i simhallen. Det blev kvällspass igår och dagspass idag, trots att det ofta är tungt att stänga butiken på kvällen och sedan öppna på morgonen så gick det förvånansvärt bra denna helgen.

Har denna veckan varit otroligt trött efter tävlingshelgen, så var något orolig för att denna jobbhelg skulle förvärra allt men tur nog så gjorde den inte det. Så efter helgens semlebakande och fantastiska vårväder, så avslutar jag nu i soffan i mitt nystädade rum för att preppa inför en ny vecka.

Kommande vecka består av fyra prov som ska genomföras innan en ny tävlingshelg kan inledas. Trots proven så ser jag framemot veckan som fylls med uppiggande saker där emellan. Imorgon fyller t.ex. min allra bästa vän Julia år, vilket ska firas ordentligt.

Hoppas eran vecka varit bra och att ni laddar inför en ny.

Kram.

Likes

Comments

Får ofta frågor kring mitt sport och oftast svaret "jaha, visste inte ens att det är en sport". Jag förklarar alltid mer än gärna för att ge personer jag träffar en inblick i sporten, för att just uppmärksamma och sprida den.

Fick syn på det här videoklippet häromdagen och tyckte den sammanfattade sporten på ett kort och väldigt fint sätt. Så se den gärna för att få en mer inblick i denna "okända" sport som jag utövar.

Kram.

Likes

Comments

Igår & idag har jag varit ledig från skolan på grund av rättning av gymnasiearbeten, detta passade ju mer än bra efter helgens resa. Har därför passat på att vara hemma och ta igen diverse plugg och annat som kommit undan under det hektiska veckorna som var innan Holland.

Tog igår en promenad i snöstormen med mamma och tog mig tiden att vara med henne som oftast inte har hamnat i prioriteringarna. Idag tog jag mig en go sovmorgon, pluggat körkortsteori och ska snart dra iväg till träningen. Var precis vad jag behövde för att ladda upp för det kommande veckorna.

Hoppas att läget är bra med er, kram.

Likes

Comments

Hello, natten mellan söndag och måndag kom jag hem från Holland med noll krafter i både kropp och huvud. En helg som kort sagt spenderades i en simhall eller i hotellsängen, en kombo som passar mig helt enkelt.

Och vilken helg det blev! Jag genomförde två lopp på lördagen och två lopp på söndagen, detta resulterade i tre nya personbästa. Lyckades kapa min tid med 7 sekunder på vardera lopp på lördagen vilket känns helt otroligt bra. Det blev liksom ett kvitto på att träning lönar sig och att jag är på rätt väg i min utveckling inom livräddningen. Att jag också lyckats kapa min tid med 7 sekunder på ett lopp som jag slog personbästa i senaste i november kändes ju ännu mer sjukt.

Hade i övrigt en väldigt bra helg, tillsammans med landslags tävlande och coacher som under helgen peppat och gett feedback. Man märkte dock på gänget att det var mycket nerver på vägen ner i fredags då det var en tyst och sammanbiten grupp som mötes upp på Kastrups flygplats.

Mina nerver släppte under lördags förmiddagen efter mitt första lopp som jag länge haft prestationsångest över. Sammanfattningsvis har det varit en mycket lärorik helg och mycket nya intryck av olika tekniker som jag tar med mig hem till bassängen för att utveckla ännu mer.

Kram.

Extra stort tack till Svenska Livräddningsällskapet som gör dessa resor möjliga för oss som utövar sporten.

Likes

Comments

Imorgon åker jag. Känns inte som det var längesedan jag var ute och reste, var inte mer än 11 dagar sedan jag kom hem från Italien. Men jag trivs med det, förutom alla förberedelser som behövs göra innan man drar iväg.

Jag ska ikväll ta tag i att packa, vilket i och för sig är ganska enkelt när man ska åka för att tävla en hel helg. Det skiljer sig inte så mycket att resa utomlands och tävla när det gäller just packning. Fick igår hem min nya tävlingsbaddräkt som satt jättebra, tack och lov.

Ska även försöka att dämpa mina tävlingsnerver under kvällen. Det är oftast dagen innan jag åker som det är som värst, sedan brukar det avta under resans gång. Brukar oftast vilja ladda upp genom att se till att vara hemma kvällen innan med min familj, för att komma ner i varv.

Kram.

Likes

Comments

Åh hej, jag är återuppstådd igen! Vad hände där egentligen, det är nästan 3 veckor sedan jag uppdaterad er. Såg precis innan att det var precis innan jag åkte till Italien, så insåg att man nästan kunde trott att det hänt något under resan eftersom jag inte hört av mig sedan dess.

Men inte då, jag hade vecka 7 min livs bästa semester vecka någonsin. Dock blev det så tråkigt som att min dator inte kunde ansluta till internet på hotellet, så uppdateringar blev det tråkigt nog inte. Ber om ursäkt för det eftersom jag hade laddat så att uppdatera er från den fantastiska veckan.

Min dator började även krångla när jag kommit hem från Italien, vilket har gjort att jag inte fått någon riktig ordning på mina bilder. Ska inom kort visa er bilder från Italien och så småningom även en film.

Men slut pratat om massa ursäkter, jag gar glömt berätta en sak för er som inträffar redan nu på fredag. Jag ska åka till Holland och tävla med landslaget i livräddning! Helt sjuk känsla just nu, får liksom nypa mig i armen för att fatta att jag ännu en gång ska få representera Sverige i denna sport som fortfarande är under utveckling.

Så imorgon är det mycket förberedelser och uppladdning inför helgens prestationer. Håller tummarna för att få igång bloggandet trots det långa uppehållet. Så varmt välkomna tillbaka babes<33 Kram.

Likes

Comments

Wahhh, imorgon bitti åker jag!!! Äntligen så ska bussen börjar rulla mot Italien, som jag har längtat efter detta. Packat typ sedan klockan fyra idag, orutinerad som jag är när det gäller semesterresor och speciellt skidsemestrar så tar det sin lilla tid.

Känns så skönt att vi ska åka imorgon efter alla fixande och donande med inköp, som tagit sin lilla tid att fixa. Känns det nu som jag är redo nu för denna upplevelse.

Vi åker 07:00 hemifrån imorgon bitti och sedan väntar en 24 timmar lång bussresa. Tror vi beräknas vara framme vid hotellet vid 8-tiden på söndag morgon och sedan bär det av till backen direkt. Excited!!

Ska försöka med någorlunda uppdatering om denna vecka, vi hörs. Kram.

Likes

Comments