Jag har under den senaste tiden uppmärksammat att många väger sig som facit på hur hälsosamma dom är. Detta gör att de kliar i mina fingrar, att hälsa ska kopplas samman med siffrorna på en våg är fel, då de inte handlar om en person som lider av överviktighet. Men att människor som inte lider av överviktighet och som låter en siffra definiera hur smal man är helt fel.

Jag har själv haft problem med detta, jag har många gånger stått och stirrat mig blind på dom där siffrorna på displayen. Låtit just dom siffrorna manipulerat mig och låtit min kroppsuppfattning bli 0. Det var som om jag trodde att desto mindre siffra de stod på den där displayen, desto mer ”fit” var jag. Jag är glad att jag idag vet bättre. Att jag idag vet mer fakta än egen uppfattning.

Jag träffade en gång en kille som gjorde kostförändringar och började träna för viktminsknings skäll. Han berättade att han dom första veckorna tappade några kilon men sen var de bara stopp. Han fortsatte träna och äta som han gjorde då han tappade kilona, veckorna gick och de var som om vågen hade pausat, han gick inte ner ett ända kilo. Han ställde då mig frågan: ”Betyder de att jag inte går ner mer i vikt?” De denna killen inte fattat än var att han hade börjat bygga muskler, hans muskelmassa ökade och mängden fett på hans kropp minskade. De var därför vågen visade samma resultat.

En sak vill jag bara klargöra, ställer du dig på en våg så visar den din totala vikt inklusive muskler kontra fettet i kroppen punkt slut. Det som man glömmer när man då ställer sig på vågen och kanske till och med jämför sig med andra är, hur är den personen byggd och vad består den personen av? Det finns idag olika mätningar man kan göra för att räkna ut och få fakta om din kropps innehåll! Kort och enkelt, du som tränar regelbundet och bygger på dig muskler kommer väga mer än en person med samma längd som inte tränar.


>>En våg visar inte hur du mår eller hur stark du känner dig.

>> Den säger inget om hur ditt hår, naglar, mage, hy eller hud mår.

>> Den säger inget om vilopuls, sömnbehov, styrka eller utstrålning.

>> En våg visar inte kroppens fördelning av fett, muskler, vätska, skelettvikt, organ osv.

>> Vågen säger ingenting om hur frisk du är, hur kläderna sitter eller hur din grundhälsa är.

>> En våg visar inte hur din kropp och dess mående förändras av en livsstilsförändring där du börjar träna, ökar i muskelmassa, äter bättre, tappar vätska, blir starkare i kroppen osv.


Så gör mig nu en tjänst och SKIPPA VÅGEN.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Känns så bra med en ny vecka, ska denna veckan avverka matte- och jurdikprov innan jag på fredag går på de efterlängtade höstlovet.

Veckan kunde inte starta bättre än att Dannys tolkning från lördagens "Så mycket bättre" kommit ut på Spotify, som under dagen gått på repeat i mina lurar. Alltid haft en stark förkärlek för hans andra svenska låtar, men denna tar nog ändå priset. Kan inte riktigt förklara känslan, men de är något visst lyckorus som går genom kroppen när jag lyssnar på den här låten. 

Låter denna låten som imorses gav mig en sån där peppande feeling få sitta med i lurarna genom hela denna veckan. Kram.

Likes

Comments

​Hej på er!

​Veckan har varit bra, men fett omotiverande. Får några gånger per år veckor mitt på terminen som är fett omotiverande. Kom denna veckan in i en sådan, tror de framförallt är på grund av skolan som nu på riktigt börjat ta fart och går i högt tempo. 

Men denna veckan har även väckt mycket tankeverksamhet hos mig. Jag har börjat fundera mycket av mina prioriteringar och vad av de jag lägger tid på min fritid får mig att må bra.  

Att skolan känns omotiverande och tung anser jag är fullt normalt och helt okej att känna de. Men de är just de jag gör på min fritid för att få fram den där positiva energin som kan motivera mig dom dagarna allt inte känns toppen som behöver prioriteras om. 

Återkommer om detta med prioriteringar när den höga tankeverksamheten lagt sig. Så nu kan vi tillsammans ensas om att göra de bästa av denna kommande veckan efter dess förutsättningar. Och kom ihåg att aldrig sluta upp med de som får dig att motiveras. 

Likes

Comments

Häromdagen kom denna goding efter lång väntan. De är ett Matte Lip Kit från Kylie Cosmetics i färgen Koko K. Suktat efter denna så länge för att läpparna blir så matta och de sitter som berget. I kittet ingår ett liquid liptstick och en lipliner. Färgen jag valt är bland den ljusaste i sortimentet, för att jag ville kunna använda den till vardags, men den kommer även bli en höjdare på fest. XOXO💋

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering, varit andra prioriteringar de senaste dagarna. Sen vi hördes sist så har de varit helg, som startade 12:00 i fredags då lektionerna på eftermiddagen var inställda. Åkte efter skolan hem till Julia (som varje fredag den senaste månaden...). Vi tog en mysig höstpromenad och pratade om veckan som varit för att senare på kvällen åka hem till mig och äta middag med min familj. 

I lördags drog vi sedan till Lidköping för att kolla på Julias hockeymatch. Har de senaste tyckt att de har varit väldigt kul att titta på ishockey så kommer förmodligen bli många fler helger i höst som spenderas i olika ishallar.

Helgen avslutades senare igår kväll med en något dåligare livräddningsträning än vanligt, tror de var pga. dålig motivation och energi igår. Hoppas jag finner mer motivation och energi till morgondagens simträning. Kram.

Likes

Comments

Denna dagen har varit lite skev men blev bra ändå, började med att vi hade två inställda lektioner så lunchrasten blev tre och en halvtimma. Vi tjejer i klassen bestämde oss då för att gå ut och äta, de blev mitt favoritställe i Borås som kallas Tugg. Som är en hamburgerrestaurang som gör sina hamburgare från grunden, dom har ett så häftigt koncept med att dom liksom gör allt själva. De finns hitintills Tugg restauranger i Borås, Göteborg och Lund, som jag tycker att ni helt klart ska testa om ni inte gjort de. Sitter nu på tåget påväg till jobbet för att hoppa in akut för att ta kvällspass för en kollega som blivit sjuk, hörs imorgon. Kram.

Likes

Comments

Wah! Tog äntligen tag i mig själv igår och bokade mig en resa. Det blir en skidresa i februari till Dolmiterna som är en del av Alperna i nordöstra Italien. Har under en längre period haft funderingar på att åka på en resa men inte kunnat bestämma mig om jag ville åka på solsemester eller skidresa. Men bestämde mig nu för att de var en skidresa jag ville åka på, så är nu så sjukt taggad för vecka 7. Reser nu denna gång utan min familj, men har många vänner och deras familjer som ska åka på den så ska bli så kul. Även första gången jag åker på skidresa som inte är i Sverige, för övrigt så minns jag knappt när jag senast var på skidsemster senast, men ska bli så sjukt fantastiskt att få uppleva Alperna. Kram💙

Likes

Comments

Då var första veckan i andra höstmånaden över, går inte riktigt att undgå att de blivit höst nu med tanke på mörket och den numera ständiga kylan. Veckan som förövrigt har spenderats i stora koftor, halsduk och kappa med en kaffe i handen, har även innehållit träning, innebandymatch, promenader, lite höstfotografering och helgjobb. Även halva denna helgen spenderades hos Julia, så mysigt, haha samtidigt som de ibland känns som jag är där mer än hemma. Idag avslutades veckan med att starta upp dansprojektet, pust, som är sjukt kul men väldigt krävande en söndagmorgon när energin just idag var 0.

Jag har nu landat i soffan med kaffe och äpplepaj efter en promenad med mamma och funderar om jag kommer ta mig härifrån mer idag. Hoppas jag får lite gjort innan dagen är helt slut, men samtidigt tagga ner för att kunna ta nya tag imorgon. Kram.

Likes

Comments

Har du någon gång tänkt tanken "Nästa vecka ska jag börja en mer hälsosam livsstil"? Jag har många i min närhet inklusive mig själv som tänkt denna tanke. Att man vill ändra de man anser som dålig vanor och börja leva den livsstilen man nu vill leva.

Du kanske då satt upp mål som innefattar bland annat träning och kost, men även regler om hur denna nya livsstil ska levas. Läst på nätet hur man ska nå den perfekta formen inom en viss månad.

De finns tre problem bara. Ett av dom är att många utgår inte från sig själva. De utgår från hur andras goda vanor och livsstil levs. Om du nu vill ändra dåliga vanor så är de ju just dina dåliga vanor och ingen annans.

De andra problemet är att man oftast sätter upp för många mål och regler som samtidigt ska följas. Och saken är den att om man ska ändra något så stort som sin livsstil så gör man inte de över en dag.

De tredje problemet är att man ofta stressar fram resultat och att allt ska fungera direkt. Lär dig att förändringar tar tid.

De här är mina tips för att sätta mål.

  • Utgå ALLTID från dig själv. Om de är just du som ska genomgå en förändring mot något bättre så måste du vara centrum av allt. Ta tips från andra men anpassa de till dig och dina förutsättningar.
  • Börja med ett mål och öka successivt. Man kan inte försöka uppnå flera mål samtidigt om man ska genomgå en livsstils förändring. Börja istället med ett mål och bygg på successivt så ska du se att du också håller dig mer till målen.
  • Förändringar tar TID. Resultat kommer inte över en natt, respektera att saker och ting tar sin tid.
  • Gör justeringar. Känns de som du under en längre period känner att du har svårt att uppnå målet enligt den plan du haft från början. Gör du justeringar i din plan för att uppnå målet. Den planen som du tänkt från början behöver inte alltid vara den rätta.

​Ett av mina mål under sommarlovet var att jag skulle cykla antal mil i veckan, de uppnådde jag genom att byta ut många av dom sträckorna jag kör moppe med att cykla. 

Likes

Comments

Vaknade vid 9 tiden och tog en riktig lång frukost, innan datorn och böckerna åkte fram för att ta igen allt de jag inte prioriterat veckan som varit. Var dock idag inte helt ensam hemma utan nya familjemedlemmen Sixten gjorde mig sällskap, som var den överraskningen som väntade Alva nu när hon kommit hem. Vi spenderade en halv dag tillsammans med skolarbeten, dansprojekts planering och en hel del kaffe. Önskat att jag kunde ha en sådan här dag oftare, en dag då man kan jobba i lugn och ro hemma i morgonrock. Kram.

Likes

Comments