Header

I'm back... Again..... Jag tar mina pauser emellanåt märker jag. Men nu är jag bakom tangenterna igen med ny inspiration och motivation, yehi.

Senast vi hördes var ju lovets första dag och sedan blinkade jag och lovet var över, typ. Jag jobbade nästintill hela lovet och umgicks med fina vänner där emellan. Precis sånt jag trivs med, det är därför jag längtar lite extra efter sommarlovs livet, då man jobbar och tränar/umgås med vänner där emellan. Det gör mig inget att jag behöver jobba loven när jag trivs så himla bra med mitt jobb.

En bra sak som hänt den senaste veckan är att jag var på ultraljuds scanning med axeln hos en specialist, och trots att allt är mycket svullet och inflammerat så såg det såpass bra ut att det kommer kunna läka sakta med en "aktiv vila"+rehab. Det gjorde att jag i ren förtjusning åkte direkt och uppdaterade mitt gymkort som jag valde att inte uppdatera efter årskiftet på grund av skadan. Sån lättnad att få röra på sig lite sakta men säkert. Från att fått vara still i 1,5 månad nu, som har bestått av promenader på sin höjd.

Kommande vecka består nästintill av endast Nationella prov, men även skolans kortege vecka, (som jag återkommer mer om)! Tror trots alla prov, så är jag hur laddad som helst för denna vecka!

Kram på er<3

Förresten fått min glasögon som jag ska använda så mycket som möjligt. Känns jätte annorlunda men trivs jättebra i dem och min huvudvärk har redan blivit bättre sen jag börjat använda dem!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hello, lovet första dag är över och känns som jag varit rätt effektiv ändå. Jag åkte redan kl 7 imorse in till Borås med mamma och väntade in henne medan hon skulle på ett möte. Vi åkte sedan till mitt och mammas favorit café inne i stan och tog en fika. Efter att mamma åkt hem så satt jag och pluggade på caféet, innan jag gick till sjukgymnasten. Då jag den senaste veckan haft sån kraftig smärta så blev det ingen vanlig behandling idag utan smärtlindrande behandling genom akupunktur. Fick en tid igen på onsdag för att få mer smärtlindring, känns just nu så himla jobbigt att det ska behöva göra så ont konstant.

Jag hann även med att klämma in en körlektion innan jag begav mig hemåt, som för övrigt gick så himla bra. Känns så himla skönt att körningen känns så mycket lättare än innan och nu är det även inte många körlektioner kvar!

Imorgon står det jobbpass på schemat. Godnatt.

Likes

Comments

Godmorgon<3 Idag vaknade en mycket laddad Amanda upp vid 7-tiden. Inte nog med att det är fredag, idag går jag även på påsklov, dubbel lycka! Ska nu ta mig igenom en lugn skoldag utan varken prov eller större uppgifter innan jag kan med gott samvete gå på en veckas lov innan Nationellaproven drar igång efter påsk.

Ikväll ska jag träffa Sara som jag inte träffat på så himla länge. Blir nog en hel del tjejsnack, god mat och mys.

Ha en jättefin fredag! Kram på er.

Likes

Comments

Hejsan babes, det var ett tag sedan. Läget med er? Här är läget bara bra, såpass bra att det har varit en av de bättre veckorna på riktigt länge. Plugget i skolan lugnade ner sig efter förra veckan och allt blev direkt med kontrollerat.

Veckan som varit har innehållit, brunch, födelsedagskalas, löprundor, kvällar nere vid sjön, plugg, tjej-myskväll och mycket annat som har förgyllt dagarna som varit.

Nu ser jag framemot en helg med mina närmsta vänner. Kram på er.

Likes

Comments

Hello babes, ännu en gång fredag. Det har varit en förvånads lugn vecka hittills, både i skolan och allmänt.

Imorse tog jag tag i ännu en sak som stod på min "ta tag i lista", jag var på spirometri hos en astmaläkare för att ta reda varför min astma upplevts mer besvärlig än innan. Forfarande helt skakig och har hjärtklappning efter överdosen av astmamedicin som man tar under spirometri testet, hoppas det går över om en stund. Så vi får se nu vad testerna visar när en annan läkare fått se över resultaten.

Idag har jag bara en lektion och det är Italienska prov, igen... Så sitter nu och väntar in provet, så jag sedan kan åka hem och ta helg.

Ha en fin fredag, kram.

Likes

Comments

Min simträningsväska står ouppackad och står på samma ställe som för en vecka sedan. Den kommer förmodligen står där ett tag också, det gör ont att se den stå där. Det har hänt, igen. Ännu en gång har axelskadan tagit ännu en träning och tävlings säsong ifrån mig. Har under den senaste perioden fått stora problem med axeln och smärtorna sträcker sig inte bara under träningspassen utan även i vardagen och under natten.

Jag har tvekat länge om jag ska ta hjälp igen, mest för att jag inte vill veta sanningen. Men för lite mer än en vecka sedan kände jag inte att det gick mer, jag sökte därför upp min sjukgymnast igen. Min tanke var att det kanske inte var så farligt ändå, eller? Efter undersökning så såg man tydligt hur jag är tillbaka på ruta 1 igen och hur skadan har utvecklats till det sämre. Fan också.

Så vad händer nu då? Jag blev träning- och tävlingsavstängd och får inte träna eller belasta överkroppen över huvudtaget. Jag går på olika behandlingar en gång och rehab 5 gånger i veckan. Det gör så ont i mig när jag tänker på det, min planerade säsong med stora möjligheter krossades över en halvtimme. Jag kommer liksom behöva avboka alla träningar, tävlingar, läger och resor framöver för att istället vara i vila.

Snälla idrottsskada, gör mig inte mer illa.

Likes

Comments

Ännu en efterlängtad fredag. Vilken skolvecka, maxad till tusen! Nu möter skoldagar jobbhelg och denna helgen blev det både lördag- och söndagspass.

Idag låg löparkläderna lätt tillgängligt när jag kom hem och motivationen tog mig på samma runda som igår fast idag i snålblåst. Skönt att få trampa ut kroppen en fredag eftermiddag vare sig soffan eller festen väntar.

Blev en varmdusch och sedan pannkaks mys med familjen ikväll. Vilken toppen fredag, ordet lagom skulle passa bra in idag. Hoppas ni haft en fin dag. Kram.

Likes

Comments

Nu är sannerligen löparglädjen tillbaka igen efter någon månads mindre motivation till löpningen. Satt på tåget påväg hem och riktigt laddade inför en löprunda, så fort jag kom hem så drog jag på mig träningskläderna direkt för att möta solnedgången nere vid sjön. Magiskt kort sagt. Så himla underbart att äntligen få springa i torrt underlag, det underlättar så mycket under träningen.

Skoldagen idag blev lite små skev, då jag endast hade min första och sista lektion. Vilket gjorde att jag hade rast mellan 09:00-14:30, segt, men fick som tur var gjort en del plugg. Hann även med en synundersökning idag, som jag länge tänkt att jag borde göra. Det var inte värre än att jag hade samma fel som när jag var liten och behöver läsglasögon igen. Skönt det och gött att fått det gjort.

Imorgon är det som sagt fredag och jag är så laddad. Ska bara checka av ett jurdik- och italienskaprov innan jag med gott samvete kan ta helg. Kram.


Likes

Comments

Tjena, läget? Här är det bra, förutom den konstanta tröttheten för tillfälligt.

I helgen var jag i Halmstad och ute på livräddarstationen i Tylösand, denna helgen tävlade jag med mitt lag i sjukvård och nordisklagkapp. Vilket jag nu för tiden inte tävlar i så ofta då jag mer siktar på internationella poolgrenar, men nordisklagkapp och sjukvården får mig att påminnas om varför jag gör det här.

För er som undrar hur man tävlar i sjukvård så får man lösa olika scenarier där statister agerar utifrån en akuthändelse. Alltid när jag är mitt under det olika händelserna känns det alltid som om allt händer på riktigt, vilket är bra då jag går in för det på riktigt.

Jag och mitt team vann i vilket fall junior klassen, vilket var så kul. Det bästa var att nästintill alla Sveriges livräddare var med på denna tävlingen, vilket gjorde att helgen var mycket trevlig och givande.

Nu fortsätter tränandet men med siktet på internationella poolgrenar, inför nästa veckas träningsläger i Norge. Om nu inte axeln sätter käppar i hjulen, håller tummarna för bra besked idag hos sjukgymnasten.

Kram.

Likes

Comments

Kära idrottare, du som kämpar, sliter, presterar, tränar, sätter mål, uppnår mål. Du som inte tycks ha några hot, du som ser möjligheterna i allt och lyckas bli så bra du någonsin kan bli. Du som aldrig får nog och vet med ditt starka självförtroende att du kan utvecklas mycket mer hela tiden. Men du har ett hot, och det är skador.

I samband med Junior-EM 2015 så fick jag en överbelastningsskada i axeln, då jag inte haft någon tidigare idrottsskada så var detta okänt vatten för mig och jag förstod inte till och början dess innebörd. Jag fortsatte därför träna med samma frekvens som innan EM när jag kom hem. Smärtorna under träningarna ökade successivt och med tiden fortsatte även smärtorna utanför träningarna och min vardag blev helt plötsligt begränsad.

Jag fick sedan hjälp i januari 2016 av sjukgymnaster & fysoterapauter på tre olika kliniker. Till och börja med var det svårt att utreda vad överbelastningen satt, men efter att man utrett och kommit fram till att det var impigement (som är ett inklämmningssyndrom där vävnader leder har klämts), så startade man behandling och jag blev avstängd från att träna i fyra månader.

De jobbiga var inte den fysiska biten, att jag hade kraftiga smärtor. Utan den mentala biten, att jag inte fick träna. Att jag inte visste om hur länge jag skulle få vara borta från bassängen, och alla mästerskap jag då hade framför mig. När något betyder så sjukt mycket för en och är en så stor del av en är det svårt att vara snäll mot sig själv när man vet att något kan skada än, men ändå får en att må så bra.

Under mina halvtimmes långa behandlingar en gång i veckan, fick jag och en av mina sjukgymnaster fina och givande samtal om mitt tänk och inställning till elitidrott men även träning i all allmänhet. Han visade en av behandlingarna en dokumentär som SVT gjort "Medaljens pris" , han tyckte att idrottarnas påståenden i dokumentären stämde överens med min vision. Och det gjorde den också, jag kände igen mig jätteväl. Men den fick mig även att inse fakta om hur sjukt stora risker man utsätter sig för genom att dölja smärtor och samhällets okunskap i klubbar och föreningar om just skador och dess kosekvenser. Men framförallt värdera medaljens pris och till vilken gräns man är redo att överstiga för att uppnå det.

Jag blev bättre efter mina behandlingar och kunde genomföra ett mästerskap förra året mot alla odds. Men nu är jag tillbaka på ruta ett igen, jag har återigen börjat få kraftiga smärtor och behöver nu ta hjälp igen. Så snälla idrottsskada, ta inte det bästa jag har ifrån mig.

Se gärna "Medaljens pris" som jag länkat här över. Den är en timma lång, men är mycket se värd för att få inblick i den svenska idrottsvärlden och dess baksida.

Likes

Comments