jag lever och frodas, jobbar och sliter! Tydligen har sommaren kommit till Sverige äntligen vilket betyder att snart ska jag jobba och slita ännu mer.

Men roliga saker väntas, bla 120-debut och nya hästar till stallet 😍Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den slående utmattningen kommer nu, chocken har nog lagt sig och man har börjat acceptera det som hände. Jag är såå trött, i huvudet och i kroppen. Det har dock varit guld att jobba för man får tankarna på annat och något att fokusera på.

Jag är ledig i tre dagar och det är tydligen redan midsommar, ska försöka komma hemifrån så mycket som möjligt allafall och vara sysselsatt framförallt.

Fick studentbilderna idag förresten, bland de lättsammare dagarna i mitt liv 😍

Likes

Comments

Sent igår kväll tog vi beslutet att låta Tea somna in som följd av en SVÅR förlossning. Hon hade en enorm sätesbjudning, så illa att alla fyra ben var i riktning mot "öppningen", fölet låg uppochner och huvudet verkar varit obefintligt (sannolikt var fölet dött redan i "vändningen") 

Fyra timmars kamp med hjälp av vår fantastiska stallveterinär och sedan var alternativen kejsarsnitt eller avlivning. Vi gjorde allt. Veterinären dundrade ner på gårdsplanen i samma stund som vattnet gick, hon vände och drog och gjorde allt. Vi gjorde allt, och ändå förlorade vi vår fina, snälla Tea. Hon låg mig mycket varmt om hjärtat och ambitionen var länge att åtminstone rädda henne.

Idag är det tungt och segt, hon forslades bort imorse och än har jag inte varit i stallet. Jag tror det är chocken som är värst, sorg och förlust har man råkat ut för tidigare. Det var fruktansvärt att vara med om, hennes smärta och skälvande kropp, så hon försökte älskade märr. Värst var hennes ögon, mörka, blanka och på något så vidrigt sätt förstående och insiktsfulla. Hon dog med huvudet i min famn och mina händer på sin panna och jag vill tro att det gav någon sorts trygghet eller barmhärtighet.

Vila i frid Tea Time och "Tage", er kommer jag sent glömma.

Likes

Comments

Har gjort mina 2 (1 3/4) första dagar på mitt nya jobb. Just nu är det lite nytt, lite rörigt och sådär men har ungefär fyra veckor att mosa in information och rutiner innan min kollega tar 3 veckors semester och lämnar mig själv (hua!). Jag däremot tar ingen semester, möjligtvis till hösten och drar iväg en vecka på solsemester.

Nog om det, imorse var jag på skolan för att skriva upp matten och jag lyckades galant med det! Så lättad. Lilleman fick besök av veterinären för att kolla på hans (protein)knölar som ligger så himla fint under sadeln så fick han lite kortison injicerat i dom, passar fint då han har lite sommarvila sedan en vecka tillbaka. Han ska igång fullt om två veckor och då BORDE de vara läkt, annars blir det markjobb..

Inget föl än heller, men ska ev få hem en väns häst. Hon är utomlands och jobbar så jag ska isåfall simply hålla igång hästen, kulkul.

​en studentbild, det är jag som har mössan bakofram samt en visselpipa i munnen

Likes

Comments

igår tog jag studenten, idag är jag jättesjuk och imorgon börjar vuxenlivet.


Finns lite uppdate inom hästlivet, dock inget föl än!​

Likes

Comments

Jag vill tro att jag kan leva ett slags dubbelliv. Jag vill ha en verksamhet som finansierar hästeriet och ridningen så att jag kan ha 2-4 hästar varav något sto, lite avel och nån tävlingshäst på högre nivå samtidigt som jag har något propert kontorsjobb som jurist eller ekonom typ. Vilket faktiskt är vad jag vill ägna mig åt, affärsjuridik och ekonomi.

Iochförsig lär det krävas att dygnet har 48 timmar men jag vill tro att allt är möjligt bara man gör genomtänka beslut och har en plan och ett mål. Och så krävs enormt mycket support från min mamma, men hon är anledningen att jag stannar hemma och satsar på att bygga 'en verksamhet' hemma.

Detta kommer ta tid. Först och främst ska jag arbeta heltid i 1-2år och därefter ska jag högst troligt studera och skaffa FA-skattsedel samt starta företag. Men det är långt dit.

Rom bygdes inte på en dag, they said

Får inte nog av alla fina hästar​

Likes

Comments

skrev en lång och motiverande text om hur jag ska bygga upp ett liv och en verksamhet jag drömmer om men i vanlig ordning svek tekniken mig. Bjuder istället på några bilder från NHS i lördags.

Häst #1 är halvsyster till Comfortuna, dvs e Eurocommerce Berlin, häst #2 är HELSYSKON till Fendi/Fibonacci som Grevlunda haft och Michels-berbaum har, häst #3 är bara jäkligt fin

Likes

Comments

Har i dagarna skrivit mina sista prov och lämnat in mina sista uppgifter i skolan någonsin, vilken känsla. Inväntar bara de sista betygsnacken samt studentveckan som går av stapeln den 3 juni😍

Igår upptäckte vi också att Teas vaxproppar släppt och det rinner mjölk på hennes ben så vi väntar tillskott inom två veckor, Let the fölvaka begin! Har tyvärr ingen kamera i stallet så i år kör vi the old fashioned way, ett pass var varje natt tjoho.


Fina Comfortuna Vdl, far till min första egna uppfödning

Likes

Comments