VERKLIGEN!

Shit, vad hände egentligen när jag kom hem från USA i höstas? Skulle jag ångra mig? Skulle jag inse att Sverige inte var något för mig alls? Blev det nya äventyr?

Jag fortsatte att hålla min kontakt med Jesper, jag sökte jobb. Efter några veckor fick jag ett jobb i Hedemora, som servitris på den grekiska restaurangen Akropolis. Det var planerat att jag skulle flyga upp till Jesper i Boden i början på September, vilket jag gjorde. Så efter tre arbetsdagar så fick jag ledigt på torsdagen och flög upp till Norrbotten. Där han stod och välkomnade mig, så fin. Vi hade en jättemysig helg tillsammans som bara flög iväg. Men något hände, på fredagen den 2:a September fick jag ett samtal. Telefonen visade ett 018--- nummer, vi satt i Jespers säng och eftersom han har en tendens att ALDRIG svara på samtal som han inte känner igen så sa han att jag skulle göra just det. "Svara inte, det är säkert en försäljare". Men jag är envis som jag är, "väljer själv", "kan själv"... osv. I den sekunden som telefonen fortfarande ringde så hann jag tänka... "Okej, för det första, jag brukar aldrig ha försäljare som ringer mig, för det andra vem kan ringa mig från Uppsala? Är det en försäljare så säger jag ju bara nej och lägger på." Jag svarade och det var en mans röst som svarade. "Hej Amanda, jag ringer från Uppsala universitetet på sjuksköterskeprogrammet". ja vad svarar man? "Eh, ja hej?". "Vi har en plats ledig om du vill ha den". Han sa sedan att jag har en timme på mig att svara. Jag brast ut i ett lyckorus och ringde min pappa på en gång. Jesper bad även om ursäkt för att han försökte få mig att inte svara, men hur skulle han veta? Inte ens jag hade en aning. Min pappa skrek i telefon "KLART DU SKA TA DET, VARFÖR VÄNTA TILL VÅREN. VI LÖSER DET". Så då var det dags, jag skulle bli Uppsalabo och kanske till och med sjuksköterska en dag. Jag hade verkligen glömt att jag hade sökt till den terminen, men jag sökte ju varje termin "bara för att se mina chanser". Så det var bestämt att jag skulle ta mitt pick och pack på måndagen den 5:e September och dra till Uppsala. Men tills dess så levde jag kvar i helgen med Jesper, vilken blev ännu bättre när vi låg i hans soffa lördagen den 3:e September och jag fick han att fråga om vi skulle bli vi, tillsammans, förhållande. Ingen tvekan.
När vi sa hejdå på flygplatsen visste vi inte när vi skulle ses igen, men det skulle snart ändras.
Tack vare mina fina vänner (My) så fick jag sova på deras soffa i ca en månad innan jag fick mina 27 kvm. Där hann jag sova själv en natt innan Jesper kom ner till Uppsala efter att ha sagt upp sig från I19 i Boden.

Det är galet hur allt kommer omkring, vilka människor man möter och hur livet har sina uppåt och nergångar. Så nu sitter jag här på mina 27kvm, Jesper jobbar som murare här i Uppsala (efter många jobb fram och tillbaka) och jag skriver en uppgift som ska in nästa vecka. Igår var jag sur för att jag failade läkemedelsräkningen med ett slarvfel på sista frågan (man måste ha alla rätt för godkänt). Idag har jag hoppat upp på hästen igen, VAD FAN GÖR DET OM HUNDRA ÅR? Jag ska Acea omtentan och jag har så mycket att se fram emot. Jag ska inte sitta och tycka synd om mig längre, jag har det så bra man kan. Även fast alla dagar inte är perfekta så är de ändå det. Jag är så glad, livet är bra, det känns som det i alla fall i denna sekund.

Jag är nyfiken på vad livet erbjuder mig. Nästa inlägg kanske sker om ett år igen, eller en vecka. Ingen vet, men det är väl det som är det bästa med livet.

Hörs

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mitt år i Santa Barbara och på SBCC har gett mig mer erfarenhet än vad jag någonsin kunnat tänka mig. Jag startade med tanken att komma bort, hitta mig själv, träffa människor, se vad jag vill göra i framtiden. USA blev valet för att jag alltid viljat åka dit och egentligen; varför skulle det då inte vara möjligt?

Jag har verkligen lärt mig så mycket, jag har sett platser, träffat människor som jag ALDRIG kommer glömma, de flesta är även vänner för livet. Vi blev alla en familj, ingen lämnades utanför.
I våras när mina föräldrar kom och jag avslutade min andra termin på SBCC och de sista college festerna. Det var där jag kände mig klar. Och jag visste att 97% av alla jag kände från start skulle lämna och inte komma tillbaka. Jag ville åka hem, krama alla mina vänner och hela min familj. Börja på något nytt.

Sommaren var så rolig, men den gick även alldeles för fort, jag glömde helt bort när jag skulle åka. Jag slängde ihop en väska med alla kläder dagen innan samtidigt som det fanns en klump i magen. En klump som satt med mig på flyget, i lägenheten med mina vänner där jag trodde den skulle försvinna. Jag började tvivla. "jag ger det helgen" sa jag till mina föräldrar.

Helgen gick och nånstans i bakhuvudet så kunde jag inte se mig själv där längre. Jag talade mycket med mina föräldrar (dom som känner mig bäst) och vi insåg ganska snart vad jag egentligen ville göra.

Jag har insett att det inte är värt att stanna kvar på en plats där jag redan är klar. Anatomin som jag ville ha gjort igen kommer jag ändå behöva göra om om jag skulle välja ett program i Sverige till våren. Nästan alla har lämnat och det är nästan bara jag och mina roommates kvar. Jag vet hur helgerna ser ut, jag vet vart festerna kommer att vara, hur alla rutiner ser ut. Jag har gjort allt detta i ett år. Och att göra det i ett halvår till kändes för mig bara påtvingat och framförallt ett slöseri av studielån.
Jag kände att jag inte fick ett avslut med mina närmaste vänner i våras, dom som nu blev dom jag skulle bo med. Att jag skulle komma närmare Haley, men inte ens hon är ju kvar i SB. Jag skulle aldrig kunna tvinga mig själv att vara kvar på ett ställe, att plugga och gå i skolan utan att göra det helhjärtat.

Så istället för att tvinga mig själv prestera på ett ställe där jag inte känner att jag kan gå in helhjärtat så vart beslutet att åka hem. Jag fick min lägenhetsplats såld, jag lyckades få mina amerikanska betyg, jag kommer att få pengarna tillbaka från både skolan och min deposition från lägenheten.
Jag fick en semester i över en vecka med mina brudar, JB och resten av alla människor som var kvar nu. Det har varit så roligt och behövligt. Jag kommer träffa dom snart igen och jag kommer fortfarande att åka till Haley på Thanksgiving.

Så nu sitter jag här på LAX, jag har varit här exakt hela dagen och kommer att vara här tills kl 8 ikväll på grund av 5 timmars försening med flyget. Jag är inte ledsen, jag är inte glad. Jag är lättad att jag har gjort mig själv en tjänst att göra något jag vill. Jag kommer nu att åka hem, jobba, kanske göra en resa med mina vänner, söka skola. Jag kommer att fortsätta att ha mina drömmar och mål och jag är så exalterad på framtiden, precis som jag var innan jag åkte till Santa Barbara.
​Det spelar ingen roll hur mycket jag älskar Santa Barbara, detta kunde ha varit i paradiset någon annanstans (det är faktiskt paradiset där borta). Vart jag än hade varit, vilka jag än hade träffat, vad jag än studerat, så skulle jag ändå känt mig färdig. Som Swedish House Maffia gjorde, så ska man sluta på sin top. Exakt som min gamla älskade far där hemma brukar säga "Det blir inte mycket roligare än så här".

Likes

Comments

inte haft tid att skriva. I sb träffa jag Haley och JB. det blev sorgligt och det blev många kramar. Saknar henne så.
I la åt vi middag med Viktoria och hennes föräldrar. Sen gick jag och Viktoria ut med skåningarna från Buena, som också var i LA. Sofia, lollo och Clara.
Resten av dagarna I LA bestod av mat och massa underhållning. Kusin Ronja kom ner och stannade med oss två nätter och vi gick på universal studios vår sista kväll. vi var där I 9h, 5 av dom timmarna så var vi på harry potter världen. så coolt! jag blev kär.
Lördag blev det hemfärd och flygresan gick bra. Direkt när jag landade på söndagen och var hemma så kom Zimon förbi och hjälpte mig byta däck på bilen till sommardäck. Sen hälsade jag på mormor och morfar och sen även Renée och morbrors grav. Cajsa sov hos mig och vi talade om allt hela natten. Så som bara vi kan.
jetlag'n satt I och jag hoppas den är borta nu. vaknade vid 3 på morgonen och pigg som tusan. Men inte I natt, vilket var skönt.
Måndagen ringde jag om sommarjobb och var på intervju dagen efter. Träffade även agnes gabriella och Renée och vi tog med oss Evelina till kupolen.
tisdagen var jag på intervju på morgonen och sen träffade jag Alma, Maja, Anna och Stina och vi åt lunch tillsammans och åkte till silvertjärn. Sen fick jag Maja och Alma till skolan och hälsade på.
Idag fikade jag med Tova.

Det har varit så skönt att träffat alla man saknat så mycket. Man uppskattar verkligen hemma nu när man varit borta så länge. Sverige är ett sjukt bra land jämnfört med andra. Förhoppningsvis får jag jobbet nästa vecka annars tänker jag vara ledig I sommar. Har I alla fall bokat bråvalla nu också, så taggad !

Likes

Comments

surfingen var så roligt som alltid. Ännu roligare att få ut farsan på det också! Efter morgonsurfingen så drog vi till San Jose för att hälsa på min kusin Ronja, var ute och åt lunch med dom och prata I några timmar. Så härligt efter att inte träffat henne på över ett år!
Sen drog vi vidare mot Carmell, en liten stad som hade små gränder och personliga hus. Stranden var så vit och malen att det lät I när man gick I den. Sist vi var på en sån strand var i Thailand 2011.
efter en natt I Carmell drog vi vidare söderut mot San Louis Obispo, vilket är nära Pismo där jag och Haley varit. Men vi sov över en natt på Avila Beach som är i samma område. Idag far vi mot LA som blir vårat sista stopp innan vi åker hem till Sverige. Men på vägen ner dit så stannar vi I Santa Barbara så jag kan ta mina anatomi böcker och hälsa på Haley och JB.

Likes

Comments

det blev tre nätter I San Francisco, hur underbar stad?! allt ifrån golden gate Bridge till alcatraz till de branta backarna inne I staden. och den goda seafooden. Som var oslagbar på en restaurang längst ut från piren med en sjukt rolig och unik servitör som visade sig vara från grekland med galet bra kunskaper om mat.
alcatraz var nog det bästa. fick rysningar under hela audio touren och ville aldrig därifrån, vi märkte alla att vi var insatta när vi insåg att vi var på ön I 3h, från 7 till 9. Väl på hotellrummet bestämde vi att vi skulle se på escape from alcatraz med Clint Eastwood, som jag somnade till I de sista 20 minuterna.
Upp dagen efter och ta en frulle på IHOP. Sen ta Hwy 1 ner till Santa Cruz. Där vi är just nu på ett hotell vid stranden. Vi turistade runt och åt god mat som alltid. Vi bokade även en surfkurs eftersom pappa I sina snart 55 år aldrig surfat. Då är det nu dags. Så I morgon bitti kl 8 har vi en tid... jobbigt tidigt men det blir bra. Sen så ska vi försöka hälsa på Ronja min kusin som bor I San Jose med sin kille också. inte sett henne på över ett år nu så det är dags när vi ändå bor I samma Stat.
Sen vidare ner mot en natt I Carmell I morgon.

börjar bli redo att åka hem nu, saknar många.

Likes

Comments

päronen kom på onsdagen så åt ute med dom på kvällen. Sen upp på torsdagen och Kickaass på kemin. Sedan blev det fest på kvällen efter att päronen träffat Haley och Stina. Så kul att de alla gillade varandra.
Festen blev på BC och vi alla hamnade utanför på green street. galet som vanligt inga detaljer needed haha.
Fredagen samma sak där. först en IBS luncheon där vi alla fick diplom eftersom vi graduated med IBS som vi åkte hit med.
Under denna vecka släpptes även bomben till Stina och Josefine att jag kommer tillbaka till hösten och bor med dom. (skrev igentligen på för en plats I lägenheten redan I mars) vill aldrig glömma deras miner och hur de hoppade på mig skrikandes av glädje när jag berättade.
Fredagen blev det som sagt fest igen och vi var på BC och sen vidare till IV där festen tog slut innan vi hann komma ungefär Haha. så är det men det var lugnt !
Lördag morgon var det upp och hoppa in i bilen mot Nevada, Las Vegas med päronen I två nätter (efter att ha kramats med alla mina vänner I SB vissa som åker hem och vissa som kmr tillbaka).
0sista dagen så kom Victoria och hennes föräldrar dit till Vegas och vi lät våra föräldrar umgås medan vi gjorde stan. Bästa skåne vad ska jag göra utan dig?!
Efter Vegas drog vi upp norr I Cali till June lake som var jättefint och vi hoppade direkt in i bubbelpoolen. Vi åkte sedan tidigt dagen efter till Tenaya Lodge I Yosemite. Väldigt trevligt det också men bara over en natt. Dagen efter (idag) åkte vi runt I Yosemite för att se alla galna vattenfall och de stora redwood träden. efter att ha turistat klart I Yosemite så tog vi oss till San Francisco, där vi är just nu på ett hotell nära Pir 39, där vi tog oss något att äta på en restaurang.
Nu blir det läggdags inför allt turistande I morgon här i vackra SF.

de flesta bilderna Finns på kameran.

Likes

Comments

sista helgen I usa för denna termin..  shit den flög iväg. Fredagen drog jag till Buena vista och mina brudar där, efter det åkte några av oss till IV. Hamnade på nån fest som var najs och sen hamnade vi på ett tak som hade ett gym(?) skummt men supermyys. Efter att Elsa försökt hitta en tändare åkte vi tillbaka till Beach city som skulle ha poolfest. Men vi kom dit så sent så den var redan över. Klockan var ändå vid 2 så det var dags att lägga sig efter att ha lämnat tillbaka lite lånade prylar.

Vaknar upp på lördagen bredvid Haley och det snackas som vanligt om allt som hände dagen innan. Vi tog sedan en nap igen i nån timme efter att Stina ringde upp mig till henne för att kolla på hennes fot som var svullen. Efter ett sjukhusbesök så visade det sig som min teori: en regäl stukning.
Drog mig ner till poolen efter att ha vaknat ur min nap där Ella var. Blundade en stund där och snackade med Viktoria på Buena då vi bestämde att vi skulle grilla där samma kväll. Ella och jag fixade med oss grillspett med kyckling som blev en succé för oss två.   Spelade spel och myyste bid solnedgången.
Tog festandet vidare till beach city där vi hamnade I lägenheten under min I #101 som är JB's lägenhet. träffade josefine på balkongen som spelade gura så hamnade så klart där.
Söndagen innebar enbart plugg hela dagen. vaknade vid 9, drog till biblioteket vid 12 tills nu (9). Har fått mycket gjort I matten tills I morgon då vi har finals I den. Skönt att få bort den så jag bara kan fokusera på kemin sen tills på torsdag.

Likes

Comments

kemi provet var ett skämt rent ut sagt. Så många frågor och så lite tid. Så mycket frågor och mycket information man skulle räkna ut. När Napoleon sa att det var 5 minuter kvar av provet så satt mer än halva klassen fortfarande och försökte göra klart. Tillslut fick hon säga åt alla att lämna in det dom har.
Pratade med Renée efter provet, hon tyckte även att det var galet svårt. Senare ringde Victoria och typ skrek att det var inte ett schysst prov.
Det bästa botemedlet var så klart då att dra till gymmet. Skulle egentligen till hundarna utanför biblioteket som kom dit för folk att leka och myysa med. Ska tydligen frigöra stressen lite som många känner nu innan finals. Men renée hade lab och checkout då så jag gick till gymmet istället.
Men nu är det gjort och har bara finals week kvar nu. galet ! ett på måndag och sista på torsdag. Man har inga lektioner, bara de proven.

Efter gymmet drog jag och Haley till state för att köpa lite rengöringsgrejer och sen gjorde jag tvätt.
Gick ner till Felix I 104 med Stina och Ella och hängde där lite då det var fest. Senare drog jag och Haley till In N Out för käk.
Väl tillbaka till festen så säger Haley att jag ska sätta mig på bilen medan hon kör till parkeringen. Massa folk på parkeringen runt om också som var på festen.
Det var kul I alla fall !

Tänkte träna I morgon bitti och sen fest på kvällen! Får se vart det blir av, men jag är öppen för alternativ !

Likes

Comments

Så oklart, vad ska jag göra? stanna eller åka hem?
Har I alla fall fått reda på att det inte är omöjligt att stanna, inte heller att åka hem. Det mesta hänger hos mig vad jag vill göra. Kommer jag in på skola I sverige I höst så vet jag inte om jag kommer tacka ja. Samtidigt så känns det som att jag borde för att jag börjar bli gammal. skrattar lite när jag skrev det. Men som alltid så rinner tiden iväg och jag vet inte vart jag ska ta vägen.
Töntigt att jag ens velar och känner att det är ett svårt beslut då folk svälter I världen. ja ni fattar...
Jag måste bara tala ut med de personer som känner mig bäst och som vet vilket val som är smartast just nu. Vill samtidigt inte bli bosatt i Uppsala som student I 3 år.
Världen är öppen och det kliar I fingrarna bara av att höra att man ska stanna kvar på en och samma plats I 3 eller 2 år.
London?? Lettland?? USA?? Sverige??

aja jag måste I alla fall släppa denna tanke för en stund för nu ska jag fortsätta fokusera på att klara kemin. Nästa vecka kommer päronen! ...helt galet att ens kunna skriva det där.

Likes

Comments

Trodde inte för ett år sedan att jag skulle spendera valborg i LA med en amerikan till bästa vän.
Vi gick upp tidigt och drog till starbucks innan vi åkte vidare mot LA.
Första stoppet var ett kiss stopp på ralphs i LA. Sen till Santa Monica Pier. Så najs! Gillar verkligen Santa Monica, bra underhållning och kul folk. Vi filmade ganska mycket där och tog även lunch på piren.
När vi kände oss klara på piren så drog vi till Venice Beach där vi filmade lite mer bland palmerna. Venice Gillar jag lite mindre då det mest är skummt folk som klänger på en där på gatan. Men förutom det så är det så sjukt fint !
Sen fick vi lite slut på ideer vart vi skulle filma mer. Men vi tog oss till Sunset Blvd och hamnade på gatorna där alla rika med maffiga hus bor. Sjukaste husen jag sett och väldigt snyggt område. Vi bestämde oss för att ta lite mat där också.
Klockan började flyga iväg och vi var helt slut efter sol I våra ansikten och gått hela dagen.
Vi tog in N out på vägen hem, där jag aldrig ätit förut och har tjatat om det ! Ett snabbmat ställe där man bara måste ha ätit. Så gott, inte alls besviken.
Sen tog vi bilen hem medan solen gick ner. Får aldrig nog av solnedgången här!

Söndag; dags att komma tillbaka till verkligheten igen. Nu börjar sista veckan innan finals. Det innebär att jag på torsdag har sista examet i kemi  (exam #4). Sen är det två prov på finals veckan kvar. and then I'm done.

Jag ska försöka att ta en online kurs I matte over sommaren. Så att jag isf kan komma tillbaka till hösten och börja på den matten jag behöver. Men måste hinna reda ut vad problemet är, för just nu står det att jag inte kan registera för någon kurs över sommaren. Så ska snacka med dom på international office på måndag.

Likes

Comments