Header

Vardag

Detta är vad jag och Teo höll på med i söndags förmiddag - vi målade om Viktors gamla sängbord. När man ska flytta hemifrån och bo lite tillfälligt ett tag fram över så tar man vad man haver. Jag vet inte åns hur mitt rum ser ut än, eller hur stort det kommer att vara, men vi målade bordet vitt, för vitt funkar ju till allt. Nu under förmiddagen har jag suttit och scrollar igenom IKEAs hemsida och sparat ner en mängd olika saker som jag vill/behöver köpa när jag ska flytta. Första flyttlasset går 3 september, men jag början skolan den 28 Augusti, så de första dagarna kommer jag pendla mellan Stockholm - Uppsala.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Amanda, Foto-självporträtt

En av kvällarna på Hvar gick jag och Teo upp till den gamla borgen. Det tog ungefär 10 minuter att gå uppför alla trappor men man hann bli ordentligt svettig på den lilla tiden med tanke på värmen, haha.. Vi hittade i alla fall en mur som jag klättrade upp på så att vi kunde fota lite fina motljusbilder.

Idag har jag jobbat all the long, och det var faktiskt mitt sista jobbpass i butiken. Jag ska jobba 5 timmar imorgon men då är det bara lagret. Annars är mina planer för morgondagen att träffa Julia, träna, fortsätta måla sängbordet samt fixa med packning. Men först: filmmys sen sömn.

Likes

Comments

Vardag

Igår var både jag och Teo lediga och vi hade en solig dag framför oss. På morgonen målade vi om ett sängbord som jag ska ta med till Uppsala. När det började närma sig lunch köpte vi sallad på Ica och åkte till en badställe i närheten för picknick i solen.

Det började regna i bilen på väg dit men slutade i takt med att vi kom fram. Det var ganska tur då i stort sett alla på stranden hann lämna platsen, haha.

Vi ville sitta på klipporna så vi gick förbi stranden och upp för kullen.

Och så dukade vi upp vår sallader och på fem minuter var dem uppätna. Mums. Sen satt vi lutade mot klippvägen och solade (sov) i någon timme eller två.

Likes

Comments

Så här såg det ut igår när jag och Alva sprang Midnattsloppet igår natt. Det var verkligen ett superroligt lopp att springa. Jag har sprungit två lopp tidigare och det enda jag minns från dem var att det var svinjobbigt. Nu fick jag springa med Alva hela vägen, vilket gav mig energi och så fick jag massa energi av åskådarna och alla happenings runtomkring. Jag kände mig inte alls särskilt trött förrän spurten som börjades efter 9km skylten. Samtidigt som det var väldigt mycket folk som man behövde sick sacka sig förbi hela loppet så var det härligt att så många människor samlas för att springa tillsammans. Tack Alva för en superbra present! <3

Likes

Comments

Tips-övrigt, Vardag

Imorse tog jag sovmorgon, åt en stor bagel med avokado, tomat, lax, Philadelphia och pesto till frukost samt chillade i pyjamas fram till klockan 12. Är ju en morgonmänniska så när jag väl går upp sent känner jag mig lite rebellisk mot mig själv, haha. Men det är skönt. För då vet jag att idag har jag inga måsten och det är okej att gå runt i pyjamas i några timmar.

Sedan tog jag tag i dagen och jag, mamma, pappa och Stella åkte ut till skogen. Delvis för att ta en promenad med Stella och delvis för att leta kantareller. Det första gick bättre än det andra kan man säga. Ingen svamplycka denna gång tyvärr. Efter vi kommit hem var jag förbi Alva och lämnade ett par träningstights till ikväll. Alva gav mig i födelsedagspresent att vi ska springa midnattsloppet tillsammans, vilket alltså är ikväll. Och då tänkte jag att det kunde vara kul om vi matchade outfit, så jag köpte två lika dana löpartights från Peak till oss.

Nu: middagsdags innan uppladdning för loppet!

Likes

Comments

Videoblogg

Här är en liten video från min och Teos semester i Kroatien. Jag filmade inte alls mycket så det var ganska svårt att klippa ihop en bra och lång film, men jag lyckades få fram något baserat på de få klipp jag hade i alla fall. Tyvärr är ju färgåtergivningen inte helt perfekt, måste sätta mig in i color grading och correcting.

Likes

Comments

Foto-ätbart

Ännu en jobbdag väntar. Men i detta regniga och trista väder känns det helt okej. Tyvärr är jag inte på toppenhumör just nu, jag går i lite olika funderingar hit och dit. Får hoppas att en dag på jobbet kan skingra tankarna. Dessutom är jag så stressad över hur jag ska hinna träffa alla vänner innan jag åker. Och så ska jag ju hinna fixa allt inför flytten, packa ner mina saker, packa ner kläder, möta upp personen som sålt sina läroböcker till mig, köpa nytt, måla om några möbler osv. Men, man kan ju inte alltid vara på topp. Jag hoppas ni får en bra fredag i alla fall! Kram på er.

Likes

Comments

Foto-natur

Vill så gärna korta porträtt eller självporträtt på ett Valmofält någon dag. Nu har väl alla överblommat, så det får bli nästa sommar, men tror det skulle kunna bli riktigt fint. Tills dess får jag nöja mig med Teos familjs lilla blomfält på tomten, det är här dessa bilder är tagna.

Vilken härlig dag att vara ledig på! Solen skiner och det är varmt och härligt ute! Igår efter jobb och möte om bostad i Uppsala så mötte jag upp Alva. Vi skulle till kåken där även Teo och massa andra kompisar var. Sen hängde vi hela kvällen, gick till en bar osv. Åkte sen med Teo hem och sov på Värmdö istället för hemma.

Idag har jag hittils åkt hem från Värmdö, ätit lunch och legat och solat i hängmattan. Nu ska jag hämta upp Olivia för en fika och ikväll ska jag träffa Ida. Ska bli så mysigt att träffa saknade vänner!

Likes

Comments

Amanda, Foto-övrigt, Resor

En dag när jag och Teo var på Hvar tog vi en taxibåt över till en mindre ön. Framme på ön fanns det utmarkerade badplatser och alla på båten tog självklart den närmaste, men vi ville hitta en mer avskild plats, så vi traskade vidare i den 33 gradiga värmen. Jag var väl inte sådär superglad när det gått en halvtimme och vi fortfarande inte hittat någon strand, det var varmt, svettigt och jobbigt ni vet. Hehe. Men så svängde vi ned vänster längs en liten stig och kom fram till detta paradis. Det var så otroligt vackert! Och till en börjar var vi helt ensamma förutom några båtar längre ut. Detta ställe slog faktiskt flera av badställena i Asien, vattnet var helt otroligt fint och klart här.

Likes

Comments

Amanda, Foto-självporträtt

När det regnar en hel dag får man göra det bästa utav situationen. Våra planer för dagen var att fota härliga motljusbilder, men istället gav oss ut till skogen och knäppte dessa bilder istället. Lite mörkare, dystra men också häftiga, tycker jag. Jag gillar bilderna med oskärpa längst fram allra bäst, till exempel bild 1, 2 eller 7. Vilken gillar ni bäst?

Likes

Comments

Läs också: