Körtelfeber...året kunde inte börjat mycket sämre! Uppvilad efter ett bra jullov såg jag fram emot att komma in i vardagen igen! Komma tillbaka till skolan och framför allt få lägga i en extra växel vad gäller träningen med Melker, min nuvarande stjärna i stallet!

Jag hade tillsammans med min tränare funderat och kommit fram till vad jag har som mål under året och kände mig taggad på att komma igång för att vara maximalt förberedd när jag kommer ut på tävlingsbanorna om någon månad! Tyvärr slog körtelfebern till och jag orkade inte mycket mer än att ligga i sängen. Att gå till skolan fanns inte på världskartan och stallet fick jag lämna i mamma och pappas händer.

Länge sedan som jag kände mig så nerbruten, kroppen skrek NEJ och jag orkade som sagt inte mycket mer än att ligga i sängen. På grund av en helt igen svullen hals kunde jag inte äta, jag hade väldigt svårt för att prata och bara en sån enkel sak som att andas var något som va tufft! Efter sömnlösa nätter under två veckor kände jag mig helt slut! Körtelfeber önskar jag inte ens min värsta fiende!

Nu har jag varit hemma i tre veckor och inte ridit eller tränat på fyra veckor. Jag kan inte säga annat än att jag känner abstinens och vill inget hellre än att få komma upp i sadeln igen. Tyvärr är inte körtelfebern över på några veckor i sängen...Levern och mjälten tar stryk och svullnar upp. Detta gör att man skall vara mycket försiktig med fysiskt ansträngande aktiviteter men också vara försiktig så man inte ramlar eller får slag emot magen just för att skydda dessa organ! Normalt sätt har man 0.75 i levervärde och mitt värde ligger på 9.4, alltså väldigt högt. Detta gjorde läkarna lite oroliga så för att hålla koll på åt vilket håll värdena går så ska jag ta nya prover under kommande vecka. Jag hoppas att det blivit bättre så jag kan börja träna snart igen!

Under tiden som jag varit sjuk har jag försökt fokusera rätt, se de positiva och inte lägga för mycket vikt i att flera veckor utav värdefull träningstid försvann och tävlingssäsongen kommer att skjutas upp för min del! Det är svårt. När året knappt hinner börja och träningen precis kommit igång efter en kortare period utav vila så möts jag utav motgång, en tråkig start på något jag sett fram emot. En tyngre start än vad jag räknat med! 

Den mentala biten och sättet som man väljer att se på saker tror jag är otroligt viktigt för att nå framgång! Ett positivt tänkande i kombination med motivation, viljan att lyckas och en tydlig målbild och plan tror jag är A och O för att nå sina mål! Detta gäller inte bara oss som idrottar utan också det övriga livet! Alla vill vi ju nå framgång, på olika nivå och i olika sätt, eller hur?

Kramar Amanda


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Välkomna hit! Amanda heter jag, jag är 17 år gammal och läser andra året på gymnasiet med ekonomi som inriktning! I dagsläget bor jag på en hästgård i Kumla tillsammans med min mamma, pappa och syster! 

Enligt mig själv så lever jag ett ganska vanligt liv, jag pluggar, tränar, äter och sover ;) Jag hinner inte med så mycket mer än så på ett dygn men när jag tänker efter så har jag ganska mycket att dela med mig utav. Jag satsar trots allt på hästhoppningen och har en väldigt tydlig målbild framför mig inför året 2016 och hoppas på ett bra år på tävlingsbanorna!

Bloggen driver jag som ett skolprojekt för att utveckla mina skrivkunskaper men ser det också som ett tillfälle att i text reflektera, diskutera och komma fram till nya slutsatser som kommer kunna hjälpa mig på min väg att uppnå mina mål under året!

Hoppas ni gillar de jag skriver! Kramar Amanda

Likes

Comments