Header

Vad är det som händer egentligen? Jag vaknar upp en vad jag tror helt vanlig lördagsmorgon och börjar gå igenom mina sociala medier. Det jag möts av är hundratal bilder och texter om det hemska som hänt i Paris igår kväll. Detta är verkligen en av de dagar jag tackar sociala medier och allt de för med sig.

Jag har nu kollat upp lite bättre om vad som har hänt, jag kan inte tro mina ögon!! Paris ligger inte långt borta, det här händer här och nu i Europa och för att vara ärlig så känner jag mig inte speciellt trygg. Jag blir så förbannad över att det finns människor som tror de "gör rätt" när de mördar oskyldiga män, kvinnor och barn. Det finns ingen giltig orsak till att mörda, särbehandla eller kränka oskyldiga människor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alla behöver nog lite pepp! Speciellt nu under hösten. Regniga dagar, läxor och prov, mörker och till största delen grå vardag är ju inte precis humörshöjare. Det bästa man kan göra under hösten enligt mig är nog att ta sig ut på en joggingtur eller åka en sväng till gymmet och spela musik på högsta volym. Efter det känner man sig på sjukt bra humör, trots höstmörkret. Ett litet tips till alla utan träningsmotivation, beachbodies blir till under hösten och vintern

Likes

Comments

Vad handlade din senaste dröm om? - Fan, minns inte... Den senaste drömmen jag minns var något om min klass, vi var på ett nöjesfält och helt plötsligt försvann alla en efter en.

Har du kvar kläder kvar från då du var liten? - Jodå, en nalledräkt med huva med öron. Jag tycker den är urgullig!

Vilken är din sämsta egenskap? - Jag vet inte riktigt. Jag är väldigt noggrann när det gäller mitt utseende, inte så att jag sminkar mig i timmar men jag skulle t.ex. aldrig kunna gå ut med joggingbyxor om jag inte ska till gymmet eller till innebandyträningen. Jag har också svårt att vara osminkad när jag träffar nya människor, det är något jag försöker få bort, så jag sminkar mig inte längre varje skoldag.

Hur många kuddar har du i sängen? - Två! Det är verkligen ett måste med två kuddar, även om jag bara sover med en kudde under huvudet.

Föredrar du poolen eller havet? - Poolen, helt klart. Jag är livrädd för fiskar.

Vad gör du när ingen ser? - DANSAR!! Det gör jag annars också men whatever

Vem ringer du när du är arg/ledsen? - Mamma, mormor, Hanna eller någon annan kompis.

Vilket är ditt drömjobb? - Det här tar upp mycket av mina tankar men jag har absolut ingen aning. Jag funderar på läkare, jurist, optiker, apotekare, lärare eller fysioterapeut. Enda jag vet säkert är att jag ska gå naturvetenskapliga eller språkprogrammet på gymnasiet.

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? - Min mage/midja

Vad gör dig lycklig? - Vänner, familj, sol, när man lyckas fixa sina ögonbryn precis som man vill ha dem, musik

Samlade du på något när du var liten? - Stenar och servetter, kul eller hur..

Har du några smeknamn? - De flesta kompisarna kallar mig Manda, eleverna i klassen jag PRAO-ade vid kallar mig Amandus och när jag var liten ville jag att alla skulle kalla mig Ada.

Föredrar du kramar eller blöta kyssar? - Varför välja en när man kan ta båda

Om du fick förändra dig själv på något sätt, vad skulle du göra då? - Skulle vilja bli bättre på att passa tider

Favoritprogram på TV? - Ser nästan aldrig på tv, så inget. Mina favorit tv-serier är Teen wolf, Orange is the new black och Pretty little liars.

Likes

Comments

Idag firar vi världens bästa pappa! Alla pappor förtjänar nog kaffe på sängen idag, speciellt min. Även om det är farsdag och han egentligen inte borde göra något idag så bestämde sig pappa för att fixa mat till oss allihop i familjen. Där snackar vi om en bra pappa!

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit hem från lågstadiet där jag PRAOar. Dagarna där ser ganska lika ut, alla barn kommer till klassen, läraren pratar, raster, lunch och sedan en snabb kaffepaus. Ett plus med att vara i "personalen" är helt klart kaffepauserna. Nästan varje dag dukas det fram bakverk och nybryggt kaffe.

Ikväll blir det dessutom sista violinlektionen innan jag skall tenta upp två konserter utantill. Ni kan höra styckerna här och här.

Likes

Comments

Första dagen på lågstadiet gick helt ok. Jag började dagen med ett möte med rektorn för att informeras om mitt schema, samt skriva under ett kontrakt om tystnadsplikt. Efter det startade första lektionen och jag fick träffa klassen jag skall hjälpa till hos. Deras lärare känner jag sedan tidigare och det är ju ett plus ifall man är osäker över något. Eleverna var supersnälla och gulliga och frågade om vem jag var, hur länge jag ska vara i klassen, och så vidare. Dagen gick åt till modersmål, matte, en lektion extra svenska och slöjd. Just nu känns det som om jag valt en riktigt bra PRAO-plats.

Nu blir det ett snabbt mellanmål innan jag sticker iväg till gymmet!

Likes

Comments

Tänker inte komma med någon lång ursäkt om varför jag inte bloggat på länge, tänker bara jag fortsätter igen.

Dagen blev ändå ganska lyckad, mitt innebandylag tog hem en storvinst och en förlust. Första matchen gick verkligen bra, alla var pigga och sugna på att spela. Vi vann med målskillnad 9-0. Den andra matchen startade sämre och efter redan fem minuter låg vi under med två mål. Andra perioden gick någorlunda bra, vi gjorde två mål men vi fick i slut acceptera en förlust 6-2.

Imorgon åker jag ut på PRAO i en vecka. Jag ska hjälpa till på kommunens lågstadie, mest på förskolesidan. Jag hade inga planer på att åka dit på praon, fast jag tror det kan bli riktigt kul.

Likes

Comments

Dagen spenderas med lite provläsning. Eftersom jag varit borta från skolan så har jag en hel del att ta igen, ävon om jag i princip gjort alla läxor jag fått att göra så länge jag var borta. Jag kickstartar veckan med engelskaprov och engelska är nog inte mitt starkaste ämne. Trots att jag hör engelska runt mig hela tiden, ser på engelska tv-serier och så vidare, så känns det inte som att jag och den engelska grammatiken är speciellt bra kompisar.

Likes

Comments

Tillbaka efter en fantastisk vecka!

Efter en vecka fylld med sol, bad, shopping, god mat, sena kvällar och vackert väder känner jag mig ganska slut. Jag ska låta bilderna berätta det mesta om veckan, men tänker ändå berätta lite om hur jag haft det. Början av veckan var varm och solig och temperaturen låg runt trettio grader. Måndag och tisdag bjöd på regnväder, men ingen klagade nog egentligen. Vi ägnade dessa dagar till att utforska Chania och hittade många små och mysiga lokala affärer. Nere i hamnen åt vi på ett mysigt cafe och sjöt av havsutsikten. De sista dagarna levde vi strandliv och lämnade endast stranden för att äta vid hotellets all-inklusive restaurang. En helt fantastisk resa och vecka då alltså!

Likes

Comments

( Bilder från www.michaelkors.com )

Kan inte sluta drömma om en Michael Kors väska och har flera gånger bara varit sekunder från att klicka hem en väska. Anledningen att något köp inte blivit av har varit på grund av att jag inte kan bestämma vilken modell och färg jag vill ha. Jag gillar hur alla väskor håller ungefär samma material och stil, håller en hög kvalitet, passar till de flesta outfits och kan matchas till nästan vad som helst om man väljer en mer klassisk färg.

Ikväll blir det konditionsträning med resten av innebandylaget. Vi tränar med personlig tränare en gång i veckan och det är verkligen tufft.

Likes

Comments