Jag går av bussen, det ända runt mig är skog. Jag är inte rädd, jag känner inte obehag. Även fast det finns en chans att något vedervärdig står där och lurar. Trots det är jag inte rädd. Jag står i duschen och högst upp i det högra hörnet sitter en spindel, jag tror den hade hår på ryggen. Jag brukar inte titta i taket, speciellt inte i hörnet men jag kände att den var där, jag kände att något stirrade på mig. Jag var inte rädd, jag kände inte ens obehag. Jag kanske var lite äcklad, men that's it. 

Jag ser på honom, han skrattar, inte med mig dock utan åt sitt spel. Det nya Call Of Duty har precis kommit ut och han ÄLSKAR det. Han tittar på mig ibland, gör släng kyssar eller så stänger han av mikrofonen till sitt Playstation och säger hur kär han är i mig, hur JAG gör honom till världens lyckligaste. Det är nu jag är rädd. Det är då när jag sitter där, med mannen i mitt liv. Han jag ska dela allt med. Det är då jag är rädd. Det börjar med frågor som: Vad skulle jag göra utan honom? Det eskalerar fort. Nu har jag svårt att andas och det ända jag tänker på är: Tänk om den dagen kommer, om jag en dag måste veta vad fan jag ska göra utan honom!?

Jag är rädd. Rädd för det som gör mig lycklig, för de är det ända som kan förstöra mig. Han är den ända som sitter på makten att bryta ner varenda del av mig. Det låter kanske inte rätt, det låter kanske inte som kärlek men de är det. Jag går all in i, jag blir lyckligast på jorden eller så blir jag dödsdeprimerad. Jag har allt eller så har jag ingenting. Jag har honom eller ingenting. Han brukar lugna mig, be mig andas. Ibland andas vi tillsammans, i lugn takt. I hans lugna takt. För att han är sådan, en obehagligt lugn person. Han är en kille med koll på läget. Han är min kille. Min kille med sten koll på allt. Håller jag på tappa balansen, kommer han vara där. Det vet jag. Han kommer stå där stadigt. Min klippa. Min kärlek. Jag har honom eller så har jag ingenting. De är det som skrämmer mig.

För jag kan inte förstå hur allt går till. Hur han kan på samma sätt som jag ger hela mig till honom, så ger han hela sig till MIG. ''Tja här har du mitt hjärta, du har nu makten att göra vad fan du vill. Enjoy!'' Jag tittar på det och känner hur jag vill göra allt. Jag vill ta det till parken. Klappa det. Vagga det. Krama hans hjärta så hårt jag bara kan. Låsa in det nånstans där bara jag kan sitta och titta på det. Det där var en kort beskrivning av hur galet kär jag är. Jag blir sådär super lycklig så man inte kan stoppa leendet som växer som ogräs i ansiktet.

Jag kan inte hjälpa att det här skrämmer mig. Jag är rädd att förlora allt, jag glömmer bort hur lycklig jag faktiskt är. Sluta skriker jag till mig själv. Det går inte. Rädslan växer så fort inom mig. Jag ställer dumma frågor till honom. Får honom att tro att jag tvivlar. Jag blir arg på honom. Jag ger honom skulden för min rädsla. Jag pratar om hans förflutna. Jag tror att hans svar ska avslöja honom men de gör det inte. Han avslöjar ingenting, han säger bara att det är okej. Det är okej att vara rädd, säg till mig, vi löser det. Vi löser det tillsammans. Andas älskling. Han Andas med mig, för vi är sådana. Vi andas tillsammans. För han är en sådan, en obehagligt lugn kille med koll på läget. Han är min kille med sten koll på att göra mig till världens lyckligaste och makten att förstöra mig helt, men det gör han inte. Även om jag vet att alla säger så. Ingen säger någonsin: Han kommer såra mig men jag gör det ändå. Ingen är beredd på att en dag finns det en chans att du måste ta reda på, vafan du ska göra utom honom? Men idag behöver inte jag det. För han sitter bredvid mig i sin fåtölj. Han skrattar, fortfarande inte med mig utan åt sin spel, han spelar Call Of Duty. Nu tittade han på mig. Han är mina filling pieces.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åttahundra fjädrar kommer flyga när en tegelsten faller rakt ner. Vad säger vi till någon som står framför ett val? Ett val som kommer påverka eller rättare sagt skaka om hela personens vardag. Vad säger vi till en person när den står där, i ett vägskäl. Tankarna flyger som en bergochdalbana, fram och tillbaka. Tio loopar och du är yr. För vilka värdelösa tips kan man ge till en person som sitter i en sits dem inte kan ta sig ur.

Ibland slår livet tillbaka och ibland alldeles för hårt. När man tror allt flyter på, när man inte märker, att man tagit sig vatten över huvudet. Utan det känns som någon häller ett helt hav över dig och här kommer ett skepp lastat med ångest. Det kan handla om minsta lilla sak som, att skjuta upp för mycket arbete till sista sekund eller godta någons ursäkt som du trott var den sista ursäkten. Du trodde förra gången var den sista, men där står han, ännu en gång och tigger om din förlåtelse. I det här läget stannar man upp, tänker igenom alla val man gjort och vilka val andra människor gjort, som påverkat dig. Tankarna flyger som en bergochdalbana, fram och tillbaka. Tio loopar och du är yr. Du fokuserar på allt som hänt och vad du kunnat gjort annorlunda.

Här kommer ett värdelöst tips. När man står och rullar tummarna vid ett vägskäl och funderar på vart man ska gå. Gör en lista och om det dåliga överväger det som känns bra, måste du välja en ny väg. Gör en plus och minus lista, med hjälp av den kommer du lätt kunna se vilken kategori som blir överflödig. Denna metod är även kallad ris och ros eller fjäder och tegelsten. Du brottas med tanken av hur kul ni hade den där sommar kvällen, ett skolboksexempel på hur riktig kärlek skulle kännas. Ni skrattade tillsammans. Ni skapade tillsammans ett obeskrivligt minne. Den andra tanken är på, hur mycket han sårade dig när han träffade den andra tjejen. Det första är ju definitivt ett plus, och det andra ett minus. Ett STORT jävla minus som verkligen kastade dig ner på botten, så sårade som du var då hade du nog aldrig varit. För när livet slår tillbaka, slår det hårt. Minsta lilla minus kommer kännas som jordens undergång. Ungefär så hårt, som när en tegelsten faller rakt ner i marken.

Alla är dock inte övertänkare, alla tänker inte ''men tänk om'' eller ''om vi ser på det såhär'' alla ser inte livet från ett nyanserat och analyserat perspektiv, men om du gör det kommer du förstå. Förstå vad jag menar när jag säger att göra en lista är det mesta värdelösa tips som kan ges. ''Jag vet inte om jag ska förlåta honom, han sa att det bara hände en gång och att han ångrar sig'' Tipset lyder såhär: Om det dåliga överväger det bra, så självklart måste du lämna honom. Det är ett stort minus. Jag säger: Det är klart som fan att svek, smärta och ångest väger dubbelt så mycket som de små rosa fluffiga moln, som man ibland svävar på. Åttahundra fjädrar kommer flyga när en tegelsten faller rakt ner. Ska man då göra den här förbannade listan. Låta värdet av det som är bra försvinna bort, den där sommarkvällen, kommer inte vara mer än ett suddigt minne.

Omvänd situation, till er övertänkare.

Du väljer att istället minimera värdet av det dåliga. Du blundar. Du tycks gång på gång hamna vid samma vägskäl. Samma tråkiga visa spelas. Att förlåta igen. Att ännu en gång välja samma väg. Du valde att ge det en chans, ännu en chans. Vad är det värsta som kan hända? Du gör listan i ditt huvud. Återigen brottas du med tanken. Tanken av att saker och ting också varit väldigt bra. När han efter ett tjafs, knackade på din dörr med tio röda rosor. Då glömde du helt bort att ni ens hade tjafsat. För så kär som du var då, hade du nog aldrig varit. Eller på er sex-månaders dag, du fnittrar, han hade planerat hela dagen. Han var nervös. Han hade verkligen lagt ner mycket av sin tid för, att göra den här dagen perfekt. Göra det perfekt för dig. Det var frukost på sängen, romantisk middag på det där stället du älskar och däremellan var allt fantastiskt. Du glömde då bort, att du tidigare i veckan sett ett sms, ett sms från henne. Du glömde bort det efter den här dagen. För så kär som du var då, hade du nog aldrig varit. Nu har du med hjälp av listan istället minimerat värdet av det dåliga. Du har lyckats smula sönder tegelstenen och allt är täckt av fjädrar och fluffiga moln. Du är alldeles för högt uppe, på alldeles för rosa moln.

Här borde lösningen komma men det gör den inte. Här borde iallafall någon kommit med en bättre ide. Här vill man ha ett tips som inte är värdelöst men det får man inte. Jag kan inte heller ge det. Listan är där. Kanske fungerar listan som en försvarsmekanism. Den är där innan man är involverad i något, kanske för att man är rädd? Rädd att hamna vid ett vägskäl senare. Ett som kommer ha mycket fler hinder, ett vägskäl där för mycket kommer stå på spel. Den finns även kvar när vi valt att involvera oss i något, som en försvarsmekanism. Den skyddar oss från att behöva se klart, för att slippa göra ett val när för mycket står på spel. Med hjälp av listan kan vi luta oss tillbaka och i lugn och ro se på, när allt går åt skogen.

Jag tänker iallafall inte jämföra värdet på ett plus och ett minus. För det är en självklarhet att, åttahundra fjädrar kommer flyga när en tegelsten faller rakt ner.

Likes

Comments

Jag följer inte med. Jag vet, eftersom alla vänner brukar åka senare eller bor på andra sidan stan, att jag kommer få åka hem själv. Jag väljer att inte följa med ikväll. Tanken av att åka pendeln, ensam, hela vägen hem är skrämmande. Jag struntar i att gå ut. Jag stannar hemma istället. För där är jag säker. Där behöver jag inte hålla nycklarna hårt i handen med den spetsigaste nyckeln ut samtidigt intalar jag mig själv ''Det händer inte mig''. Jag stannar hemma, där behöver jag inte vara rädd för andra människor.

Morgonkaffet puttrar. jag orkar inte vänta på att de ska rinna klart. Jag fyller koppen, bara halva, hinner aldrig dricka innan det kallnar annars. Alla har vi morgonrutiner. Jag följer mina strikt. Promenad med hunden. Tvätta ansiktet och sedan är det dags för kaffet. Mitt älskade morgonkaffe. Jag uppdaterar flödet på Instagram, tittar igenom stories på Snapchat och bläddrar mig igenom Facebook. Som varje dag. Min morgon rutin. Vem har visat brösten på Instagram idag? Vem har slutat raka sig under armarna? Vem har fått för sig att det är dags att legalisera våldtäkt? För varje morgonen är det samma trams. En jävla massa provocerande. Visst är det kul att flera unga engagerar sig politiskt och vill arbeta för en bättre framtid. Jag är inte en av er. Visst vill jag ha en bättre framtid men eftersom jag saknar intresse, jag har helt enkelt inte tillräckligt mycket fakta och nyanserade perspektiv för att yttra mig i frågan- jag håller därför käften. Skrollar vidare genom mitt nyhetsflöde.

Första artikeln. En man har länge skrivit om kvinnor och män. Han har givit mig som läsare en negativ bild av förhållandet vi har till varandra. Nu yttrar han sig återigen. Den här gången mer absurt än någonsin. Han påstår att vi skulle genom att legalisera våldtäkt på icke-offentliga platser minska antalet våldtäkter. Jag är stum. Jag sätter morgon kaffet i halsen. Det är som uttrycket: Mitt hus, mina regler. Uttrycket har nu fått en helt ny innebörd. När ni befinner er på en plats, inte en offentlig, så har ditt nej ingen betydelse. Nu behöver jag inte, bara vara orolig på vägen hem. Behöver inte längre, bara känna mig osäker på pendeln. Även de platserna som är icke offentlig. Även de platserna skrämmer mig nu. Jag, som är oengagerad och saknar helt intresse av att starta en politisk debatt om det här, till och med jag reagerar starkt. Ni som är engagerade och kämpar för en bättre framtid. Kan inte ens tänka mig vad ni måste känna just nu. Efter att ha hostat ut, och nästan mördat mig själv med mitt egna, själv bryggda, kaffe fortsätter jag skrolla.

Andra artikeln. ''Alla män bidrar till våldtäktskulturen''. Missförstå mig inte nu. Förknippa mig inte med någon som ''hatar män''. För jag älskar dem. I artikeln står det, jag citerar: Det tar emot att säga det, men jag har bidragit till våldtäktskulturen mer än vad jag velat tro. Om du som läser det här är man kan jag meddela att du förmodligen gjort detsamma. Återigen är jag stum. Återigen sätter jag mitt älskade kaffe i halsen. Jag lever i en värld där vi har något som kallas våldtäktskulturen, där reagerar jag förstås först. Självaste artikeln i sig, var inte det som var mest upprörande. Det som störde mig mest; de var dem som delade. Människor, bekanta, men även dem som står mig nära. 

Idioterna delade och skriver något i stil med: Jag ber om ursäkt för mitt tidigare beteende. Jag citerar från artikeln igen: Vi är många "good guys" som låtit våra hormoner styra våra handlingar. Handlingar som kvinnor fått ta konsekvenserna av. Ärligt. Fint av er. Super fint av er, ni ber om ursäkt, ni ångrar er, vad mer kan jag begära? Är det okej om jag begär att slippa vara ett omedvetet våldtäktsoffer i våldtäktskulturen. För mycket begärt? Då ber jag om ursäkt för mitt tidigare beteende. Återigen, ni som arbetar med att skapa en bättre plats för våra barn att växa upp i, ni som arbetar för en bättre plats att dö på. Ni engagerade själar som brinner för era rättigheter. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska säga till er. Önska jag kunde träffa er alla och ge er en kram. Ni måste vara i chock tillstånd. För jag, som egentligen inte vet vad jag talar om, ligger på marken, kippar efter luft. Jag har precis fått reda på något hemskt, jag har omedvetet blivit våldtagen. Douchebags är inte längre mitt problem. Utan det är de shyssta killarna som skrämmer mig. Ni måste förstås också vara i chock. Ni har precis fått reda på att ni är våldtäktsmän.

Tredje artikeln. En tjej har blivit påhoppad på internet. Fått en provocerade kommentar av en kille. Han kommenterar att hon var, jag citerar: Var till för att bli knullade och sen dö. Jag förstår att hon blir upprörd. Som alla andra kvinnor, eller män, som ständigt stöter på vardags rasismen eller sexuella trakasserier. Hon skrev till hans mamma. You go girl!!! tror nästan att du bekämpande hela så kallade våldtäktskulturen nu. Tack som fan. Jag, påstår absolut inte att det är rätt, men jag är tyst. Jag har inte tillräckligt med fakta och att jag skulle förlora debatten om mina rättigheter. Den tanken skrämmer mig. Jag är tyst. Jag förlitar mig på er, ni som sitter på en mängd fakta, ni som brinner för det här, jag litar på att ni hjälper oss andra, vi som bara sitter tysta. Dock litar jag inte på att era nipples och era briljanta detektivkunskaper, att rädda mig från de här. Kanske era håriga armhålor, men de verkar också ganska opålitliga.

Senare på kvällen, sitter jag i min soffa. Det är en fredag kväll. Jag har valt att stanna hemma. För säkerhetsskull. Bläddrar igenom Instagram, Orakde armhålor, håriga ben och nipples, skrollar jag förbi. Mitt flöde är täckt av kroppsbehåring och tjejer utan bh. Där sitter jag hopkurad. Besviken på dagens samhälle, besviken över att jag förlitade mig på er. Ni med ett brinnande intresse. Även ni verkar ha nått en återvändsgränd. Sluta raka armhålorna. Sprid bilder på era bröst. Eller gör det inte. Använda hashtagen #freethenipple så mycket du kan. Eller gör det inte. Kämpa för dina rättigheter, kämpa för att ditt nej ska ha en betydelse! Kämpa extra hårt för att din lön inte skall bero på ditt kön. Kämpa för en bättre framtid. Eller, luta dig tillbaka och acceptera vart samhället här på väg. I serioulsly don't care. Det ända jag ber om, är att slippa ändra min morgonrutin. Ändra den på grund av ett provocerade krig på sociala medier. Ett krig där hälften av människorna skulle göra saker och ting bättre genom att sluta agera dumstridigt. Jag är besviken över att jag förlitande mig på någon annan. Jag är alltså besviken på mig själv. Jag sitter hemma en fredag kväll, för säkerhets skull. Besviken över att jag litade på era nipples att ta kontroll.


Likes

Comments

''Det är psykologi Amanda. Du kan inte säga emot, det är så vi människor fungerar''. Så sa hon, och ja visst är det rätt.

Den fjärde flaskan bubbel öppnas och någon tillbringar en skål till födelsedagsbarnet. En kväll med tjejerna, världens bästa vänner. Även om det bara är vi tjejer så är killarna hela tiden med oss. Ibland pratar vi om kläder och smink men det är bara om vi hinner mellan halv nakna kuddkrig och målning av naglarna. Kvällens diskussion börjar någonstans vid, vem man ska man swipea höger på? Hockey killar kan bli rika det är ett plus förstås. Dock saknar dem socialkompetens, dem lider av hybris och någon tycks sig veta att dem har sjukt vidriga omklädningsrums diskussioner. Det blev en vänster swipe och ämnet fortsatte. Den ena berättar om blommorna pojkvännen skickat med bud och den andra om exet som vägrar släppa taget. Vi sitter ett gäng, med blandade singlar och några som är i ett förhållande, det gör att diskussionerna blir breda och ur flera olika perspektiv. Ibland hatar vi männen sen älskar vi dem. Vi analyserar, vi utreder och vi bedömer dem.

The chasing game kom på tal som vanligt. Det gör det alltid. En kamp mellan kvinnor och män. Jag väljer att kalla det katt och råtta. Vi frestas alla av olika saker, men något vi inte kan säga emot är att vi alla älskar bekräftelsen av att människor visar dig sitt intresse men i för stor mängd är det för tungt och bära. Därför sollar vi ut dem som är för på. Vi väljer alltså bort dem som öser på med komplimanger och är alldeles för ivriga. Det handlar bara om ett hej för mycket, eller att titta i 10 sekunder för länge. Vi konstaterar att detta inte är en man för oss och vänder på klacken. Den vi vänder oss till är han som inte sa hej alls.

Vi frestas av det livfarliga och vi vill hela tiden ha lite spänning. Därför väljer vi inte det säkra kortet. Tjejen är nu katten och killen är hunden, hon ska spela svår, alltså inte vara en för lätt match. För då är hon helt ointressant. Hon är lätt och ger ingen utmaning. Eller hon är faktiskt desperat bara. Sedan när killen visat sitt intresse och lagt fram sina kort är det dags för han att dra. Min kära vän förklarade det här så klockrent, jag ger er samma bild. Du och 3 tjejer står vi ett bord dricker era drinkar, 4 killar kommer fram och skålar, hälsar och hör o häpna, dem startar en konversation med er. Några ursäkter senare tappar killarna sina förhoppningar och fortsätter sin jakt på kvart i tre ragget. Det andra scenariot är att killarna skålar, hälsar, någon av dem kanske lägger in en komplimang och sedan går dem. Hon asvlutar hon säger ''Vem kommer vi tycka är mest intressant?''. Vissa killar serverar sig själv på silverfat, medans andra ger dig ett silver fat att lägga sig på.

Vi zommar in lite. Du håller redan på med en kille och ni har flirtat ett tag. Här är den svåraste delen av the chasing game. Var sten cool, var absolut inte ivrig. Och för guds skull, visa inga tydliga och konkreta bevis på att du har ett intresse. Utmaningen är att håll lågan vid liv och spelet igång reglerna är simpla och bör följas. Du skickar absolut inte dubbel sms, den som avslutar får under inga omständigheter vara den som börjar. Har ni inte pratat på ett tag, lägg ut en bild, en snapchat story eller en ny facebook status. Skriv absolut inte. Svarar han nice eller okej är samtalet slut.

Jag tar en klunk ur mitt glas och förklarar ''När jag klagar på att saker och ting har gått snett eller att jag förtjänar bättre. När jag ger upp på något så ska jag veta att jag gav allt. Därför tänker jag stirra 10 sekunder för länge och säga hej en gång för mycket''. Men i omvänd situation, ställ absolut inte för mycket frågor. Starta aldrig en konversation om du var den som avslutade. Min vän tar en klunk ur sitt glad och säger: Det är psykologi Amanda. Du kan inte säga emot, det är så vi människor fungerar''. Så sa hon, och ja visst är det rätt.

Likes

Comments

Hur ska man kunna dra gränser? Hur ska man kunna veta när man fått nog? Hur vet du att det är dags att ge upp? 

Känner du, att du hela tiden faller över gränsen, du missar den och du faller. Känner du, att du hela tiden faller för hårt. Du vägrar se gränsen men du är medveten om att den existerar. Klart man vet att det finns gränser men du är blind för dem, eller rättare sagt du blundar för dem. Bara för att slippa ge upp, visst låter det ambitiöst men det kan jag med erfarenhet säga att bara är korkat. Visst är du driven, men du drar dig åt helt fel håll. Frestas av helt fel saker. Du hatar att känna dig besegrad. Därför blundar jag för alla gränser. Därför är jag gränslös för jag vill inte att något hindrar mig. Därför blundar du för alla gränser, därför beter vi människor oss som att vi är gränslösa som att vi är kapabla till vad som helst. Vi är fuck humans.

Så vad betyder gränser? Vad menas med att dra en gräns? Hela tiden har jag trott att den där gränsen är där för att hindra oss. Den hindrar oss från att uppnå rättvisa, den hindrar oss från att bli kära, den hindrar oss från att lyckas. Det är i alla fall så jag resonerar när jag anser att passera den är helt rätt. Det är så min tankebana går när jag diskuterar med mig själv, att det är helt rätt att skicka 04.00 smset ''What's up?'' till den där killen, den där killen som får dig att ifrågasätta alla dina beslut? Han får dig att tro att det är något fel på dig. ''Han är bara komplicerad'' intalar du dig själv. Jag vet, du vet och alla runt om kring dig vet, han är inte så intresserad som du skulle vilja. Vi kallar dem fuck boys. När vi börjar ifrågasätta och vi blir galna av att hela tiden kastas fram och tillbaka. Är han intresserad? Han sa si, han sa så och en massa bla bla bla.. Nu blir vi människor gränslösa. Vi ignorerar alla vibbar, det nu vi passerar gränsen. Vi ser gränsen, vi ser den som något som håller oss tillbaka. När vi egentligen borde se den som något som skyddar oss. Den finns där för att vi ska slippa skena iväg, gränsen finns där för att varna oss. Att Passerar du den här, har du inte längre någon kontroll. Passerar du den här gränsen kommer du inte längre kunna stå för dina handlingar. Du kommer resonera kortsiktigt och göra dumma beslut. Så tänker vi förstås inte, även om vi borde, utan vi väljer att blunda. Dumma idiotiska gränslösa människor är vi. Blundar för det som ska skydda oss. Som så många gånger förut, står du där. Du har gjort bort dig, återigen växer ångesten som ogräs inom dig. Du stänger av, du skiter i allt. Det ända du vill veta är hur fan hamnade jag här? Då öppnar du dina ögon. Nu är vi efterkloka. Nu är allt så tydligt. Du ser varenda centimeter av gränsen. Det är så tydlig och allt runt omkring är glasklart. Du förstår precis vart du skulle ha stannat. Återigen så ifrågasätter du dina beslut, du tvekar på dig själv. Det var så tydligt, hur i helvete kunde du inte se? Jag är hopplös säger du till dig själv.

Skäms inte, gör det inte. Du behöver verkligen inte skämmas, för inte är väll du den ända som har hamnat här? Känn dig inte oduglig. Du och jag sitter i samma båt. Det är som att missa ett trappsteg, eller slå tårna i tröskeln. I några sekunder sköljer en våg av rädsla, smärta och ånger över dig. Du kanske till och med tappar andan. Du kanske sätter dig ner och skriker. Ibland kanske skadorna blir permanenta. Kom ihåg du har nu tagit dig ner för trappen och trots smärtan tog du dig genom dörren. Ska dock inte förvirra dig och säga att allt kommer bli bättre, det skulle vara naivt. Det skulle vara orealistiskt, jag ska inte förvirra dig för det kommer komma flera höga trösklar och trappsteg som du helt enkelt glömmer bort. Vi kommer fortsätta blunda för gränser som skyddar oss. Jag har ingen bra förklaring om varför, det bara är så. Vi människor är gränslösa idioter. Vi är fuck humans with no limits.


Likes

Comments