Idag hade vi en riktig pysseldag här hemma! Anton var ute i stallen och fixade med sitt snickeri och jag försådde mina sommarblommor som sedan ska tillbringa våren/sommaren ute i min rabatt och även lite tomater. Jag passade också på att köpa nya knoppar till vårt gamla toalettskåp, är så fruktansvärt trött på de gamla och eftersom vi inte ska ha kvar detta badrummet i all evighet utan bygga ett nytt i ett annat rum så vill jag inte lägga för mycket pengar på det... Men lite lyster gav dessa blomknoppar badrummet i alla fall! 😌🌸 Hoppas att ni har haft en lika trevlig helg som vi har och nu går vi in i vårsäsongen med stormsteg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna helgen har jag verkligen unnat mig en massa gott! Jag bjöd först mina fina kollegor på den kladdiga kakan som ni fick receptet på. Och sen såg jag och Anton på Johan Glans i fredags och spenderade faktiskt natten i Halmstad på det mysigaste hotellet jag någonsin vistats på, Continental klicka in och kolla på det, prisvärt!

Efter Glans som var en succé så drack vi lite goda drinkar och dagen efter tog vi en mysig tur i stan. Det är så skönt att vi äntligen har fått lite sol och att det går mot ljusare tider. På lördagskvällen så åt vi god mat, drack mousserande och bara va hemma, tänk att man har börjat att uppskatta det här "bara vara hemma" allt mer och mer. :)

Likes

Comments

Hej! Här om dagen gjorde jag en supergod kycklinggryta, den har lagats förut men det var så längesen. Tänkte att ni kanske ville ha receptet:

Ni behöver för två pers (plus matlåda)
3 stora kycklingfiléer
4 hackade salladslökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad stor röd paprika
1/2 hackad chili
1 burk minimajs, bambuskott och vattenkastanjer
1 burk kokosmjölk
1/2 burk creme fraiche
1 burk ananas eller färsk
1dl jordnötter
1 msk jordnötssmör
1 kycklingbuljongtärning


Såhär gör du
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar och häll i en bunke. Krydda med salt, peppar och timjan, vitlök och chili. Bryn sedan detta en stund och häll sedan ner de hackade grönsakerna samt de i burk och bryn med kycklingen. (Vänta med ananasen).

2. Häll på kokosmjölken, créme fraichen och jordnötssmör och buljongtärningen.

3. Låt puttra på låg värme och häll i ananasen samt jordnötterna strax innan servering.

Likes

Comments

Här har dagarna flugit i väg och snart är det en ny helg! Vad passar inte bättre än härligt kladdiga muffins eller kladdkaka? Min svärmor har världens godaste recept på denna kladdkakan. Jag lägger till lite lakritspulver för det gifter sig så bra till choklad och hallonen man ska ha till. Och denna är lika god med laktosfria ingredienser! 🍰😍

Den är inte precis LCHF-anpassad men ibland unnar man sig och andra, imorgon ska jag unna mina kollegor med den på fredagsfikat!

Du behöver:
200g mörk blockchoklad
200g margarin/smör
4 ägg
2dl socker
2,5dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk lakritspulver

Såhär gör du:
1. Smörj en 2 liters form med löstagbara kanter och lägg ett bakplåtspapper i botten. sätt ugnen på 210grader (skiftar från ugn till ugn)

2. Smält chokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme, ställ sedan av den vid sidan.

3. Vispa ägg och socker poröst

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och lakritspulvret noga.

5. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladblandningen i sockersmeten.

6. Vänd ner mjölblandningen väldigt försiktigt i smeten med en slickepott så att du får med allt på kanterna. Om du rör för snabbt så är det risk att kakan faller ihop i ugnen och blir torr.

7. Häll smeten i formen och grädda den i ugnen i 12-14min beroende på hur kladdig du vill ha den. Och ställ den sedan i kylen så att den svalnar. Om du vill ha muffins så är det bara att hälla smeten i formar istället och grädda lika länge.

Servera den med en klick lättvispad grädde och syrliga hallon! MUMS😍



Likes

Comments

Idag fick jag inte mycket gjort mina vänner, var iväg och käkade lunch hos mina svärföräldrar men annars så har jag suttit vid datorn och kollat runt på lite inredningsdetaljer. Tänkte att ni skulle få ett smakprov på mina favoriter just nu. Jag tycker att man ser samma detaljer i varje hem nu för tiden och för min del blir det lätt tråkigt att ha saker som alla andra har. Men så är det ju på marknaden, konsumtion av samma produkter upp över öronen. Har alltid haft en dröm att starta min egna tillverkning av inredningsdetaljer, får se om den blir sann någon gång i livet 😉 Dessa fina sakerna kommer från interiorforyou



Likes

Comments

Detta fröknäcket som är från Leila fast som jag gör min lilla touch på är så himla gott! Ni måste bara prova det med en briebit, smör eller äta det som det är.

Till en plåt behöver du:

200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
(Rosmarin, kardemumma kokos eller kanel)

  • Sätt ugnen på 160 varmluft.
    Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
  • Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
  • Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
  • (Jag brukar strunta i valmofröna och strö på rosmarin, kardemumma, kokosflingor eller kanel för att få variation)
  • Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
  • Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

  • Likes

    Comments

    Idag är det en riktigt regnig och grå dag och då får vi här hemma ofta en segare start, sover lite extra länge och äter en lite längre frukost. Jag börjar äntligen bli frisk och känner mig lite piggare i kroppen. Egentligen så hade jag tänkt att spendera dagen ute i trädgården för rensning i odlingarna och rabatterna... Men det får vänta till roligare väder så att jag inte blir sjuk igen!


    Ikväll kommer vi att laga egna hamburgare med lchf-bröd till. Recept kommer antagligen upp på bloggen inom kort!
    Trevlig lördag på er alla!🌟🎀

    Likes

    Comments

    Pärlhyacint är en av mina favoritblommor, så söta med deras små klasar och härliga blåa färg. Bredvid mina föräldrars trädgård så finns det en äng där de brukar växa. När jag var liten sprang jag dit varje dag under den tidiga våren för att se om de kommit fram, jag plockade aldrig dem för de var så få men gud så gott de luktade! Det är kul med saker som tar en tillbaka i tiden och får fram minnen återigen, lite nostalgifredag! Trevlig helg på er alla. 🌷✨


    Likes

    Comments

    Förra året åkte jag och Anton på mycket loppisar runt om i Skåne. Det är roligt att hitta saker som det inte finns tusen kopior av och som exakt alla andra har i sina hem. Som denna ljusstaken med kristalldetalj, den hittade vi på en loppis i Örkelljunga och jag blev direkt förälskad i den. Klongvasen däremot har många men den är så himla fin så den kan man ju inte motstå ;) Vi får se vad årets loppisar erbjuder, har redan börjat skriva en lista!

    Likes

    Comments