View tracker

Som jag nämnde tidigare befann vi oss i Oakland och San Fransisco under jul och nyår. Det blev en riktig kul långweekend som vi spenderade tillsammans. Vi hann också med en del. Förutom det rekommenderar jag inte att boka hotel i Oakland haha. Själva orten är inte den bästa vilket vi fick ta del av. På tal om annat, när vi skulle in till San Fransisco tog vi tåget, vilket gick hyfsat smidigt. Det var riktigt fint då man på håll fick se Skylinen på avstånd.

Första dagen i San Fransisco blev riktigt lyckad. Solen var med oss som speglade sig bland alla skyskrapor. Vi strosade runt och drog oss mot Pir 39, vilket på plats var väldigt fint. Piren är uppbyggd med massa butiker. Längst ute på piren kunde man se Alcatraz, vilket var väldigt häftigt med tanke på att det faktiskt varit ett fängelse för inte så längesedan. Jag, Klara & Nanna åt ute å piren medan killarna strosade vidare. Efter den godaste pastan med köttbullar jag ätit drog vi oss sedan in mot Union square. Vägen dit var minst sagt spektakulär. Det blev flera stopp för att fotografera haha. Hur en stad kan vara uppbyggd på ett sådant speciellt sätt var så häftigt att se på så nära håll.

Alcatraz i bakgrunden..

Väl på union square var skyskraporna fyllda med julpynt och i mitten var en isbana uppbyggd. Det kändes nästan som man befann sig i New York. Jag & Herman bestämde oss för att boka in och faktiskt åka skridskor senare samma kväll. Medan vi väntade på att klockan skulle slå 8 strosade vi runt i någon stor shoppingmal. Själva skridskoåkningen är nog något som kommer följa med länge. Det kändes nästan som man befann sig i en film när man åkte runt på isen och höghusen runt omkring sig, vilket må vara klyschigt att skriva men så kändes det som haha.

På själva nyårsafton fann vi ett IKEA på vägen till The Golden Gate bridge. Det blev såklart den klassiska ”Swedish Meatballs” och en kanelbulle medan killarna körde på med prinsesstårta, damsugars och alla dess svenska desserter som fanns tillgängliga att välja haha. Det kändes nästan som man befann sig på IKEA i Älmhult när vi ställde oss i kön för att beställa haha. Självklart blev det en rundtur i butiken efter maten innan vi hamnade på ”The Swedish Food Market”, vilket kändes som himmelriket! Det köptes Svenskt Plockgodis, Marabou, Julmust & gifflar. De hade till och med glögg och någon slags skumtomtar till som man kunde ta. Därefter åkte vi vidare mot Golden Gate. Musiken höjdes till max när Abbas låtar spelades. När klockan närmade sig nytt år i Sverige streamade vi den årliga ”ring klocka ring” från skansen & strax innan vi körde på bron slog klockan 12 hemma i Sverige. Abbas ”Happy new year” skapade allsång i bilen medan vi körde över bron och såg San Fransisco i bakgrunden. Efter vi tagit de klassiska turistbilderna begav vi oss hemåt för att fira in det nya året vi också som blev lyckat tillslut!

Dagen innan vi begav oss hemåt bestämde vi oss för att besöka Muir Woods Redwood International Park. Själva vägen dit var magnifik i sig. Höga berg innan vi på en slingrig väg åkte ner i dalen för att finna en parkeringsplats. Det blev en promenad på ca 20 min för att ta oss upp där vi skulle börja gå. Efter en kort matpaus började vi gå in i skogen som var sagolik med några av världens högsta träd. Väldigt snabbt fann vi en trappa vi började gå uppför. Vi tänkte att den slingan inte skulle ta allt för lång tid, men det slutade med att vi gick i över en timme bara uppför haha. Vi förlorade också grabbarna som hade en snabbare gångfart än oss andra haha. Naturen i sig var väldigt vacker och utsikten vi såg när vi väl kom upp var väldigt fin. Vi började sedan vår resa neråt & efter många om och men var vi på väg till IKEA igen. Dagen efter begav vi oss hemåt mot Santa Barbara.

Trappan vi fann..

Lite av utsikten..

Likes

Comments

Julafton är över och vi siktar nu istället mot Nyårsafton. Den 24e spenderade jag ett x antal timmar i telefon med familj & släkt där jag dels öppnade mina paket som skickats över atlanten & dels var jag med på både paketöppning & julklapps-spel. Det är första gången jag känner hemlängtan under mina tre månader hemifrån. Trots detta visste jag att kvällen skulle bli bra ändå. Amanda & Klara hämtade upp mig & Nanna, sedan begav vi oss ner till Ralph´s för att finna alla saker som behövdes för att göra våran taco/julafton komplett. Efter ett långt letande efter tärningar till julklapps-spelet bestämde vi oss för att hoppa den lilla detaljen. Istället hämtade vi upp Gustav hemma & begav oss hem till Odd. Väl där hjälptes vi alla åt att göra tacosen redo. Vi slog oss sedan ner som en stor familj och delade många skratt bland våra tomteluvor vi bar,

bland de tända ljusen & med klapparna liggandes i bakgrunden. Efteråt spelades det årliga julklapps-spelet som blev väldigt lyckat haha. Därefter blev det spel & små-snack innan vi begav oss hemåt hyfsat tidigt.

Den 25e December drog vi nämligen (väldigt tidigt, 07 på morgonen..) till Universal Studios där vi spenderade våran "Amerikanska Jul". Vi var 12 personer totalt som åkte tillsammans & dagen blev väldigt lyckad. Det var ett otroligt häftigt ställe som vi definitivt ska besöka när min familj kommer över. Jag och min rumskompis Nanna fixade nämligen säsongskort, vilket betyder att vi kan åka dit hur mycket vi vill haha. Trots att kylan slog till rätt hårt under Juldagen stod vi timme in & timme ut för att åka alla berg & Dalbanor. Bland annat Harry Potter som tog över 2 timmar för att få åka.. Efter att ha tillbringat mer än 12 timmar på Universal var vi tillslut hemma vid 2 tiden, nattetid.

För att hoppa fram till idag, den 29e December, så begav vi oss till Oakland och vi kom fram nu ikväll. Vi befinner oss på ett jättemysigt hotell. Vi är 7 personer som infinner sig på denna resan. Det är 6 svenskar och så Nanna, vilket är så kul att hon hänger med oss haha <3 Resan bara den tog 6,5 timmar så vi var alla rätt trötta nu ikväll. Landskapen som präglade hitresan var otroligt vacker. Höga berg, boskap, grönska & atlanten fick vi ta del av idag. Jättevackert. Man kan nästan jämföra det med att köra längs Österlen haha. Iallafall, när vi gjort oss en del hemmastadda på rummet möttes vi upp för att ta bilen för att äta tillsammans. Panda Express & In and Out fick bli våran middag. Efter en vilostund på hotellrummet tog vi en runda till Jacuzzin.

Grabbarna bestämde sig för att bada medan jag & Klara fick nöja oss med att doppa fötterna. Bikinin glömdes såklart hemma.. vi ska se om vi kan hitta någon imorgon. Just nu infinner vi oss på rummet & bara tar det lungt. Istället laddar vi upp till imorgon. Då blir det först hotellfrukost (vilket vi alla ser fram emot haha <3) & sedan drar vi oss mot San Fransisco, vilket tar cirka 30+ minuter, beroende på trafik etcetera för att bland annat försöka åka & se bron. Sedan får vi se vart dagen tar oss..

Likes

Comments

Imorgon är det äntligen julafton. Mer än tre månader har gått sedan jag, på flygplatsen vinkade farväl till Mamma, Pappa & Moa för att bege mig till USA. Det känns surrealistiskt att befinna sig så långt borta från min familj på julafton & när jag skriver detta är det redan julaftonsmorgon hemma. Planen imorgon är att ringa familjen någon gång imorgonbitti för att bland annat öppna mina paket som jag fått skickat hit. Kan knappt bärga mig, även fast jag en del kan gissa redan nu vad det är för något haha. Låt oss säga att mamma har försagt sig haha.. Hade jag varit hemma hade jag redan vetat vad som händer imorgon. Cirka Klockan två hade vi begett oss till farmor och faffor. Där Tomas, Oscar & Malin hade befunnit sig. Innan det är dags för Kalle Anka & hans jul hade vi spelat något spel & ätit utav det traditionella julgodiset som alltid finns på farmors bord, så som Alladin, paradis och tomteskum. Trots att ingen direkt bryr sig om den årliga julfilmen, samlas ändå alla och tränger in sig i vardagsrummet för att titta på Kalle & se den årliga julvärden tända ljuset. Sedan väntas Julmat i mängder som farmor fixat. Jag, kräsna jag, hade ätit mig mätt på köttbullsmackor som vanligt haha. Efter maten hade förmodligen pappa och Tomas som vanligt haft i uppdrag att spela tomte för mina småkusiner som hade befunnit sig med deras familj. Därefter väntas klappar, gröt och julklappsspel innan ännu en julafton hade varit över. Istället befinner jag mig nu på andra sidan jorden. På Tallant Road i Santa Barbara tillsammans med Nanna hos min mexikanska familj. Mina två andra rumskompisar befinner sig antingen med sin familj i San Fransisco eller är påväg till New york för att fira jul och nyår där. Jag och Nanna lyssnar på Celine Dions julskiva som mamma alltid spelade runt jul när vi är små. Vårt rum är inte direkt julpyntat, om man bortser från tomten min farmor skickade med i mitt julpaket och våra nyinköpta tomteluvor som vi hängt på spegeln vår. Nere i Downtown präglas gatorna med julbelysning och de flesta hus är utsmyckade med allt ifrån tomtar, ljusslingor i alla dess färger & dekorationer i alla dess slag. Imorgon ska vi hem till Odd, en av svenskarna för att fira så gott vi kan, jul. Vi har bestämt oss för att äta tacos, "svensk" tacos haha. I mitt julpaket från mina föräldrar fanns bland annat tacokrydda <3

Efter tacos väntas det traditionella julklappsspelet. Vi har blivit tilldelade att fixa två paket vilket vardera ska kosta cirka 5 dollar. Jag och Amanda begav oss ner till downtown för att fixa våra paket idag och jag tror det kan bli riktigt kul haha. Jag tvekar inte en sekund på att vi kommer ha det jättebra imorgon. Vi är ett gäng på plus/minus 10 personer som umgås, vilket är så himla kul att man kan finna så bra vänner på andra sidan jorden.

Medan Amerikanarna öppnar sina paket den 25e beger sig två bilar med européer till Universal Studios. Det ska bli en häftig upplevelse hoppas jag. Sedan eftersom vi har jullov nu beger vi oss till Oakland & San Fransisco den 29e för att spendera våran nyår där. Har hört så bra saker om SF så det kan inte bli annat än ett bra nyårsfirande.

Nu ikväll, dagen innan julafton händer det inget särskilt. Utanför öser det ner, vilket Kalifornien behöver, så det går väl inte direkt att klaga på regnet haha. En klassisk julfilm & årets julkalender står på schemat för att få lite julkänsla. Imorgon förväntas solen skina och ge oss cirka 15 grader, vilket för oss just nu är riktigt kallt haha. Kan knappt bärga mig till solen levererar igen. Utöver detta önskar jag er en fantastisk Jul och Nyår <3

Likes

Comments

Första Dagen begav vi oss först ner till Downtown, San Diego för att hitta ett ställe att äta frulle på. Det slutade med att det fick bli lunch för vi fick vänta i närmare en timme för att få en plats stället vi ville äta på..

Efter många om och men fick vi en smarrig lunch och efter det gick vi rundor i Downtown. Själva arkitekturen på alla höghus etc gjorde staden jättemysig att gå i.

Efter Downtown rullade vi vidare till USS Midway, hade inga förväntningar över huvudtaget men så häftigt det var.

Notera den lilla båten jämförelse med krigsskeppet haha..

Väl inne på skeppet kunde man se hur allting gick till, vi hängde till och med på en guidad tur innan vi i panik fick springa till bilen för att inte få böter haha.. Väl uppe på själva "däcket" var utsikten slående vacker. Man kunde se bron, havet och alla segelbåtar. Själva flygplatsen låg relativt nära så flygplan kom riktigt nära när man var uppe på skeppet. Så häftigt!

Efter USS Midway drog vi oss ner La Jolla Beach för att se solnedgången, vilket inte blev så lyckat. Molnen tog över men det var så fint ändå. Vi kom även riktigt nära sälar haha. Vi drog oss sedan tillbaka till Downtown för vi hade resarverat platser på Hard Rock Cafe. En klassisk burgare fick de blé! Efter en jättemysig kväll drog vi oss hemåt till hotellet :)

Likes

Comments

Förra helgen begav vi oss till San Diego för en riktig tjejhelg! Medan Amanda och Klara begav sig ner till Avis för att hämta bilen fixade vi andra lunch och snacks till resan. Det visade sig att resan skulle ta sju timmar med alla våra stopp när den egentligen skulle ta cirka tre och en halv haha..

Första stoppet vi gjorde var när vi körde längs PCH och såg alla klippor. Utsikten var magisk trots att solen inte var med oss till en början.

Andra och tredje stoppet blev Malibu och Santa Monica Pier. Vädret var på vår sida och vi såg solnedgången på Santa Monica Pier.

Malibu..

Santa Monica..

Efter ett stopp på In and Out kom vi fram till Hyatt Regency. Vi fick en svit vi tjejer skulle dela på. Utsikten över hamnen och bergen i bakgrunden var så fint. Ingen dålig start på vår helg i San Diego..

Likes

Comments

View tracker

På listan med saker jag tycker om hamnar roadtrips väldigt högt upp. Älskar känslan när man är påväg någonstans. Gjorde en video med våra första roadtrips här i Santa Barbara, När vi bland annat besökte Las Vegas och Los Angeles. Förhoppningsvis blir det roadtrip i helgen om vi får tag på bil och över nyår drar vi oss mot Oakland och San Fransisco :)

Likes

Comments

Idag fyllde Amanda 20 år!! Vi möttes upp runt 6 och begav oss sedan till Sandbar, där vi åt för ett par dagar sedan. Innan dess spelade några golf och några befann sig på horseback-riding, så jag och Klara såg solnedgången nere vid piren i väntan på att de andra skulle bli klara. Det var så himla fint med alla båtar kombinerat med palmerna, havet och alla fåglar <3

Santa Barbara Pier på avstånd

På själva piren

Så fint!!

Som sagt, vi bestämde oss för att dra oss ner mot Sandbar för andra gången denna veckan för att fira Amanda. Det blev presenter, sång och god mat <3 förutom att jag fick en hamburgare som kan ha varit bland det starkaste jag ätit haha. Utöver det blev det en himla lyckad kväll!

Birthdaygirl <3

Likes

Comments

För ett par veckor sedan blev vi tillfrågade om att vara med i den årliga julparaden med årets tema "under the sea" och att representera våran skola i Santa Barbara. Vi såg det som en rolig grej och tackade ja haha. Förberedelserna började för ett par veckor sedan och i Tisdags gjorde vi våra egna, hemmagjorda tröjor. Förberedelserna fortsatte idag, jag och Amanda cyklade upp och nerför State Street för att hitta sprayfärg till håret. Vilket visade sig att inte vara den lättaste uppgiften haha.. Tillslut fann vi dock sprayfärg OCH hårkransar som vi tänkte skulle passa in bra till temat.

Till våra kransar lade vi till ljusslingor, vilket blev så bra!!

utöver tröjorna,kransarna och hårfärgen fixade vi glowsticks!

Min skåning <3

Efter snacks och förberedelser begav vi oss ner till paraden, vi kom lagom ner när grupp nummer 20 skulle gå. Vi hade nummer 88 haha, blev lagom kallt att stå och vänta i T-shirt en och en halv timme innan turen kom till oss.. Själva paraden utspelar sig på State Street. Man går ner för gatan vilket tar 20-30 minuter. Runt om befann sig uppskattningsvis 65 000 människor sa dom. När Det väl var vår tur blev det sång och dans haha, vi hade inte direkt övat in någon koreografi. I själva paraden fanns jultomten, askungen, snövit, hitta Nemo etcetera.. Hur Snövit och Askungen kopplades till temat har jag ingen aning om haha. Detta var en riktig rolig upplevelse, det var nästan som att befinna sig i en amerikansk film. Så häftigt.

Likes

Comments

Efter skolan samlades vi tjejer för en middag på stan. Malin som varit här i 6 veckor åker hem på lördag :( så vi bestämde oss för att ut och käka en sista gång tillsammans <3

Vi gick nerför State Street och hamnade på ett ställe vi aldrig ätit på innan, Sandbar. Det visade sig vara ett riktigt mysigt ställe!

Burgaren må vara den godaste burgaren jag ätit sedan vi kom hit till USA!! Nästa vecka är det dags för roadtrip. Vi hyr bil och åker ner till San Diego. Ska bli riktigt roligt med en helg med tjejerna <3

Likes

Comments

Jag och Nanna cyklade ner till Transit och mötte upp Tjejerna i Downtown i eftermiddags. Vi bestämde oss för att prova ett nytt ställe att äta på idag, Lili´s Tacos fick det bli! Det är vinter i Kalifornien nu, temperaturen ligger mellan 18-20 grader och går ner till ungefär hälften på kvällen/natten. Har inte riktigt vant mig vid kylan. Återstår att se hur länge temperaturen håller innan det blir varmt igen haha.

Vi drog sedan till The habit eftersom vissa är mer kräsna än andra.. ( Dvs jag haha) Den mexikanska tacosen föll inte riktigt mig i smaken. Gick sedan i bland annat Paseo Nuevo och hörde julmusik som spelades och såg julbelysningen som varit uppe i ca en vecka nu. Så himla fint när mörkret fallit. Känns även konstigt att det är första Advent idag, det känns ännu konstigare att jag spenderat cirka 2 och en halv månad hemifrån nu. Å andra sidan känns det som jag bott här så mycket längre.

Älskar denna staden.

Sedan var det dags för bio, igen. Våran femte film på två månader haha. Älskar det dock. Det är något med Movienights som jag tycker om. Hade jag fått välja hade jag kunnat se på bio varje dag haha. Vi såg på The Edge Of Seventeen. Den var riktigt bra, 4 av 5 toasts!

Likes

Comments